Dodaj do ulubionych

Najmłodszy profesor

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 15:41
Kto został tym profesorem?
Czy to ściśle tajne?
A może się wstydzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jakub Przysłowiowa gazeta IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 18:13
      A to się udało. Świetny news. I nikt się nie obrazi za nazwanie
      go "profesorem zwyczajnym.
      A jutro wszystko się odwoła i napisze, że nastąpiła pomyłka.
      • Gość: Jakub Sukces Kielc: Więcej niż uniwersytet! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 18:58
        News. News. News.
        Akademia Świętokrzyska jest czymś więcej niż uniwersytet!
        Nareszcie zamkną się te jadaczki krytykantów.

(Inf.wł.) Redaktor Akademii Świętokrzyskiej prof. A. Massalski wystarał się w
        KC naszej Partii, żeby, zamiast prawa do doktoryzowania, kielecka wszechnica
        świętokrzyska mogła od razu nadawać uzdolnionym socjalistycznie studentom tytuł
        profesora zwyczajnego. Poparcie dla tej internacjonalistycznej inicjatywy
        zgłosił towarzysz prof. kielecki, Jaskiernia Jerzy, który pamiętał o swej
        trudnej karierze naukawej. Na jego prośbę Pan Predyskozydent Aleksander Kat -
        Kwaśniewski przekazał swe uprawnienia na ręce Jego Magnificencji Redaktora
        Massalskiego.
        - Teraz "wschodząca gwiazda SLD", towarzyszka Anita Błochowiak - powiedział
        towarzysz profesor - będzie mogła zasiadać w Sejmowej Komisji Śledczej wraz ze
        swym tytułem profesorskim.
      • Gość: BBB Konkurs? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 19:39
        A może to konkurs?
        Taka sobie zgaduj-zgadula.
        • Gość: Jakub Re: Konkurs? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 19:47
          TAK, TAK. Zgaduj-zgadule były ulubioną formą pracy partyjnej w ZMS towarzysza
          Jaskierni Jerzego.
        • Gość: Jakub Uważaj na konkurs, BBB! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 19:49
          Uważaj na konkurs, BBB. Już raz wygrałeś!
          • robespierre2 Re: Uważaj na konkurs, BBB! 29.05.03, 19:55
            Ty Jakubie i BBB chyba jednak pierdolnięci jesteście.Pozdrawiam gorąco zza
            grobu.
            P.S Dziwię się ,że takie kreatury ton nadają forum kieleckiemu.Przecież to
            choreeeee.
            • Gość: Jakub Piekło? Nieeehehe, to chyba nie możliwe? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 20:10
              Dziękuję za uznanie. A gdzież to macie, komuniści, takie gorące groby? Gdzież
              to was Bóg rzucił?
            • Gość: BBB Dzieki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 20:29
              robespierre2 napisał:
              > Ty Jakubie i BBB chyba jednak pierdolnięci jesteście.Pozdrawiam gorąco zza
              > grobu.
              > P.S Dziwię się ,że takie kreatury ton nadają forum kieleckiemu.Przecież to
              > choreeeee.

Dzięki za dobre słowo!
              Pozdrawiam :)))
              Z wyrazami najwyższego szacunku
              BBB
              P.S.
              Czy "za grobem" też jest taki cyrk?
          • robespierre2 Re: Uważaj na konkurs, BBB! 29.05.03, 20:12
            Jakubie przyglądam się twoim postom od miesięcy.Czy Ty wszystko musisz negować?
            Człowieku,lecz się ,albo emigruj.Ja nie uważam,że w Polsce jest wszystko
            O.K,lecz Twoje posty przyprawiają mnie o mdłości.Weź się do roboty i zmieniaj
            rzeczywistość ,a nie tylko krytykuj.Twoje postawa anty -żydowska to wręcz chore
            urojenia.Troszkę krytycyzmu.Nikt nie jest doskonały,zapewne nawet Ty
            Jakubie/czyż to nie żydowskie imię?/.Przecież do cholery nie może tak być ,że
            wszędzie tylko Żydzi są winni i żydokomuna.Polacy są sami sobie winni,spójrzmy
            na swoje wady,przywary i wyciągajmy wnioski.Jakubie czyżbyś był zwolennikiem
            faceta pokroju Giertycha?
            P.S Naprawdę Jakubie nie mam do Ciebie uprzedzeń,ale analiza Twoich wypowiedzi
            na tym forum zasmuca mnie.Czy Ty wszystko musisz widzieć w czarno-jarmułkoweych
            barwach?
            P.S II/Nie jestem komunistą ani Żydem.Pozdrawiam Cię Jakubie i wszystkich
            Sandomierzan.
            • Gość: Jakub "widzieć w czarno-jarmułkoweych barwach" IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 20:25
              Jarmułki są różnokolorowe. Postrzegam więc kolorowo.
              Nawołujesz do wzięcia się do roboty i zmieniania rzeczywistości. Chcesz
              kolorowo żyć? Zabijać Żydów?
              Tylko krytykuję?
              Innej drogi do wolności i dobrobytu dla narodu polskiego nie ma!
            • Gość: Ania Re: Uważaj na konkurs, BBB! IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 29.05.03, 21:25
              robespierre2 napisał:

wszystko co napisał to święta racja...
              Pozdrawiam
              • robespierre2 Re: Uważaj na konkurs, BBB! 29.05.03, 21:55
                Dzięki Aniu i pozdrawiam.
              • Gość: BBB Re: Uważaj na konkurs, BBB! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 21:56
                Gość portalu: Ania napisał(a):
                > robespierre2 napisał:
                > wszystko co napisał to święta racja...
                > Pozdrawiam

Aniu!
                Czy jesteś przeciwna karze śmierci?
                Pozdrawiam :)))
        • Gość: der Ritter Re: Konkurs? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 09:38
          Gość portalu: BBB napisał(a):

> A może to konkurs?
          > Taka sobie zgaduj-zgadula.
          Obstawiam odpowiedź: Stanisław Wiech
          • Gość: BBB Re: Konkurs? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 07:50
            Gość portalu: der Ritter napisał(a):

> Gość portalu: BBB napisał(a):
            >
            > > A może to konkurs?
            > > Taka sobie zgaduj-zgadula.
            > Obstawiam odpowiedź: Stanisław Wiech

Gratuluję!!!
            Wygrał Pan główną nagrodę!
            Pozdrawiam :)
    • Gość: BBB Więc kto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 07:19
      Więc kto został "najmłodszym profesorem zwyczajnym Akademii Świętokrzyskiej
      powołanym na to stanowisko Senat uczelni"???

• Gość: Jakub Re: Więc kto? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 08:48
        Ustalenia trwają. Pierwszy kandydat podobno się wycofał.
    • Gość: dora Re: Najmłodszy profesor IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:11
      Moąesz być TY! Jeśli masz 40 lat, dwóch synów iżonę pracującą w
      szkolnictwie
      • Gość: BBB Kudy mnie do AŚ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:31
        Gość portalu: dora napisał(a):
        > Moąesz być TY! Jeśli masz 40 lat, dwóch synów iżonę pracującą w
        > szkolnictwie

Kudy mnie tam na "profesora zwyczajnego Akademii Świętokrzyskiej powołanego na
        to stanowisko Senat uczelni".
        Poza tym musiałbym się stać "zapalonym kibicem piłki nożnej".
        Pozdrawiam :))
        • Gość: Jakub Re: Kudy mnie do AŚ IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:56
          No i musiałbyś być 40-letnim pasjonatem "strzelanek" komputerowych, określonych
          w artykule eufemizmem "inne gry strategiczne".
    • Gość: Jakub LUUDZIEEE !!! WIEMMM. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:59
      [...] Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia...
      • Gość: BBB Oczywiście IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:50
        Gość portalu: Jakub napisał(a):
        > [...] Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia...

Jasne!
        Opublikowanie nazwiska mogłoby narazić świeżo „powołanego przez senat uczelni
        na stanowisko profesora zwyczajnego AŚ" na utratę dobrego imienia i innych
        walorów :))
    • Gość: Teresa Re: Najmłodszy profesor IP: 81.26.1.* 30.05.03, 11:48
      No i jakże się nazywa ten najmłodzy profesor?
      • Gość: asystent Re: Najmłodszy profesor IP: 195.205.230.* 30.05.03, 20:53
        Jest czerwony ze wstydu.
      • Gość: Hans Kloss Re: Najmłodszy profesor IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.03, 23:57
        Gość portalu: Teresa napisał(a):

> No i jakże się nazywa ten najmłodzy profesor?
        Nazywa sie oczywiście Koziołek Matołek
        Jego wprowadzenia do grona uczonych nastapi w Pacanowie 8 czerwca!
    • Gość: Jakub Miller miał ogłosić na jarmarku IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 20:08
      Podobno Miller miał dziś ogłosić na jarmarku w Opatowie, ale już wcześniej w
      Obrazowie gadał do obrazu i się zaciął: UE, UE, UE... . Czyli profesor zaczyna
      się na "Łe".
    • Gość: Jakub Za bardzo najmłodszy profesor? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 15:00
      Najmłodszy? A może ten profesor jest jeszcze niepełnoletni na profesora
      zwyczajnego i nie ma zgody rodziców?
    • Gość: Jakub Najmłodszy profesor zwyczajny w UE IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 09:28
      Może nazwisko tego najmłodszego profesora zwyczajnego zostanie ujawnione
      dopiero w Unii E.?
      • Gość: wiedzący Re: Najmłodszy profesor zwyczajny w UE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 10:00
        Powiem ci w zaufaniu, ze to na pewno nie twoj ulubieniec wako3. Po pierwsze
        wiek u niego raczej dziadkowy, a i z osiagnieciami na polu naukowym a nie
        beletrystycznym coś nie bardzo ;)
        • Gość: Jakub Re: Najmłodszy profesor zwyczajny w UE IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 12:25
          Nie sądzę, żebym ucieszył się z twojego zaufania. Ale to całkiem inna historia,
          choć też historia, jak w przypadku tego zwyczajnego profesora.
        • wako3 Re: Najmłodszy profesor zwyczajny w UE 04.06.03, 20:30
          Wiedzacy, staram sie rozumieć twoje zacietrzewienie, ale ten występ to tak "ni
          przypiął, ni przyłatał". Prawdopodobnie ktos popełnił pomyłkę nie podając o
          kogo chodzi, a wobec istniejącej atmosfery wokół Akademii ktos inny zareagował
          jak zareagował. Jesli uważasz, ze to napaść na Akademie lub cos podobnego, to
          pomyśl, jak ty oceniałbys systuację. Od dłuższego czasu podnoszone są
          publicznie ciężkie zarzuty wobec władz AŚ, a jedyna reakcja jest milczenie lub
          twoje subtelne wypowiedzi. Jeśli potrafisz uzasadnic potępienie BBB i Jakuba,
          to masz szanse na tytuł mistrza propagandy. Bardzo współczuję nowemu
          profesorowi, ze na poczatku swej profesorskiej kariery otrzeć sie musiał o złą
          opinię Uczelni. Współczuję Mu też takiego "obrońcy". To jest cena udawania, ze
          nie ma sprawy. Jest faktem, że to ja o nieprawidłowościach w funkcjonowaniu AŚ
          zacząłem pisać, ale nie mogłem inaczej, bo obliguje mnie do tego bardzo
          elementarna etyka, a "Dobre obyczaje w nauce" (wyd. Kom. Etyki w Nauce PAN, W-
          wa 2001) nie dają zadnego marginesu manewru. Nie byłoby pewnie całej sprawy z
          tą nominacją, gdyby we własciwym czasie pomyłkę naprawiono. Można było napisac
          cokolwiek,
          obrócić rzecz w żart, przeprosić i sprostować i zrobić pewnie jeszcze sto
          innych rzeczy. Nie uczyniono nic. Tak samo zaczynała sie "moja" afera. Gdyby
          władze zareagowały właściwie nie byłoby sprawy. Obawiam się, że jest to METODA
          reagowania na pisanie o AŚ. Płacimy za to wszyscy, ty też. Czasy, gdy mozna
          było zadekretować "jedynie słuszne" prawdy powoli mijają i warto byłoby
          poszukać innych sposobów dbania o dobre imię Uczelni. Autorytet, jak każde
          narzędzie ulega, szczególnie przy złym użytkowaniu, zniszczeniu i wymaga
          naprawy. Masz racje pisząc, że mój dorobek nie jest najwyższych lotów. Problem
          w tym, że w Wydziale jest on w swojej klasie zdecydowanie najlepszy (następny
          jest chyba kilka lub kilkanaście razy gorszy), a klasie wszystkich pracowników
          Wydziału lokował sie przed dwoma laty na drugiej lub trzeciej pozycji. Ma on
          ten jeszcze walor, że w przeciwieństwie do innych jest jawny (por. strona
          Uczelni -> "strony www" na serwerze pu.kielce.pl). Można go więc porównwc z
          innymi i ocenić np. przez punkty KBN (szczegóły na stronie KBN -
          www.kbn.gov.pl/finauki98/system/). A tak na marginesie; czy nie sadzisz,
          ze dobrze byłoby się przedstawić? Oszczerstwo jest normalnie karalne, nie
          chowaj się za pseudonim, bo wstydzic sie za ciebie musi cała uczelnia (ciekaw
          jestem kto też uwierzył w zapewnienie, ze nie pracujesz w AŚ), równiez ten,
          którego tak kiepsko "bronić" (a nie ma przed czym, bo to nie On jest winien).
          • Gość: wiedzący Re: Najmłodszy profesor zwyczajny w UE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 23:21
            Nie jestem zacietrzewiony i nie rzucam żadnych oszczerstw a już zwłaszcza nie w
            twoim kierunku. To, że Jakub działa mi (i nie tylko mi) na nerwy, prowokuje
            mnie czasem do niewinnych złośliwości pod jego lub twoim adresem. To chyba
            prawda co napisałem, że to nie ty zostałeś tym najmłodszym profesorem? Może się
            jednak pomyliłem?
            Pozdrawiam
            PS. Nie jestem pracownikiem Akademii i czasem tego żałuję.
    • Gość: BBB Już wiadomo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 07:54
      Gazeta przedstawiła nam najmłodszego profesora. Jest nim Pan Stanisław Wiech.
      Oj, długo trzymano nas w niewiedzy.
      Nie pozostaje nic innego jak złożyć Panu Wiechowi gratulacje, co niniejszym
      czynię.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka