Dodaj do ulubionych

Happy Land

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:56
Bardzo proszę osoby, których d\zieci uczą się w happy landzie o szczere
opinie, chciałam tam zapisac dziecko, ale słyszę coraz gorsze opinie o tej
szkole.
Obserwuj wątek
    • Gość: eryk konopacki Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:09
      Z jakiej szkoły jestes kobieto? czego chcesz osiagnąć przez ten nieprzemyslany
      wpis? Jak słyszysz złe opinie to zachowaj dla siebie, albo podziel się z
      sąsiadką. Najlepiej zostaw dziecko w panstwowej szkole - na pewno świetnie się
      nauczy....
      Biedna jesteś matko, oj biedna...

Wiesz co to wyszukiwarka? Wpisz sobie szkoła języka angielskiego i poczytasz o
      jedenj drugiej tudziez o swojej szkole.... :))
      • Gość: xyz Re: Happy Land IP: 195.116.245.* 25.04.07, 11:42
        od tego właśnie jest forum człowieku. Ja też słyszałam nie najlepsze opinie,
        koleżanka tam uczyła i sama miała wiele zastrzeżeń, zwłaszcza do właścicieli,
        ogólnie to dobre miejsce dla nowobogackich z kompleksami
    • twojahanus Polecam Helen Doron 25.04.07, 21:50
      POlecam Helen Doron. MOje dziecko tam chodzi już 3 lata, wsyztskie Dzieciaczki
      moich koleżanek róznież
      • Gość: eryk konopacki Re: Polecam Helen Doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:27
        A, tu cie mamy mateczko..:)
        Moje dziecko nie chodzi ani tu ani tu. Nowobogacki nie jestem a metody rzucania
        piłeczką i tulenia się w kolana mamusi to dla czasowych rodziców, na pewno bez
        kompleksów :)
        • Gość: a Re: Polecam Helen Doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:23
          czy jesteś właścicielem?
    • Gość: xxx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:18
      to szkoła w której wiele dziecko sie nie nauczy
      matki przyjemnie spedzaja tam czas na ploteczkach w poczekalni, dzieci nigdy
      nie są krytykowane, a najwyżej ocenione nie na 6 tylko na 5, motywacja zerowa,
      sprawdziany symboliczne
      NIE POLECAM
      • Gość: monia Re: Happy Land IP: 82.139.11.* 26.04.07, 21:25
        A jakie proponujesz sprawdziany dla czterolatki?
      • michal286 Re: Happy Land 26.04.07, 21:29
        Nie wiem czy to ty jesteś taki drętwy czy tylko szkoła, w której pracujesz.
        Idź pogadać z metodykiem z prawdziwego zdarzenia to ci powie, jak można
        zdemotywować dzieci - choć widać, że wiesz: krytyka i trudne sprawdziany
        (zwłaszcza w grupie dzieci, które nie umieją jeszcze pisać) załatwią sprawę.
        • Gość: xxx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:34
          nie mam na myśli czterolatków, ani innych dzieci, które nie umieja pisać. Mam
          na myśli dzieci szkolne. Zwykle w tym wieku już piszą i czytają. Ale
          rzeczywiście ta szkoła sprawia wrażenie jakby była raczej dla tych mniej
          zdolnych
    • Gość: ab Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:36
      państwo właściciele mają chyba niepokój?
    • Gość: xxx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:26
      • Gość: eryk konopacki Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:58
        H.L. chyba pierwsza szkoła dla dzieci w tym mieście.
        Teraz co druga oferuje kursy dla maluchów..:)) I to w tym całym temacie jest
        najśmieszniejsze.. Pan albo pani biega między jedną szkołą a drugą, tam
        młodzież, gdzie indziej kursy unijne dla dorosłych a w międzyczasie trututu tu
        z dziecmi i mamusią na stołeczku bądź w poczekalni... Żenada.
        • Gość: anglistka Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:33
          Uczenie małych dzieci nie zaklada nauczenia ich 4 czasów i plynnego mowienia w
          preciągu 3 lat, bo jest to niemożliwe i może TYLKO zniechęcić. Nauka ma
          sprawiać dziecku radość, dziecko ma kojarzyć angielski z przyjemnym
          przedmiotem. Oczywiście, uczeń ma wynieść z kursu pewne słownictwo,
          konstrukcje, powinno umieć formułować proste myśli. Nacisk jest położony na
          komunikację, a nauczyciele powinni stosować raczej formę oceniania tzw.
          continuous assesment - ocenianie ucznia na każdej lekcji, jego pracy ogólnej -
          w toku kursu, a nie robić wielki, niepotrzebnie stresujący test. Uczenie dzieci
          ma też wielką zaletę - małe dzieci szybciej uczą się obcj wymowy niż starsze
          nastolatki - aparat mowy jest elastyczny i szybko przystosuje sie do
          angielskiej wymowy.
          Także proszę nie oczekiwać od dziecka zbyt wiele, najważniejsze jest, by miało
          motywację do nauki,. Dodam, ze nie pracuje w zadnych z tyh szkol, ale ucze male
          dzieci prywatnie.Pozdrawiam
          • Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:16
            a czy 8 osób w grupie,to aby nieco nie za dużo?
            • Gość: anglistka Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:03
              Jesli chodzi o liczbe osob, byc moze jest to za duzo. Mysle, ze na poczatek dla
              dziecka najlepsze sa zajecia indywidualne lub ewentualnie w parze. Nauczyciel
              wtedy skupia sie na jednym dziecku, rozmawia - dziecko najwięcej skorzysta.
              Male dzieci czesto nie lubia pisac, wiec wtedy nauczyciel moze mu pisac w
              zeszycie i dobierac cwiczenia wedlug jego zainteresowan - jedne dzieci
              uwielbiaja piosenki, lubia sie ich uczyc, inne nienawidza. Wtedy dobiera sie
              inne cwiczenia. Jesli dziecko uwielbia Harrego Pottera i gotowanie - opisujemy
              wyglad na przykladzie postaci z tej ksiazki i analizujemy przepisy. Dlatego
              Twoja obawa moze byc uzasadniona. Niektóre dzieci jednak b. dobrze czuja sie w
              grupie i, i tak dobrze pracuja. Trzeba wiec obserwowac dziecko, dowiedziec sie
              czy dobrze sie pracuje w grupie. Jesli niespecjalnie mu sie podoba, i naprawde
              nie widac postepow, radze rozejrzeć sie za lekcjami indywidualnymi.
    • Gość: kasik Re: Happy Land IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.05.07, 19:21
      ja tam slysze duzo dobrych opinii na temat tej szkoly i sama mam tam
      dziecko.zlego slowa nie moge powiedziec a wlasciciele sa naprawde mili. ale
      zawsze znajda sie tacy ktorzy mysla inaczej albo cos im nie odpowiada.nie da sie
      zadowolic wszystkich. moje dziecko ma 7 lat i sprawdziany ma. Na swoim poziomie
      nie za duzo i nie za malo. niektorzy zapominaja ze to nie testy sa
      najwazniejsze a ich nadmiar tylko zniecheca.
      • Gość: @ Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:26
        jak na imię ma prowadzący grupę?
      • Gość: @ Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:28
        i ile osób liczy grupa
        w której sali macie zajęcia, na górze czy na dole
    • Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 00:12
      sale w tej szkole nie spełniaja norm, są za małe
      • Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 05.05.07, 07:51
        O jakich normach piszesz?
        • Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:30
          a jakie powinny być?
          dowolne?
          • Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 06.05.07, 10:03
            ty napisałeś,że nie spełniają norm, więc powiedz o jakie normy ci chodzi
            • Gość: xx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 00:21
              w prywatnych szkołach panuje pewna dowolność i generalnie właściciele
              nastawieni są na kasę, ale powinny być pewne granice i zgadzam się, że 8 dzieci
              w grupie w małej salce niewiele sie nauczy, jakiekolwiek normy by to spełniało
              • Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 07.05.07, 08:28
                Jest trudniej, ale chyba można się nauczyć. Pamiętam jak w empiku miałem
                zajęcia na Warszawskiej, w takiej małej salce koło schodów do magazynu chyba -
                ścisk był spory, ale dało się wytrzymać - w każdym razie woleliśmy siedzieć tam
                niż na tych niewygodnych pojedynczych stołkach z blatem, bo wtedy to wiecznie
                coś nam spadało na podłogę.
                • Gość: xx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:42
                  Miejmy nadzieję, że dziecko zapisane do prywatnej szkoły językowej będzie miało
                  gdzie siedzieć, jest teraz trochę tych szkół więcej niż 20 lat temu
                  można siedzieć pod schodami cząc sie języka, ale pod warunkiem, że zajęcia
                  prowadzi ktoś naprawdę wybitny
                  • Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 07.05.07, 21:47
                    Najlepiej byłoby siedzieć w komforcie i mieć zajęcia z wyjątkowym nauczycielem
                    :-)))
                    • Gość: XX Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:51
                      TAK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka