Dodaj do ulubionych

Jestem dumna z Jerzego Stępnia

IP: 81.219.132.* 12.05.07, 09:56
Jak "przyszywana" kielczanka jestem dumna z prezesa TK Jerzego Stępnia. Dumna
z tego jak kieruje niezawisłą pracą Trubunału. I zastanawiam sie, jak mu
jest. Pamiętam pana sędziego z konca lat siedemdziesiatych, gdzie jako
prawnik, w kieleckim sanepidzie, już wówczas zajmował się zwiazkowymi
problemami, pączkującą Solidarnością. W stanie wojennym był internowany, po
1989 roku tworzył samorządy, współpracował z Kaczyńskimi budujac demokrację i
co teraz? Ci sami ludzie, z którymi szedł ręka w rękę brutalnie grzebią tę
demokrację i jej podstawowe instrumenty. Gorzkie to doświadczenie, gorzkie
rozczarowanie. Co chęć utrzymania się przy władzy robi z luźmi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Jestem dumny z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:20
      Pan Jerzy Stępień ma w swoim życiorysie same piękne karty i wszelkie ataki na
      niego za to, że stoi na straży niezależności Trybunału Konstytucyjnego to
      najzwyklejsza niegodziwość i prostactwo.
      Pan Stępień kolejny raz dowiódł, że nie jest człowiekiem, który wykonuje swoje
      obowiązki pod dyktando kacyków, którzy do władzy dorwali się dzięki
      manipulacjom i kłamstwu. Tak było za komuny gdy nie godził się na naciski PZPR
      i tak jest teraz. Trybunał Konstytucyjny to w chwili obecnej ostoja polskiej
      demokracji i jedyne miejsce gdzie jeszcze można powstrzymać dyktatorskie zapędy
      koalicji.

• Gość: olo Marian wyjasnij mi proszę.... IP: *.chello.pl 14.05.07, 01:55
        Wyjasnij mi na jakie konkretnie naciski PZPR nie godził sie Pan Stepień?
        • Gość: stefan Re: Marian wyjasnij mi proszę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:30
          Podaj adres to chętnie ci wyjaśnię.
          • Gość: lexus brakujące ogniwo listy wilda i sztajna!! IP: *.tkdami.net 14.05.07, 11:38
            tępy gmin.! W XXI wieku takie zacofanie. "same piekne karty"!to to juz szczyt
            kretyństwa.
      • Gość: V Re: Jestem dumny z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:05
        bedziemy bronic Konstytucji jak Niepodległości
        Zwycięzymy,Zwyciezyny
      • Gość: pepin Re: Jestem dumny z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:13
        Jerzy Sepin zachowal sie godnie
    • Gość: Andrzej Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:26
      Również jest dumny jako mieszkaniec Kielc i prawnik.To jest przykład prawdziwej
      niezawisłości sędziowskiej.Życzyłbym wszystkim aby inni sędziowie z naszego
      regionu brali z Niego przykład.Sędziego Stępnia na stanowisko to powołał
      Kaczyński ,a mimo wszystko nie ugiął się i nie stał się narzędziem rządzących
      obecnie.Do tej pory myslałem ,że jest on typowym karierowiczem wygenerowanym
      przez Solidarność jednak myliłem się i to bardzo.Jeszcze raz dziękuję Panie
      Sędzio Przewodniczący to był prawdziwy "majstersztyk" .Jeszcze raz gratuluję
      postawy.
      • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:41
        Miałem pewne obawy kiedy P. Stępnia wybrano na prezesa TK i wyrażałem się o nim
        dość krytycznie, za co przepraszam. Widać ze honor, i prawnicza wiedza wzięły
        górę nad polityką. Krytyka TK przez władżę wykonawczą ma znamiona nacisku
        politycznego na władzę sądowniczą co nie wyklucza prawa do krytyki przez inne
        osoby.
      • Gość: caramba Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:44
        Popieram Panska postawe,jest Pan KIMS,etycznie i merytorycznie.Przy Panu mozna
        czuc sie bezpiecznie.Brawo Profesorze z Kielecczyzny!
        • Gość: ja Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:02
          Ja trochę mniej.
    • Gość: behemot nie posikajcie się czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:40
      Nie posikajcie się czasem egzaltowane d...
      Trybunał orzeka w sprawach prawnych, a nie politycznych. Albo coś jest zgodne z konstytucją albo nie jest. Tym razem nie było. I koniec.

Przeciwstawianie Stępnia Kaczyńskim jest bzdurne bo pewnie obydwaj chcą aby donosiciele i zomowcy ponieśli karę za swoje podłości. Wy chyba też tego chcecie ...o ile sami nie donosiliście na sąsiadów, pisarzy, aktorów, społeczników i nie dostajecie za to teraz kilkutysięcznej emeryturki.

Obydwaj też pewnie chcą, żeby lustracja odbyła się zgodnie z prawem, czyli z Konstytucją. Jedną ustawę zastąpi druga i będzie po krzyku. Oznacza to jednak rok oddechu dla sowieckich konfidentów.
      • Gość: Fix Re: nie posikajcie się czasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:50
        Konstytucję dla Japonii napisało dwóch amerykanskich oficerów w tydzień. Z
        małymi poprawkami obowiązuje do dziś. Przy dobrych chęciach i powołaniu
        merytorycznego zespołu nowa ustawa może obowiązywac już za 2-3 mieś.
      • Gość: Todos Santos Behebleble nikt nie czyta tych twoich wypocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:52
        I tak nikt już nie czyta twoich wypocin behe... coś tam.
        • Gość: jan sam Re: Behebleble nikt nie czyta tych twoich wypoci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 08:50
          behemot to postać literacka,
          kot z powieści Bułhakowa, jestem pewien, że będziesz wiedział o która chodzi.
          to tytułem wyjaśnienia dla todos santos.

a do Ciebie behemot.

uważam, że można być oburzonym sposobem, w jaki Kaczyńscy walczą o lustrację.
          oni nie chcą otworzyć akt, tylko zbierać oświadczenia i szukać ewentualnych
          kłamstw w tych oświadczeniach. polityka szukania haków. a do bitwy o zwycięstwo
          w wojnie o lustrację wysyłają posła, który potrafi sprzeniewierzyć się
          wszystkim regułom etycznym pracy prawnika. i fakt, że Stępień napiętnowuje
          takie metody jest godny uznania.

pozdrawiam.
      • oryganion1 Re: nie posikajcie się czasem 12.05.07, 11:00
        pytanie czy rok? bo takie partactwo moze spowodowac albo następna turę - i tak
        jak po próbach równie partackich Macierewicza moze oznaczac przeciaganie w
        nieskończonosc
        ale moze tez doprowadzic do radykalizacji zwolenników lustracji i wtedy co
        chwile będziemy mieli festiwał wycieków i wojne na teczki - co sie juz dzieje

ale dla radykałów nie powstanie taka bo nie ma wiekszosci do zmiany Konstytucji
        / a na dochodzenie prawdy przed śądami powszechnymi - na to nie ma czasu
        rzadząca koalicji - w polityce czas tyka inaczej niz w polskim sadzie/

najprawdopodobniejszczy wariant na dziś - to sa dalej wojny na teczki i
        kontrolowane przecieki - czyli lustracja po polsku
        albo gorzej byc nie moze
      • oryganion1 Re: nie posikajcie się czasem 12.05.07, 11:14
        a juz najlepsze jest to ze ten sukces ubecji która mordujac niszczac wcale
        zadnym prawem nawet PRL-u sie nie przejmowała / po propstu wszystkie niezgodne z
        prawem czyny nie odnotowywała/ teraz korzysta z PRAWA !
        i jeszcze mówią a w dojrzałych demokratycznych społeczeństwach to jest tak i tak
        groteska]
        tak samo ja w starym dowcipie - "oprowadzana wycieczka Amerykanów w obozie
        koncentracyjnym poznaje moze bestialstwa hitlerowskiego wobec wieżniów. Na końcu
        Amerykański turysta pyta: Nie rozumiem jednego tylko- a co robili Prawnicy tych
        wieżniów?"
        u nas oprawcy maja sie nadal dobrze - i taki to jest wielki sukces! Prawa i
        Demokracji! Gratulacje. Jak to dobrze ze znowu wyjade!
        • Gość: Fix Re: nie posikajcie się czasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:27
          Masz rację, że oprawcy powinni byc ukarani, tylko, że mimo obfitości materiału
          nikt sie do tego nie kwapi. IPN sciga ofiary systemu i po co tam tylu
          prokuratorów skoro nie stawia się zarzutów sprawcom, którzy łamali ówczesne
          prawo i ludzkie charaktery?
          • oryganion1 Re: nie posikajcie się czasem 12.05.07, 11:50
            no własnie - poznajemy wspólpracowników, kapusiów, donosicieli którzy w nagrode
            za donosy które miały słuzyc niszczeniu ludzi uczciwych awansowali, dostawali
            stypendia , zajmowali dobre miejsca pracy swoje dzieci posyłali na studia -
            dzisiaj chowaja wnuki na spokojnych emeryturach
            ale twarze tych bandytów sa nieznane - dalej sa w cieniu
            Ich politycznych sprawców dalej wybiera się w demokratycznych wyborach
            Nie ma sie specjalnie czego dziwic - to sa synowie i pokolenia tych ratajów,
            wozaków którzy brali pańskie jak ciepłe bułeczki i beda wspominac czasy PRL
            bardzo ciepło - bez PRL nie zaistnieli by w ogóle

ale partactwo PiS stało sie juz ich sprzymierzeńcem
            chyba ze chodzi o cos zupełnie innego - piS wie ze bez zmiany Konstytucji - na
            co szans nie ma lustracja w ich wydaniu nie wyjdzie
            a czasu jest mało - politycznego oczywiscie
            jestem pewien ze nie przejdzie zadna ustawa PO o otwarciu IPN - bedzie wojna
            teczkowa - z argumentacja Kaczyńskich - nie chcieliście w sposób "cywilizowany"
            no to macie przecieki - z którym oczywiście nie mamy nic wspólnego! - i chociaz
            PiS nie jest moim ulubionym ugrupowaniem - to zal mi ich
    • Gość: obiektywny zamiast sikać z zachwytu lepiej wczytać się w teks IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.05.07, 11:58
      Pod pokrywką uczoności cała masa pokrętności, chociażby dot. osób publicznych i
      pełniących funkcję publiczną kiedyś i dziś. A co ma piernik do nieskazitelności
      potrzebnej do wykonywania zawodu dziennkarza lub Dyrektora Szkoły
      Niepublicznej ? To tylko malutki przykładzik.My Polacy ,szczególnie Kielczanie
      mamy dobre wyniki w temacie " Osąd na ogląd " ,o czym świadczy cała masa wątków
      na tym forum, chociażby.
    • Gość: salonowiec Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:39
      Jaga, ale trzepnęłaś głupotę. Stępień wykonał swoje prawnicze obowiązki zgodnie
      z prawem czyli u niego nastąpiła zwykła normalność. I z tego jesteś dumna???
      Jeśli ja przechodzę przez ulicę w dozwolonym miejscu to cały świat powinien być
      ze mnie dumny?
      • Gość: behemot hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:40
        No właśnie - facet zrobił swoje. Ani nie trzeba było do tego odwagi, ani nadludzkiego wysiłku. Przyszedł do roboty i zrobił co trzeba.

Historia oceni go pewnie jako hamulcowego, a studenci w dyskusjach będą twierdzić, że lepiej, gdyby poszedł na ryby zamiast tak skwapliwie chronić bolszewickich kapusiów.
        • Gość: salonowiec Re: hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:52
          Zrozum dziecko, że prawo musi być prawem. Ja jestem przekonany, że Stępień miał
          na oczach opaskę.

Nawet idiota może być pozytywną postacią.
        • Gość: głupek jestem oj ciemny narodzie! opowiem wam.. IP: *.tkdami.net 12.05.07, 15:01
          pewną historię z roku bodaj 1989-go. Spotkany przeze mnie znajomy etatowy
          oficer SB na moje pytanie "co teraz bedziesz robił?" odpowiedział
          mi "..wiesz,ja się za bardzo nie martwię ,jeszcze mam dostep do pewnych
          dokumentów ICH!!! dotyczących,dlatego o przyszłość się nie boję...,a nasz
          znajomy xxxx już kilkarotnie dzwonił z zapytaniem czy pomóc mi w znalezieniu
          intratnej posadki.."
          na dzień dzisiejszy były oficer posiada potężną firmę "w resorcie edukacji" a
          pan xxxx co robi?/to juz sami sie domyślcie/. Tak że teraźniejszość pokazuje że
          polak z polakiem potrafił sie dogadać. Na zakończenie filmu
          napisanoby :wszelka zbieżnośc imion,nazwisk jest przypadkowa...ha ha ha !!
          • Gość: żaden powód Jak wyglądała kariera Pana Stępnia w sądzie i po . IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.05.07, 15:19
            Czy ktoś wie ? Czy ten TRYBunał to tylko fajerwerk dla ubogich ? Wystąpienie p-
            ko Panu Ziobro bynajmniej nie stawia go w dobrym swietle.To już było preludium
            do Wielkiej Racy Piątkowej...
            • Gość: kilki Re: Jak wyglądała kariera Pana Stępnia w sądzie i IP: *.tkdami.net 12.05.07, 15:24
              sądze ze niebawem dowiemy sie pikantnych szczegółów.Bo mimo wszystko wolałabym
              pocałowac któregokolwiek z Kaczorów w zadek aniżeli temu .... rekę podać.I
              wierze w to że asa w rekawie ktoś trzyma.
              • Gość: gość Re: Jak wyglądała kariera Pana Stępnia w sądzie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:09
                Przyjemnego całowania.
              • Gość: Jagoda Brawo Panie Profesorze Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:53
                kilki kaczych kuprów do całowania masz dość więc całuj bo niedługo razem z tymi
                kuprami przejdziesz do historii a asa to ma jedynie Ala

BRAWO PANIE PROFESORZE STĘPIEŃ.
                DODAM JESZCZE ŻE PSY SZCZEKAJA A KARAWANA IDZIE DALEJ
                • Gość: hauhau Re: Brawo Panie Profesorze Stępień IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.05.07, 21:14
                  We wszystkim co robimy, musi być duch. Bez ducha nie ma sprawiedliwej wykładni
                  prawa, zwłaszcza postkomunistycznej konstytucji.Ciekawe dokąd dojedzie
                  zdezelowana karawana? Kiedy Naród będzie wybierał TK ? To jest nielogiczne ,że
                  Wysocy Urzędnicy podważają akty stanowione przez przedstawicieli Narodu .
                  • Gość: MATASENDZIEGOKURWE [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:35
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: gość Re: hau hau zapytaj gnido... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:48
                      raczej adwokata debila idącego na pasku kaczorów.
                    • Gość: Fix Re: hau hau zapytaj gnido... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:56
                      Ubliżanie jest cechą ludzi prymitywnych. Nie trzeba być prawnikiem żeby
                      zauważyć iż ustawa jest prawniczym bublem i zamiast kłótni należy przysiąść
                      szmaty i ją poprawić.
                      • Gość: tic tac Re: hau hau zapytaj gnido... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:08
                        Prawda. Bubla uchwalili to im TK ustawę uwalił.
              • Gość: jacek Re: Jak wyglądała kariera Pana Stępnia w sądzie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:06
                A ja nie jestem dumny z postawy P. Stępnia. Każdy sądzi wg siebie.
              • Gość: POLAK Re: Jak wyglądała kariera Pana Stępnia w sądzie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:07
                Nadal górą SB-cja i kapusie. Śmiech historii.
      • Gość: Jaga Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: 81.219.132.* 13.05.07, 09:22
        Iluż wykonuje swoje obowiązki tak, aby chlebodawca był zadowolony, zwłaszcza w
        prawniczym świecie jest to możliwe, bo przepisy są labilne. Ale gdy człowiek
        nie jest labilny, to należy mu się uznanie, zwłaszcza, że jak mniemam, teraz
        Jerzego Stępnia ubabrają w czym się da, szczególnie ci, co nigdy nie ryzykowali
        tak jak on, nie siedzieli, a teraz dzierżą w dłoniach pierwszofrontowe
        sztandary prawicy i w jej imieniu wydają wyroki. A tak w ogóle, to z panem
        Stępniem mi po drodze nie bylo, jeśli o politykę chodzi, ale porządnego
        czlowieka trzeba docenić.
        • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:39
          Jakoś do wielu nie dociera, że tu nie chodzi o samą ideę lustracji lecz sposób
          jej wykonania na podstawie wadliwej ustawy. Obrona gniota tylko dlatego, że
          jest autorstwa PiS-u świadczy o niewiedzy i akceptacji wszystkiego co
          przedstawi ulubiona partia. Tylko papież jest nieomylny w kwestiach wiary.
          Jeśli popełni się błąd to nie należy go bronić z uporem maniaka lecz walnąć się
          w piersi i błąd naprawić. Przy takiej ilości lustrowanych (ok. 600 tyś) sądy
          byłyby zawalone sprawami lustracyjnymi. A gdzie miejsce dla zwykłych
          kryminalistów ? Ponadto, zanim by człowiek dowiódł swojej niewinności przed
          sądem, juz byłby zniszczony. Bo jak widać z praktyki u nas zasada domniemania
          niewinności została zepchnięta na margines.
    • Gość: ogniomistrz gdyby nie pożar w komendzie WUSW???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:54
      to mielibyśmy dziś mniej "boCHaterów".Ale w zasadzie tam nic nie spłoneło i
      wierzę w bystrość ex pracowników SB,że nie zniszczyli cennych choć lekko
      pożółkłych kartek za stempelkiem "Tajne spec.znacz".Z pewnością zalegają w
      podpiwniczeniach dacz okolicznego Marzysza,Kaczyna,Sukowa,Ogrodzonka i innych
      podmiejskich kryjówek.
    • twojahanus Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia 12.05.07, 23:36
      Ja też. Kaczuchom śmierć
      • Gość: Filip [...] IP: *.dsl.bell.ca 13.05.07, 06:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 08:54
          Filipie, jeśli cię nerwy ponoszą to wal talerzami o podłogę, ale nie ubliżaj
          człowiekowi którego nie znasz. Stępień postapił zgodnie z prawniczą wiedzą nie
          jest politycznie sterowalny jakby chcieli niektórzy. Nawet prominentni
          działacze PiS przewidywali, że ustawa padnie bo widzieli w niej gniota
          opracowanego na kolanie przez podrzędnego, młodego adwokata. Ale ty jak zwyklw
          wiesz najlepiej. Masz prawo do wyrażania swoich poglądów, tylko ubliżanie bez
          argumentów to chamstwo a nie pogląd.
          • Gość: obiektyw Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.05.07, 09:27
            Wiedza prawnicza ? Hmm raczej swobodne uznanie kilkunastu osób , które mają
            swoje spojrzenie na sprawiedliwość w Polsce.A pamięta ktoś sprawę Magistra ?
            Trzy zespoły i kazdy wydał inną opinię .Po prostu ktoś zadbał ,aby innym nie
            spadł z głowy włos. Oj magdaleno ,jak długo jeszcze twoje grzeszne owoce
            przyjdzie nam jeść ? Na szczęście mówi się o nowym meblu, bez KANTÓW.
            • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:59
              Sąd orzeka na podstawie swobodnej oceny faktów. W dyskusji widać tylko krytykę
              orzeczenia TK. ale jakoś nie dostrzegam argumentów popierających potrzebę
              lustrowania dziennikarza redagujacego czasopisma takie jak "Mój pies" "
              Hafty" 'cztery kąty" i inne. Jaka jest potrzeba lustrowania osoby, która po
              podrózy zagranicznej odbyła rozmowę z oficerem kontrwywiadu a w życiu
              politycznym nie odgrywa żadnej roli ? Przecież taka masówka słuzyłaby
              eliminacji osód które są dla kogoś niewygodne. hyba najlepiej będzie otworzyć
              archiwa i "róbta co chceta" Będziemy mieli wojnę wszystkich przeciw wszystkim,
              a drogi same się zbudują.
              • Gość: obiektyw Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.05.07, 10:09
                Jesli ktoś tylko odbył rozmowę ,to nie ma się czego obawiać i ma powód do
                dumy ,ze jest prawym ,uczciwym człowiekiem. A moze nawet awansuje i zajmie
                miejsce świntucha ,który powinien myć gary w chlewni.
                • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:18
                  Mielismy tego przykład z TK, Mularczyk ujawnił tylko pół prawdy, śędzia nie
                  podpisał żadnego zobowiązania. Dobrze, że natychmist ujawniono całą treśc
                  teczki, ale gdyby to dotyczyło jakiegoś radnego czy innej mniej ważnej osoby
                  zamim by się wytłumaczył juz byłby zniszczony.
                  • Gość: Młody PiS zniszczy ten kraj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:37
                    PiS zniszczy ten kraj. CIESZĘ SIĘ, ŻE NAJDŁUŻEJ ZA 798 DNI PRZYJDZIE KLESKA NA
                    CAŁE KACZE STADO
                  • Gość: obiekt Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.05.07, 11:18
                    Pan Mularczyk nie występował przecież jako świadek w procesie lustracyjnym
                    sędziów TK !! On miał obowiązek powiadomić TK o fakcie istnienia teczek i tylko
                    tyle, bowiem jest to wystarczająca podstawa do wyłączenia sędziego. I nie
                    trzeba mieć żadnej wiedzy prawniczej, aby to zrozumieć. Dziwne ,ze mimo tej
                    ogromnej wiedzy, Pan Prezes po prostu napadł na przedstawiciela Sejmu jak na
                    świadka w sprawie tzw. pyskówki ,który coś kręci.Kazdy, kto ma choć trochę
                    pojęcie o prawie musiał być zniesmaczony.Okolicznośc ta w kontekście ilości
                    zakwestionowanych zapisów ustawy oraz zgłoszonych zdań odrębnych musi budzić
                    refleksje.
                    • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:30
                      Pan Mularczyk miał obowiązek dokończyc zdanie. X jest zarejestrowany jako
                      kontakt operacyjny... i juz tworzy się podejrzenie. Dlaczego nie powiedział,
                      ale pozytywnie zweryfikowany. Jeśli powiem, że jesteś zarejestrowany nie
                      kończąc że za próbę zwerbowania dałeś w mordę ubekowi to już cię zdążą zgnoić.
                      • Gość: totalniezrozum Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.05.07, 11:46
                        A czy pam Mularczyk miał prawo oceniać zawartośc teczek ? Proces lustracyjny
                        dopiero się zacząl i zgasł..Lud wszystko kupi, bo już nawet uczeni się pogubili.
                        • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:21
                          Nie musiał oceniać, wystarczyło ujawnić pełną treść. Ponadto po co biegał do
                          IPN skoro sędziowie już byli pozytywnie zweryfikowani ? Nie wierzył IPN-owi? To
                          była czysta manipulacja.
                        • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:39
                          Tylko, że ludowi zwisa zgniłym kalafiorem ta zabawa polityków w teczki. Lud
                          pragnie tanich mieszkań, pracy i świętego spokoju. Szary obywatel ma jedno
                          prawo, ma prawo być mądrze rządzonym bez serwowania mu politycznych igrzysk,
                          zamiast warunków do godnego życia.
    • Gość: kielczanin Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.tkdami.net 13.05.07, 11:01
      Pan Jerzyma wspaniałą rodzinę,mądre dzieci.
      • Gość: hmmm Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.05.07, 11:07
        Największe szczęście to mieć zdrowie i wszystkie dzieci mądre.
        • Gość: Jaga Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.kielce.net.pl 13.05.07, 18:09
          No i prawda.Może dożyjemy taklich czasów, ze polityka będzie tak mało wpływała
          na życie codzienne, że bardziej zajmiemy się rodziną.
          • Gość: Fix Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 23:12
            Co za idiotyczna interpretacja. Nie wiadomo czy Dz. Ustaw ukaże się przed 15
            maja, ale oświadczenia lustracyjne zgodnie z zawetowaną ustawą powinny byc
            złożone. Chyba po to żeby je w sobotę wrzucić do kosza. Gdzie tu jest logika ?
    • Gość: Emeryk Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:25
      Panu Bogu nie udała się kobieta ,bo co można stworzyć z żebra ??I przez te baby
      utraciliśmy raj na ziemi !Kobiety polityka to nie dla was !
      Ale tak na serio.TK nie może być trzecią izbą parlamentu !!To jest chore !
      Jerzy Stępień b.jazzman a obecnie zdeklarowany liberał (PO)nie przekonał mnie
      ,że lustracja jest niezgodna z konstytucją (Kwaśniewskiego).Co to za argumenty
      przytoczył ?Same komunały typu naruszenie demokracji,praw człowieka ,godności
      (agentów i kolaborantów ??).
      Jak mawiał jeden znajomy ksiądz-krwiodawca: głupota i dusza ludzka są
      nieśmiertelne,dotyczyło to naszego narodu !Sam już wyzionął ducha .Czy Polacy
      kiedykolwiek zmądrzeją ??
      • Gość: ws Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:30
        godność agentów i bandytów broniona przez prawo i Konstytucję
        zycie prywtane bronione przez wrażliwych
        i te publicystyczne zacięcie - "nie mozna zamieniac prawa na zemstę!"
        ale jak przyjdzie zamknac Jasia Kowalskiegio na 3 miesiące w areszcie/np za grak
        biletu/ - nie maja zadnych zahamowań!
        • Gość: analityk Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 14.05.07, 13:47
          Misjonarska czy może raczej szpanerska semantyka jednak zrobiła na wielu
          Polakach wrażenie.Wykładnia licha ,bo literalna ,sztywna aż nie przystoi na tle
          nowej rzeczywistości i starej konstytucji, ale na tym ludziska się nie znają
          przecież! Uzasadnienie polityczne, a to tez nie jest zgodne z konstytucją.
          Bubel i koniec,tylko tyle ,że ma "walor " historyczny.
          • Gość: adwokat Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:41
            Gdzie jest styropian. Były ciężkie czasy, ale coś nie jest tak. Brak
            autorytarnego zdania. Ślizganie to też zdanie, obecnie postnowinie TK jest
            gorsze od np. Sądu I Instancji UE.
            • Gość: gość Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:16
              O czym tu dyskutować ? Sprawa się rypła. Ustawa do kosza, kaczory do roboty.
            • Gość: IDI AMIN Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:18
              taki z ciebie adwokat jak z koziej d..y trąba. Zgadzam się że teraz to kupry
              pod siebie i do roboty a nie tylko obłęd w oczach i szukanie wrogów.
              • Gość: kasownik Re: Jestem dumna z Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:54
                Czy trombią, ale są źli ludzie, ten Profesor nie jest wiarygodny. Przypadki
                bywają gorsze, ale to historia. Trybunał w Hadze pokaże interpretację Prawa.
                • Gość: kielczanin POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:44
                  Popieram Jerzego Stępnia. Brawo
                  • Gość: ZIOM Re: POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 16.05.07, 22:04
                    HAHAHA Nasi historycy i naukowcy będą korzystać z teczek Stassi, aby uzyskac
                    informacje n/t agentów SB ! Co za kompromitacja naszej demokracji - w wydaniu
                    weterana ze styropianu ! BRAWO!
                    • Gość: Popieram 100x Re: POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 01:30
                      ty wtedy na g...o papu wołałes
                  • Gość: Kielczanin Re: POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 00:18
                    W imieniu kolegów pracowników Akademii świętokrzyskiej piszę z ogromnym uznaniem
                    o naszym krajanie prezesie Jerzym Stępniu. Pan Prezes zasłużył na mianowanie go
                    honorowym obywatelem Kielc!
                    • Gość: Pstryku Serdecznie Re: POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 00:41
                      4 rozbiór Polski - tym razem ekonomiczny. SLD i PO wszystko sprzedali za 1/10
                      wartości. I naród jeszcze raz na nich zagłosuje... Jak jest Wam źle narodzie to
                      miejscie do siebie pretensje. Sami do siebie. nie do polityków, którzy mysla o
                      własnych interesach w odróżnieniu od narodu który nie mysli.
                    • Gość: ad Re: POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:51
                      dolączy do grupy oficerów radzieckich dalej Honorowych Obywateli
                      • Gość: nadziejamimowszyst NIe POPiERAM Jerzego Stępnia IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 17.05.07, 11:07
                        No cóż , ten dyshonor musimy przeżyć i dalej wierzyć w naszych braci.
      • Gość: HIGHLANDER Do EMERYkA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:23
        PRAWDA, ŻE GŁUPOTA JEST NIEŚMIERTELNA CZEGO DOWÓD DAŁEŚ SWOIM WPISEM
    • Gość: clean skoro Gwiazda ?? to co dopiero wasz... IP: *.tkdami.net 17.05.07, 11:18
      ...brak słów zacofańcy
      • Gość: koniec Re: skoro Gwiazda ?? to co dopiero wasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:24
        10 tys. pracowało w Iskrze, w usługach pracuje 60%, ale jak być prosto w oczy.
        • Gość: Dumny Re: skoro Gwiazda ?? to co dopiero wasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:51
          Panie Prezesie jesteśmy dumni z Pana i niech Pan tak trzyma!
          • Gość: V R.P JUŻ TUŻ TUŻ Dumni to są LiZUSi Z Kieleckiego PiSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 00:00
            takie ślepe to mogą być tylko kieleckie pisiory
            • Gość: ewa BRAwO Panie STĘPiEŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:29
              Popieram i pozdrawiam
              • olas42 Re: BRAWO Panie Prezesie TK! 22.05.07, 00:28
                Pan sędzia Stępień postąpił zgodnie z Konstytucją. Nie osądził nikogo,ale
                uczestniczył w wydaniu wyroku na złe prawo, bo Trybunał Konstytucyjny jest
                powołany do sądu nad prawem!Obecnie chyba tylko Trybunał nie ulega politycznym
                naciskom.Jest więc nadzieja,że Polska pozostanie demokratycznym państwem
                prawnym,mimo wszystko...Pozdrawiam
                • Gość: bezstronny Re: BRAWO Panie Prezesie TK! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.05.07, 08:44
                  Zanim napiszesz , pomyśl. Osądził wszystkich pokrzywdzonych. Pokazał Im, ile
                  znaczy ICh krzywda. A zrobił to w sposób uwłaczający godności ludzkiej.Wstyd !
                  • Gość: Fix Re: BRAWO Panie Prezesie TK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:56
                    Jak się przedstawia w sejmie buble prawne to takie są skutki. Zamiast narzekać
                    i krytykować TK trzeba zabrać się do pracy i napisac dobry projekt ustawy.
                    Stępień nikogo nie osądził, to TK wypowiedział się o niezgodności ustawy z
                    konstytucją. Tworzenie spójnego prawa to nie robota dla amatorów i
                    niedouczonych prwników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka