Gość: chudy kielcok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:47 pielegniarki te ,ktore strajkuja bardzo dobrze wygladaja ,chyba za dobrze im sie powodzi,pare dni glodowki im nie zaszkodzi,beda laski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osse Re: Glodujta grube pielegniarki 02.07.07, 14:52 Zawsze mi się wydawało, że te głodówki protestacyjne to wielka lipa. Jak przyjadą kamerzyści, strajk trwa. W nocy jak nikt nie widzi, wyżera na całego. Takie głodówki to ja rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:27 Żałuję ,że nie jestem pielęgniarką, można nie pracować, najeść się za darmo i z górnikami poromansować. W dodatku nawet będąc nie za bardzo urodziwą stać się gwiazdą tv, no i porozmawiać z p. Jolą , tow. Kaliszem a i o. dyrektor się zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr pielęgniarka szczupłe i ładne też głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:34 Masz szansę, ukończ studia,staż i jesteś mgr pielęgniarką. Za parę lat będzie to unikatowy zawód. Chyba,że jesteś mało inteligentna, takich nie przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskit Re: szczupłe i ładne też głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:03 Mgr pielegniarka to URZEDAS a nie SIOSTRA.Bede pamietal slowa "JA jestem mgr, a nie jakas siostra",bede pamietal obrone tej postawy prze inne mgr.i nie tylko Wiekszosc zdecydowana WAS to etyczne,moralne,czule opiekunki, odetnijcie sie od plew,dla wlasnego dobra,pielegniarka to tez rzemieslnik,rzemioslo nie toleruje lipy,fuszerki,obludy,wulgarnosci.Mgr.-szkodzi,ot paradoks,winien pomagac jak kazdy tytul,stopien.A moze jest zbedny,coz znaczy w prywatnym szpitalu,a tak naprawde obojetny jest pacjetowi.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re: szczupłe i ładne też głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:41 Moskit-mam podobne doswiadczenia i odczucia,smutne dla mnie i mojej rodziny. W prywatnej klinice zagranicznej to jest nie do pomyslenia:etyka i etykieta za- wodu a nie wyksztalcenia to wymog podstawowy pracy w tym zawodzie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy kielcok Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:52 taka gruba pielegniarka by mi sie prrzydala bo zima tego roku ma byc ostra to i zagrzeje .Urodziwe to one nie sa ,ale ogrzewanie drogie a grzanie darmo,wybiere najtlusciejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.ejedrzejow.pl 06.07.07, 09:02 Ale wy to powaleni jestescie. Moja matka charuje 10 godzin od poniedziałku do piątku, i na rękę po 20 latach pracy dostaje ok. 800 zł. Czy to godziwe wynagrodzenie za taką odpowiedzialną pracę? A Ci, którzy nie byli w Warszawie niech lepiej sie nie odzywają, niż snuć beznadziejne domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laseczka Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 02.07.07, 18:42 szkoda, że te grube pindy magistrackie nie głodują, nie musiałyby biegac na fitness. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:06 Ja doceniam strajk pielęgniarek. Czy szpitale istniałyby bez pielęgniarek? Nie. I to wszystko na ten temat. A szatany szaleją. Aż mi się chce życzyć komuś choroby. Żeby zrozumiał, co jest w życiu naprawdę ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 02.07.07, 19:22 A pielęgniarki i ich rodziny też chorują. Nawet są oburzone , gdy coś takiego im się przytrafi, wtedy są oburzone,że "lekarze są tacy niesympatyczni, i że człowieka tak żle traktują ,skandal! " /fakt autentyczny/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:42 Taki ten fakt "autentyczny", jak i twoje szczere opinie. Pomyśl, zanim coś napiszesz. Chyba że jesteś członkiem partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 02.07.07, 19:49 No cóż, wiadomo kto jest wiarygodny w tym kraju. Skąd zatem te strajki ? Czy powód urodził się przedwczoraj ? Szkoda tylko ,że tak mało jest ludzi ,których horyzont myślenia wychodzi poza ramy okienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:00 chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo az sie cisnie na usta powiedziec ze my wam sie odwdzienczymy za te opinie przy waszym pierwszym pobycie w szpitalu ale tam bedzie wtedy SIOSTRZYCZKO POMOZ!!!! A MY POMOZEMY (MOZE)ALE DłUGO BEDZIEMY PAMIETAC WASZE PLUGAWE SłOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:00 Nie ośmieszaj się. Ile tak naprawdę jest uczciwych i kompetentnych pielęgniarek? No zastanów się odrobinę. Pacjenci też wam zapamiętają ,że zabawiacie się pomimo iż dostałyście w ubr podwyżkę, pomimo iż w tym samym czasie toczyły się ważne rozmowy w Brukseli, pomimo iż minister zdrowia był akurat ciężko chory. Wy nas wszystkich miałyście gdziś. My też nie będziemy dawać wam szczególnych dowodów wdzięczności -będziemy kwita. Leczyć będziemy się w szpitalach ,gdzie personel ma trochę więcej zdrowego rozsądku niż wy i o. dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ECH Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:52 przemawia przez ciebie pisowiec -okrutny .....mamy w głebokim powazaniu wasze dowody wdziecznosci w postaci wyrobow czekoladopodobnych i innych ublizajacym nam '' dowodow wdziecznosci''NAJBARDZIEJ CO NAS CIESZY TO DODZIEKOWANIA SłOWNE ZA DOBRA OPIEKE , MILE SLOWO I WASZA ZYCZLIWOSC .AZ SIE NIE CHCE DO PRACY PRZYCHODZIC . A TY CZLOWIECZKU JESTES TAK NIESKAZITELNY ZE CODZIENNIE STAJAC PEZED LUSTREM MOZESZ SPOJRZEC SPOKOJNIE W LUSTRO.... OBłUDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 04:34 Obłudny to ty jesteś. Nie pchałam się do zawodu do którego nie miałam powołania. Niestety obserwując zachowanie wielu pielęgniarek i położnych odnosi się wrażenie że zależy im jedynie na napchaniu kieszeni i nic poza tym. Wyjeżdżajcie panie za granicę jeżeli uważacie że macie tam szanse pracować. Niestety obawiam się ,że w przeciwieństwie do mnie nie wiecie ,jak tam wygląda praca. O nas się nie martwcie . Nie ma ludzi niezastąpionych.Tak przy okazji rozmawiałam co najmniej z 20 osobami na temat waszego strajku, wszyscy byli nim oburzni . Moja opinia o was jest wypadkową ich opinii. Bawcie się nadal , ucałujcie tow. Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 03.07.07, 01:01 "ech" zastanów się nad tym co piszesz! W Polsce jest coraz mniej pielęgniarek i lekarzy. Jeśli IV Rzeczpospolita będzie kontynuować taką politykę, służbą zdrowia zajmą się znachorzy, szeptunki i inne cudaki. Wiara w cuda również pójdzie w cenę. Profesjonaliści będą pracować na zachodzie za godziwe pieniądze. Wyobraź sobie (jeśli możesz), że wystarczy im tam 8 godz. pracy aby godnie żyć. Jeśli podważasz kompetencje naszych pielęgniarek i lekarzy, to wytłumacz mi dlaczego w Unii mają oni tak wysokie notowania? Jakoś wierzę bardziej opini tamtego rynku niż Twojej. Szanujmy to co mamy, bo jak braknie to będzie bieda! Z postulatami protestujących zgadzam się całkowicie i to z własnego egoizmu. Wolę być leczony i pielęgnowany przez osobę, która dzień wcześniej po 8 godz. pracy wypoczęła niż przez zmęczonego lekarza czy pielęgniarkę, którzy zarywają noce aby dorobić. I mała prośba, pisz w swoim imieniu, nie podszywaj się pod abstrakcyjnych "pacjentów". Taka retoryka była uprawiana po 1945 r. Szkoda, że znów powraca.(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 04:55 ikserku-wiem być może nieco więcej na temat notawań polskich lekarzy za granicą niż ty . Bez przesady z tym twoim dobrym samopoczuciem , pewnie nigdy nie byłeś za granicą i dlatego tak fantazjujez.Za granicą lekarze też nie są zadowoleni ze swoich uposażeń i osobiście słyszałam od zagranicznego lekarza /Niemca/ ,że obecnie nie opłaca się uczyć ,bo w zawodach wymagających mniej wysiłku umysłowego można lepiej zarabiać. O polskich pacjentów nie zamartwiaj się , przyjdą inni w miejsce zwolnionych i będzie ok. Lekarzy obiboków nam nie potrzeba.Jest wystarczająco dużo normalnych i chcących pracować.Chopie ,nie muszę się pod nikogo podszywać ,tak niestety jesteście widziani.Nie wierzysz, wyjdż chociażby na ulicę i popytaj.Ucałuj tow. Kalisza i p. Jolę.Rydzyk też ię ucieszy ,że znowu zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr pielęgniarka Do ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:19 Jesteś podłą i zawistną istotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Do ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:31 Ty mgr kim jesteś? Skończyłaś studia i dlatego myślisz,że jedynie tobie już, natychmiast należy się pensja na poziomie pensji w UE? Ja też skończyłam studia i to znacznie trudniejsze od twoich.Kiedy chciałam poprawić byt moim dzieciom wyjeżdżałam do ciężkiej pracy za granicę a nie gziłam się w białym miasteczku .Spotykałam tam też myślących lekarzy ,pielęgniarki i położne.Zarobili uczciwie i wracali po urlopach do kraju zająć się pacjentami . Takich w służbie zdrowia jest wielu, Wy udowodniliście olewając pacjentów ,że jesteście zbędni. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 03.07.07, 10:11 Ech nie jestem lekarzem. Za granicą bywałem i bywam. Przykład niemieckiego lekarza, który podałeś jest nieadekwatny ponieważ niemiecki lekarz nie musi DORABIAĆ.Takie nastroje w Niemczech w innych grupach zawodowych również można spotkać. Apetyt rośnie w trakcie jedzenia. Nasza służba zdrowia wygląda fatalnie w całości i w szczegółach! To, że podzielasz zdanie Kalisza nie upoważnia Cię do mówienia "my pacjenci". Ciekawe czy byłeś tak oburzony gdy parlamentarzyści ustalali swoje diety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:26 Zgadza się ,że niemiecki lekarz nie musi dorabiać ,ale zauważ ,że musi też dorabiać niemiecki inżynier, nauczyciel czy ekonomista,czy na taka skalę jak w Polsce emeryt czy rencista. Dlaczego lekarze i pielęgniarki wykorzystując swój fach narażając życie pacjentów zabawiają się w głodówkę? W Niemczech jeżeli lekarz zamierza coś osiągnąc również pracuje ponad 16 godz. dziennie-praca z pacjentami w klinice + naukowa. Zawsze jestem przeciwna wszelkim nieprawidłowościom . Nie tylko uważam ,że parlamentarzyści mają za wysokie diety ale także ,ze jest ich co najmniej i połowę za dużo.Jeszcze jedno powtórzę obecnośc tow. Kalisza ,podobnie jak uwagi Rydzka są zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:41 errata,oczywiście "że NIE musi też dorabiać inżynier itd..." Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 03.07.07, 10:52 Czy nie sądzisz ech, że ten strajk jest wyrazem determinacji środowiska medycznego? Według Ciebie sprawia im to frajdę? Można te działania krytykować, wyśmiewać i wykorzystywać politycznie, ale według mnie jest to naturalny bunt zdesperowanych ludzi walczących o siebie. Dlaczego dopuszczono do takiej sytuacji? Wcześniejsze (delikatniejsze) protesty zostały olane. Nawet przy tak ostrej formie nikt nie podjął dialogu. Czy arogancja władzy i "podpuszczanie" społeczeństwa (skąd my to znamy) jest dobrym rozwiązaniem? Historia PRL uczy, że ma to krótkie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.pu.kielce.pl 03.07.07, 15:46 Podoba mi się sposób negocjacji pielęgniarek i premiera. Premier mówi: nie mam, a pielęgniarki i lekarze: daj. Premier mówi nie mam i woła na świadka ministra, pielęgniarki mówią: daj. I tak w kółko, przecież to śmieszne. I bynajmniej nie chodzi tu o śmieszność Kaczyńskiego. Od samego początku wydało mi się, że chodzi raczej o to, żeby Kaczyńskiego wziąć "pod buta" a nie wytargować ile się w tej chwili da. To dziwny sposób negocjacji. Tak jakby Kaczyński musiał przeznaczyć kasę z Euro 2012 na podwyżki bo tak chce tysiąc rozgorączkowanych kitlowych. Zróbmy zbiórkę narodową na podwyżki dla służby zdrowia i od razu dla nauczycieli którzy zapowiadają strajki na po-wakacjach, a Euro oddajmy Białorusi albo Czechom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 03.07.07, 16:24 A czy kiedykolwiek Kaczyński miał na coś oprócz swoich przydupasów!!!! Fryzjerka może zarabiać 200zł za usługę? Hydraulik za 10-o minutowe przetykanie kanalizacji zainkasuje 50zł., a ja za noc wigilijną ( bo dzień jeżeli wypadnie w ciągu tyg.odpada) dostanę dodatkowo 30zł. Kto z was pójdzie na noc czy w święta do pracy za 30 zł? Ale nie mam wyboru, za pracę 7-15-ta zarobiłabym 800-900 zł.a moje dzieci też potrzebują różnych rzeczy. JESZCZE JEDNA RZECZ!!!!!SIOSTRĄ TO JA JESTEM DLA MOJEGO BRATA, a nie dla pacjentów w szpitalu!!!!! Ślubów zakonnych też nie składałam więc wolę jak się do mnie mówi proszę pani ( ale nie proszę panią- bo to do tańca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr pielęgniarka Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:55 Paniusiu - napisałaś super, dość wyzysku i szkalowań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:47 Paniusiu ,tzn.,że nie jesteś krankeschwester? W UE nie masz więc szans ,chyba że w agencji towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 04.07.07, 13:07 Powinieneś/powinnaś podpisać się zamiast hehe raczej PUKPUK ( w głowę!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embe Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 03.07.07, 20:15 zapomnialas napisac droga kolezanko ze te 30 zl. za noc czy swieto to kwota brutto!! no i jeszcze dodaj ze wtedy najbardziej trzeba sie uzerac z pijanymi "goscmi"po imprezach a nawet zdaza sie szycie scian pochwy po orgiach panienek(oczywiscie pijanych)pa ! trzymajcie sie wszystkie panie pielegniarki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 04.07.07, 15:48 Jeśli brakuje predyspozycji psychicznych to lepiej przekierować się "do tańca, do rózańca / etat gosposi na plebanii/" zamiast stresować pacjenta i premiera.I to jest jedyna droga,jak mawiali towarzysze ,do normalizacji napiętych stosunków społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 13:59 o.s.s.e czy uważasz, że pomysł premiera aby pieniądze z Euro2012 dać Chińczykom zamiast Polakom jest dobry? Dla mnie jest co najmniej dziwny w wydaniu człowieka odwołującego się często do patriotyzmu i narodowych wartości. Te pieniądze mogą spowodować powrót naszych dzieci wędrujących po świecie za chlebem! Trzeba tylko mądrze wykorzystać tą szansę. Nie jestem ksenofobem, ale na taką skalę uzupełnienie brakujących rąk obcokrajowcami niepokoi mnie. Teraz pewnie również usłyszymy, że polscy lekarze i pielęgniarki mogą iść w świat, Chiny mają nadwyżkę ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.pu.kielce.pl 04.07.07, 14:22 Uważam, że pieniądze z Euro2012 należy rozdać pielęgniarkom, lekarzom, nauczycielom, rolnikom (tak chciałby Lepper) i emerytom oraz rencistom, a potem ogłosić rezygnację z organizacji mistrzostw i ogłosić konkurs na 4-ty rozbiór Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 14:37 Według mnie pieniądze z EURO 2012 powinny być wydane zgodnie celem! Mądrze kierowane wzbogacą nas nie Chińczyków. Z lekarzami i pielęgniarkami trzeba rozmawiać i na ile można poprawić im warunki. Proste. Obecna ekipa wzorem poprzednich opowiada nam o wzroście pkb i świetnej koniunkturze gospodarczej. Szkoda, że w życiu codziennym odczuwamy coś odwrotnego - koszty utrzymania rosną, a płace stoją. Gdzie te pieniądze idą? Czyżby na "tanie państwo". Z tego co widzę, to cała budżetówka ma dość i chyba ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.pu.kielce.pl 04.07.07, 14:44 Pielęgniarki chcą czegoś, co pewnie i tak by przyszło ale za jakieś 20, 30 lub więcej lat, czyli wzrostu płac. Ale one chcą już tego teraz, bo jak np. dostaną teraz marne ochłapy w rodzaju 5 %, to strajkować nie przestaną a ludzie zaczną umierać w szpitalach wcześniej czy później (wystarczy sobie przypomnieć reformę Buzka - ile wtedy było takich przypadków). Najłatwiej można by sprawdzić jak są podjudzane przeciwko rządowi, który nie jest z SLD, gdyby na miejsce Kaczyńskich dać Millera i Oleksego, a Religę zastąpić którymś z już skompromitowanych partyjnych towarzyszy. Idę w zakład że związkowcy inaczej by wtedy mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 14:59 o.s.s.e z tym podjudzaniem, to lekka przesada. Ludzie rzeczywiście są zmęczeni i mają dość. W roszczenia płacowe nie mieszajmy polityki. Czy zawsze jeśli coś dzieje się w Polsce musi musi mieć podtekst polityczny? Czy za wszystkim musimy doszukiwać się masonów, Żydów i agentów. Oczywiście, że co niektóry polityk korzysta z okazji i próbuje poprawić swój kapitalik polityczny, ale sądze, że to margines zjawiska. Ludzie w Polsce są zmęczeni. Jest to zasługa, również poprzednich ekip. Taka jest moja diagnoza.(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e. Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.pu.kielce.pl 04.07.07, 15:13 Wiesz... masz rację. Nie mieszajmy polityki i polityki z polityką. Zresztą to i tak wszystko g... warte. Zaraz pójdę do sklepu po piwo, odpalę TV, włączę TVN 24, potem Superstację, i się zacznie jazda. Ale szybko przełączę, bo chcę jeszcze trochę pożyć poza wariatkowem. A jak jesienią zastrajkują nauczyciele, pojadę do Warszawy razem z nimi, co mi tam. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 19:01 o.s.s.e. chyba zrobię podobnie bez TV (zbyt się denerwuję). Na zdrowie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:30 Jest ich naprawdę mało. Co więcej, oni nie głosują. Bo się na system obrazili. ---- A berety szaleją, szaleją... i z tych inteligentnych się śmieją, się śmieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:20 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4283814.html Pisaliście ,że ja mówię jedynie w swoim imieniu. Tutaj macie opinię bez wątpienia jednego z najbardziej światłych polityków awanturnice i awanturnicy.Ucałujcie tow. Kalisza przy najbliższym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 11:09 zycze Ci abys kiedys znalazł sie w szpitalu jako chory człowiek...wtedy pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 11:22 Nie przejmuj się mną . Mam w rodzinie wielu normalnych lekarzy ,rehabilitantów i pielęgniarki nie tylko w Polsce . Wy zabawiajcie się nadal,pokazujcie swoje twarzyczki w TV będziecie nie tylko znani w kraju jako awanturnicy ale także poza jego granicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ech Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:40 zobaczymy jak staniesz przed faktem .i wez sie do pracy a nie siedz na forum i opluwaj ludzi.a tak wogole to nie chce mi sie z toba dyskutowac i znizac sie do twojego poziomu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent uu Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:46 Masz rację po co zniżać się do myślących . Jeżeli jesteś wysoka lepiej do namiętnych ust Ryszarda K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:54 ciekawe jak protestowala by inna grupa zawodowa to taz tak byscie ja opluwali? widac po tym forum jakie jest nastawienie do OCHRONY ZDROWIA przez spoleczenstwo i nigdy nie bedzie dobrze jesli nie zmieni sie mentalnosc ludzi -my nie jestesmy dla was jak dupy do srania- jak to wyrazil sie pacjent-oczekujemy wiecej SZACUNKU!!! A WTEDY NAPEWNO BEDZIE LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:02 ja skonczylam pielegniarstwo i pracowalam 4 lata po których bez specjalnego zalu rzucilam ten moze piekny ale uciazliwy dla kobiety zwlaszcza mlodej matki zawód: noce , niedziela , świeta , mycie tyłków itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:16 No i dobrze zrobiłaś.Komu się nie podoba odchodzi i nie blokuje etatu. Najlepiej byłoby gdyby zamiast cywilów pracowały siostry zakonne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adel Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:15 a myslisz ze siostry zakonne sa takie uczciwe i maja dobre serce dla pacjetow . wystarczy zobaczyc jaj zachowuja sie w szkołach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:29 Myślę ,że lepsze od tvch które nie chcą żeby nazywać ich nawet siostrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 01:16 A papież ma podawać basen...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 05:32 Tak to jest jak dzieci dorwą się do kopmutera . Bidule nie wiecie ,że praca sióstr zakonnych w charakterze pielęgniarki to coś normalnego? Od dawna praktykuje się to w wielu szpitalach na świecie. Same korzyści : nie spieszą się do dzieci i mężów, nie są tak pazerne i nie wymuszają dowodów wdzięczności za każdą czynność wykonywaną przy pacjencie,są mniej opryskliwe,nie udają paniuś,nie pozostawią chorych na łasce losu jadąc strajkowac do W-wy itd. "Straty"-nie będą się migdalić z lekarzami po nocach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 05:10 Pamiętam siostry zakonne-pielęgniarki,które opiekowaly się mną,dzieckiem,w szpitaliku na Langiewicza,po operacji.Do dziś widzę ich dobre twarze .Rownież pamiętam ich spokój i zrównoważenie,kiedy opiekowaly się moimi najbliższymi w Szpitalu na Kościuszki.Może GW przypomni Kielczanom historię pracy sióstr zakonnych w kieleckich szpitalach, w czasie okupacji i po niej,aż do wyrzucenia sióstr ze szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvbson Re: Glodujta grube pielegniarki IP: 80.4.178.* 10.07.07, 16:22 nastawienie jest takie bo sluzba jest bezplatna wiec jak maja cos za darmo to znaczy ze im sie nalezy i moga wymagac niechby przyszlo im zaplacic za to ze ktos im podetrze dupe to by zamkneli ryje i sie nie odzywali slowem barany mocherowe Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 08:16 Wieść się po kraju jak echo poniosła: Oto premierem zostaje Jarosław. Brat prezydenta,do tego bliźniaczy Tak władzę w kraju przejął duet kaczy. Niskich, co mierzą w obwodzie nie mało Łatwiej przeskoczyć,niż obejść się dało Stwór to dwógłowy oraz czteronogi Takoż rąk ma czworo skorych do przestrogi. Z dwuust pouczeń, łajania nie szczędzi Ludzi używa jako swych narzędzi Rzadko się uśmiecha,a jeśli to chytrze Raz po raz podwójną gębę sobie wytrze. Rzeczpospolitą, nie wiedzieć już którą faszystom Ją daje, sługusom i gburom A niechże się który zza biura wychyli Teczkę jego sługus poda mu w tej chwili W ruch służby puszcza niczym gończe sfory Konstytucję zmienia wciaż do zwady skory Reżimentu pakę już tu dobrze znamy I tak się powoli doń przyzwyczajamy Trza nas wziąć za mordę Trza nam ręki twardej Trza nam strachu jeszcze,szpicli i pogardy Trza nam takoż biedy w świecie izolacji Wszak sympatii nie jest godna żadna z nacji (śmiech) Poglądy to wsteczne Czemu w ruch wprawiane? Po raz n-ty w historii nigdy nieudanej Kacyków zapędy języków nie znają Wżdt armią tłumaczy wkrąg się otaczają Wstyd za taką Polskę Wszyscy nas wyśmiali Żeśmy taki duet do władzy wybrali Śpij z ręką w nocniku,Ojczyzno Kochana- Na lat pięć lub dziesięć kadencja wybrana (śmiech) Myślę że Maleńczuk trafił w sedno. Ciężko żyć w tym kraju. A myślę że prostak o nicku "Ech" jeszcze nie raz będzie się kłaniał w pas pielęgniarce lub położnej. Też będzie stary i będzie potrzebował opieki. Na razie jest zdrowy i obłudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak1973 Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:14 Ja myślę,że jesteś zwykłym nawiedzonym SB-ekiem lub PO-owcemz zakłutą pałą nie rozumiejącym o co tak naprawdę chodzi strajkującym .Moim zdaniem to nie przypadkiem ściągnęty paniusie do W-wy akurat w momencie rozmów w Brukseli i tuż po ciężkiej operacji ministra zdrowia.Tyle lat przetrzymały biedy pod panowaniem omc. mgr Olka a teraz jeden tydzień miał zadecydować o ich być albo nie być? Myślę ,również ,że "ech" ma niestety rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapryśny pacjent Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 04.07.07, 09:43 Jeśli ktoś wybiera zawód pielęgniarki, połoznej czy nawet lekarza a potem oczekuje, aby pacjenci kłaniali się "w pas " oraz innych dowodów wdzęczności- to jest to dowód na daleko posuniętą patologię w naszej rzekomej słuzbie zdrowia.Właściwe testy psychologiczne powinny takich chętnych do uprawiania tych zawodów od razu wykluczyć, aby nie szkodzili innym i sobie. Niech uprawiają raczej coś na polu, mają kontakt z towarem ,a nie z żywą istotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak maleń .to male Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:05 Coś dla miłosnika sld . Zgadnij kto to napisał po przejęciu po raz pierwszy władzy przez sld /po UW z Balcerowiczem w rządzie/ w III RP -ówczesne hasło sld "ta sama ,lecz nie taka sama" "Czerwone tango" znów powróciłaś stara dziwko ,choć nie było cię od lat , już raz mi zabrałac wszystko i znowu stoisz w moich drzwiach , na twarzy nową masz tapetę i karminową czerwień warg i znowu chcesz być mą kobietą choć już masz 50-lat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 04.07.07, 13:03 Tak jak napisałeś jest to zawód. Mam obowiązek wykonywać go dobrze, ale mam też PRAWO dostać godziwe pieniądze. Z tymi zakonnicami to kogoś nieźle poniosło. To tez ludzie!!! Najlepiej to zatrudnić ROBOCOPY !!!! Mam jeszcze jedno pytanie: czy ktoś idąc do banku, sklepu zachowuje się tak jak pacjenci, odwiedzajacy w szpitalu? Kazdy Polak (no prawie kazdy) zna się na medycynie!!!! Do lekarza chodzi sie właściwie tylko po recepty bo diagnozę stawia sie samemu. W szpitalu pielęgniarki (nie zawsze ale często) traktuje sie jak obsługę w hotelu *****. Pielęgniarka ma pomagać doradzać uczyć (tylko w przypadku obłożnie chorego powinna ZA NIEGO robić to czego sam nie może-ale powinna też angażować w to rodzinę!!!)a nas się traktuje jak SŁUŻBĘ. Nie jesteśmy służącymi tylko pielęgniarkami. PODTRZYMUJĘ, ŻE NIE CHCĘ BYĆ NAZYWANA SIOSTRĄ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 04.07.07, 13:50 Pielęgniarka ,jak sama nazwa mówi ,powinna pielęgnować chorego...wykonywać niezbędne zabiegi i wspierać go duchowo ,aby w możliwie jak najkrótszym czasie bez dowodów niezbędnych,mogł opuścić szpital.Oczywiście cały personel medyczny ma prawo oczekiwać adekwatnej do swojej pracy i Poświęcenia zapłaty.Jednakze nalezy pamiętać ,ze system wynagradzania dla WSzystkich grup pracowników musi być spójny,zgodnie z zasadą sprawiedliwości społecznej /vide konstytucja/ i dlatego żądania horrendalnych podwyżek można oceniać tylko w kategoriach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 14:10 "Niestety" zaplątałeś się w swoim poście. Piszesz że "...Oczywiście cały personel medyczny > ma prawo oczekiwać adekwatnej do swojej pracy i Poświęcenia zapłaty...",by w następnym zdaniu odebrać to prawo. Przypomina mi to bełkot polityków. Zdecyduj się.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 04.07.07, 14:24 Wszyscy żyjemy w określonych realiach gospodarczych,najpierw skomplikowała nam życie JAŁTA a kiedy wydawalo się ,że juz jesteśmy na dobrej drodze do pomyślności ,nagle stół okazał się być zastawionym tylko dla nielicznych.Jak można teraz inną miarą oceniać pracę pielęgniarki ,lekarza , a inną kierowcy tira,czy prawnika po róznorakich aplikacjach, który w administracji ma ok. 3000zł/brutto/ i pracy stresującej co niemiara /kazda wpadka moze trafić do gazet/. Płaca adekwatna to nie znaczy, sorry, z sufitu wzięta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynochaze szpitala Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:06 Takie paniusie jak ty nie nadają się do pielęgnacji chorego , nie nadają się czy raczej nie chcą pracować jak obsługa w hotelu, nie chcą być nazywane siostrami , co one więc robią w szpitalach ? Należało wybrać inny zawód a nie stresować teraz pacjentów i siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:25 Może ktoś inny będzie się wypowiadał czy się nadaję i do czego. Na oddziałach jest dość pracy pielęgniarskiej, żebym miała co robić. Służba to była dawno temu i płaciło sie służącej. Sama tez byłam w szpitalu i jakoś nie oczekiwałam usługiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 04.07.07, 19:35 "Paniusiu" uspokój się i nie daj się prowokować.:) Pisz co uważasz, ale na spokojnie. Na każdy Twój błąd czatują tu jajcarze, adwersarze i przypadkowi czytelnicy. Uspokój się i wyluzuj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do paniusi Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:06 Paniusiu ,może powiesz jaką to pracę "pielęgniarską " wykonujesz ,skoro nic ci nie odpowiada. No ,bo chyba nie masz na myśli bzykania się na nocnych dyżurach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 06.07.07, 06:13 CHAM ZE WSI WYJDZIE, WIEŚ Z CHAMA NIGDY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:17 Pielęgniarki to nie służące.Praca polega na pielęgnacji chorego człowieka, a nie na usługiwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:09 a czego pielęgniarka ma uczyć?bo pierwsze słyszę aby czegoś uczyła ale cóż jestem tylko pacjentem ,który też gdzies pracuje za równie marne pieniądze a jesli chodzi o opiekę to zawsze była ona marna no chyba ze sie pielęgniarce wsunęło cos do kieszeni wtedy może [jak nie zapomniała od kogo dostała cos np słodkiego ]to wykazała zywsze zainteresowanie pacjentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:51 Pielęgniarka prowadzi edukację w zakresie diety, higieny ,prozdrowotnego stylu życia.Położna uczy w szkole rodzenia, plus w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:04 o matko kilka razy zdarzyło mi sie sie przebywac niestety w szpitalu i jeszcze nigdy niczego pielęgniarka mi mądrego nie powiedziała oprócz podania leków i to czasem nawet kroplówki nie umiala porządnie podłączyc wiec najpierw trzeba sie samemu wyedukowac a dopiero pouczac pacjentów,położna uczy w szkole rodzenia to niech nie uczy od wieków kobiety rodziły i nikt ich nie uczył jak to robić ,wystarczyłaby odpowiednia i fachowa opieka podczas porodu to wystarczy ,jesli chodzi o higiene sami o nią zadbamy tego nie trzeba nas uczyć.Skoro pielęgniarka prowadzi taką szeroką edukacje może niech sie przeniesie do szkoły zmieni zawód i będzie nauczac młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:21 Właśnie takich "najmądrzejszych" ja Ty namnożyło sie ostatnio w Polsce!!!!! Za przeproszeniem g....o wie a mądruje się, że...... Skoro juz umiesz podłączyć kroplówkę to pewno na lekach i reszcie też sie znasz!!!! ZAŁÓŻ PRYWATNY GABINET !! Na prawie pewnie też się znasz to jeszcze kancelarię prawną! Będziesz ustawiony do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądra naj Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:00 paniusiu o tych namnozonych najmądrzejszych co to gooo wiedzą a mądrzą sie bo kroplówkę umieją podłączyć i ewentualnie leki podac jesli sie uda nie pozamieniac to miałas namysli siebie?czy ta twoja cała wiedza ogranicza sie tylko do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 06.07.07, 06:00 Naucz się pisać! bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi. A może Ty myślisz też tak chaotycznie ???? To się wszystko tylko wydaje łatwe. Jakby było takie proste to po co byłyby te "głupie" pielęgniarki??? Nie generalizuj!!!! Doskonale wiem że piel. są miłe i france, mądre i tłuki. Ale lekka przesada z uczeniem jej podłączania kroplówki!!! Mogła czegoś nie zauważyć tzn.albo nie zwrócić na coś uwagi, ale UCZYĆ???? Pewno, że i mnie trafiają się przypadki, że chcą mnie uczyć. Ale najczęściej są to nauczycielki-odpowiadam, że szkołę już skończyłam, albo wspaniałe teściowe-współczuję wtedy. poza tym z wielu dziedzin nie wiem dużo, ale nie mądruję się np. w banku, czy innej instytucji. W szpitalach mądruje sie większość. Chociaż są i tacy którzy poznaja nas nawet po paru latach i dziękują ( WYOBRAŹ SOBIE!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądra naj Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:30 ciężko ci zrozumieć ?naucz sie czytac miedzy wierszami,uwazasz sie tu za jedyną mądrą i wykształconą ,piszesz o swojej prawdzie nie przyjmując do wiadomosci argumentacji czy sugestii innych,nie tylko twój zawód jest mało płatny wielu innych cięzko pracuje zamarne grosze a ludzie sie boją ze choć otrzymacie podwyzkę nadal będziecie aroganckie,zadufane mało zainteresowane pacjentem takich piel. jest niestety mnogo to ze pacjent cos wie o swojej chorobie ,dopytuje o leczenie ,sugeruje ,podpowiada to jest zasługa róznych czasopism ,telewizji internetu itd.tego lekarz czy piel.nie musi brac pod uwagę ale wam przeszkadza widocznie bardziej uświadomiony pacjent bo wtedy można mu wcisnąć wszystko,nie szanujesz w swoich postach innych uwazasz sie za kogos lepszego do sie rzuca w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 06.07.07, 19:15 Mam tylko jedno pytanie. Czy pójdziesz do pracy w Wigilię, Wielkanoc, Sylwestra czy Nowy Rok za 30zł???? Większości ludzi to nawet z domu nie chciałoby sie wyjść. Arogancka nie jestem!!!! Ale wiem co umiem!!! I przychodzą do mnie pacj. w szpitalu żeby podziękować, na ulicy TEŻ mnie poznają i rozmawiają jak z dobrą znajomą. Mam w pracy wiele mądrych, grzecznych, miłych koleżanek, ale niestety są też chamskie. Ale zauważyłam że im jest lepiej bo każdy z nimi jak z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:47 Ćwoka nikt,nigdy, niczego nie nauczy. Ćwok wie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:53 kto wie wszystko paniusia i olo? bo jestem nieuk ćwok i nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentx Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:18 Żeby wykazywała żywsze zainteresowanie pacjentem to niestety większości z nich należałoby wciskać codziennie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:07 Żeby zarejestrować żywe zainteresowanie pacjentem pielęgniarek, wystarczy spędzić 1-2 dni w szpitalu na Czarnowie, zabrawszy uprzednio dyktafonik. Długo nie trzeba czekać na dowody zainteresowania się "sióstr". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 05.07.07, 05:39 W porządku. Weź dykyafonik, idź, zarejestruj NIE MÓW O WSZYSTKICH!Przy okazji nagraj pacjentów i ich rodziny. Co MY jesteśmy chłopcami do bicia!! Zresztą jak tak dalej pójdzie to te najgorsze zostaną i nie będzie z czego wybrać. Będą jędze i na dodatek niedouczone, albo z III-go świata przyjadą do pracy. Będa wtedo pracować z galon wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 08:52 Ważne ,żeby nie było paniuś ,którym nie się nie chce robić poza spijaniem kawek i zabawianiem z lekarzami. Co z tego ,że jest mgr skoro pracować się nie chce? Za granicą też taką czybciutko wyrzucą. Chce niech spróbuje tam miodu. Powinno wrócić się do zatrudniania sióstr zakonnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 05.07.07, 20:18 Jeżeli będą dobre zarobki to będzie więcej chętnych do pracy i będzie można wywalić te chamskie pielęgniarki. Obecnie chętnych za dużo nie ma! Jak nie ma żadnej to lepsza chamska bo trochę pomoże tej dobrej. Porządne zagraniczne firmy ( moze w Polsce też takie są)dbają o swoich DOBRYCH pracowników i DOBRZE na tym wychodzą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: Glodujta grube pielegniarki 05.07.07, 08:37 Popieram Cię Paniusia!!! Szanuję pracę położnej i pielęgniarki. Oczywiście zdarzają się wredne i chamskie ale znam dużo uczciwych porządnych i pomocnych. Te drugie miałem przyjemność spotkać akurat w szpitalu. Myślę że pielęgniarce i położnej należy się podwyżka a nie lekarzom. Tych akurat biednych nie spotkałem. Jeszcze jedno. Dlaczego nikt nigdy nie wspomniał podczas rozmów o reformie zdrowia o możliwości pracy lekarza tylko na jednym etacie. Tak jest na całym świecie. Jak pracuje w szpitalu, nie może mieć prywaty. Jak ma prywatę to nie może pracować w szpitalu. Pomyślcie - to załatwi korupcję co najmniej w 50%. Np. na wyspach ten system z powodzeniem działa od lat. Notabene prywatny gabinet najczęściej otwiera tam emerytowany lekarz z ogromnym doświadczeniem, często profesor bądź docent i jest tych gabinetów tylko parę w mieście. To są mentorzy. U nas po studiach zakłda się gabinet prywatny. To jest paranoja!! Gabinetów w kielcach jest około kilka tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 05.07.07, 09:30 boli mnie to co piszą niektórzy internauci-pracowałam w polskim szpitalu 22 lata na bloku operacyjnym,ANI JEDEN RAZ!!!NIE WZIĘŁAM ŻADNEJ ŁAPÓWKI !!!choc wielokrotnie słyszałam ,ze lekarze za kazdy zabieg wykonany planowo pobieraja gratyfikacje,mało tego wielokrotnie od pacjentek słyszałam ze "jak zapłaciłam to mi sie nalezy".zdecydowałam sie na wyjazd z kraju,nostryfikowałam dyplom i pracuje jako profesjonalna pielęgniarka we Włoszech i ani minuty nie żałowalam swojej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:34 Od każdej reguły jest są wyjątki. Widocznie ty nim byłaś. Sprawę postawiłaś jasno-nie podoba mi się i wyjeżdżam. Niestety zdecydowana większość -70 % naszych pielęgniarek nie ma uprawnień niezbędnych do pracy w UE. One mają jedynie wysokie wymagania finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do paniusi Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:01 nie denerwuj sie kolezanko po fachu bo nie warto. za 2-3 lata zobaczymy kto miał racje . czytam te obrzydliwe posty i płakac mi sie chce . widzisz jak oni sie zachowuja !!!!!!!!!!!! i tak samo zachowuje sie wiekszosc pacjentow w szpitalu-a wśród nich sa napewno ci z forum. i jak ma byc w ochronie zdrowia dobrze skoro ludzie tak nas obrzucaja błotem i nienawidza i jak my mamy do was podchodzic z usmiechem po przeczytaniu tych świnstw.SłUZBA ZDEOWIA BYłA ZA CZASOW KOMUNY TERAZ JEST OCHRONA ZDROWIA I CZAS ZMIENIC SWOJA MENTALNOSC I MYSLENIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:13 bo cala ta czeń i motłoch z okolicznych folwarków schamial bez reszty ale do fury , skóry i komóry brakuje im słuzby zeby za nich robiła - a jak słuzba Paniczom z powiatu mówi NIE - no to juz przekracza ich mozlwosci ptasich mózdzków i jedyne co maja to chamstwo i obelgi - agresja to jest to co zostaje oni dzialaja zreszta zgodnie z prawem natury - moga albo wiac albo atakowac inne zachowania sa niemozliwe dlatego praca pielegniarki jest dla nich czyś niegodnym szacunku i mówienie im o powołaniu, oddaniu, pracy wymagających odpowiedzialności, wiedzy jest mówieniem do ściany. w przerwach pomiedzy piwkiem a papieroskiem pleta bzdety lepiacymi sie paluszkami moze inaczej zatrzna mowic jak trzeba bedzie ich podetrze z g...a - a to sie im moze przydarzyc zupełnie nieoczekiwanie pomiedzy skóra, piwkiem furą i komóra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motłoch Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:38 czy ten post napisał motłoch?tekst by pasował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentdoświadczon Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.07.07, 14:17 Tak ,tak należy chronić zdrowie pacjenta a nie "służyć " jak sobie zasłuży...bo na to obowiązkowo przeznaczamy duże pieniądze i w zamian mamy prawo do godnego traktowania a nie udowadaniania, że ja tu jestem twoim panem,a jak się nie podoba to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 06.07.07, 19:28 Służba ZDROWIA, a nie służba dla ludzi. Mylicie a może nie rozgraniczacie pewnych rzeczy. Jeżeli ktoś jest obłożnie chory i jego stan wymaga zastąpieniem go w każdej sytuacji (umyć, nakarmić, pomóc usiąść itd.) to mu sie należy. Ale jeżeli paniusia ma fochy i pomimo, że POWINNA chodzić ,za przeproszeniem sra na basen to przegięcie!!!! Bardzo często jest tak, że na papieroska ma siłę iść, ale na inne rzeczy nie ma siły. Czasem BARDZO TRUDNO wytłumaczyć że są na oddziale pacjenci którzy naprawdę potrzebują stałej opieki. I jak ma do wyboru ciężko chorego i histeryczkę -wybiorę osobę która potrzebuje mnie naprawdę. Ale potem to histeryczka/-ryk zrobi rozpierdziuchę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:59 reasumując -najgorzej gdy paniusia pacjent natrafi na paniusię pielęgniarkę. Jedna za dużo chce a drugiej się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.chello.pl 07.07.07, 18:39 Dokładnie!!! Trzeba zrobić porządek z jednymi i z drugimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?, Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:36 własnie i czym wyscie sobie zasłużyły na takie traktowanie za te lata poswięcen ,zaiteresowaniem ,usmiechem ,wsółczuciem,dbaniem o drugiego człowieka,fachową opieką ,mnie akurat tego zabrakło podczas pobytu szpitalach ale inni pewnie doswiadczyli tej dobroci więc czego oni chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 18:52 I czego chcecie od tych pełnych poświęcenia kobiet? Ja opiekuję się chorą matką i rozumiem ciężką pracę pielęgniarek. Niech ten, kto wiesza psy na nich niech przez jedną tylko dobę popracuje przy JEDNEJ chorej osobie a nie tak jak na oddziele iluś- tam. I niech spędzi święta, niedzielę, Sylwestra, w szpitalu a nie urlop na Kanarach. Ludzie!Czy sądzicie, że lekarze i pielęgniarki nie czują się podle, kiedy próbujecie wcisnąć im kopertę? Kto pierwszy ma coś złego do powiedzenia o tych ludziach - zapraszam na oddział. I wtedy dopiero zobaczycie. Pamiętajcie Każdy z NAS będzie potrzebował pomocy od tych ludzi. I niech Coni będą wtedy wypoczęci, zrelaksowani i zadowoleni ze swojej pracy, bo jeśli dzieci pielęgniarek muszą korzystać z opieki społecznej, to nie dziwcie się, że są one zmęczone i zniechęcone. Krytykujesz pielęgniarki?-zamień się z nią na kilka godzin. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara pielęgniarka Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:10 do "człowieka" jesteś pozytywnym głosem i wyjątkiem na tym forum, pełnym zawiści, chamstwa i postów osób, które nie mają kompletnie pojęcia o pracy w szpitalu, ale mają na tyle tupetu, żeby zabierać głos na ten temat. Pracuję w zawodzie prawie 20m lat, nie wyobrażam sobie innej pracy, pomimo tego, że pacjenci są śmierdzący, chamscy, mają głupie rodziny, ale są tacy, którzy doceniają naszą pracę. I to dla takich opinii chce się pracować. Popieram strajki, ale mogę sobie pozwolić na komfort "niestrajkowania" bo mój mąż dobrze zarabia. Serce mnie boli, gdy zdam sobie sprawę, że tylko ten docenim naszą pracę, który sam jest zmuszony (z różnych powodów) ją wykonywać. No coments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: do pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:33 Nie przejmuj się. Dużo jest ludzi,którzy Was doceniają, a Ci, którzy źle o Was piszą już niedługo przekonają się, co to znaczy nie mieć opieki kiedy się choruje, W życiu już tak jest, że wszystko wraca dobre i zło. Jak powiedział jeden z ministrów zdrowia "ZDROWIE TO STAN PRZEJŚCIOWY".Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Służby zdrowia i nie dajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: do pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:51 nikt tu nie mówi ze wszystkie pielęgniarki żle pracują jak w kazdym zawodzie ludzie starają sie bardziej lub mniej a jesli cos pisze człowieku to pisze z właanego doswiadczenia to jakiej opieki doswiadczyło sie podczas pobytu w szpitalu to te odczucia przenoszą sie tu na forum i nie tylko dzieci pielegniarek korzystają z opieki społecznej,zresztą zawsze mozna zmienic zawód,przyjdą inne i niech dostaną nawet dużą podwyżke byleby należycie zajmowali sie ludzmi a nie na odwal sie ,rutynowo.Pielegniarki czują sie piszesz skrepowane gdy ktos wpycha im koperte do fartucha,wystarczy oddac i powiedziec dziekuje wtedy gdyby odmawiano nikt nie wazyłby sie nic wciskac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: do pielegniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 16:03 to ze sie tak czy inaczej dziej nie jest wina pielegniarek a obłednego systemu który wymusza taka sytuację jak moze pielegniarka zając sie własciwie chorym jak np na oddziale gdzie jest 60 chorych sa na zmianach 2-3 pielęgniarki to jest po prostu niemozliwe zeby tam anioły nawet pracowały rosnie swiadomosc ludzi, rosna mozliwosci medycyny - tylko za tym nie ida zmiany w samej słuzbie zdrowia czy ochronie mówiac szerzej natomiast wszyscy mówią o skutkach a nie o przyczynach Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Glodujta grube pielegniarki 08.07.07, 16:13 Czasem jest dobrze wyjść poza swój ciasny rozumek i pomyśleć. W każdym zawodzie zdarzają się czarne owce, to nie znaczy, że należy opluwać wszystkich. Ja dawno temu miałem do czynienia z fatalnym nauczycielem, ale nie przenoszę przykrych doświadczeń na wszystkich nauczycieli. To, że jeden hydraulik spartaczył mi naprawę nie znaczy, że mam wszystkich hydraulików przekreślać itd. Każdą grupę zawodową można w ten sposób zdeptać. Każdy kto teraz poniża pielęgniarki niech pomyśli jak łatwo można zgnoić jego profesję. Szanuję pracę pielęgniarek i lekarzy. Zyczę Wam POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: Glodujta grube pielegniarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:36 niestety własnie taką grubą pielegniarke zapamietałam ze szpitala połozniczego na kosciuszki,lezałam tam tydzien zanim urodziłam ,wreszcie gdy to sie stało przez malenkie okienko wszystkie kt.óre urodziły głebiły sie tam ,gdy ja sie wreszcie dopchałam aby mezowi obwiescic radosną nowine to p.piel.zatrzasneła mi okienko przed nosem nie pomogły prosby było to ewidentnie złosliwe,ale tylko ona jedna była taka nieprzyjemna tylko cóż z tego za takie jednostki dostaje sie wszystkim a te panią widuje od czasu do czasu jeszcze grubszą,ale wyjątkowo ją zapamietałam i wspominam niestety negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś