Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:16 jak można zostawić tych ludzi samym sobie????????? może znajdzie się jakaś grupa adwokatów gotowa pomóc przejść przez to wszystko. sami sobie nie poradzą. obiecywali im pomoc a teraz są sami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pstryk Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:51 >>Pani Dagmara jest rozczarowana, że sąd nie przydzielił jej adwokata z urzędu. Niewiem czy jedyna praktyczna RADA to jest wyjechać z Polski do roboty w p.izdu na zachod ? bo tu żadna instytucja, PIP, prokuratura czy sąd nie działa tak jak potrzeba ? tylko wszystko dogóry nogami poprzewrcane i nic nie spełnia prawidłowo swojej funkcji. Sam byłem dawno temu w PIPie w kielcach i ani jednego pozytywnego słowa o nich nie moge powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.westside.kielce.pl 27.03.07, 22:57 oto przykład jak naś jeden żyd z drugim ladują w wypietą dupę, ta dupa to polska, sprzedana jak dziwka, wyjdzmy na zachód niech ten kraj zdechnie co i tak już powoli sie obserwuje i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobczek Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:10 Jak zwykle PIP nic nie robi! Niedosc ,ze sama nie stwierdzila lamania praw pracowniczych i nie wszczela postepowania to nawet nie wpadlana to , iz można pomagac pokrzywdzonym poprzez obsluge prawna.Brawo PIP wiecie poco jestescie? nic dziwnego , ze samoloty UK i norwegi sa pelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:50 Ja mam takie zagadnienie, które mnie interesuje. Firma np. Tesco Polska mająca miliardowe obroty może sobie pozwolić na całą Polskę na wynajęcie najlepszej warszawskiej kancelarii prawniczo-doradczej etc... z pięcioma prawnikami. A szeregowy pracownik Tesco czy Leclerca na co może sobie pozwolić ? i jak wygląda jego konfrontacja w takim debil.nym sądzie z tą machiną wielomiliardową i najlepszymi prawnikami ? przykładowo, maksymalna kara dla hipermarketu 1000 złotych dla hipermarketu za łamanie prawa pracy świadczy o tym, że przepisy są cofnięte o kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.zeto-kielce.com.pl 28.03.07, 08:13 jestem z nimi. Choć nie pracowałem w tym "bagnie" mogę wszystko potwierdzić. Byłem w tym markecie od chwili kiedy rozpoczęto jego budowie aż do chwili otwarcia i widziałem jak ci ludzie pracują. Na moje nieszczęście miałem też styczność z Panią Bożeną S. i przyznam jedno ta kobieta jest chora. Władza odbiła, ale z drugiej strony co się dziwić, Pani DYREKTOR jest po SZKOLE ZAWODOWEJ, a tam nie uczą zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
ian_curtis Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny 28.03.07, 08:15 Powołaj na świadków (i proś ich aby nie odmówili przyjścia) wszystkie osoby które moga potwierdzić że pracowałaś po godzinach. Nie wachaj się powołać na świadka męża który również powinien zaświadczyć w jakich godzinach wracałaś do domu tudzież (mąż odbierał cię z pracy o późnych godzinach ze względu na bezpieczeństwo). Nie prowadziałś notatek np. godziny pracy zapisywane w kalendarzu to wszystko są istotne dowody, spróbuję się dziś skontaktować z kolegą z Krakowa który w podobnej (ale nie do końca) sprawie wygrał z siecią Ahold... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:18 A MOżE BOJKOt LECLERKA? NIKT NIE ROBI ZAKUPóW DO śWIą ? WIADOMOść OBIEGA CAłE KIELCE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubal Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.dss.com.pl 28.03.07, 08:34 Tak, tylko bojkot i mala liczba klientow zmieni nastawienie tych pseudo- menadzerow do ludzi. POPIERAM! Zero zakupow w Leclercu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk [...] IP: 80.50.251.* 28.03.07, 09:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
babeta4 Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny 28.03.07, 09:58 mamy świetne prawo pracy i jego egzekutora w Państwowej Inspekcji Pracy która umie tylko pisać protokoły kontrolne,lub dawać ogłoszenia do prasy a potem głowa w piasek i pieniążki nasze -podatników do ich kieszeni za"ciężką pracę" ,stosy pism ,uzgodnień i papierów to ich domena -zaś egzekFowanie prawa to juz nie ich temat nastepna lipna organizacja od wyciagania pieniędzy od podatników po NiK- u,Federacji Konsumentów,i wszelakich Rzecznikach Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny 28.03.07, 10:57 Witajcie Leclerki! Sorry, że się nie odzywałem, wracam jutro z Krakowa i maszeruję do Prokuratury zeznawać w Waszej sprawie. To co miałem zresztą podrzuciłem już do Prokuratury, a są tam ciekawe rzeczy:-) Nie chcę psuć niespodzianki... Nie jedźcie też tak po PiP, rozmawiałem z nimi. Na Forum to jesteście odważni, ale jak przyjdzie do zeznawania, to wszyscy pracujecie osiem godzin, a w pracy wszystko ok. W piątek będę widział się z Panią Dagmarą i przygotujemy się już do nowej rozprawy, zobaczymy czy mecenas z leclerka naprawdę jest taki dobry, bo będzie musiał chłop tym razem ostro napocić...;-) Sylwester Ślusarczyk Federacja Młodych Socjaldemokratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja To samo jest w Echu, NSK, Kolporterze i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:49 To nie tylko domena hipermarketow, a raczej pseudo dyrektorow w nich. Ludzie sa podobnie traktowanie w najwiekszych i najbardziej renomowanych firmach w CK. Wsrod moich znajomych slysze ciagle jedno i to samo: ze sa zle traktowani, niedoceniani, wykorzystywani w zlosliwy sposob przez szefow ktorych nie majac odpowiedniego wyksztalcenia i wiedzy w ten sposob chca dac sie we znaki. Budujcie wiezowce, biurowce i inne a i tak sa to tylko na pozor normalne firmy z normalnymi warunkami pracy. Niestety milczenie jest najlepsza optymalizacja zaklamania ale i przetrwania. Zreszta jakie panstwo tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vee Re: To samo jest w Echu, NSK, Kolporterze i innyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:56 Niestety bardzo czesto tak bywa, ze na wysokim stanowisku zasiada osoba z wielkimi kompleksami. Najczesciej glownym kryterium przyznania jej tej pracy byly znajomosci, bo raczej na wyksztalcenie, inteligencje, czy inne potrzebne do zarzadzania ludzmi cechy nie zostaly one wyposazone. Ci ludzie lecza swoje kompleksy kosztem innych. No bo bardzo fajnie jest tak sobie kims "porzadzic". Zobaczcie jak traktuje sie kandydatow do pracy w przeroznych firmach. Tony papierów, CV, listy motywacyjne, testy psychologiczne, odrzucanie kandydata bo usiadl na zlym krzesle i Bóg jeden raczy wiedziec co jeszcze... a kto urzadza te wszystkie szopki? Czesto gdyby jemu sie tak dokladnie przyjrzec to nie spelnilby nawet kilku procent z tych wymagań. Jedno wielkie leczenie komleksu niższości kosztem podwladnych. Nie wiem czy w naszym kraju w koncu kiedys sie cos zmieni. Na pewno nie, jesli to my sami nie zaczniemy reagowac na takie rzeczy. Od tego jest PIP i inne instytucje, aby takimi sprawami sie interesowaly. A i nasz obowiazek lezy w tym, zeby im przypominac od czego są... BRAWO dla tych, ktorzy odważyli sie walczyc o swoje prawa. Trzymam kciuki! Bedzie dobrze! PS: Na pocieszenie powiem, ze ja bojkotuje E.Leclerc w Kielcach od momentu otwarcia. Jakos mnie tam nie ciagnie ;) PS2: Sprawa pomiatania pracownikami nie dotyczy tylko firm "prywatnych" - rowniez we wszelkiego rodzaju urzedach istnieje zjawisko mobbingu (zeby wspomniec tylko sytuacje z samobojstwem pracownika ARiMR w Ostrowcu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowani Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:06 dziękujemy za opinie i wsparcie z waszej strony. Jeżeli chodzi o PIP to nie jest tak źle, cały czas są przesłuchania i PIP chce nam pomóc. starają się zrobić wszystko aby ich dokumentacja z kontroli pomogła nam w sprawach w sądzie, ale potrzebujemy wiecej świadków którzy złożą zeznania. Ci ludzie chcą nam pomóc i wspierają nas choćby dobrym słowem i nie pozwalaja wątpić w wygraną. Potrzebujemy dobrego adwokata, który zajmie się naszym problemem całej grupy ludzi, którzy chcą walczyć o swoje.Może znajdzie sie ktoś taki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowani Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:21 Jeżeli chodzi o Federację Młodych Socjaldemokratów i Pana Sylwestra Ślusarczyka też możemy liczyć na pomoc chociażby w tym ,że pisze nam pozwy do sądu i pomaga nam w sprawie w Prokuraturze. Interesuje się na bierząco co się dzieje jak sprawa się rozwija. Rozmawaia z nami, radzi co możemy jeszcze zrobić aby sobie pomóc wzajemnie. To dzięki Niemu Prokuratura szybko zareagowała na nasze doniesienia i w porę zabezpieczyła ślady. Wspiera nas i nie pozwala sie poddawać. jeszcze tylko znajdziemy adwokata, który nas wybroni przed E.leclerc i jego obrońcami od siedmiu boleści i bedzie dobrze. Polak Polaka nie będzie we włwsnym kraju traktował jak niewolnika i tanią siłę roboczą. nie pozwolimy na to i udowodnimy przed sadem,że każdy człowiek czy kierownik, czy pracownik jest człowiekiem a nie śmieciem. MY KOBIETY JESTEŚMY MATKAMI POLKAMI I BĘDZIEMY!!!! Nasze dzieci są naszym najwiekszym szczęściem i sukcesem w życiu a Pani dyrektor tego nie zmieni. Można pracować i mieć czas na normalne życie! Walczymy i bedziemy walczyć do końca. badzcie z nami i wspierajcie nas na forum. DZIĘKUJEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
ian_curtis Re: Sprawa Leclerca: Zapłaćcie za nadgodziny 28.03.07, 11:30 > Jeżeli chodzi o Federację Młodych Socjaldemokratów i Pana Sylwestra Ślusarczyka > > też możemy liczyć na pomoc chociażby w tym ,że pisze nam pozwy do sądu i pomaga > > nam w sprawie w Prokuraturze. Interesuje się na bierząco co się dzieje jak > sprawa się rozwija. Rozmawaia z nami, radzi co możemy jeszcze zrobić aby sobie > pomóc wzajemnie. To dzięki Niemu Prokuratura szybko zareagowała na nasze > doniesienia i w porę zabezpieczyła ślady. Wspiera nas i nie pozwala sie > poddawać. jeszcze tylko znajdziemy adwokata, który nas wybroni przed E.leclerc > i jego obrońcami od siedmiu boleści i bedzie dobrze. Polak Polaka nie będzie we > > włwsnym kraju traktował jak niewolnika i tanią siłę roboczą. nie pozwolimy na > to i udowodnimy przed sadem,że każdy człowiek czy kierownik, czy pracownik jest > > człowiekiem a nie śmieciem. MY KOBIETY JESTEŚMY MATKAMI POLKAMI I BĘDZIEMY!!!! > Nasze dzieci są naszym najwiekszym szczęściem i sukcesem w życiu a Pani > dyrektor tego nie zmieni. Można pracować i mieć czas na normalne życie! > Walczymy i bedziemy walczyć do końca. badzcie z nami i wspierajcie nas na > forum. DZIĘKUJEMY! z największym szacunkiem albo szukacie pomocy albo włazisz w dupe Ślusarczykowi i jego załodze, mam nadzieje że ten post (wklejony nad mym tekstem) to jakaś prowokacja bo śmierdzi na kilometr... Z Ahold Polska kolega wygrał, rada od kolegi najważniejsi są świadkowie i jak ktoś mądrze napisał ważne aby chcieli zeznawać nie tylko przed PIP. I jeszcze jedna sprawa dotycząca ataków na PIP, ta instytucja ma określony prawem zakres swoich możliwości, jeśli nie może już nic zrobić kieruje sprawę do porkuratury najczęściej w oparciu o Art. 218. § 1. KK amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpiorp Jest pomoc prawna i związkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:57 Pomoc prawna w biurze Komitetu Pomocy Pracownikom, Kielce, ul. Sienkiewicza 76 p. 317, Kielce, tel. (041) 345 16 12 lub 602-477-871. www.pracownicy.org/ Dyżur interwencyjny, poniedziałki: 17:00-18:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowani Możemy Wam pomóc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 23:10 Wszyscy razem możemy walczyć o lepsze warunki pracy. każdy kto chce odzyskać swoje pieniądze za nadgodziny i walczyć może to zrobić! Warto połączyć siły im nas więcej tym lepiej.RADOM, ELBLĄG I KIELCE pomozemy Wam w walce.Gdy Prokuratura i PIP zakończą śledztwo i będzie wynik sprawy to mamy już z górki. Wszystkie osoby, które straciły pracę przez Dyrektorkę z kielc Bożenę S proszone są o kontakt z nami i Federacją Młodych Socjaldemokratów (tel. (041)366-06-28, tel./fax. (041) 366-26-14). Musimy udowodnić że zachowanie Pani Bożeny jest takie samo krzywdzące wobec wszystkich pracowników i kierowników. Im wiecej pokrzywdzonych tym lepiej. Elbląg i Radom- może też zgłaszać swoje problemy, postaramy się na Waszym terenie zorganizować kogoś kto Wam pomoże, ale musimy wiedzieć ile jest osób chętnych aby otrzymać taką pomoc. Może w Radomiu też warto powiadomić Prokuraturę o poczynaniach Pani Bożeny S? Jezeli są chętni, którzy będą zeznawać w Radomiu możemy Wam pomóc. Ujawnijcie sie na Forum i pod podanymi numerami telefonu. Warto zacząć walczyć i pokazać, że Polak też człowiek a następnym odechce sie takiego traktowania pracowników. A może chcecie jeszcze kogoś podać do Prokuratury z Radomia? Myślę, że zainteresowani będą wiedzieć o kogo chodzi? My zaczęliśmy a Wy możecie doprowadzić aby sprawa zakończyła się powodzeniem dla wszystkich. Biedronki trzymały sie razem to i E.leclerc-owcy powinni być solidarni w walce o lepsze warunki pracy i płacy.Czekamy na wasze wpisy i telefony. Sprawa jest głośna i warto to wykorzystać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Możemy Wam pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 09:29 hahahaha paroby i lenie!!! idzicie do roboty a nie bedziecie wymyslac jakies nadgodziny, jak sie opieprzacie w pracy i jestescie niekompetentni to sie na was krzyczy, a ze jestescie tlumoki to potem ryczycie. Znam pania Bozene Stuleblak i wiem ze to bardzo porzadna i inteligentna osobo, a Wy tlumoki tylko byscie pieniadze wyciagali. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Re: Możemy Wam pomóc 23.07.07, 08:31 Jak widzę dla włazidupstwa w Leclerku nadal dobra pogoda... nie kompromituj się chłopie, a może babo...;-) Odpowiedz Link Zgłoś