Dodaj do ulubionych

osiedle sosnówka haha

25.07.07, 10:56
witam moze sie wypowiemy na temat dzialania dawnego zarzadu wspolnoty
mieszkaniowej na osiedlu sosnowka i powiemy cos na temat nowej... haha same
madre glowy zostaly wybrane...
Obserwuj wątek
    • checinyy Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 16:33
      ...ale z tego co wiem to na sosnówce są dwie wspólnoty mieszkaniowe...
      • maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 16:39
        mowa o tej tzw najwiekszej, ktora ma we wladaniu najwieksza ilosc blokow i
        powierzchni ziemskiej na osiedlu, o tej ktorej sie nie podoba pomysl aby oddac
        do gminy w uzytkowanie teren starego placu zabaw... burzmistrz chce za
        pieniadze gminne zrobic cos na osiedlu jest wiele rodzin z malymi dziecmi i
        przydal by sie bezpieczny i ladny plac zabaw niestety wspolnota ma inne plany
        co do tego terenu... zainteresowani zapewne wiedza... TRAGEDIA...
        • kibic321 Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 19:55
          bez napinki, ale jak zakładasz jakiś temat to najpierw sam sie wypowiedz w
          temacie, a nie coś zarzucisz, nie napiszesz szczegółów i oczekujesz dyskusji
          rzeczowej na temat :/
          czy możesz powiedzieć o co biega z tym placem zabaw??? Może konieczna jest w tym
          przypadku interwencja w imieniu całego Osiedla???!!!
          • checinyy Re: osiedle sosnówka 26.07.07, 08:56
            Interwencja całego osiedla nie bardzo ma sens, bo plac zabaw z tego co wiem jest
            podzielony na dwie wspólnoty. A powiedz jakie to plany ma ta "największa"
            wspólnota co do tego placu? Ja z tego co się orientuje, to nikt nie ma większych
            zastrzeżeń co do przekazania tego placu we władanie gminy. Ale może Ty masz inne
            informacje. Podziel się. A jakie jeszcze masz zastrzeżenia? Rozwiń bardziej temat...
            • maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 29.07.07, 14:46
              na dzien dzisiejszy nie ma wszystkich uchwal ,ktore pozwolily by podjac decyzje
              o wydzierzawieniu terenu placu zabaw gminie... mieszkancy wyrazaja zgode wiemy
              o tym jednak ze prowadzone sa gierki przez czlonkow zarzadu i ich rodzin,
              ktore utrudniaja przekazanie tego terenu gminie pod dzierzawe, wspolnota
              wiekszosciowa obawia sie iz burmistrz przeznaczy teren pod inne inwestycje...
              takie rzeczy przeciez reguluja umowy pomiedzy stronami wiec nie ma takiej
              mozliwosci aby stanelo tu cos innego jak plac zabaw z prawdziwego zdarzenia
              sama gmina chce przeznaczyc na ta iwestycje 38 tys zl...

wiemy co wyroslo z tych, ktorzy nie mieli sie gdzie bawic i co zrobic z wolnym
              czasem brak placu zabaw boisk itp... ciekawe czy nastepne pokolenie czeka taki
              sam smutny los...
              • prostak13 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 14:14
                widze ze jestes osoba ktora sporo wie ale nie znaczy wg.mnie ze to prawda.Fakt
                z tego co wiem dopoki nie bedzie nowego zarzadcy nowy zarzad nie moze w tej
                sprawie nic zrobic (musi miec wglad w uchwaly,i inne papierki a na dzien
                dzisiejszy nie ma).tylko podziekowac zarzadcy i jego przydupasom(domysl sie kto
                to).Fakt ze sa pieniadze na plac zabaw,ze jest to dobra inwestycja dla
                wspolnoty.Jesli wiesz wiecej to daj znac? czlonkowie nowego zarzedu piszesz ze
                zalatwiaja swoje interesy wg.mnie to nie prawda (chyba ze znasz wiecej
                szczegolow - udowodnij to)bo nie chce mi sie w to wierzyc.
                • maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 17:47
                  przydupasy powiadasz... nasuwa sie wiec pytanie po co zostali wybrani obdarzeni
                  mandatem zaufanai skoro sa teraz szykanowani... a nowy zarzad co powiesz moze
                  niech zacznie splacac zadluzenia za wlasne mieszkania aby dac przyklad a
                  dopiero potem bedzie wywieszal fiszki... wedlug ciebie to jeden wielki spisek
                  ale wiesz kto jest w nowym zarzadzie zapytaj 1 czy 2 osobe niech sie wypowie
                  jesli nie na forum publicznym np zebranie to twarza w twarz i zobaczysz kto tu
                  kreci i kto jaki ma pomysl na funkcjonowanie osiedla... bo jak narazie to ci
                  ludzie poza krzykami pomowieniami nic nie pokazali...
                • kibic321 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 21:40
                  trochę z innej beczki o naszym Osiedlu ;)
                  w ostatnim czasie na boisku zostały wymalowane słupki oraz linie do siatkówki,
                  ale z tego co mi wiadomo to administracja osiedla ani żadna wspólnota z tą akcją
                  nie miała nic wspólnego, była to inicjatywa młodzieży!!! Brawa, akcję oceniam na
                  plus!!! :)
        • checinyy Re: osiedle sosnówka 11.09.07, 09:42
          No chyba się coś ruszyło, z tego co wiem to prace na placu zabaw mają ruszyć
          jeszcze w tym miesiącu.
    • checinyy Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 19:49
      A kto jest w nowym zarządzie?
    • tomi_34 Re: osiedle sosnówka haha 02.08.07, 10:18
      Zgadzam się z kibic123 !!! I teraz jeszcze jest wykoszone wokół boiska i jest
      teraz bardziej Przejrzyste!!!! BRAWO !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka