Dodaj do ulubionych

Poczta Polska Invest

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 22:59
ED z 5.05. pisze coś niecoś o inwestycji PP w Podzamczu Chęcińskim ...
całkiem interesujące info. Miałby powstać tam terminal pocztowy zatrudniający
kilkaset osób... temat 'prawie pewny'
Możemy obstawiać, czy dojdzie do realizacji, czy też to jest zwyczajna plota.
Tak całkiem na marginesie:
p. Lubawski przed wyborami deklarował, że ma przynajmnije 4 inwestorów... coś
może słychać w tym temacie..??
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Poczta Polska Invest IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 11:25
      Aż sie milo czyta takie artykuly :)
      A co do pana Lubawskiego to moze warto by mu sie jakos przypomniec?!
      • Gość: hey Re: Poczta Polska Invest IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 05.05.03, 12:27
        no właśnie,miała powstać jakaś fabryka przerabiająca kruszywa z podkieleckich
        kopalni,a W.Stępien twierdził , ze ma inwestora ,który ma wybudowac zaklad
        gdzies na Białogonie.I co?I nic.
        • Gość: Yahagi Re: Poczta Polska Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 15:44
          Tak se wyciągam stary wątek... może ktoś coś wie nowego ?
      • Gość: cvs Re: Poczta Polska Invest IP: *.the-beach.net 23.09.03, 18:08
        Moze i milo sie czyta.Ja tam wole zajadac serniki New York style i wozic sie
        Princesa po miedzynarodowych wodach i przewiezc przy okazji paru bezdomnych
        dziadow i dziadowek.cvs - skandalista.
        • Gość: hey Re: Poczta Polska Invest IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 25.09.03, 11:38
          Miał powstać terminal Poczty,euroubojnia drobiu w Morawicy,supermarket Gamme
          Vert,stacja BP na Manifestu,hotel Echa przy rondzie,dom handlowy Echa Inv. na
          Sienkiewicza,fabryka Lubawskiego,zakład Stępnia,budynek WSEIA na IXw.,Stat Oil
          na Warszawskiej/IX w.,nowe kamienice na Paderewskiego,parkingi nadziemne na
          placu Konstytucji i Plantach,i wiele, wiele innych.I co ?I jajco!!!
          • Gość: pawel Re: Poczta Polska Invest IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 16:54
            Lubawski pokaż mi co się zmieniło w Kielcach po twoim przyjściu. Miałeś ponoć
            kolegów przedsiębiorców co mieli inwestować w naszym mieście, miała być
            specjalna strefa ekonomiczna w Dyminach i co wielkie gó..o. Ja i tak głosowałem
            za Stępniem bo on coś robił dla Kielc a ty pajacu nawet nie byłeś za
            województwem świętokrzyskim. Jeszcze jedno – przyjdź jeszcze raz na mecz KORONY
            to zostaniesz po raz kolejny wygwizdany kibicu za dyche a stadion i tak
            powstanie nie dzięki tobie a Włodkowi Stępniowi.
    • Gość: I sekretarz Poczta Polska jest nasza, a nie Lubawskiego. IP: 195.205.230.* 25.09.03, 18:17
      "Mówi Wam to coś"?
      • Gość: miki. Re: Poczta Polska jest nasza, a nie Lubawskiego. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 00:23
        No , przyznam Panie Lubawski że choć glosowalem na Pana to jestem zawiedziony.
        I oddając ten głos traktowałem go jako zło konieczne - z SLD mogłoby być tylko
        gorzej.Kiedy będę mógł zagłosować na kogoś żeby było lepiej? I rozumiem , że
        coś się nie udało. Trzeba wtedy tylko wyjść i powiedzieć - to mi się nie udalo.
        A nie schować łeb w piasek i zająć się rozdawaniem lokali pseudoartystom. A
        propo's tego rozdawania - owszem popieram. Można takie rzeczy robić - w bramach
        można stworzyć wiele interesujących "artystycznych " pasaży. A głóewna ulica ma
        na siebie zarabiać!!!!!!! I jak pan porozdajesz te lokale po 5 zł/m2 to bedę
        pierwszy który będzie krzyczał LUBAWSKI MUSI ODEJŚĆ !
        • Gość: Yahagi Poczta Polska Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 17:34
          Troche info o terminalu pod Checinami...
          Za ED...:
          Jedno z 13 takich w kraju, jest akt notarialny na działki, 16 ha, parking pod
          20 TIRow, około 300 miejsc pracy (pewnie większość przeniesionych, a nie
          nowych), koszt 80 mln zł. Budowa zacznie się najwczesniej w przyszłym roku (na
          co oni czekają ? nie da się szybciej z dokumentacją ?).

Dwie ciekawe informacje:
          - rozpatrywana była lokalizacja obiektu w Niewachlowie przy drodze 74. No i to
          mnie cieszy, bo wreszcie usłyszałem potwierdzenie, że tamten teren to
          atrakcyjna lokalizacja.
          - "nie wykluczamy, że wykorzystamy również transport lotniczy awionetkami z
          Masłowa" - tym powinniśmy być chyba bardzo zainteresowani.

Moje uwagi: to jednak zasadniczo inwestycja 'z urzędu'; takich obiektów
          powstanie jeszcze 12; dobrze, że jest, bo byłoby bardzo przykro, gdyby Kielce
          zostały ominięte...Ale jest, no to dobrze...

Chyba przydałaby się strona taka, jak ta, którą prowadzi Jurek, ale dla
          inwestycji regionalnych, no nie ?
          UW - może by coś pomyślał ?? Hę ..??
          • Gość: BBB Rzeczniczka działa IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 14.01.04, 18:01
            Strona UW bardzo się w ostatnich dniach zmieniła.
            To chyba dzięki mojej ulubionej Rzeczniczce :)
            Pozdrawiam :)
            • Gość: hey Re: Rzeczniczka działa IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.01.04, 18:08
              Była szansa żeby ta inwestycja powstała w Kielcach ale chyba nasz Prezydencik
              się nie zainteresował.Można się wkurzyć,a tak 200 osób z Kielc będzie musiało
              jeździć do Chęcin.
              • Gość: BBB Re: Rzeczniczka działa IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 14.01.04, 18:15
                W porównianiu z Regionem, to w Kielcach z pracą nie jest najgorzej.
                Ale ja też nie mam pola.
                Pozdrawiam
                • Gość: Bob Budowniczy Poczta Polska IP: *.kielce.msk.pl 14.01.04, 21:20
                  takie centrum Poczty Polskiej juz dziala pod Poznaniem a nie w Poznaniu.
                  Ciekawe z jakich powodow mialoby powstac w Kielcach. Pan architekt pewnie bylby
                  przeciw bo nie planow zagospodarowania. ja mam inwestora i nie moge budowac. a
                  kilku nastepnych staram sie sciagnac do kielc i to powaznych. a wy myslicie
                  kategoriami ze jak ktos jest prezydentem to wam zalatwi inwestorow no chyba ze
                  z Gothy.... w przyszlych wyborach glosujcie na Boba Budowniczego hahaaha
    • Gość: Bob Budowniczy Re: Poczta Polska Invest IP: *.kielce.msk.pl 14.01.04, 21:22
      Pierwsze takie centra powstana w duzych aglomeracjach: Katowice, Wroclaw,
      Gdansk, Lublin a Kielce dopiero w drugim rzucie. Czekam na propozycje
      lokalizacyjne Strefy Przemyslowej Kielce.
    • Gość: jurek Re: Poczta Polska Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:58
      Pod nasze centrum podlegac ma miedzy innymi radom, czesc podkarpacia :) takie
      cos lubie przeczytac!
    • Gość: j Re: Poczta Polska Invest IP: *.wseia.edu.pl / 217.96.114.* 15.01.04, 11:06
      jki
      • Gość: Toledo Re: Poczta Polska Invest IP: 213.241.73.* 16.01.04, 14:24
        A mnie interesuje wiadukt nad rondem przy 1. maja. Bo jego wizualizację pamiętam jeszcze z ulotek pana prezydenta. Coś wiadomo o realizacji tego pomysłu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka