Dodaj do ulubionych

Wybierzmy lepszych polityków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:43
Wielka szkoda, że kielecka PO poddała się już w momencie ogłoszenia listy.
Pierwsze miejsca mnie obezwładniły.
Obserwuj wątek
    • sceptyk31 Wybierzmy lepszych polityków 18.10.07, 20:07
      Błagam was, oszczędżcie nam widoku i gledzenia Gosiewskiego, także
      Miodowicza czy swoistego protoplaste Kamińskiego odeślijcie na
      wypoczynek.
      • Gość: ceramica Re: Wybierzmy lepszych polityków IP: *.153.udn.pl 18.10.07, 20:13
        Nie ma osobowości w PO w Świętokrzyskiem. Głosuję na program PO. Dlatego wybiorę
        najmłodszego.
        • Gość: Moskit Re: Wybierzmy lepszych polityków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:41
          Postawie na LiD,interesuja mnie sprawy biezace,przyziemne,a nie roz-
          liczenia historyczne i wyznania/manifestacja/wiary w stylu sekty Ry-
          dzyka i uleglosci do katabasow KK.
        • Gość: bziQ Re: Wybierzmy lepszych polityków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 08:38
          Ja wolałabym najmądrzejszego:).
    • Gość: Miskoala Wybierzmy lepszych polityków IP: *.centertel.pl 18.10.07, 20:57
      Panie JANUSZU KęDRACKI a co t o sie stalo ze dzieli Pan PO na lepszych i
      gorszych? czyzby wspieral Pan frakcje pulkownika ?
      • Gość: wyborca Re: Wybierzmy lepszych polityków IP: 212.160.196.* 19.10.07, 09:34
        tylko PiS może coś zrobić dla tego zaniedbanego województwa
        dyskryminowanego przez ludzi z pejsami a popieranymi przez PO tyle
        co Gosiewski zrobił przez 2 lata dla woj. pozostali nie zrobili
        przez 50 lat ,Heniek miał szansę dobre układy z komunistami i co
        zrobił aferę starachowicką która skompromitowała woj.posał Pawlak
        zabrał raz głos w sejmie w kwestii formalnej aby otworzyli okno bo
        mu było duszno ,a nikt Wam tego nie da co wam obieca Pałys,kto gdzie
        widział Stępnia teraz się obudził bo wybory,ciąć tą miernotę z list
    • Gość: ala Panie redaktorze IP: *.205.udn.pl 18.10.07, 21:27
      A ja mam prośbę do pana redaktora, żeby na łamach gazety powstrzymał
      się od dawania rad wyborcom i promowania swoich kandydatów. Nie jest
      zaznaczone, że jest to artykuł sponsorowany.

Poza tym co to za ogólniki "aktywny radny" - a co konkretnie zrobił
      ten aktywista od placu zabaw?
      • Gość: radzio Re: Panie redaktorze IP: 81.219.210.* 18.10.07, 21:37
        Droga Alu! A co zrobiła masa innych radnych?! Radny to nie poseł i nie
        prezydent, a Rada to organ kolegialny i wiedz, że w każdej decyzji rady ten Pan
        aktywny radny Gierada brał udział i to jako jej Wiceprzewodniczący.

Co do kandydatów PO na listach to nie zapominajmy, że wchodzi ten z całej 32,
        który weźmie najwięcej głosów, czyli ciągle zależy to od nas. Po to jest ich 32
        żebyś spośród nich mogła wybrać jednego uczciwego, aktywnego i mogącego zadbać o
        nasze sprawy.

W niedziele odsuńmy piss od władzy!!
        www.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0
        • Gość: ala Re: Panie redaktorze IP: *.205.udn.pl 18.10.07, 22:07
          Drogi Radziu, nie chodzi o to kto kogo popiera, tylko o bzdurne
          ogólniki. Widocznie pan redaktor nie mógł znaleźć niczego na temat
          faktycznych działań jakże "aktywnego radnego"; być może takich
          działań nie było;
          ja zagłosuję na PO, ale mam nadzieję, że więcej tego faceta na
          plakatach wyborczych nie będę musiała oglądać - w moim odczuciu
          głównie za 1)nijakość; 2)żenującą autopromocję 3)wygląd - na
          plakacie podobny do Kermita.
        • Gość: ala Re: Panie redaktorze IP: *.205.udn.pl 18.10.07, 22:15
          i jeszcze jedno: to,że ja biorę osobiście udział w każdym zebraniu i
          głosowaniu naszego zarządu nie oznacza, że muszę o sobie pisać , na
          przykład, "aktywny członek zarządu", bo to bzdura. Po to mnie ludzie
          wybrali, żebym ich reprezentowała - jest to w zakresie moich
          obowiązków - i w przeciwieństwie do omawianego pana nie biorę za to
          zapłaty; nie uważam też tego za coś szczególnego - po prostu mogę
          zrobić coś dla innych, wiem jak - więc czemu nie? To tylko dodatkowe
          zajęcie - tak jak bycie radnym.
      • Gość: ian_curtis dobre :) IP: 89.100.202.* 18.10.07, 22:07
        aktywny radny od placu zabaw :)

smutne że to miasto ma takich kandydatów "aktywnych"...
        • Gość: Altruista Re: dobre :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:02
          Smutne ze tacy jak ty tylko komentują, zamiast coś robić. Słyszymy głosy ze
          politycy tylko kłamią, ze kampania brudna. Ci, którzy tak krzyczą zwykle są
          gdzieś na marginesie i z zazdrością patrzą na dobytek innych.
          • Gość: ian_curtis do altruisty IP: 89.100.202.* 19.10.07, 17:34
            nie masz pojecia ile zrobilem dla swojej małej społeczności lokalnej (!!!) nie masz pojęcia ile mnie to kosztowało czasu, wydeptanych ścieżek i pism. I zrobiłem to bez żadnego rozgłosu czy poklasu innych, bez pensji z podatków innych. Nie osądzaj mnie skoro mnie nawet nie znasz, Pana Gieradę znam studiowałem z nim jest osobą publiczną i wiem co zrobił dla tego miasta, dokładnie prawie nic.

amen
            • Gość: bziQ Re: do altruisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:01
              A ja Cię naprawdę lubię. I pamiętam, że często tu (na forum) byłeś. Kiedyś. Masz
              to samo, co ja:). Obrzydzenie do lokalnej polityki:). Ale ja mam lżej, bo nie
              studiowałam z Gieradą.
              PS. Całe szczęście, że przynajmniej znamy trochę norweski:).
              • Gość: ian_curtis hej bziQ IP: 89.100.202.* 20.10.07, 00:04
                niestety nie norweski :) ale angielski obowiązuje tu gdzie obecnie mieszkam a szkoda...

seredcznie pozdrawiam
    • Gość: xxx Wybierzmy lepszych polityków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 23:17
      Artykuł sposorowany, artykuł sponsorowany, artykuł
      sponsorowany........
    • Gość: PolakKielczanin Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska?????? IP: *.kolornet.pl 18.10.07, 23:22
      Witam ciepło mieszkańców Kielc i moich rodaków z najpiękniejszej krainy polskiej
      - świętokrzyskiego!!!!!

Polska gra o stawkę:
      1)Budowa lotniska Międzynarodowego w Obicach
      2)Utworzenie Uniwersytetu Świętokrzyskiego w Kielcach
      3)Utworzenie strefy ekonomicznej w Kielcach i województwie
      4)Rozbudowa sieci gazowej województwa
      5)Utworzenie prawdziwej Giełdy Rolnej w Sandomierzu
      6)Budowa Filharmonii w Kielcach
      7)Budowa Ogrodu Botanicznego i Zoologicznego
      8)Kompleksową rozbudowę i modernizację sieci drogowej w województwie
      świętokrzyskim (autostrada, drogi krajowe oraz obwodnice miast)
      9)Rozbudowę toru wyścigowego w Miedzianej Górze pod F1
      10)Przyłączenie regionu częstochowskiego i radomskiego do świętokrzyskiego.

Platforma Obywatelska stawia na donosicie do Unii Europejskiej, aby nie
      inwestować w naszym pięknym kraju

Politycy Platformy Obywatelskiej protestują przeciwko planom zaangażowania się
      Międzynarodowego Portu Lotniczego Kraków-Balice (MPL) w uruchomienie portu
      lotniczego w Kielcach-Obicach. Uważają, że decyzja została podyktowana
      czynnikami politycznymi, a nie ekonomicznymi.
      W poniedziałek przedstawiciele samorządu województwa świętokrzyskiego i gminy
      Kielce oraz zarządów Przedsiębiorstwa Państwowego Porty Lotnicze i
      Międzynarodowego Portu Lotniczego Kraków-Balice podpisali list intencyjny w
      sprawie współdziałania na rzecz powstania portu lotniczego w podkieleckich
      Obicach. Świadkiem porozumienia był wicepremier Przemysław Gosiewski.
      Przeciwko porozumieniu zaprotestowali we wtorek członkowie zarządu województwa
      małopolskiego z ramienia PO oraz klub radnych PO tamtejszego sejmiku.
      Jesteśmy zdziwieni postawą władz MPL Kraków-Balice, które nie przedstawiły
      drugiemu co do wielkości udziałowcowi lotniska - województwu małopolskiemu
      posiadającemu 22,73 proc. udziałów - analiz dotyczących opłacalności
      funkcjonowania portu lotniczego w regionie świętokrzyskim - ocenił wicemarszałek
      województwa Leszek Zegzda.
      Zdaniem polityków, tak daleko idąca współpraca pomiędzy MPL Kraków-Balice a
      województwem świętokrzyskim wydaje się nieuzasadniona. Podkreślają oni, że
      wcześniej zarząd portu nie wykazał podobnego zaangażowania w postulowaną przez
      środowiska Sądecczyzny i Podhala budowę lotnisk w Starym Sączu lub Nowym Targu w
      Małopolsce.
      Podpisany w poniedziałek list intencyjny zakłada utworzenie Małopolskiego Węzła
      Lotniskowego, w którym porty lotnicze w Krakowie i Kielcach będą się uzupełniać.
      Rolą portu Kraków-Balice w przedsięwzięciu ma być stworzenie modelowego "układu
      wspólnego zarządzania" dwoma lotniskami. Krakowski port ma także przeprowadzić
      analizę możliwości wykreowania nowej kategorii ruchu lotniczego,
      uwzględniającego wspólną politykę handlową pomiędzy obydwoma portami lotniczymi.
      Jak wyjaśnił prezes MPL Kraków-Balice Kamil Kamiński, podkrakowskie lotnisko,
      będące największym regionalnym polskim portem lotniczym i liderem w południowej
      części kraju, stara się angażować we wszystkie realizowane tutaj projekty branżowe.
      Faktem jest, że w sąsiedztwie Krakowa powstanie konkurencyjne lotnisko - tak
      duża jest determinacja świętokrzyskich samorządów. Przystąpienie do tego
      projektu pozwala aktywnie uczestniczyć w powstawaniu podmiotu i sprawić, by w
      przyszłości oferował on usługi komplementarne z tym, co dzisiaj jest realizowane
      na lotnisku w Krakowie, a spółka zarządzająca portem w Balicach mogła czerpać z
      tego profity - zaznaczył Kamiński.
      Podkreślił, że porozumienie nie przewiduje zaangażowania finansowego spółki MPL
      Kraków-Balice w budowę lotniska pod Kielcami.
      Przeciwko budowie lotniska w podkieleckich Obicach podpisy zbierają także
      działacze krakowskiej SdPl. W niedzielę do składania podpisów w tej sprawie
      zachęcał krakowian lider SdPl Marek Borowski. Podpisy we wrześniu mają być
      przekazane do Balic i kancelarii premiera.

Międzynarodowy Port Lotniczy Kraków-Balice jest drugim co do wielkości (po
      warszawskim Okęciu) lotniskiem w Polsce. W tegorocznym letnim rozkładzie
      lotnisko ma 61 regularnych połączeń do 49 miast w Europie, a także w Stanach
      Zjednoczonych i Izraelu. Wykonują je 22 linie lotnicze. W zeszłym roku lotnisko
      obsłużyło prawie 2,4 mln pasażerów, a plan na ten rok zakłada osiągnięcie
      poziomu 3 mln podróżnych.

Ps.
      Jestem zdumiony bezczelnością pana Donalda Tuska, który namawia Polaków aby
      wracali do kraju.
      To ja się pytam pana, co pan zrobił dla ludzi z biednych regionów?, żeby nie
      wyjeżdżali z Kielc do Krakowa , Warszawy czy Wrocławia.
      Kpiny robicie sobie z nas a teraz chcecie żeby na was zagłosować.
      bardziej w naszej kochanej Kielecczyźnie.

• Gość: ktos Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 00:01
        niezla propagande siejesz. po pierwse UE póki co nie zgadza sie na finansowanie
        lotniska w obicach, a po drugie zbierano podpisy przeciw temu zeby balice (i
        tutaj nie napisze konkretnej informacji bo niestety nie pamietam) nie
        finansowaly w zaden sposob obic (jakos tak to bylo) wiec nie klam...
        • Gość: ktos Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 00:04
          a artykul
          rzeczywiscie nie na miejscu moim zdaniem jest, osobiscie bym zaglosowal na PO,
          gdybym mogl a
          nie moge gdyz nie mam 18 lat...
          • Gość: Poranek Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.hsd1.co.comcast.net 19.10.07, 00:30
            Polacy nigdy nie beda glosowac na volksdojcza.Podsluchow i ukrytych
            kamer Polak sie nie boi bo zyje uczciwie tz.z pracy.Kto to Polak?
            ano taki co nigdy nie byl radzieckim najemnikiem:ZSM-
            sowcem,czlonkiem PZPR-u,milicjantem,SB-ekiem.Polak to ten ktory byl
            ponizany,upodlany i ktoremu sie ciezko zylo.A zatem przyszedl czas
            na rozliczenie czerwonych swin.Polacy glosujmy na PiS.Panowie
            Kaczynscy rozlicza wszystkich kombinatorow i zlodzieii.Panie Walesa
            daj sobie pan spokoj z panskim apelem juz pan ustawil swoja rodzine-
            wystarczy.
            • Gość: ala Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.205.udn.pl 19.10.07, 07:43
              Powiem więcej, wygląda na to, że panowie kaczyńscy rozliczą
              wszystkich nas. A jak na kogoś nic się nie znajdzie, to ci
              podstawią "przyjaciela", który będzie działał tyle lat ile trzeba,
              żebyś na pewno się potknął. Na każdego będą haki.
              Wygląda, na to że wg PIS nie ma ludzi uczciwych - na każdego
              znajdzie się hak.
              • Gość: bziQ Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 08:41
                A na końcu tej zabawy Kaczyński aresztuje Kaczyńskiego. To nie strategia, to
                choroba.
              • Gość: Altruista Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 08:55
                Największy układ w tym kraju to relacja miedzy braćmi Kaczyńskimi. W Anglii
                ludzi ogarnia śmiech jak widzą braci. Mówią agent Smith teraz wygląda jak
                Prezydent Polski ?
              • Gość: trzeżwy Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.chello.pl 20.10.07, 13:41
                Zobaczycie gdyby [nie daj Boże]wygra PO skończą się dotacje dla
                naszego województwa.To będzie zemsta dla Gosia,tylko że to my
                ucierpimy.
            • Gość: Konfucjusz Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 08:52
              Dziwne, ze mówi to osoba która nawet nie mieszka w Polsce. Żydzi Ci dopłacają za
              te komentarze? Precz z PiSem i żydokomuną, która jest zakorzeniona w szeregach
              tej partii.
            • Gość: Buffalo Bill Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 18:24
              Szczurze z Connecticut ! Twoja definicja Polaka ma już zapewnione
              poczesne miejsce w dziejach głupoty polskiej!
              Świadczy także , że wielebne Radyjo Maryja ma swoje moherowe odwody
              również za Oceanem.
      • Gość: Konfucjusz Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:06
        Przypomnę tylko, że w Platforma obywatelska nie rządziła w koalicji z PiSem
        przez dwa lata. Więc jeśli pan pyta co zrobił dla pana ktoś zrobił to niech pan
        pyta prezydenta/premiera.
      • Gość: Dominator Re: Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:11
        10)Przyłączenie regionu częstochowskiego i radomskiego do świętokrzyskiego - Na
        co komu Częstochowa i Radom ? To są regiony odmienne kulturowo od naszego. Nie
        potrzeba nam kolejnych problemowa.
      • Gość: pas do niby polakakielczanina IP: *.zse-kielce.edu.pl 19.10.07, 10:10
        Co to znaczy: stawia na donosicie do Unii Europejskiej

Nawet po polsku mówić nie umiesz, więc może wstrzymaj się z niby
        obroną sprawy polskiej.
    • profanum_vulgus PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i 19.10.07, 10:51
      zupełnie nieaktywne. Jestem pewien, że po wyborach także się nie obudzą dlatego
      głosuję na PiS choć nie jestem wielkim zwolennikiem tej partii.
      • Gość: bziQ Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:01
        Co do Twoich uwag dotyczących kieleckiego PO - nie będę niczego komentować,
        jeśli pozwolisz:).
        Ja jednak nie zagłosuję na PiS, mimo że uwielbiam Gosia - zupełnie prywatnie- i
        doceniam wszystko, co ten niesłychanie pracowity człowiek (należący jednak do
        dziwnej partii) zrobił dla naszego województwa. Patrzę na PiS i PO
        ponadregionalnie. Po prostu widzę to, co się ostatnio dzieje w Polsce. Nie chcę
        żyć w Polsce szpiegującej, szczującej, szokującej (PiS powinien zmienić nazwę na
        PiSZ (Prawo i Szpieg/Szok/Szczucie).
        Pamiętam, gdy kiedyś (dawno temu) mój kolega wyjechał do Australii (dzięki
        przypadkowi lub działalności służb;P). Po powrocie był w szoku i mówił do
        wszystkich: "czy wy wiecie, że w Australii każdy może mówić, co myśli? I nic.
        Policja go nie może aresztować". Pamiętam, że się wtedy dziwiłam ogromnie. Cóż,
        człowiek wtedy był bardzo skażony politycznie:). I jak ta kura - hodowana w
        klatce - nie wiedział, że istnieje inna rzeczywistość. Pamiętam to jak dziś. My
        teraz mamy jeszcze czas, by zdecydować, czy możemy mówić. Jeszcze mamy ten czas.
        Czy oglądając film:
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/122611,
        nie pomyśleliście o niczym? Serio????
        Właśnie obserwuję debatę Gosio-Miodzio:). Z`przykrością stwierdzam, że Miodzio
        kompromituje się na każdym kroku. Nawet nie nauczył się odmiany nazwy własnej
        Włoszczowa. We Włoszczowie - mówią mieszkańcy...
        • ikser Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i 19.10.07, 19:22
          Do PO w skali kraju mam, również wiele zastrzeżeń. Po długich przemyśleniach
          zagłosuję jednak na PO (mniejsze zło). PiS (właściwie Kaczyński) sprowadził
          prawicę do rynsztoka i Polska zaproponowana ostatnio bardzo mi się nie podoba.
          Dzieci i młodzież, która nie pamięta PRL ma teraz namiastkę. Wiem, że w PiS jest
          wielu wartościowych ludzi, ale całokształt działań tej formacji "odrzuca mnie". :(
          • Gość: bziQ Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:36
            Mniejsze zło, zupełnie Różewiczowskie:). Wtedy niczego to mniejsze zło nie dało.
            I teraz pewnie nie da. Bo prawdziwej inteligencji w Polsce nie ma.
            A ja ostatnio stwierdzam, że nie ma w naszej tradycji Różewicza, jest natomiast
            Mrożek. I Jego "Tango". Oby jeszcze "Tango" pozostało w lekturze szkolnej i było
            właściwie interpretowane:). Bo znowu pojawił się bardzo niebezpieczny Edek.
            Edek, który ostatnio w Polsce zwycięża.
            • ikser Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i 19.10.07, 19:58
              Zgadzam się z Tobą bziQ-u! Od pewnego czasu odbieram nasz piękny kraj jako
              namiastki Mrożka, Kafki i momentami przechodzące w hiperrealizm.
              Zwykłemu człowiekowi trudno w tym się znaleźć.
        • ikser Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i 19.10.07, 19:29
          bziQ-u Twój link nie otwiera żadnej strony.
          "Miodzio" już dawno powinien zniknąć z tzw. sceny politycznej.
          • Gość: bziQ Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:52
            Bardzo Cię przepraszam. Nie wiedziałam, że się nie otwiera:(. Może wpisz w
            wyszukiwarkę "Kingsajz" i sobie coś wybierz:). Np.
            Ja mam kolekcję płyt..... w tym "Kingsajz":DDDD, ale Cię nie mogę zaprosić, bo
            się boję zwolenników innych partii:D.

kingsajz.filmweb.pl/Kingsajz,1987,opisy,FilmDescriptions,id=1140
            Szuflandia - to ukryta w podziemiach Instytutu Badań Czwartorzędu kraina
            krasnoludków, którą despotycznie rządzi nadszyszkownik Kilkujadek. Każdy z
            mieszkańców tego przedziwnego zamkniętego świata ma do wykonania jasno określone
            zadania i niewiele praw. Za czytanie zakazanej baśni o Królowej Śnieżce grozi
            uwięzienie w durszlaku. Ale w narodzie żywa jest legenda o lepszej
            rzeczywistości dużych ludzi. Jedynym sposobem przeniknięcia do wymarzonego
            wymiaru jest zażycie cudownego eliksiru, kingsajzu, nad którym pracuje się w
            tajnym laboratorium. Niestety, dostęp do niego mają jedynie krasnale ze szczytów
            władzy. Znając pilnie strzeżoną recepturę, chemik Adaś postanawia dokonać
            dywersji i uszczęśliwić kingsajzem każdego, komu małe w Szuflandii już nie
            wystarcza.

Komu małe wystarcza?:P
            • ikser Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i 19.10.07, 20:21
              Znam ten film bziQ-u:) Jednak lepszym odniesieniem do naszej sytuacji jest
              według mnie " wiecznie żywy" Orwell i jego "Folwark zwierzęcy"(:
              • Gość: ceramica Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.153.udn.pl 19.10.07, 21:51
                Filozofia się już skończyła i bardziej pachnie mi to katastrofizmem pewnego
                "wariata z Zakopanaego", a samo słowo - nienasycenie - nabiera jakby
                pełniejszych znaczeń w "nowej rzeczywistości".

Panowie, ale czy to koniec wyboru lepszych? Czy są tacy? Czy musimy kończyć jak
                autor od "zbydlęconego" kraju?
              • Gość: ala orwell IP: *.205.udn.pl 19.10.07, 22:02
                orwell owszem; ale oprócz wizji świń przy korycie i "równych i
                równiejszych", sugerowałabym przerażające opisy państwa policyjnego,
                w którym każdy obywatel jest inwigilowany, twoi "przyjaciele"
                donoszą na ciebie, prawda jast przeinaczana, aby pasowała do
                rzeczywistości, są "minuty nienawiści", "policja myśli", "nowomowa"
                itd - "ROK 1984"
                • Gość: ceramica Re: orwell IP: *.153.udn.pl 19.10.07, 22:25
                  Oceania z metafizyką kraju zniewolonego "dziwnym narkotykiem". Jeszcze
                  "Trockiego" brakuje. Ale być może taki Emmanuel już jest. Tylko my o nim nic nie
                  wiemy. A do tego wszystkiego _ słyszałem, że premiera Dziadów w Kielcach w
                  "cichy" wieczór. Cóż to będzie... Jejku
                • Gość: brrrrrrr banały w kampanii IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.10.07, 22:43
                  wyborczej przyprawiają o zawrót głowy. Jak to dobrze,że już niedługo
                  będzie rozstrzygnięcie.
              • Gość: bziQ Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:39
                To nie cieszy normalnych.
                Bo nie wszyscy, ku memu zaskoczeniu - znamy tę powieść (i film). Ku memu zaś
                bardzo wielkiemu rozczarowaniu - nie wszyscy kojarzymy, o co w polskiej polityce
                chodzi naprawdę. I to mnie zastanawia.
                • Gość: ceramica Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.153.udn.pl 19.10.07, 23:21
                  Ani Orwell, ani Witkacy, ani nikt inny tylko Kaczyńscy są autorami
                  superhiperrealistycznej powieści (a jednak z metafizyką), którą będą wiekami
                  przenosić na ekrany i ekscytować się postawami ich bohaterów. Może to i dobre
                  doświadczenie dla nas i dla kraju.
                  • Gość: ... Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:30

kartkiwyborcze.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:255/
                  • Gość: bziQ Re: PO w świętokrzyskim jest śmieszne, nijakie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:37
                    Teraz też nie ma pewności, że polska, a zwłaszcza kielecka (już prawie
                    przysłowiowa) bieda, małość, zawiść, małostkowość, zazdrość itd. przegra.
                    Obawiam się, że nie.
                    Niestety, to g. jest większe niż polityka.
    • Gość: PolakKielczanin Latający cyrk Monty Pythona.- PO - Cz. 3 IP: *.kolornet.pl 19.10.07, 23:53
      Latający cyrk Monty Pythona. Cz. 3

Brawo Donald Tusk, tym gorzej w Polsce tym lepiej dla nas Platformy
      Obywatelskiej!!!!
      Jak coś zepsujemy, zgonimy na PiS, na Gosiewskiego.
      Lekarze dla nas strajkowali, nasza posłanka Sawicka lody dobrze kręciła jest ok.
      Jest pan bardzo dobrym ekspertem ekonomicznym i mądrym politykiem,
      pokazał pan swoje umiejętności przy debacie politycznej - ( dokopał pan byłemu
      prezydentowi A. Kwaśniewskiemu jak pana zapytał o podatki w Irlandii.)
      Przy panu Monty Python to pikuś, Orwell to chłoptaś a Niccolo Machavelli to panu
      do pięt nie dorasta.

Po drugie my „piąta kolumna” nie pozwolimy, aby Lotnisko Balice okradać i
      pomagać Kielcom, które chcą 50 mil wycyganić na budowę lotniska w Obicach od
      Unii Europejskiej , my nie chcemy drugiego planu Marshalla!!!!!.

Po trzecie jestem z pana dumny za twarde słowa „Nie” – poco biednym regionom
      Polski pomoc z Unii Europejskiej. Niech tylko poczekają Polaczki jak wygramy
      wybory ? (Kiedy ofiara zacznie głosować na kata). To wtedy ufundujemy
      Polaczkom „ELDORADO”

Ciemna masa kupiła nasze sztandarowe hasła :

„Niech wśród nas, zwierząt, zapanuje pełna jedność, pełne braterstwo, solidność
      w walce. Wszyscy ludzi to nasi wrogowie. Wszystkie zwierzęta są braćmi”.

Odbyło się też głosowanie dotyczące tego, czy dzikie zwierzęta, jak króliki czy
      szczury są braćmi czy wrogami. Większość była za tym, że jednak braćmi. Major
      dawał kolejne rady oraz przedstawiał całe swoje przemyślenia dotyczące losu
      zwierząt. Mówił:

„Pamiętajcie, że walcząc z człowiekiem nie wolno się wam do niego upodobnić.
      Nawet wtedy, kiedy go zwyciężycie nie przejmujcie jego wad. Żadnemu zwierzęciu
      nie wolno mieszkać w domu, sypiać w łóżku, nosić ubrania, pić alkoholu, nawet
      dotknąć pieniędzy, czy też zajmować się handlem. (...) Przede wszystkim jednak
      żadnemu zwierzęciu nie wolno tyranizować własnego gatunku. Słabi czy silni,
      mądrzy czy nierozgarnięci, wszyscy jesteśmy braćmi. Żadnemu zwierzęciu nie wolno
      zabić innego. Wszystkie zwierzęta są równe”.

Polak Kielczanin

• Gość: ceramica Re: Latający cyrk Monty Pythona.- PO - Cz. 3 IP: *.153.udn.pl 20.10.07, 16:15
        Jaki ty jesteś głupi w swoich wywodach. Dręczysz nie tylko siebie, ale i swoją
        rodzinę, sąsiadów i nas wszystkich. Twoją lekturą z pewnością jest prasa z
        PRL-owskiego archiwum, a "Księcia" radzę naprawdę przeczytać bo jest szansa
        zdrowienia, trzeba tylko chcieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka