Dodaj do ulubionych

Kielce minuta po minucie

05.03.07, 09:55
Start środa, 7 marca, w samo południe

Każde miasto ma swój klimat i duszę. Nie tylko te duże i stare. Także
mniejsze i malutkie. Tworzą je ludzie, budując i zmieniając otoczenie, w
którym żyją. Tak się też dzieje i w naszym mieście. Zmienność
teraźniejszości, która tworzy historię. Kielce żyją swoim własnym,
niepowtarzalnym życiem. Jesteśmy świadkami lub bohaterami mniej lub bardziej
ważnych, jak nam się wydaje, wydarzeń - ważnych być może także dla
potomnych. Śmiesznych, bulwersujących, smutnych, tragicznych lub po prostu
zwyczajnych. Zapraszamy do udziału w uwiecznianiu jednej doby z życia Kielc
i kielczan. Tam gdzie będziecie - w parku, restauracji, szpitalu. W drodze
do pracy czy do szkoły. Gdziekolwiek i bez ograniczeń. Spójrzcie Państwo na
nasze miasto i siebie przez wizjer aparatu. I kiedy uznacie, że warto,
naciśnijcie spust migawki.
Czas fotoakcji: „Kielce - minuta po minucie” od środy 7 marca od godz. 12 do
czwartku do godz. 12. Najciekawsze zdjęcia opublikujemy w piątkowej „Gazecie”
i umieścimy w galeriach fotograficznych w portalu www.gazeta.pl
Zdjęcia w postaci cyfrowej - prosimy o minimum 15x10 cm i 200dpi, możecie
podpinać do FotoForum w dziale „Przystanek miasto” lub wysłać e-mailem na
adres minutnik@kielce.agora.pl

Jarosław Kubalski, Paweł Małecki, fotoreporterzy „Gazety Wyborczej”

Przesłanie fotografii oznacza zgodę na nieodpłatną publikację zdjęcia
w „Gazecie Wyborczej", na portalu Gazeta.pl oraz oświadczenie, że fotografia
nie narusza praw osób trzecich.

Obserwuj wątek
    • Gość: ale plama! wymyślcie coś poważniejszego-atrakcyjniejszego! IP: *.tkdami.net 05.03.07, 10:30
      Ja np.nie wyobrażam sobie dorosłego człowieka aby pstrykał zdjecia ,biegł do
      komputera i wysyłał wam maile z fotkami. Pomysł dobry dla dzieciaków z
      aparatami w telefonach. Dziecinada. !!!!!!!!!!!!! nie wiem co macie na celu?
      • Gość: msz Re: wymyślcie coś poważniejszego-atrakcyjniejszeg IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 09.03.07, 21:19
        Gość portalu: ale plama! napisał(a):

> Ja np.nie wyobrażam sobie dorosłego człowieka aby pstrykał zdjecia ,biegł do
        > komputera i wysyłał wam maile z fotkami. Pomysł dobry dla dzieciaków z
        > aparatami w telefonach. Dziecinada. !!!!!!!!!!!!! nie wiem co macie na celu?

Jajco ośle,jajco!
    • cineo Re: Kielce minuta po minucie 05.03.07, 11:03
      Bardzo ciekawy pomysł.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Waldek Re: Kielce minuta po minucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:39
      Pięknie, tylko żeby ktoś łądne fotki popstrykał
      • agaja Re: Kielce minuta po minucie 06.03.07, 09:20
        Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Pięknie, tylko żeby ktoś łądne fotki popstrykał

Nooo, to może być bardzo ciekawe...

• cineo Re: Kielce minuta po minucie 06.03.07, 10:08
          Troszkę mało czasu. Rankiem do pracy, o dwunastej w pracy, ale po szesnastej
          jeszcze trochę światła będzie. No i zostaje kolejny dzień do południa :).
          Pozdrawiam.
          • Gość: pitekantropus niedawno wyrażałeś zachwyt ! IP: *.tkdami.net 06.03.07, 10:46
            tym nieciekawym pomysłem,a teraz dostrzegasz problemy. Czy z twoja psychiką
            jest okey?
            • cineo Re: niedawno wyrażałeś zachwyt ! 06.03.07, 10:57
              Gość portalu: pitekantropus napisał(a):

> niedawno wyrażałeś zachwyt tym nieciekawym pomysłem,a teraz dostrzegasz
              problemy. Czy z twoja psychiką
              > jest okey?

I w dalszym ciagu jestem zadowolony. Mało tego, uważam, że powinno organizować
              się więcej tego rodzaju akcji. Niestety, w naszym kraju już tak jest ( a
              szczególnie w Kielcach), że zawsze znajdą się różnego rodzaju marudy (bez
              urazy), którym i tak nigdy nic nie pasuje.
              W swojej poprzedniej wypowiedzi zaznaczyłem tylko, że będę miał mało czasu -
              nic więcej. Moja w tym głowa, żeby się dostosować.
              P.S. Na psychikę nie narzekam bynajmniej.
              I jeszcze mała uwaga; gdybyś używał jednego nicka w swych wypowiedziach, to
              byłoby miło z Twojej strony.
              • wojciech.domagala __zapraszamy do galerii fotograficznej Gazeta.pl__ 06.03.07, 12:47
                Jutro w środę i czwartek od godziny 6.00 rano do 23.00 kilka razy dziennie będę
                jako administrator zatwierdzał Wasze fotografie w naszej kieleckiej galerii. Z
                przerwą od 7-13.

Fotografujcie Kielce w środę i czwartek!
              • zielonka16 Zgadzam się z Cineo... 06.03.07, 13:09
                ...bardzo ciekawy pomysł.Szkoda tylko że tak sporadycznie i "cicho" takie
                akcjie robicie.Więcej reklam tego typu akcji też by się przydało.
    • Gość: antyżuler Wszystkich żuli w bramach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:46
      wypstrykajcie tych żuli....wszystkich po kolei.
    • cineo Re: Kielce minuta po minucie 07.03.07, 11:12
      hoop w górę
      • Gość: górnik hoop w górę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:45
        hoop...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,719,58539249.html
        • Gość: juhas pachnie tu baranami!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:55
          ooooooooooooooooooooo ale akcja! ja cież nie......
          • cineo hej juhasie 07.03.07, 20:59
            Gdyby ktoś zaczął bawić się w rebusy, mógłby z juhasa niejedno nicenzuralne
            słowo stworzyć. Z baran niebardzo.
            hej...
            • Gość: hooop Re: hej juhasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 05:50
              hoooop, wojtek już nie śpi...
              • Gość: hoooop podciągamy do góry jak mało który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:19
                podciągamy do góry jak mało który
                • Gość: hooop Re: podciągamy do góry jak mało który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:38
                  hooopsa
                  • Gość: hooop Re: podciągamy do góry jak mało który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:12
                    hopsa
                    • Gość: ss Re: podciągamy do góry jak mało który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:18
                      taka akcja powinna trwac non-stop
                      moze to ozywi dretwe raczej Foto forum
                      • cineo Gratulacje autorom pomysłu 09.03.07, 21:02
                        Rzeczywiście pomysł cyklicznego - powiedzmy - comiesięcznego minutnika byłby
                        ciekawy. Piłka po stronie gazety. Kilkadziesiąt zdjęć w odpowiedzi na akcję w
                        porównaniu do innych miast, gdzie odzew był mniejszy lub porównywalny, możnaby
                        określić jako sukces. Cykliczność akcji mogłaby się przyczynić do kilkuset (jak
                        sądzę).
                        No i co ważne, bo z czasem będzie przeważał wątek reportażu - będzie to napewno
                        jakiś bodziec "uwrażliwiający oko" na otaczającą rzeczywistość..... jak sądzę.
                        Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.
    • Gość: obserwator Re: Kielce minuta po minucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:32
      Widzę coraz więcej ludzi z aparatami fotograficznymi spacerujących po Kielcach.
      Co prawda nie liczy się ilość ale jakość zdjęć, ale to już pierwszy krok do
      zbudowania "czegoś".
      A'propos - wczoraj wieczorem siedząc w jednym z kieleckich lokali przysłuchałem
      się (nie sposób było nie słyszeć), jak młodzież gorąco komentowała akcję.
      Niektórzy deklarowali chęć zakupu jakiegoś sprzętu a jeszcze inni zastanawiali
      się gdzie w Kielcach można podszlifować formę, by wyrobić sobie "fotograficzne oko"
      Pozdrawiam....
    • Gość: marek Sienkeiwicza - do spoglądnięcia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 23:14
      Proszę spojrzeć na zdjecie w "Gazecie "na str.4 z 9 bm.lica Sienkiewicza ! czy
      sa powody do achwytu nad uliocą czy lasem lamp, słupów , drewnianych skrzyń na
      drzewka - zasłaniajacych elewacje i budynków ! Co to za atrakcja ? A tak
      chcecie, by kielczanie byli dumni z przebudowy ulicy . Kpiny !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka