Dodaj do ulubionych

Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:52
Proszę Państwa dla mnie to wielka paranoja, żeby ojciec Marcinka - człowiek
niezrównoważony psychicznie (kilka pobytów w Szpitalu Psychiatrycznym w
Morawicy i Otwocku) po pierwsze to jeszcze pracował w Policji a po drugie to
przyjmować jego zeznania za wiarygodne. Myślę, że na tej rozprawie Sąd
jednoznacznie wyrobi sobie pogląd o tym człowieku. Dziwi mnie postępowanie
przełożonych Ryszarda L., że do tej pory jeszcze go nie zwolnili. Przeciez on
sra we własne gniazdo. Jakie to poważne przestępstwo popełnili Ci olicjanci?
Nie wspomnę przeszłości tej "gnidy" kiedy leżał po rowach uchlewając się jak
świnia. Jak kiedyś wypowiadał się to on jest cały czas pokrzywdzony - o tak
już dawno palancie nie powinieneś pracować w tak poważnej instytucji bo mnie
osobiscie zawsze było wstyd za twoją brudną zapijaczoną mordę oraz za
łachmany jakie na sobie nosiłeś. Ty śmiesz pouczać Naczelnika Wydziału
Kryminalnego KWP o zasadności wysyłania patrolu- przecież nie masz żadnego
pojęcia o tym. Ty nawet nie jesteś godzien czyścić butów temu Panu. Proszę
państwa jeszcze chciałbym napisać coś o "wspaniałych" mediach kieleckich.
Przecież one skazały już tych oficerów policji na trzy lata pozbawienia
wolności. Czy Wy "wspaniali" dziennikarze opieracie się też na tych bredniach
człowieka od lat leczonego psychiatrycznie?. Czy Wy zadaliście sobie choć
trochę trudu i posłuchaliście tych pięciu oficerów. Czy Wy wiecie, że Ci
oficerowie to jedni z najlepszych w województwie?. Czy nagłanialibyście tą
sprawę gdyby na ławie oskarżonych siedziało pięciu kryminalistów?
Odpowiedzcie sobie na te pytania sami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość 2 Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:08
      Nie jestem związany z policją jednak dziwi mnie fakt, że w tym środowisku tak
      ludzie się nienawidzą. Bo cóż to za poważna sprawa - czy policjanci kłamią czy
      paliło się światło zielone,czerwone, żółte czy czarne? Czy prokuratury, sądy i
      polcja to juz nie mają się czym zajmować. Czy człowiek ten jakiś tam Ryszard to
      nie może zająć się sprawami do których jest powołany? Czy w policji mogą
      pracować ludzie, którzy długotrwale leczą się u psychiatry i przebywają często
      w szpitalach psychiatrycznych. Czy media nie mają poważniejszych tematów np. o
      gospodarce. A cóż to za sensacja, że jakiś oszołom - policjant skarży w sądzie
      pożądnych oficerów policjantów? Czy ta sprawa nie powinna się zakończyć na
      wyjaśnieniach w policji? Czy Komendanci Miejski i Wojewódzki boją się " gówna"
      pozbyć z szeregów policji? Czy w Polsce można każdego opluwać? Proszę państwa
      czy nie wicie, co wódka pozostawia w mózgu człowieka, który prawie całe życie
      pił trwałe zmiany? Odpowiedzmy sobie na te pytania.
      • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.07, 00:54
        Mail tej tresci został wyslany na

ponad 50 adresow mailowych z KWP POlicji w Kielcach z przeznaczeniem jak niżej:

Komendant Wojewodzki Policji w Kielcach

Zastępca Komendanta Wojewodzkiego Policji w Kielcach - Jan Kowalski

(o ile mail ten nie dotrze do adresatów, wnosze o przekazanie go wg .KPA
        zgodnie z właściwościa)

W załączeniu wysyłam link do forum Kielce Gazeta.pl, na ktorym zostały
        umieszczone niekiedy noszace forme przestępstwa komentarze. Niektore z nich
        wskazuja - moga pochodzic od poicjantów, nadawanych z słuzbowych komputerów -
        na specyficzne postrzeganie prawa.

Prosze o sprawdzenie, czy wpisy nie pochodza od policjantów panu podległych i
        słuzbowe wykorzystanie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=58304188
        Zbigniew NOWAK

Łodz

nowak@e.pl. pismo to nie jest zawiadomieniem o podejrzeniu popełnienia
        przestępstwa
    • Gość: kon Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:30
      oto przykład wypowiedzi policyjnego idioty, który nie sra we własne gniazdo, na
      razie, do czasu kiedy mu mądrzy oficerowie czegoś nie zabiorą, oszukają lub
      dyscyplinarki nie zrobią, hej
      • Gość: policjant Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:47
        To ty chyba Rysiu - gnido zapyziała się odezwałeś. Ciekaw jestem czy to piszesz
        w pracy - bo raczej powinieneś teraz pracować, czy też jesteś na zwolnieniu. Ty
        nie powinieneś mieć żadnego prawa głosu bo ja to bym cię ubezwłasnowolnił.
        Znam dużo takich idiotów co wypisują brednie do różnych instytucji - z
        niesamowitymi kłamstwami. Ja muślę, że pewnie wymyślisz, że na ciebie (piszę z
        małej litery bo nie zasługujesz na dużą) to szykują zamach - bo cóż po takim
        idiocie się można spodziewać? W twojej głowie to pewnie są już same plewy.
    • Gość: mike Policja to nie Milicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:01
      w starych czasach, chłopak byłby sprawcą, ewentualnie dostałby ze zrzuty jakąś kasę na naprawę malacza. I koniec. Dzisiaj policjant nie szanuje emeytury drugiego. Czy może być coś gorszego?
    • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.07, 13:15
      Mysle, ze Ludwinek nie powinien Panu darowac tych wypocin. Popełnił pan
      przestępstwo i naruszył pan dobra osobiste

W sprawie osakrzenia podpowiadam panu, ze Ludwinek ma racje a do wniesienia
      aktu oskarzenia przyczynilem sie jako posel powodujac przenisiesnie tego
      postępowania do Nowego Sacza, co wychodzilem w Prokuraturze Apelacyjnej.

Wg mnie te osoby popełnily zarzucane im czyny a dowodem sa na to ich pierwotne
      zeznania stojace w oczywistej sprzecznosci z kaseta wideo.

Nadto popelniono inne przestepstwa. Sa nimi: Utrudnianie postępowania kranego,
      w tym dyscyplinarnego, proba wymuszenia na rodzinie L. odszkodowania w
      oparciu o lewe zeznania i nieprawdziwy stan faktyczny.

Nie wspomne o tym, ze PO w Nowym Sączu tez miała problemy z interpertacja
      zarzutów i czytanie kasety wideo
      Do osakrzonych powinien dolaczyc rowniez pan S. kolega Dlugosza
      • Gość: Gość KMP Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:06
        EX Poseł pasuje charakterem i postępowaniem do wcześniejszych wypowiedzi Rysia
        L. Są siebie warci napewno by razem uzdrowili Polskę, gdyby współpracowali w
        Sejmie RP. Barany. Krowy paść - jak by to powiedział Shrek. Heheheheheheh.A może
        EX poseł Nowak zatrudnił by sie w Policji i razem z Rysiem L. zwalczał by
        przestępczość.
        Gość/.
        • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.07, 20:30
          Jak na razie uzdrowlilismy policje w Kielcach od 5 podejrzanych, a zapewniam,
          ze to nie koniec.
          pozdrawiam
          • Gość: Gość 2 Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:21
            Panie Nowak Pan już nie jednego uzdrowił. Jakoś te głosy nie wystarczyły Panu
            aby być senatorem. Pan raczej już nikim nie będzie ( broń mnie Panie Boże przed
            takim senatorem czy posłem ). Panie spójrz Pan na swoją kadencję w Sejmie -
            tyle wstydu się najadłem za to że mieszkam w województwie świętokrzyskim a Pan
            reprezentował ten region. Panie nie przynoś już nam wstydu. Skończ Pan z
            polityką. Nie pomagaj Pan ludziom bo i tak nic z tego Panu nie wyjdzie -
            przeciez Pana wszyscy ignorują.
            • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.07, 00:53
              ha, ha, ha, ha, bo pekne ze smiechu... pozyjemy zobaczmy
            • Gość: ex posel nowak ale okuliscie w Konskich pomogłem IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.07, 00:56
              Nich pan dalej prowokuj...
              • Gość: Niedoszły oszołom A asystentom pomogłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:03
                Z miasta z którego piszę są dwie osoby przedstawiające się za twoich asystentów.
                Takich czubów ze świecą szukać?
                Gdzie ty ich znalazłeś?

A morał:
                mądry lgnie do mądrego a głupi lgnie do ...
                • Gość: ex posel nowak Re: A asystentom pomogłeś? IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.07, 16:53
                  jezeli juz to jeden...
      • Gość: qqqq Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:04
        nie znam sprawy ale z tym naruszeniem dóbr to juz przesada,przykład idzie z
        góry tam co rusz jakies sprawy bo ktos cos na kogos powiedział i juz do sądu bo
        naruszył jego dobra,nastepnie wczesniej czy pozniej czy to poseł czy inny i tak
        kiedys odejdzie z tego stanowiska [chocby mu sie wydawało ze jest nie do
        ruszenia mamy ostatnio duzo przykładów na to]i pozniej nowi ktorzy wskoczyli na
        jego miejsce sie mszczą wymyslając co rusz jakies głupoty byle tylko sądy miały
        co robic,polska szara rzeczywistosc.
    • Gość: prawy Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:14
      Panu Panie Nowak to też już się dawno w głowie pomieszało. Przecież Pan
      pokazał to już jako parlamentarzysta. Właśnie takie oszołomy jak Ludwinek
      zgłaszały się do Pana. Wy obaj jesteście siebie warci. Co do Pana "S" to wara
      Panu od niego. Ten Pan na pewno jest od Pana 100 kroć mądrzejszy i Pan nawet mu
      do pięt nie dorasta. Proszę Pana o jednym takim Komendancie też Pan różne
      rzeczy opowiadał i jakoś on wyszedł na całe - jest teraz jeszcze wyżej. O tym
      jaki Pan jest mądry to już cała Polska się dowiedziała (zresztą elektorat Pana
      na następną kadencję nie wybrał i bądź Pan przekonany, że na pewno już Pan
      nigdzie nie będzie mącił bo jest Pan za głupi). A może teraz w sprawie Ludwinka
      obaj stanęlibyście w Sądzie i protestowali ( to w Pana stylu). Proszę Pana to
      sąd wyda wyrok w tej sprawie i jestem pewien, że sprawiedliwy a Pan powinien
      przeprosić tych oficerów (choć na pewno nie stać Pana na taki gest - jest Pan
      za mały). Słyszałem, że Pan też leczy się psychiatrycznie - może tam z
      Ludwinkiem nawiązał Pan kontakt. A teraz proszę Pana czekajmy spokojnie na
      wyrok. Powinien Pan przyjechać na ogłoszenie wyroku i zaprotestować - bo na
      pewno będzie on sprawiedliwy - tylko nie po Pana i ludwinka myśli.
      • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.07, 20:34
        Moze sie pan przedstawic ?

Ja na razie nie startowałem do Sejmu, a w wyborach do Senatu przy braku kampani
        wyborczej zaglosowało 15 osob. Te 15 tys osob mnie zna i jakos docenia. Prosze
        poazac mi jakiegos posla na Sejm V kadencji, procz Gosiewskiego, ktory
        otrzymal tyle glosów
    • Gość: zzzz Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:03
      szkoda chłopaków - ale taki los policjanta, kazdy moze w niego rzucić błotem i
      tak tosie kończy . Chłopaki juz maja z głowy prace.
      A tu taki Olbrys namkłania powiatowych aby zanizali wartość utraconych rzeczy a
      Ci gnebia policjantów. I zamaist przestępstaw kradziezy mamy wykroczenie no i
      statystyki wykazuja spadek przestępstw. NO no jak tak można. I tak ukradna wam
      radyjko lub wybija szybke to juz Oblryś dzwoni do powiatowego lub miejskiego i
      sie drze czemu przyjęto wartośc mienia powyżej 250 zł. No dawaj policjanci w te
      pedy leca i zmienia aby wartośc obnizyc jak sie ktos nie upiera.
      • Gość: xyz Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:29
        Nieskazitelni policjanci pracują w KWP Kielce. Jak to jest możliwe by policjant
        oskarżony o składanie fałszywych zeznań pracował w wydziale ds korupcji?
        Może by go tak przebadać na wariografie. jak widzę sami obrońy się odzywali.
        W tamtych czasach afery starachowickierj wszystko było możliwe. Czerwona bada
        brała wszystko. Policjantów z Komisariatów można załatwić za byle co Nie
        dotyczy to jednak nierobów z KWP przyjaciól Naczelnika S. kolesia byłego posła
        a obecnego skazanego. Mam nadzieję że traficie na tych uczciwych" policjantów z
        KWP w Waszej sprawie i oni wam oczywiście pomogą
        • Gość: ja Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:08
          Nierobów to znam ale w KMP. Ty zapewne młody niedoświadczony policjancie nie
          masz zielonego pojęcia co robi się w KWP i raczej się w tej sprawie nie
          wypowiadaj. Jak się wykształcisz i nabędziesz praktyki a poza tym wyróżnisz to
          może kiedyś i Ty tam trafisz a będziesz miał trochę inne spojrzenie na pracę w
          KWP. Co do Andrzeja S. to również nie masz racji bo znajomych to się ma
          różnych. Zapamiętaj jedno a to już ktoś tam wcześniej napisał, że Ty swoją
          wiedzą i doświadczeniem nawet nie godzien jesteś mu teczki nosić. Pamiętaj o
          jednym - aby się wypowiadać o kimś trzeba go znać, wiedzieć co robi, jakie ma
          doświadczenie, wykształcenie itp. Tobie jak widzę brakuje jeszcze wszystkiego.
          Może i Ty kiedyś coś w życiu osiągniesz?. Ty nnie broń Rysia bo ja go doskonale
          znam i bardzo często widywałem go zarzyganego, obsikanego. Alkohol w jego
          glowie swoje zrobił i teraz ma pretensje do wszystkiego. Właśnie ma również
          chyba o to pretensje, że w czasie kiedy tak pił, nie przychodził do pracy,
          zawalał sprawy itp. przełożeni nie wywalili go na zbity pysk tylko przymykali
          oczy. Teraz na pewno już by się nie uchował.
          • Gość: kmp rules Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:24
            a kogo ty policyjny baranie z kwp złapałeś? tylko w stołek pierdzisz i lodową
            pijesz, ekspercie zas....ny. Precz z olbrysiem, vivat RYSIO, wszystkie ryśki to
            fajne chłopy
            • Gość: Ja Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:40
              Po twojej wypowiedzi widać jaki poziom reprezentujesz jaką pałasz kulturą,jaki
              jesteś wychowany i jaki inteligentny. Wstyd mi jest, że właśnie takie barany
              jak Ty pracują w policji. Ty synu nie masz nawet zielonego pojęcia ilu ja
              przestępców zatrzymałem i jakie sprawy prowadziłem ( sądząc jakim językiem się
              posługujesz to powyżej tego w jakim miejscu jesteś to już nikt rozsądny Cię nie
              awansuje wyżej).
              • Gość: kmp rules Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:52
                ekspercie od spraw zbędnych zabiorę ci prawo jazdy jak będziesz pijany jechał
                Rysio Rysio Rysio, HEJ
    • Gość: cdes Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 02:22
      zsedw
      • Gość: Andrzej Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 07:06
        Ja w ogóle nie rozumiem tej dyskusji.Dlaczego ktoś czepia się Ryszarda
        L.Przecież to nie on stanowi główny dowód w sprawie, a właściwie jego zeznania
        nie mają tu raczej żadnego znaczenia..Wnioskuję z tego ,że w dyskusji biorą
        udział ludzie ,którzy przez jakiś przypadek lub znajomości znależli się w
        Policji.Ludzie ci nie rozumieją podstawowych problemów prawa.Co chcecie
        osiągnąć ubliżając Ryszardowi L?Czy chcecie zostać w ten sposób uniewinnieni?
        Nie tędy droga.Trzeba się było zastanowić wówczas ,kiedy składaliście fałszywe
        zeznania.Skrucha i wyjaśnienie wszystkiego z pewnością by wam pomogło.Widać,że
        nic was to postępowanie nie nauczyło jesteście dalej butni i idziecie w zaparte.
        W tej sprawie są twarade dowody(jak mawia Ziobro).Przecież nie da się zmienić
        nagrania z kamery,gdzie widać ,że wysiada mniej niż podajecie.Widać moment
        uderzenia w bok małego Fiata , a nie odwrotnie.Wreszcie biegły z Instytutu
        Ekspertyz Sądowych w Krakowie ,który zbadał i opisał ten wypadek to nie byle
        jaki biegły,ktory w sposób wybiórczy opisuje zdarzenie(przykładowo jak pierwszy
        biegły)Temu biegłemu nikt nie może zarzucić stronniczości.Biegły udowodnił,że
        do przejścia dla pieszych przy zapalonym czerwonym świetle,w odległości około 7
        metrów policyjny pojazd miał prędkośc 35-45 km/godzinę.Czy do widocznej ściany-
        muru ci opluwacze też zbliżali by się z taką prędkością.Ja nigdy bym nie wydał
        prawa jazdy takiemu kierowcy , a w szczegółności pozwolenia na prowadzenie
        pojazdów policji.O czy to świadczy?Czy taki człowiek powinien pracować w
        Policji?
        Dlaczego więc ci pozostali(jadąc tym pojazdem policyjnym) go bronią składając
        fałszywe zeznania przecież dla nich i ich rodzin mogło by się skończyć bardziej
        tragicznie niż się skończyło?Czy tak postępuje policjant?Myślę ,że takich
        policjantów należy bezwzględnie eliminować z pracy,gdyż może się zdarzyć,że
        oskarży człowieka niewinnego z pełną świadomością ,że klamie,po to tylko aby
        mieć tzw.wynik i dostać nagrodę.Czy takich policjantów chce mieć nasze
        społeczeństwo?Wychalanie siebie i swoich naczelników przez tych dyskutantów w
        mundurach lub bez pozostawiam przemyśleniom ich samych.Wbrew temu co wypisują
        jest zupełnie inaczej, ale to ich zmartwienie.Wyrok zaś jak piszecie będzie
        sprawiedliwy i zapewne skazujący.
        • Gość: sil Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 08:38
          święte słowa, ale oni niczego nie zrozumieją, są przekonani, że są ponad prawem,
          buta oficerów większości KWP
    • Gość: młody policjant Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 09:59
      Proszę państwa ja to już się gubię w tym kraju. Rząd kłamie, parlamentarzyści
      klamią, biskup kłamie, dziennikarz kłamie, Komendant główny kłamie - i co za to
      mają? Tutaj wielką aferę ktoś robi, że oskarżeni są oficerowie Policji, że
      kłamią czy światło było zielone, żółte czy czerwone. A cóż to za poważna
      sprawa? Czy tym aż tyle Prokratur i sądów ma się zajmować?. Nie znam sprawy ale
      pewnie kierujący pojazdem oficer zeznał tak jak mu wygodnie a koledzy
      potwierdzili. Czy z tego należy robić aż taką sensację? Czy prokuratorzy i sądy
      już nie mają się czym zajmować? Ja zeznaję jako świadek w jakiejś tam sprawie
      kryminalnej i byłem już na tej sprawie 8 razy - dalej się toczy i pewnie będę
      wzywany, czy w tym temacie nie można coś zrobić aby szlo to sprawniej?. Jak tak
      dalej będzie to ja chromolę policję wyjeżdżam z tego kraju.
      • spirit_horse Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa 03.03.07, 10:54
        Rzecz jest prosta: składali fałszywe przed sądem zenznania, da sie to udowodnić
        to powinni beknąć i już, nie uda się udowodnić, sąd będzie innego zdania niż
        prokurator to będą niewinni. Koniec.
        Dla mnie jednak powinni zarobić w łeb za głupotę ;-)... Skoro już stuknęli
        chłopaka jadąc na czerwonym to powinni zrobić protokół i sprawę wyciszyć,
        wszystko się zaczęło od tego, że skierowano na niewinnego wniosek o ukaranie, a
        młody asesor napisał w uzasadnieniu "że chłopak wjechał na późnym zielonym" -
        mam nadzieję że ten człowiek nie dostanie nominacji bo to byłaby żenada dla
        pozostałej części sędziów. Nie dziwię się że chłopaczyna się zawściekła i
        zaczęła bronić za wszelką cenę, ja też bym tak zrobił. A jak już się zasieje
        wiatr to niestety zbiera się burzę. Niech każdy z nas zapyta się siebie komu by
        uwierzył? - zapewnieniom policjantów, czy może obrazom z taśmy monitoringu
        popartej jednocześnie zenzaniami poszkodowanego. Jeśli jakiś policjant nagra
        mnie na taśmę to jest to normalne, że nie polemizuję z faktami, bo stracę na
        wiarygodności i naraże się na śmieszność przed sądem, kiedy próbuję urwać
        trochę z kary grzywny jaką proponuje mi funkcjonariusz.

Zawsze staram się szanować i poważać policjantów, zdarza mi się współpracować z
        Wami, bywam przesłuchiwany, proszony o pomoc, dokumenty, mam kilku znajomych w
        mundurach, ale na bogów, przecież w tym wypadku Wasze działanie jest co
        najmniej nieracjonalne, jeśli nie głupie. Ludzie w mundurach szanujcie się, bo
        tylko w ten sposób będziecie mieli szacunek innych. Wielu z nas nie musi się
        pilnować, czasem możemy lekko minąć się z faktami czy prawdą ;-), ale Wam
        ludzie patrzą na ręce, tym bardziej czujność rewolucyjna jest wybitnie wskazana.
        • Gość: ex posel nowak w koncu jeden porzadny komentarz IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.07, 13:04
          Tak nalezał zrobic, ale bylo sie glupim albo czylo sie bezczelnie bezkarnym i
          powiedzialo - co tam... uda sie

Jednak sie nie udalo
      • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.07, 13:08
        Prawo znaczy prawo, a oni nie klamali a skladali faslszywe zeznania podlegajace
        odpowiedzialnosci karnej, nadto spowodowali falszywe osakrzenie i probowano
        wyludzic od Ludwinkow 8 tys zl

Pan to rozumie, bo jak nie to niech pan przesle swoj komentarz przelozonemu
        wraz z raportem o zwolnienie z sluzby. Informuje, ze w tym przypadku chodzi
        jeszcze o przekroczenie uprawnien i poswiadczenie nieprawdy, ale prokuratura
        nie chciała iść po całości

mysle, ze top sie jednak kiedys uda. W tej sprawie doszlo do mega
        poplecznictwa
        • Gość: kielczanin Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:15
          Bardzo dobrze się stało nagranie kiamery nie kłamie. Młody niedouczony asesor
          wymyślił późne zielone światło. Większość jest kierowcami. Co powiecie
          jedziecie na skrzyżowanie przy zielonym światelke a tu nagle wjeżdża w was
          pirat drogowy. Kogo jest wina. Trzeba się przyznać do błędu i trudno.
          Inaczej się to ma w stosunku do niedouczonych oficerów KWP Kielce. Idą w
          zaparte. Już sobie wyobra zam sprawę o zabójstwo jak podkładają człowiekowi
          pistolety a może granat. Może tonę amfy. Ich prawda
          Fakt jest taki Komendant Olbryś przyszedł z zewnątrz i doibrze robi wietrząc
          szeregi sitwy byłego naczelnika i czerwonego komucha zastępcy Komendanta.
          Ja mam tylko jedno życzenie by obrońców "szlachetnych policjantów"spotkało to
          samo. Zwłaszcza tych obrońców z KWP Kielce. którzy pisali te głupawe teksty w
          czasie pracy. Mam tu na myśli wcześniejsze wypowiedzi.
          Panie Komendancie Olbryś może Pan sprawdzi czy nie robili tego z komputerów
          Komendy. Na komisariatach komupterów praktycznie nie ma. Nieroby mają ich dużo
          i mają równiez dużo wolnego czasu.
          Do roboty bydło
          • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.07, 18:46
            Sprawa popełniania przestępstw zniewazania Ludwinka przez prawdopoodbnie
            policjantow z KWP w Kielcach została juz zaawizowana komendantowi w Kielcach.

Autorzy niektorych wpisów pokazuja gdzie maja prawo... dura lex sed lex

Tym poblażliwym polecacm

Dura lex, sed lex (łac. Twarde prawo, ale prawo) to rzymska zasada prawnicza
            wyrażająca absolutną supremację norm prawa, zgodnie z którą należy bezwzględnie
            stosować się do przepisów ustawy niezależnie od ich uciążliwości oraz
            konsekwencji dla zobowiązanego
          • Gość: policjant Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 18:57
            I to jest "mądry" komentarz. "Bydło" to jest bardzo mądre określenie swoich
            kolegów policjantów. Proszę Pana jaką nienawiścią musi Pan pałać i jaką
            zawziętością?. Czy Wy naprawdę musicie się tak nienawidzieć? Pewien bardzo
            wybitny i mądry człowiek powiedział: "spieszmy się kochać ludzi - bo tak szybko
            odchodzą". Ja dedykuję Panu to przesłanie. Przestańcie się obrażać, rzucać na
            siebie oszczerstwa - bo to niezbyt dobrze świadczy o policjantach z Kielc. Ja
            jestem policjantem z Komendy Powiatowej Policji - u nas nie występują takie
            antagonizmy w stosunku do naszych kolegów z KWP. Przecież oni tam są po to
            żeby nam doradzać, współpracować, kontrolować (bo to również jest wskazane),
            oni mają swoich nadrzędnych w KGP. Ja ich szanuję, współpracuję z nimi. Język
            by mi stanął jak miałbym coś złego o tych kolegach powiedzieć. A Pan co nazywa
            ich "bydłem" - i nie wstyd Panu?. Ja się za Pana wstydzę. Przecież te posty
            czytają ludzie nie związani z policją. Co oni o nas myślą?. Panie Pan powinien
            się spalić ze wstydu.
            • Gość: Kielczanin Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:15
              Z tym doradzaniem "kolegów" z KWP to radzę uważać. Zwłaszcza na tych chwalących
              byłego Naczelniuka Sierzputowskiego. Chyba, że chcesz sobie kupic okna.
              W KGP też są nieźli doradcy. Zwłaszcza Ci od zakupów samochodów ARO. Poczytaj
              trochę to zobaczysz. Dobra lektura ostatni biuletyn korupcyjny.
              Na pomoc kolegów z KWP też specjalnie nie licz. Uważaj bo mogą Cię wsadzić na
              minę. Wystarczy że złożą jakieś zeznania jakl wskazuje życie nie całkiem mogą
              być zgodne z prawda.
              Popytaj a dowiesz się jakie nagrody brali. Nie całkiem za swoje zasługi. Domeną
              tych Panów było przejmowanie spraw. Najlepiej jak sprawca był przymknięty.
              Można naoisać wniosek i jest się czym pochwalić. Z opczywistych względów nie
              podaję o które sprawy chodzi. Na szczęście nie ma już osławiionego Pana
              Naczelnika jak również niezastąpionego tow. Kwapisza. Może w końcu Komendant
              Olbryś zrobi porządek, czego mu życzę. Niektóre przetargi być może należałoby
              sprawdzić? Tylko nie wydział korupcyjny KWP Kielce. Tam niekoniecznie pracują
              wszyscy ci co powinni. To równiez można sprawdzić. Przykre by było gdyby wyszło
              coś tak jak w Krakowie z osławionym i niezastąpionym funkcjonariuszem o którym
              donosiła prasa
    • Gość: R.S. Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.centertel.pl 03.03.07, 23:34
      Weź człowieku puknij się w głowę zanim coś jeszcze napiszesz. Daliście d..., bo
      nie dość, ze nie udało się wmówić winy innemu kierowcy, to jeszcze daliście się
      złapać na składaniu fałszywych zeznań. Bo kłamać to trzeba umieć, komisarzu...
      Popieram Ryśka, i gdyby to mojego syna ktoś chciał ubrać w sprawstwo to zrobił
      bym to samo, choćby to był sam 01 KGP. To, że obrzucasz go błotem świadczy o
      TWOIM poziomie.
      • Gość: znajomy Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.leszcz.net 04.03.07, 08:26
        chcę wyjaśnic niektorym policjantom z KMP aby pochwalili się tymi znaczącymi
        wynikami w służbie bądź sprawami które przejeła KWP. Znam dobrze środowisko KMP
        wasze zdolności służbowe. Wasz Komendant musiał sięgnąć po ludzi znających się na
        robocie aby kryminalni zaczęli wreszcie coś robić. Ci co mówią o nierobach w KWP
        zatrzymali się w rozwoju. Co do sprawy kolizji to mogę powiedzieć, że sprawa
        jest w Śądzie i to sąd wyda wyrok a nie pan L. ktory w ostatnim okresie czasu
        stał sie nagminnym pisarzem. Panie mógłbym panu przypomnięc czsasy nie tak
        odległe, te trudności z zejściem z puierwzego piętra. Panu policja życie
        uratowała, a teraz obisz się taki święty. Gdy oglądeałem program w TVN i
        zobaczyłem że o to najlepszy policjant z Kielc to żal mi tyłek ścisnł najlepszy
        pi.......lat ostatnich. Chciałbym jeszcze w tek sprawie się dowiedzieć skąd pan
        L. wie wszystko zskoroi go nie było na miejscu zdarzenia. Znalazł świadków.
        Powiem tak,że już niedługo okaże się jak to jest i myślę że sprawa wyjdzie na
        jaw. Panie L. przyponi sobie pan jeszcze jajecznice na osiedlu koledzy to
        pamietają wiesz o co chodzi, a ci którzy nie wiedzą to nich się Ciebie zapytają.
        Dzisiaj to byś już był emerytem, a wtedy to przycichło. Wszyscy się czepiają
        również naczelnika S. ale to ci którzy nie znaja roboty policyjnej. Co z tego że
        znał kogoś tam ja też dużo ludzi znam z lewa jak i prawa i co . Powiem wam ,że
        powinniśmy zająć się swoimi sprawami a nie cudzymi. Szkoda Rysiu że kiedys
        będziesz musiał odejść z Policji bo boję się czy wtedy KMP nie legnie. jak
        bedzie źle to cię powołają z emerttury mój ty wielki policjancie
      • Gość: robota Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:09
        Tylko jest mały problem,gdybys był byłym polic.pewnie bys cos zrobi i moze by
        ci sie udało dowiesc ze probowali wrobic kierowce,gorzej gdybys nim nie był i
        staneło by na tym ze twoj syn winny i koniec.
        • Gość: policjant Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:03
          Każdy kiedyś odejdzie. Jeden wcześniej drugi później. Wszyscy tak chwalą
          Naczelnika Sierzputowskiego. Fakt miał gość zmysł organizacyjny potrafił
          załatwić to i owo. Niektórzy zapewne jeszcze pamiętają zbiórki na złote spinki.
          Kto niechciał dać składki musial odejśc. Oczywiscie później Naczelnik
          refundował składkę z nagród. A jakie to były nagrody. Wieść gminna niesie HO HO
          Czytam wypowiedź w prasie prof, Religi "pół Warszawy wiedziało" że dokto G
          brał. Porównując Warszawę do Kielc można powiedziec całe Kielce wiedzą jak
          załatwiane były przetagi w KWP i co z tego. Może osławiony Wydział
          antykorupcyjny coś zdziała. Chyba nie pracują w nim ludzie którzy pryed
          przyjęciem winni byc przebadani na wykrywaczu kłamstw. Wynik oczywisty.
          Pół Komendy miuało ubaw jak syn Naczelnika Sierzputowskiego powiedział na sali
          wykładowej iż w perspektywie będzie dyrektorem CBŚ. Wykrakał tatusiowi.
          Czy to nie absurd młodfzi policjanci od razu do pracu w KWP lub CBŚ tylko
          dlatego. że są to synowie tatusiów.
          Może warto sprawqdzic ilu pociotków pana Kwapisza pracuje w KWP i dlaczego pan
          Kwapisz w odprawie wziął należność za 9 urlopów.
          Wieśc gminna niesie, że nie mial czasu wziąść urlopu ponieważ był tak ideowy i
          pilnował przetargów.
          Przykre to tyle poświęcenia a Komenda nadal stoi. Zabawne było to jak przy
          każdej reorganoizacji byl szefem.
          Kasa poszła się pieprzyć a Kwapisz był. Tak więc wszyscy odejdą.
          Któryś z przedmówców stwierdził iż fałszowana jest statystyka na polecenie
          Olbrysia czy też Radwańskiego.
          Cóż są trzy rodzaje prawd. Prawda, tylko prawda i gó.. prawdfa. Tak jest i w
          tym przypadku. Nie mam tu zamiaru nikogo bronić tylko wyjaśnić pewne fakty.
          Pokrzywdzony zgłasza kradzież np telefonu. Podaje wartośc ok 300 zł. Nie wie
          dokładnie ile. Oczywiście weryfikuję tą wartość w jego obecności. Można
          zadzwonić do komisu. sklepu. Jeżeli nie ma takiej możliwości w obecności
          pokrzywdzonegpo można to zrobić później. Dopuszcza taką możliwośc kodeks. co
          sie okazuje telefon może kosztować 100 zł i jaki tu jest przekręt. Pokrzywdzony
          jest infoprmowany. wie na czym stoi. Tak jest z innymi rzeczami. Co innego jak
          się nie przyjmuje zgłoszeń jak to miało miejsce w innych miejscowościach.
          Ostatni na dużą skalę w Słomczynie.
          Wiadomo komu przeszakadzają Olbryś i Radwański. Przeszkadzają pociotkom z
          składu ZMS. Oczyszczanie idzie powoli, lecz myślę, że w końcu wszyscy zajmią
          się pracą. Przypominam sobie równiez jedno pismo. Z treści jego wynikało między
          innymi...............samochodu japońskiego nie można ukraść........... Doprawdy
          zabawne., zastanawiałem się czy przypadkiem autor pisma nie był sponsorowany
          przez jakiegoś japońskiego fabrykanta. Szkoda że dużo czegoś takiego się
          pokazuje. Tracimy czs pieniądze.
          Przypominam sobie również stwierdzenie Premiera do Posła jesteś Pan Zerem Panie
          Pośle.
          Można tak powiedzieć do niektórych oficerów KWP Kielce. Zaznaczam niektórych a
          mam tui nam yśli między innymi tych z ławy oskarżonych. Nie chcę tu wymieniać
          nazwisk. Uważam iż zawieszenie ich dla picu na 2 tygodnie jest niesprawiedliwe
          w stosunku do innych policjantów ciężko pracujących i narażających życie.
          Niektórzy są zawieszanie za drobne przewinienia i zawieszenie trwa. Tutaj nie
          chodzi o samą kolizję lecz fakt falszywych zeznań. Przykre to na szczęście nie
          mamy tu do czynienia z tak drastycznym przypadkiem jak zabiciem G, Przemyka i
          falszywym oskarżeniem sanitariuszy pogotowia.
          To że policjanci w tak drobnej sprawie mataczą powoduje to iż niektóre
          dokuemtgy przez nich sporządzane są niewiarygodne i tu jest problem.
          Zastanawiam się również czy nie powinni być przeniesieni w ramach
          reorganoizacji do innej służby. To jest jednak dylemat mógłby sprzedać mandat i
          zapomnieć wyrwać kwitka
          • Gość: xxx Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:05
            policjant gadasz jak nawiedzony pewnie co do tego jak opisujesz odnosnie
            wartosci tak sie też sprawy maja ale ty chyba masz mgliste pojecie co sie w tym
            kierunku robi i jakie są wytyczne od głównego z KWP tak więc ne stawaj po
            niesłusznej sprawie jak jesteś takim super gliną
            • Gość: x Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.07, 22:06
              x
          • Gość: kolega Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.leszcz.net 05.03.07, 18:50
            odpowiadam koledze, ktory tak wszysko wie na temat przetargów, wydziału korupcji
            i innych ludzi. A więc mądralo po pierwsze policjanci byli zawieszeni na dwa
            tygodnie bo przepisy na to pozwalają po drugi dlaczego maja leżeć w domu przez
            okres toczącej się sprawy może to rwać nie wiadomo jak długo. Myslę że ty to
            chciałbyś ich już zwolnic ze służby. Dlatego twój rozum nie pozwolił ci byc
            sędzią bo nie jesteś obiektywny. Po drugie jak tak dużo wiesz na temat
            przetargów to jako obywatel powinieneś to zgłisić a ty zachowujesz sie jak mysz
            boisz się czy ci odwagi brak. Powiem ci czego ci brak dowodów słyszysz tylko
            wymyslowe plotki i tym się zajmujesz weź się za robotę bo za to ci państwo
            płaci. Po trzeci co ty wiesz na temat wydziału korupcji nic. Powiem ci że ten
            wydział zrobił więcej niz inne. Myślę , że gdybyś przyszedł i zgłosił
            przestepstwo yo pracyujacy tam ludzie przyjma od ciebie zawiadomienie. Nastepna
            sprawę którą chcę ci wyjaśni człowieku wsztstko wiedzący to są jakieś przez
            cibie wspomniane spinki. Ty zgłupiałeś twierdząc że wyrzucono ludzi którzy nie
            dali składki. Nie wiem kto ci tych głupot nagadał. Po któreś z kolei jak uważsz
            że wszyscy są źli to współczuje twoim znajomym. Ty policjantów za byle co byś
            karał i wyrzucał z pracy.Nie wiem gdzie pracujesz ale jesteś niedoceniony taki
            malutki obrażony na cały świat. Myślę że masz kłopoty ze swoją osobowością,
            współczuję.
            • Gość: Stary wiarus Synkowie opamiętajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:29
              Drogi "kolego" nie jestem w żaden sposób zaangażowany w te wasze
              interpersonalne rozgrywki.Uważam jednak,że piszący na tym forum dają się
              ponieść emocjom.To nie jest dobrze jak na policjantów.Emocje was zgubią w
              waszej nowej służbie w policji,bo jak mniemam większość dyskutatntów skończyła
              szkoły oficerskie w lasach(Szczytno) lub Legionowie.To widać po waszej dyskusji-
              zero argumentów ,brak wiedzy szczególnie prawniczej,brak doświadczenia.To widać
              i czuć , a chcecie wybronić siebie lub swoich koleżków dyskutując tu na tym
              forum.Zapewniam was Sąd nie będzie brał pod uwagę waszych nic nie znaczących
              argumentów.Można mieć mnóstwo argumentów ale na temat i to wam w Sadzie pomoże
              nie czcze przepychanki i ubliżanie innym.Życzę wam sukcesów na waszych
              załatwionych stanowiskach.Młodzi seriale" o Psach " są dobre ale dla gospodyń
              domowych.Życie was nauczy ,że praca w Policji to nie serial komediowy 13
              posterunek.Pozdrawiam stary wiarus.
    • Gość: ex gość Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:47
      Ja przeczytałem te wypowiedzi na forum i postaram się i ja coś napisać. Znam
      środowisko policyjne. Chciałbym odnieść się do niektórych wypowiedzi:

- były Z-ca Komendanta Wojewódzkiego Policji Ryszard M. to nie jest czerwony
      ponieważ on obalał tamtą władzę - kolega piszący nie ma zielonego pojęcia o
      życiorysie Ryszarda M.Pewnie kolego Ty wtedy jeszcze w majtki siusiałeś a teraz
      się wypowiadasz.

- były Z-ca Komendanta Wojewódzkiego Policji Stanisław K. bardzo dużo zrobił
      pęłniąc tę funkcję - odnowił budynek przy ul. Seminaryjskiej, wyremontował
      wnętrze i policjantom sie lepiej pracuje, za jego panowania wyremontowano kilka
      komend powiatowych, zaczęto remont budynku KMP przy ul. Śniadeckich, oddano po
      wyremontowaniu dwa Komisariaty w Kielcach. Kolego ten Pan miał ksywę "Stanisław
      Odnowiciel" - bo takie są fakty. Ty pewnie lubisz gnój i chlew i przeszkadza ci
      to, że ktoś poprawia ci warunki pracy.

- były Naczelnik Wydziału Kryminalnego Andrzej S. - przeorganizował Wydział
      Kryminalny na jednostkę nadzorująco-roboczą, dobrał najlepszych ludzi, którzy
      osiągali bardzo dobre wyniki jeżeli koledzy nie widzą jakie wyniki to
      zapytajcie pracujacych tam kolegów (to są fakty, które można sprawdzić), za
      wyniki występował do K-ta o nagrody także dla policjantów z KMP i KPP, poprawił
      warunki pracy swoim podwładnym. Owszem miał jakies tam słabe strony - ale któż
      ich nie ma?

-oskarżeni oficerowie z KWP - faktycznie bardzo dobrzy fachowcy, dobrzy
      koledzy - do Wydziału trafili z uwagi na swoją fachowość i kompetencję. Ludzie
      doświadczeni. Życzyłbym każdemu przełożonemu takich pracowników. Jeden z tych
      oficerów pracuje w Wydziale d/w z Korupcją dlatego, że jest bardzo dobry. A ty
      o korupcji to masz takie pojęcie jak ja o kosmosie.

- ex poseł Nowak - wstyd mi, że reprezentował moje województwo w Sejmie. To
      była pomyłka, to juz się nie powtórzy.

-obecni Komendanci Wojewódzcy Policji - historia ich oceni

- Ryszard L. - może tak trochę żargonem "Resiek ty to nie wstedzisz sie", że
      srasz w swoje gniazdo.Mam na myśli te pisma stworzone przez twoją chorą
      wyobraźnie i rozsyłane gdzie tylko się da. Niestety te wypowiedzi na forum o
      tobie to są fakty i przecież się nie wyprzesz, że tak nie było.
      • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 01:47
        A ja doloze"

Ci ludzie probowali lub przycznyniali sie do wyludzenia od Ludwinków kwoty
        okolo 8 tys za uszkodzony radiowoz wiedzac, ze jest to zadanie oparte o
        nieprawdziwe dowody. Jak tego mozna bronic

Naczelnika Sierzputowskiego nalezy zapytac o postepowanie karne dotyczace
        smierci pani P. osoby, ktora miała sie powiesic na kilka godzin przed obrona
        pracy magisterskiej - zony pana notariusza P.

Jezeli jak jestem pomylka, to co powiedzic o Panu, pochwalajacym lub
        akceptujacym przestępstwa policjantów

Zapewniam pana, ze porzadek w Kielcach z osobami ktore podobnie jak pan
        relatwizyja przestrzegania prawa bedzie zrobiony
        • Gość: gość 3 Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 08:43
          Nowak ty jesteś jednak chory - a nawet upośledzony umysłowo.
          • Gość: gość 4 Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:38
            to jest upośledzenie w stopniu głęboklim.
            • Gość: Stary wiarus Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 10:37
              Do Gościa 3 i 4.Wiem ,że reprezentujecie oskarżonych w tej sprawie lub sami
              nimi jesteście.Nie tędy droga ,aby wyzywać kogoś jak np.ex posła.Ma on zupełną
              rację,gdyż zapewne żaden z Was nie chciałby się spotkać z policjantem,ktory
              skłamie oskarżając go o spowodowanie kolizji lub wypadku.Takie przypadki z
              reguły Sądy rozstrzygają po myśli tego kłamczucha policjanta i oni o tym
              wiedzieli i wiedząc,że Sądy trzymają stronę policji i prokuratury.Wiele znam
              takich przypadków,gdzie trzeba było wielu zachodów ,aby udowodnić,że było
              inaczej niż opisała to policja.Kiedy już moi drodzy nie będziecie
              policjantami ,życzę wam szczerze abyście się spotkali z taką sytuacją.Będziecie
              się musieli bronić wiedząc o tym,że jesteście niewinni.Moim zdaniem na tym
              polega ten Wasz problem,że nie umiecie przez swoje zakłamanie odróżnić prawdy
              od fałszu , a to już jest bardzo niebezpieczne bo wskazuje też na chorobę.
              • Gość: ex posel nowak Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 07.03.07, 23:43
                Jestem wiecej nie pewni, ze zostana skazani. Ja z mojej strony powiem jedynie
                tyle - to nie koniec
                • Gość: rysio Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:00
                  Nowak jak ty bś był sędzią to pewnie tak.
    • Gość: szyfrant Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:48
      Ex gościu ( ja Cię rozszyfrowałem)z tym Andrzejem S. to chyba troche
      przesadziłeś. Pamietasz jak on traktował swoich podwładnych - jak śmieci.
      Kultury i obycia to mu trochę brakowało. Pamiętasz jak nie pozwolił Ci się
      śmiać?
    • Gość: ex gość Proces policjantów oskarżonych o składanie fałs.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:57
      Przecież napisałem, że miał pewne słabości. Zgadzam się z Tobą jednak z czasem
      o niektórych sprawach się zapomina.
      • Gość: x Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:05
        Faktycznie się zapomina. Kwapisz Odnowiciel.Reformator od kilkunastu lat. Przy
        każdej reformie plajta i koszty. ! Przeniesienie Komendy Policji na Stadion
        pomysł fantastyczny. Zmiany reorganizacyjne i totalny bajzel to też jego
        pomysł. Był w każdej komisji. Łamanie rąk to podobno domena kolesiów
        Mochockiego i Sierzputowskiego, kłania się Chańcza. Słyszałem, że łamacz wrócił
        do pracy. Ilu pociotków tych Panów pracuje w KWP. Może by tak zrobić listę?
        • Gość: x Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:03
          Czy Mochocki nie był czerwony. Może nie ale jakoś dziwnie był zamoczony w aferę
          starachowicką przeciez to kolega jak wieść gminna niesie Długosza podobnie
          zresztą jak Sierzputowski.
          Jeżeli chodzi o kryształową obsadę to skoro oskarżeni są niewinni to powinni
          się poddać badaniu na wykrywaczu kłamstw i spraa byłaby jasna. Jeżeli są winni
          to sprawa powinna być załatwiona po cichu jak to bywa w cywilizowanych krajach.
          Bez rozgłosu. Strony powinny się spotkać na piwie i się dogadać. Szkoda tylko
          zamieszanie robić
          Trudno jednak przyznać, że Polska jest cywilizowanym krajem, skoro jak czytam w
          gazetach co prawda były komendant wojewódzki kradnie ładowarkę telefonu. pani
          prokurator majtki - widziałem w TV
          A w tym kryształowym wydziale pracuje policjant który chciał zastrzelić w
          pijanym amoku taksówkarza.
          Podobno warunkiem przyjęcia do BCŚ i CBA było takie właśnie badanie na
          wariografie. Może trzeba niektórych przebadać
        • Gość: ex posel nowak Pytanie IP: *.gdynia.mm.pl 07.03.07, 23:51
          Czy "łamacz" to jakis policjant ze Staszowa, ktory pobił meza ksiegowej z KPP
          ze Staszowa? Z tego co wiem, do gosc miał pracowac w policji na Slasku. Sparwa
          tez dotyczyła przetargu na okna w Staszowie

Sprawe pobicia prowadził słynny Jacek Szydłowski, ten co niemal sie nie zabył a
          teraz ma sprawe o lapowke
          • Gość: pytanie Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:53
            Mam pytanie do obrońców oskarżonych jak przypuszczam ich kolegów czy Krzysztof
            D sam nie wiem dlaczego nie piszę nazwiska. zatrudniony w wydziale ant
            korupcyjnym do przypadkiem nie jest SB. Coś mi się wydaje, że tak. Jeżeli to
            prawda to uważam Panie Komendancie Olbryś iż jest najwyższy czas go wykasować.
            Niech Pan nie czeka na tą ustawę anty ubecką
            Może by też sprawdzić przeszłość pozostałych.
            Jak czytam o ich sukcesach to boki można zerwać ze śmiechu.
            Największym to było chyba przymnknięcie niewinnej osoby za włamanie do plebanii
            czy też kościoła w Skarżysku. Do dalszch można zaliczyć wykrycie sprawców
            napadu na konwój bankowy. To te głośne a ile takich sukcesów mieli to chyba
            tylko wiedzą ich oświeceni przełoźeni c Moskwy
            Pozdrowienia dla uczciwych policjantów tacy o dziwo jeszcze są
            • Gość: ex Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:02
            • Gość: ex gość Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:09
              Ty człowieku jesteś chory psychicznie w stopniu głębokim i powinieneś się
              leczyć. Tobie to już nic nie pomoże. Oprócz uprawiania chorej polityki i
              insynuacji to już nic nie potrafisz. Ty nie masz zielonego pojęcia co chłopcy z
              KWP robią. Czy ty mała gnido masz jakiekolwiek pojęcie czym zajmuje się
              Wydział d/w z Korupcją? -na pewno nie bo twój mikroskopijny móżdżek tego nigdy
              nie pojął i nie pojmie. T
              • Gość: kasia Re: Pytanie IP: 194.181.108.* 09.03.07, 13:15
                Oto przyklad co robia chlopcy z KWP w godzinach pracy na firmowych komputerch
                zamiast wziac sie do roboty...Poczekajcie jeszcze troszke za 3 godzinki
                wylecicie do domkow.Pa
                • Gość: gość Re: Pytanie IP: *.leszcz.net 09.03.07, 18:10
                  czytam te durne wasze wypowiedzi ten ostatni to przegiąl pisze w południe i
                  jescze ma pretensje że ktoś odpowiada. Człowieku a ty nie jesteś w pracy.Jak nie
                  jesteś to weź sie do roboty bo nie myślę na ciebie pracować. Teraz chciałbym
                  wytłumaczyć temu gościowi co twierdzi że jeden z policjantów był w SB. Człowieku
                  jak nie wiesz to nie łam języka i nikogo nie posądzaj. Nie zajmuj się plotkami
                  bo zachowujesz się jak babaki z bazarów. A co dosłużby to wszystkich nie wrzucaj
                  do jednego worka. Ty jesteś taki wspaniały mysleż e nie
              • Gość: ex posel nowak Prosze mnie nie zniewazac IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.07, 19:56
                Ja niczego nie uprawiam insynuacji, napisałem jedynie skarge/ podpowiedz do
                komendanta mowiaca co sie dzieje na tym forum. Reszta nalezy do komendanta.
                Zastanawiam tez nad wyciagnieciem za zniewazanie mojej osoby.

Mysle, ze komendant Kowalski wie jak sie ustala IP wypowiedzi na forum. Jeden z
                anonimowych postów na pinczow.com doprowadził kmiedys do aresztowania dwoch
                policjantow z Białegostoku - za lapowke

Co sie tyczy roboty w wydziale korupcji to podpowiadam, ze jezeli chodzi o
                okuliste z Konskich, niegdys aresztowanego, to prosze zapytac, kto o
                tym "podpowiedzial" KWP w Kielcach? Kto w sierpnu 2005 roku nawoływał przez
                magafon do zglaszania korupcji w koneckim szpitalu- podajac numer telefonu
                Naczelnik panu powie!
                • Gość: gość Re: Prosze mnie nie zniewazac IP: *.leszcz.net 09.03.07, 23:10
                  Panie były pośle daj pan spokój z tymi skargami, czytam wszystkie te wypowiedzi
                  i może w niektórych jest coś nie tak ale pragne panu również powiedziec że pan
                  badź osoba podająca się za pana juz kreuje wyroki skazujące tych policjantów, a
                  o ile sobie przypominam to o tym czy są winni zdecyduje sąd a nie pan. Więc nie
                  rób oan z siebie takiego pokryzwdzonego. W tych wypowiedziach nie ma znamion
                  przestepstw i myślę że policja ma naprawdę co robić a nie zajmować się jakimiś
                  tam wypowiedziami nie raz spowodowanymi poddenerwowaniem. POzdrawiam życzę dużo
                  zdrowia i bardziej wyluzowanego spojrzenia na rzeczywistość.
                  • Gość: ex posel nowak Re: Prosze mnie nie zniewazac IP: *.gdynia.mm.pl 10.03.07, 03:40
                    Twierdzenie ze ktos jest gnida i tak dalej wyczerpuje znamiona zniewagi,
                    nadto posadzanie mnie o chorobe psychiczna tez jest przestępstwem z art 212 kk.

Jezeli chodzi o wyrok to sie zgadza, ze wyda go sad, ale w kontekscie znanych
                    mi dokumentów oraz dowodów te osoby sa winne. Sad moze wydac inny wyrok, taki
                    sam jak w przypadku kolizji, ale to nie znaczy, ze ja nie mam prawa tak
                    twierdzic. Zasada domniemania niewinnosci dotyczy funkcjonariuszy panstwowych.
                    To oni nie moga pod zadnym pozorem wypowiadac sie w przedmiocie winy. Pokazała
                    to ostatnio sytuacja z prokuratorem Ziobro.

Znam sprawe, bo to ja doprowadzilem do oskarzenia tych osób.
                    Nadto uwazam, ze i tak prokuratura potraktowała ich powierzchownie.
                    W tym przypadku wystąpiło wiele wiecej przestępstw. Moga one poczekac...

• Gość: policjant Re: Prosze mnie nie zniewazac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 07:26
                      Panie Nowak trochę poniosło mnie - jeżeli czujeś się Pan obrazony to bardzo
                      przepraszam. Odwołuję to co napisałem o Panu.
                      • Gość: ex posel nowak Jest ok, ja nie jestem pieniaczem... IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.07, 02:30
                        Dziekuje za przeprosiny. Zostaja przyjete a sprawa nieodowłalnie zamknieta.
                        Prosze sie jednak na zas zastanowic, co Pan pisze. Jezeli jest pan faktycznie
                        policjantem to winnien pan byc prawy a nadto nie robic takich głupich
                        numerow. Co Pan sadzi, ze ma pan pełna anonimowosc. Pprzy kazydm poscie jest
                        metryka z 100 % info o nadawcy

pozdrawiam
                      • Gość: ex posel nowak Patent zadzialał... IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.07, 02:44
                        Widze, ze podzialał patent z wyslaniem maili (info) na kazdy znany adres w KWP
                        w Kielcach

Taka akcja trwa 2 minuty. W kazdej chwili moze zostac powielona
                  • Gość: ex posel nowak Luzu zycze policjantom... IP: *.gdynia.mm.pl 10.03.07, 03:48

... im na forum publicznym nie moga puszczac nerwy.

Napisalem do komendanta poniewaz wypowiedzi świadczyly o wyjatkowym
                    nieciekawym podejsciu do przestrzegania prawa przez policjantów.
                    Jezeli nie byli to policjanci to nie ma sprawy, ale jezeli tak było
                    to ta informacje otrzymała grupa okolo 50 adresatów mailowych z KWP
                    w Kielcach

Wiem też jak prowadzono sprawy w policji i prokuraturze.
                    Ja jestem moze daleko, ale sprawy rozpoczete w Kielcach beda zakonczone.
                    Niektorzy beda szli czwórkami do aresztu i nie zapobiegną temu koneksje
                    niektórych prokuratorów do pewnego pałacu... ani tez wzgledy rasowe...
                    • Gość: exex Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 07:12
                      Panie to kto będzie pracował jak Pan czwórkami będzie zamykał policjantów?
                    • Gość: gość z Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:47
                      Panie pośle - polityk powinien mieć twardą dupę a Pan obraża się jak panienka.
                      Trochę luzu Panie pośle. Pan Komendant Kowalski to już nie ma co robić? -
                      tylko poleci aby jego podwładni ścigali ludzi wypowiadających się na forum.
                      Luzu, luzu, luzu życzę i pozdrawiam.
                      • Gość: Gość Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.leszcz.net 11.03.07, 20:56
                        Panie były pośle nie wątpię że zna pan materiały sprawy tylko pytam się skąd.
                        Nie powie pan że czytał akta. Myślę że zna pan tylko wyłącznie rlację Rysia i to
                        jest wszystko co może pan wiedzieć w tej sprawie no chyba że ma pan nadludzkie
                        mozliwości. Myślę że powinien się pan zgłosić do sądu i poinstuować jak sąd ma
                        prowadzić proces tak odczytuję pana wypowiedź. Czy jeżeli wyrok będzie na
                        korzyść policjantów to powie pan o niesprawiedliwości, czy prawda ma być tylko i
                        wyłącznie po pana stronie. Myślę że nie chciałby pan żyć w kraju gdzie o
                        sprawiedliwości decydują politycy a nie sądy. Dlatego jako były poseł nie
                        powinien się pan publicznie wypowiadać na temat wyrioku który jeszcze nie
                        zapadł. Sędzia nie będzie pana słuchał tylko wyda wyrok zgodny z prawdą.
                        Pozdrawiam. Jest pasn dla mnie wielkim autorytetem prawnym
                        • Gość: ex posel nowak Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.07, 02:35
                          Ja widzialem kasete i zeznania z zeznania, ktore otrzymalem od poszkodowanego.
                          W koncu to ja zanioslem ta kasete w mojm wnioskem do PA w Krakowie, ktora
                          nadala sprawe do PO w Nowym Saczu

Znam sprawe jak malo kto i to mi pozwala sie wypowiedziec o zawartym stanie
                          faktycznym
                          Zgadza sie?
                      • Gość: ex posel nowak Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.07, 02:32
                        Ale jak polityk zapytał sie na forum pinczów.com. Ile Pani dostała za akcje to
                        zostałem skazany na 2000 zl kary

Gruba skóre to ja mam na krytyke i opinie a nie przestępstwa przeciwko mnie...
                        • Gość: Olo Re: Luzu zycze policjantom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 18:38
                          a jak tam dalsza nauka panie expośle ?
                          • Gość: ex posel nowak to robie obecnie... IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.07, 01:19
                            Na razie dzialam nad tym jak pogonic ten rzad (studiuje wiec praktycznie).
                            Faktycznie studia sa zawieszone.
                            Za kilka dni wybieram sie w tym celu na Warszawie. Bedzie stacjonarna akcja pod
                            TVN. Poodbna jak w Sejmie. Powód i postulaty:

zmiana konstytucji w zakresie:

zmany ordynacji na mieszano wiekszosciowa (doś 100 % hegemonii nad posłami i
                            wsadzania g... na listy)

umocowanie prokuratury w konstytucji RP, jawne postępowania dyscyplinarne

zlustrowanie okolo 5 - 6 tys sedziów, prokuratorów i adwokatów, ktorzy nie
                            zostali objeci lustracja na dotychczasowych zasadach. Te osoby to faktyczny
                            powód zmany zasad lustrowania. Widzielismy niedawno jak sedziowie wydzialow
                            karnych wyrazili niechec do lustrowania. Dlaczego? W wsrod lustratorów jest
                            cała mnóstwo TW. (Za to Kczynscy powinni miec TK)

lustracja majatkowa sedziów i prokuratorów - w zwiazku z ustaleniami NIK

wprowadzenie ustawy o ujawnianiu narodowosci przez osoby publiczne. Projekt na
                            stronie: www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=289

zmany kodeksie karnym:

spenalizowanie następujacych czynów:
                            (podobnie jak w RFN) przesladowania karnego oraz wykonywanie wyroku bedacego
                            efektem przesladowania - do lat 10
                            zdrady adwokackiej - do lat 5
                            kwailfikowanego utrudniania postępwowania karnego przez osoby powolane do
                            scigania przestęptw = 3 do 15
                            zmany zagorzenia kara z art 233 do lat 5 a w przypadku krzywoprzysiestwa do
                            lat 15 (mamy sady 24 ha ale nadal za falszywe zeznana otrzymuje sie warunkek
                            lub zawieszenie
                            omijania prawa przez sedziów, np nie zastosowanie art 351 kk - do lat 5

wprowadzenie ustawy o ujawnieniu oświadczen majatkowych wraz z dekalracjami
                            podatkowymi obecnych i byłych parlamentarzystów. Było WSI, dlaczego nie
                            ujawniac tego. Wg mnie to wieksze zagrozenie dla kraju

niezrealizowane postulaty z dzialalnosci sejmowej lub jezeli zrealizowano to
                            ich ujawnienie, np wyników z badania:

spraw zawieszonych karnych w prokuraturach
                            badania przestrzegania art 351 kpk
                            spraw cywilnych starszych niz 8 lat

tez:

rozliczenia karnego tych, ktorym gineły w ostatnich 10 latach akta lub
                            bezprawnie zawieszało sie postępowania karne, szczególnie w Kielcach. Do tego
                            dochodzi to, ze w kieleckiem z prokuratorami i sedziami ma byc i bedzie
                            zrobiony porzadek, co oznacza ze prostujemy wszystko co zostało ukręcone. Jest
                            tez temat zrobienia porzadki z przejmowaniem w sposob przestępczy pozydowskiego
                            mienia

• Gość: XXX Re: to robie obecnie... IP: 212.180.248.* 14.03.07, 02:03
                              Ciekawe
                              • Gość: ex posel nowak bardzo... IP: *.gdynia.mm.pl 16.03.07, 17:31
                                i bedzie realizowane
    • Gość: x Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.07, 15:19
      x
      • Gość: kielczanin Re: Proces policjantów oskarżonych o składanie fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:23
        sprawa jest prosta. Nagranie nie kłamie w Uwadze wszyscy sobie je mogli
        obejrzeć,
        Jeżeli chodzi o popleczników oskarżonych, do bardzo dobrze, że się ujawniają.
        Widać pomiot Mochockiego a zwłaszcza Kwapisza jeszcze przez nowego Komendanta
        nie został jeszcze całkowicie przeniesiony do pracy. Gdyby pracowali np w
        patrolu na ulicy nie mogliby pisać bzdur.
        Panie Pośle tak trzymać.
        Sądzę, że wyrok będzie sprawiedliwy. Nie może byc tak iż ktoś tylko dlatego, że
        jest policjantem stoi ponad prawem.
        Na szczęście czasy się zmieniają
        Pozdrowienia dla Pana Posła

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka