Dodaj do ulubionych

Strajk nauczycieli w większości świętokrzyskich...

IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.05.07, 21:08
Komunistyczny ZNP dogorywa...
To ostatnie tchnienie milosników Jaruzelskiego i Urbana
Obserwuj wątek
    • Gość: januszek? Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:27
      januszek?
    • Gość: januszek Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:28
      januszek ??
    • Gość: nauczyciel Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:05
      Chyba "postępowa" Solidarność jest zadowolona z wynagrodzeń :-) bo nie popiera
      tego strajku :-).Ja nie nalezę ani do jednych ani do drugich, ale mam nadzieję
      że kiedyś kupując książkę nie będę zaczynał ad analizy jej ceny.
    • Gość: ZNP Do Pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:28
      mamy cie w dup...ie pachołku
      • Gość: bolek Re: Do Pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:43
        Może wynagrodzenie nauczycieli powinno być adekwatne do wiedzy. Są nauczyciele
        którzy nie powinni nimi być, więc po im podwyżka, za co. Chcą pieniędzy tylko
        pracować im się nie chce, jutro dozorcy i sprzątaczki mają pilnować dzieci. Bo
        nauczyciel daje przykład szkoda że taki marny. apropo podwyżki,dopiero co
        dostali z wyrównaniem od stycznia, nabrali kasy, no to teraz się obijają.
        • Gość: licealistka Re: Do Pedagoga IP: *.icm.edu.pl 28.05.07, 23:02
          bolek to co piszesz to święta prawda nauczyciele niedługo będą chcieli dostawać
          pieniądze za nic. Owszem są nauczyciele którzy ostatecznie mogli by dostać
          podwyżkę ale jest bardzo dużo takich co powinni wylecieć z pracy bo robią
          wielkie NIC!!! uważam że uczniowie zaraz po nauczycielach też powinni strajkować
          przeciwko strajkującym nauczycielom!
          • Gość: LPR POPiERAM Mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:10
            Ja bym nie chciał użerać się z bandą przygłupów za żadne pieniądze. Przyćmione
            marichuaną umysły głupawej młodzieży to nie dla mnie.
            Myślę że w szkołach powinien byc większy zamordyzm bo gó..arstwu się we łbach
            przewraca.
            Do nauki smarkateria!!
            Jak dorośniecie to będziecie mieli głos a teraz to zgodnie z przysłowiem o
            dzieciach i rybach. Cicho sza.
            • Gość: mm Re: POPiERAM Mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:17
              Uczniowie biorą przykład z nauczycieli. Też zaczną wkrótce strajkować. Dla
              każdego większa porcja.
            • Gość: ad Re: POPiERAM Mundurki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:01
              tylko po co im ta wiedza skoro z prac mozliwyuch bedzie kopanie dołów
          • Gość: ala Re: Do Pedagoga IP: *.205.udn.pl 29.05.07, 07:57
            Misiu, jakbyś chciał zwalniać tych co robią wielkie nic, to może zacznijmy
            rozliczać opieszałych urzędników, śpiących na dyżurach lekarzy, policjantów,
            którzy nie są w stanie złapać złodzieja itd itd. Znalazłoby się też
            mnóstwo "kierowników produkcji" co się na niej nie znają, "dyrechtorów" po
            znajomości (ale nie zagadnień) itp. I nie od ciebie zależy kto dostanie
            podwyżkę, tylko od ludzi, którzy zarabiają znacznie więcej
            W tym roku dostałam fantastyczną, rozreklamowaną w mediach, podwyżkę - całe 107
            zł wyrównania (ok. 27 zł/miesiąc) - kilka lat temu za pensję stać mnie było na
            zdecydowanie więcej - teraz to "na waciki" nawet nie wystarczy.

Jak zaczynałam pracę wiedziałam, że zarobki będą niskie, ale teraz są
            poniżające. Nie dziwi zatem, że reszta społeczeństwa nauczycieli nie szanuje -
            przecież to nieudacznicy, którzy nawet nie potrafią kasiory kosić. A tyle się
            liczy we współczesnym świecie.
        • Gość: nauczyciel Re: Do Pedagoga IP: 194.181.128.* 28.05.07, 23:18
          Jestem pracującym w szkole pedagogiem, dotychczas nie dostałam podwyżki, a tym
          bardziej wyrównania "od stycznia". Widziałam tabelę z której wynika, że jeśli
          wreszcie wypłacą nam te pieniądze, to mogę spodziewać się kwoty rzędu 30 zł.
          Nie zdecydowałam się na przystąpienie do strajku z prostej przyczyny - uważam,
          że szkoda mojego czssu i energii by o kolejne 20 zł walczyć ...
          • Gość: też pedagog Re: Do Pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:33
            Przykre to ale obaj jesteście (przepraszam)głupi......niestety właśnie "dzięki"
            takim jak Wy nauczyciele postrzegani są jako rozbita grupa zawodowa.Załośni
            jesteście......
          • nauczycielka20 Re: Do Pedagoga 29.05.07, 15:55
            jesteś przykładem frajera, którego każdy może kopać w tyłek
        • Gość: ala Re: Do Pedagoga IP: *.205.udn.pl 29.05.07, 09:02
          I jeszcze do bolka:
          nie dozorcy czy sprzątaczki będą się dziećmi zajmować, tylko inni nauczyciele;
          nauczyciele MUSZĄ być w szkole ale forsy za to nie dostaną - czy tak samo jest
          w przypadku strajkujących lekarzy?

Ja to się obijam cały rok, a nie tylko po podwyżce, przykład przyszedł z góry.
        • nauczycielka20 Re: Do Pedagoga 29.05.07, 15:53
          jasne... nauczyciel nie ma prawa walczyć o godną płacę, a inni mogą. Lekarz
          może strajkować narażając życie pacjentów o lepsze pensje, a nauczyciel nie
          może upomnieć się o swoją godność i prawa strajkując 2 godziny...
    • Gość: ad Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:00
      ZNP bedzie nawet wtedy kiedy miłosników Giertycha i Kserow zabraknie
    • Gość: ad Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:05
      o potomkowie pastuchów i rataji co brali pańskie ale i lekarskie i
      nauczycielskie dobar teraz znowu klasowe - co gorsze nie wie nawet ze sa
      bardziej makrsistowscy niz sam Marks
      niestety pachołki darmowe nauki i leczenie sie skończyły
      trzeba bedzie hołoto mniej wódki pic - a płacic - a jak nie to do znachorów i
      dzieci na ulice- niech sie tam uczy
      czasy socjalizmu sie niestetety dla was kończa - wrócicie do hektarów i morg
      zapier tam wasze miejsce
    • Gość: Andrew Strajk nauczycieli w większości świętokrzyskich.. IP: *.itech.pl 29.05.07, 09:38
      A to leniwe komuchy...
      • Gość: a Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:59
        Myślisz że tylko lekarze i nauczyciele będą świadczyć usługi prywatnie,
        będziesz chciał naprawić kran to hydraulik tyle ci polczy że ci tej prywatnej
        pensji nie wystarczy. Myślę że niedługo wszyscy zaczną się cenić i na jedno
        wyjdzie. Zarobisz dużo to i wydasz na różne opłaty dużo. I tak niewiele
        zostanie.
      • nauczycielka20 Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski 29.05.07, 15:58
        komuna = pis :) faktycznei leniwe skoro czepiają się już biednych, głupiutkich
        Tubisiów :) buhaha
    • Gość: trzydziecha Nadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:18
      Rozumiem strajkujących, każdy chciałby godnie żyć. Ale nie rozumiem dlaczego nauczyciela tak ciągle biadolą. Jaki dajecie przyklad młodym ludziom? Oni się nie uczą bo nie widzą sensu, kiedy ciągle sie narzeka. A Nauczyciele robią to doskonale. A to na pensje, a to na uczniów, ogólnie na wszystko, ile to mają pracy, jacy są zmęczeni. Już sie słuchać nie da. Niestety aby w kraju było dobrze, trzeba się poświęcić. Możemy mieć tylko pretensje do losu, że urodziliśmy się tu i teraz. Ja też marze o tym aby wejść do sklepu i nie liczyć ciągle czy mi starczy, też wstaje przed 6 każdego dnia, i moge sobie postrajkować. To mi w pracy odpowiedzą, że jak mi nie pasują warunki pracy i płacy, to merci.............Nauczyciele nie biadolcie, że wam tak, źle, bo po strojach pań nauczycielek w szkole widać, ze raczej nienajgorzej...........
      • Gość: c Re: Nadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:29
        Święta prawda.
      • Gość: eks- nauczyciel Re: Nadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:45
        Taaak,zauważyłem ile nauczycielki mają na sobie. Te stroje z lumpeksu, buty z
        przeceny na bazarze, fryzury, jakich nikt już nie nosi. To poniżające, że
        zarabiają tak mało, wcale się nie dziwię, że etos pracy nauczyciela zamiera. Po
        południu gonią do domu udzielać korepetycji, jak mawiają w pracy: "teraz idę
        zarabiać pieniądze". Każdy chce godnie żyć i utrzymać rodzinę! Najgorsze, że
        determinacja strajkujących przyniesie korzyści, co najwyżej, grupie nauczycieli
        zarabiających i tak nienajgorzej, tj. dyplomowanym, oraz tym, którzy wahają się
        (!), czy odejść na emeryturę.Rząd, zdaję się, już zrobił prezent tym ostatnim.
        A co z tymi, którzy CHCĄ, A NIE MUSZĄ pracować w tym zawodzie?
        • Gość: irek Re: Nadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:55
          Ojej chyba sie popłaczę. A ciekawe czy od tych korepetycji odprowadzają podatek?
      • nauczycielka20 Re: Nadzieja 29.05.07, 15:57
        łatwo się poświęcać komuś, kto zarabia tyle że mu wystarcza na godne życie. Idź
        jako młody nauczyciel z ideałami w głowie pracować do szkoły. Zarób te 1000 zł
        i postaraj się za to kupić mieszkanie i po prostu normalnie żyć. Jaką masz
        propozycję dla młodych ludzi poza tym, aby się poświęcali? Masz dzieci? Idź im
        powiedz żeby się poświęcali... powodzenia w życiu rodzinnym :(
    • nauczycielka20 Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski 29.05.07, 15:51
      nie masz pojęcia o ZNP. Przypominam że ZNP swego czasu było tak samo
      zdelegalizowane jak solidarność. Gdzie więc jest ta komuna w ZNP facet? Jesteś
      oszołom i ignorant, który nie ma pojęcia czym jest ZNP. Zrzesza ono w
      większości młodych ludzi, którzy nie pamiętają komuny. Chcesz bić pianę to kup
      jajka...
      • Gość: babazokna Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.4.udn.pl 29.05.07, 18:43
        "Musimy siać,choć grunta nasze marne,
        Choć nam do orki pługów brak i bron,
        Musimy siać,choć wiatr porywa ziarna,
        Choć w ślad za siewcą kroczą stada wron.
        .......................................
        Nie wolno nam ni sił,ni dnia marnować,
        Musimy siać,musimy tworzyć cud!
        Nie wolno nam po spichrzach ziarna chować,
        Na świecie głód,na świecie straszny głód.

A nas tak mało tych,co mogą pomóc,
        Ze swych zapasów szczyptę braciom dać.
        I choć nie przy nas wzejdzie ruń zielona,
        My róbmy swoje- my musimy siać.
        /Hymn nauczycielski /
      • Gość: pedagog Re: ZNP to SLD IP: *.MAN.atcom.net.pl 29.05.07, 21:18
        ZNP było, jest i będzie najaktywniejszą częścią SLD. W każdych wyborach od 1990
        wspierało tę partyjke byłych aparatczyków PZPR i to dzięki wielkiej rzeszy
        nauczycielstwa polskiego aparatczycy zdobyli władzę w Polsce w latach 9o.
        Bez ZNP i innych postkomuszych zwiazków (OPZZ) postkomuna by zeszła i
        przeminęła.
        A tak smierdzi coraz bardziej. Trupim odorem
        • Gość: as Re: ZNP to SLD IP: 193.111.144.* 30.05.07, 11:11
          jasne, wszystko co nie nazywa się PiS nazywacie komuną! Przez takich jak ty z
          Polski śmieją się na całym świecie... tubisie, teoria darwina itd. Komuna była
          dawno w przeszłości, teraz są młodzi ludzie, ktorzy należą do ZNP ponieważ jest
          to związek, który broni nauczycieli i nic nie mają wspólnego z komuną!
          Człowieku ty jesteś po prostu otumaniony manią prześladowczą na punkcie
          komuny...
          • agnostyk11 Re: ZNP to SLD 30.05.07, 11:45
            Dla geniuszy umysłowych, którzy twierdzą,że ZNP to organizacja stworzona przez
            komuchów (np.ZNP to SLD) i im podobnym:

pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_Nauczycielstwa_Polskiego
            A tak dla prawdy to przecież 1 maja to święto ustanowione przez Stalina, co?
      • Gość: staruch Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:11
        Jakie zdelegalizowane, może troszeczkę, ale w stanie wojennym w 1982-83 juz
        działało a działacze PZPR-ZNP przesłuchiwali innych nauczycieli.Choć osobiście
        nie zrobili mi krzywdy, o tym też trzeba pamiętać...
    • Gość: yasiek pensum WF-mena IP: *.pgi.waw.pl 30.05.07, 11:57
      Uważam, za skandal, że nauczyciel WF-u, który najpierw musi spokojnie
      zaplanować lekcję WF-u potem ją przeprowadzić (praca fizyczna) a potem jeszcze
      twórczo przemyśleć ma też aż 18 godzin tygodniowo pensum podobnie jak historyk,
      który ją przeprowadza bez wysiłku fizycznego. Moim zdaniem pensum nauczyciela
      WF nie powinno być większe jak 8-10 godzin w tygodniu. Proponuję np. tak w
      poniedziałek 5 godzin, we wtorek 5 godzin a reszta tygodnia na planowanie,
      analizę i regenację po wysiłku. No i oczywiście odpowiednie wynagrodzenie -
      nauczyciel z dośwaidczeniem 3200 - 3500 + dodatki
      • Gość: trefl Re: pensum WF-mena IP: *.chello.pl 30.05.07, 17:42
        I jeszcze katakumbę na cmentarzu!!!!!!!Ze swojej szkoły pamiętam wysiłek fiz.
        nauczycieli od w-f jako dmuchanie w gwizdek!!!!!!! I ciesz się że być może nie
        będziesz miał/-a brzuszka jak nauczyciel/-ka od historii.
    • Gość: romantyk Re: Strajk nauczycieli w większości świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:35
      czy jestes pedagog ze nadania Trwam o pogladach katechezy O.Malwersanta/Torun/?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka