lumpior 22.10.07, 12:06 Wstyd,moherland,zacofanie i prymitywizm! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CARRAMBA I IV RP poszła w PiS..du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 12:17 Jako dobry obywatel masm Pisowi jedno do powiedzenia. POSZOŁ WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: I IV RP poszła w PiS..du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 07:59 carramba ty czerwony prowokatorze.twoje opinie nikogo nie interesują.poszedł won stąd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CARRAMBA Re: I IV RP poszła w PiS..du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 23:05 Rzeczywistości już nie zagadacie. Dostaliście policzek od wyborców i czas z podkulonym ogonem oddać Polskę przyzwoitym ludziom. Prawdę powiedział ten wasz premier, że nikt wam nie wmówi, że "białe jest białe a czarne jest czarne", a czołowa tuba waszej propagandy niejaki Kurski, że "ciemny lud wszystko kupi". Po wynikach głosowania widać, że głosowała na was wiocha i niedouki, czyli ciemny lud. Tyle jest ten cały PiS wart. Mam wam jedno do POwiedzenia. POSZLI JUŻ WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.07, 12:32 A czy ściana wschodnia miała głosować na paniska ? A niby z jakiego tyutułu,wykształciuszki komputerowe- może powiecie, mieli obdarzyć zaufaniem "liberała ",z ostatnich 18 lat ,aktora z Nocnej Zmiany ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 12:51 Mądrość ,to kategoria moralna. Pamiętam takich kieleckich WYKSZTAŁCIUCHÓW,którzy głosowali na TYmińskiego ,na Partię Piwa... Widać komunistyczne i postkomunistyczne "kształcenie",o wymienioną kategorię nie zachacza . Pozostaję bez satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 81.219.56.* 22.10.07, 12:53 to proste dlaczego tak jest, bo Gosiewski przynajmniej dziłał dla regionu przez te 2 lata, a miodowicz?? szkoda słów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 13:09 To teraz zastanów się nad ordynacją wyborczą, która niejako zapewnia "jedynkom" wejście do Sejmu, po prostu z automatu. Masz rację, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.kielce.net.pl 22.10.07, 13:11 No działał , działał .... i co z działał?? Tylko Fakty proszę a nie obietnice luz uzurpacje co było jego główną specjalnością. I nie porównuj do PO jakie są możliwości wicepremiera a jakie partii opozycyjnej? Porównać możesz najwcześniej za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:27 Działał, nie działał - ale to pokazuje Platformie i LiD-owi jak ważna jest lokomotywa wyborcza. Zwróćcie uwagę, że dzięki głosom oddanym na Gosiewskiego do Sejmu weszli ludzie PiS-u, którzy zdobyli ledwie nieco ponad 2 tys. głosów, kiedy PO i LiD-owi potrzeba było ponad 7 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 13:12 a na kogo miał glosować najbiedniejszy region UE. Dziady głosują na dziadów stara ludowa mądrość Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 24.10.07, 21:33 podałeś chyba idealną definicję dziadostwa. Nie pogratuluję. To jest właśnie tragiczne że dziadostwo polega na popieraniu własnej niestety dotychczasowości, zamiast cokolwiek dopuyścić jakikolwiek świeży ogląd z innej strony. Tak z ciekawości elementarnej. Głupota to nie obelga, to stan braku mądrości, również braku checi mądrości, również braku umiejątności rozpoznania mądrości jako mądrosci, anie odwrotnie. A to prawie jak stan posiadania. Również z podobnych obszarów jest, że sztuka cennniejsza niż złoto i kamienie... to nieliczni kumają. Reszta uważa , że: dobre, bo moje. PiS jest tu wzorcową postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.chello.pl 22.10.07, 13:29 Podobno jeździł limuzyną po powiatach i mieszał biednym w głowach. Zobaczymy co zrobi (?????) będąc w opozycji pod okiem CBA;-)) I jeszcze jedna rzecz bardzo mnie "nakręca"....Co będzie teraz z ojcem dyrektorem?????:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metal kielce Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.chello.pl 22.10.07, 13:46 to ten oligarcha, tak? pewnie pojdzie siedziec:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jef Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 13:33 Proszę proszę cóż za inteligencja! Ubliżać i obrażać potrafią doskonale, robili to przez dwa lata! Teraz zobaczymy jak będą dbać o swój region. O Gosiewskim mozna różne rzeczy mówić ale do tej pory nie mieliśmy takiego posła, który dla tego regionu zrobił tak dużo. ( i mam w d...e z jakich pobudek,kasę tu szarapał dla miasta i województwa, wystarczy popatrzeć co się dzieje na drogach- takiego placu budowy nie było chyba od wojny) Pan Miodowicz za to oprócz obrażania ludzi i uaktywnienia się podczas kamapnii nie robi nić od lat i teraz też zrobi g....! Wczoraj w TV Kielce powidział,że województwo świętokrzyskie jest upośledzone i tym mnie obraził. Bo w PO tak właśnie jest- mądrzy i inteligentni są ci co na nich głosują, cała reszta to mohery, biedni, upośledzeni, albo przygłupy. Wypraszam sobie, i żądam elementarnego szacunku dla innych niż peowskie poglądów. Zresztą teraz nam ci lepsi pokażą gdzie nasze miejsce, znowu wracamy w szereg - między Krakusów i warszawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.07, 13:50 Nie zdązą nam pokazać, bo wcześniej wpadną we własne sidła.Już pielęgiarki ze Skarżyska żądają podwyżki ...300% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:30 A kto odpowiedzialny jest za dotychczasowy wyzysk pielęgniarek w Szpitalu w Skarżysku? Czyzby nie dyrektor szpitala, niejaki poseł Grzegorek z PO? Czyż podobnie będzie rządzila PO w Polsce jak rządzi w skarżyskim szpitalu? Życzę refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 212.160.172.* 22.10.07, 16:35 Nie rozumiem dlaczego Grzegorek i Okła się pchają do parlamentu. Przecież w życiu w sejmie nie wyciągną tyle co ze skarżyskiego ZOZ- u. Chyba, że PO zwiększy diety i POseł będzie teraz wyciągał 30 tysięcy. Proponuję opublikować listy płac dyrekcji ZOZ Skarzysko za ostanie 5 lat. Byłaby niezła konsternacja. Odpowiedz Link Zgłoś
politologkielecki Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 22.10.07, 14:21 Gość portalu: jef napisał(a): > P O Gosiewskim mozna różne rzeczy mówić ale do tej > pory nie mieliśmy takiego posła, który dla tego regionu zrobił tak > dużo. To może doprosze sie chociaż o jeden konkret? I nie rozśmieszaj mnie z drogami bo to jest UE i Gosiewski tu nic nie ma do rzeczy. Szczyci sie Uniwersytetetm - nie dał nawet złotówki na mieszkania dla profesrów , stypendia czy bazę. PET? - bynjmniej nie ma Kielcach!! Lotnisko? - no comments, Fizycznie istniej wyłacznie jego jedno wiekie osiągnięcie - peron we włoszczowej:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.chello.pl 22.10.07, 15:22 Nie we Włoszczowej tylko w Gosiewie , bo teraz to juz napewno zmienią nazwę tego zadupia ( ale za to z peronem za 3 mln). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jef Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:33 Politologu, te kase z UE tez trzeba kierowac w opdpowiednią stronę , bo UE ma gdzieś ten nasz region, musi byc ktoś kto walczy o to by tu spłynęła. więc jesli musisz kąsac to z sensem. a może tak dać spokój tym słownym przepychankom i tej syczącej złości i po prostu realnie spojrzeć na to wszystko.Mamy teraz nowych liderów - Miodowicza, Okłę, zobaczymy co oni tu będą robić. Jak przysłużą się świętokrzyskiemu, przewiduję 4 lata marazmu i nie dlatego politologu, że są z PO, ale dlatego, np. Miodowicz juz od ładnych paru lat podobno nas w sejmie reprezentuje, wiedziałeś o tym? No właśnie. Niby jest a jakby go nie było. Jak nie ma kogoś kto stale przypomina gdzie to nasze świętokrzyskie to nas nie ma politologu drogi, No więc ... nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
politologkielecki Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 22.10.07, 16:44 Gość portalu: jef napisał(a): > Politologu, te kase z UE tez trzeba kierowac w opdpowiednią > stronę , bo UE ma gdzieś ten nasz region, musi byc ktoś kto walczy > o to by tu spłynęła. więc jesli musisz kąsac to z sensem. a może > tak dać spokój tym słownym przepychankom i tej syczącej złości i po > prostu realnie spojrzeć na to wszystko.Mamy teraz nowych liderów - > Miodowicza, Okłę, zobaczymy co oni tu będą robić. Jak przysłużą się > świętokrzyskiemu, przewiduję 4 lata marazmu i nie dlatego > politologu, że są z PO, ale dlatego, np. Miodowicz juz od ładnych > paru lat podobno nas w sejmie reprezentuje, wiedziałeś o tym? No > właśnie. Niby jest a jakby go nie było. Jak nie ma kogoś kto stale > przypomina gdzie to nasze świętokrzyskie to nas nie ma politologu > drogi, No więc ... nas nie ma Akurat pracuję też przy obsłudze jednego z Progarmów Operacyjnych w naszym regionie i wiesz mi że wykorzystanie funduszy z nich zależy od sparwności urzedników oraz inwencji instytucji które z tych środków mogą korzystać, decyzje polityczne tu nie występują, UE ma sztywne przeliczniki co do ilości kasy na kazdy region , czyste algorytmy matematyczne. Decyzje polityczne były dużo wczesniej i w Brukseli a nie biurze Gosiewskiego. To raz, a dwa, to to że Miodowicz to tylko jeden z 5 posłów PO, i jestem przekonany że w cigu tej kadencji ich wspólna praca daleko większe realne korzyści przyniesie dla naszego regionu. Ale to oenić bedzie można za minimum 2 lata a w pełni po całej kadencji. Zobaczymy co Gosiewski załatwi bedąc posłem opozycji skoro bedąc wicepremierem oprócz peronu nic realnie nie zrealizował? Zaprzeczysz? To przykłady prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:35 Jak zwykle świetokrzysie musiało po raz kolejny udowodnić, ze jest zaściankiem Polski, ludzi bez wykształcenia iwszechpanującej ciemnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:47 ALe to nic widzieliscie kto sie dostal Waldek Wrona nie no ja sie pakuje no chyba ze to jakas pomylka jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pabloo Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.chello.pl 22.10.07, 15:59 Do osoby która podpisała się: Ktoś! No i co w tym dziwnego, że Waldemar Wrona się dostał? Możesz mi to wyjaśnić? Był na 28 pozycji ale jak widać miał ogromne poparcie, że udało mu się dostać do sejmu. Ja na niego głosowałem bo to uczciwy człowiek. A Ty człowieku nie zaśmiecaj forum bezsensownymi wypowiedziami! No chyba, że nic sensownego nie umiesz napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:46 Jak zwykle świetokrzysie musiało po raz kolejny udowodnić, ze jest zaściankiem Polski, ludzi bez wykształcenia i wszechpanującej ciemnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny i ciekawy Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.07, 16:20 A Ty to chyba Sorbonę zaliczyłeś i jeszcze kilka prywatnych ..po 500 m-nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 212.160.172.* 22.10.07, 16:12 A miałem cichą nadzieje, że panowie Okła i Grzegorek się nie dostaną do parlamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:32 Głosowałem na Podeska, szkoda że się nie dostał. Zobaczymy co zrobi Banaś. Gosewski jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 193.59.255.* 22.10.07, 21:17 Bardzo dobrze, że dr Podesek będzie mógł nadal robić to co robi dobrze. Przecież już nie ma kto leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny moher Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:37 W jaki sposób do niezwyklych fortun doszli oligarchowie z PO tacy jak Schetyna, Palikot czy Piskorski? Czy tylko dzięki walorom umysłu i pracowitości? A może w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.pronet.lublin.pl 22.10.07, 16:50 brawo panie przemyslawie edgarze gosiewski.niech pan nam metro w kielczch wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Były PISuary a teraz będą POsrańcy!!! IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.07, 17:37 Jak dotąd tylko PISowi udało się odsunąć komunstów i aparatczyków od władzy w świętokrzyskim. Lewica drugi raz nie ma szans! Czekam tylko kiedy te krzykacze z PO zaczną robić czystki!!! Dwa lata temu psy wieszali na PIS że wymienia ludzi w urzędach teraz proponuje wszystkim popatrzeć co się będzie działo w urzędach. UWAGA chude, wybiedzone już szczerzą kły i wytną wszystko jak leci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 17:37 Głupi ten naród, co historii i ludzi nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 81.219.56.* 22.10.07, 18:05 Jak zwykle świetokrzysie musiało po raz kolejny udowodnić, ze jest zaściankiem Polski, ludzi bez wykształcenia iwszechpanującej ciemnoty! wykształciuchu ja mam wyzsze i glosowałem z pragmatycznego punktu widzenia na gosiewskiego wiec szanuj innych opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wysokich IP: *.netcity.pl 22.10.07, 18:20 lotów skoro dałeś się urobić pozorowanym działaniom Gosiewskiego (pierwszy lepszy przykład - chwalił sie że załatwił pieniądze na teatr, który nic nie dostał !). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.chello.pl 22.10.07, 19:02 Mam dwa fakultety (gdy studiowałam nie było szkół prywatnych, nie kończyłam też uczelni z nadania partyjnego)pewnie jeszcze wiele mogłabym się nauczyć (mam 48 lat i staram się pogłebiać wiedzę) ale nie jestem głupia a głosowałam na PiS - PROSZĘ WIĘC MNIENIE OBRAŻAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machina1 Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:30 Jak na dwa fakultety - slaby tekst. Jeden fakultet za kiełbasę, czy jajka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.chello.pl 22.10.07, 20:15 Widocznie wszystkich mierzysz swoją miarą a uliżanie innym dodaje Ci pewności siebie. Nie zamierzam się przed Tobą z niczego tłumaczyć - zaznaczę tylko, iż w LO nie nosiłam czerwonej krajki i aby coś osiągnąć musiałam się wykazać pewną wiedzą. W moim rodzinnym domu prawda, uczciwość, szacunek dla drugiego człowieka były WARTOŚCAMI. Nie ceniłam swojej nauczycielki od historri bo 30 lat temu na moje pytanie O Katyń odpowiedziła "to była prowokacja niemiecka" a ja czytałam listy dziadka z Kozielska. Teraz nie cenię Ciebie, gdyż nie możesz zrozumieć, że JA będąc obywatelem wolnego kraju mam prawo wyboru i własnie z niego skorzystalam głosując na PiS. Nie będę Ci udowadniać ile znaczy moje wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceramica Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.153.udn.pl 22.10.07, 20:33 Aniu, chciałbym tylko zrozumieć powody, dla których głosowałaś na PIS. A wiesz, dzisiaj rano sąsiad powiedział mi dzień dobry (nigdy tego nie robił), pani ze sklepu wyjątkowo się uśmiechała, mój znajomy przyleciał do mnie uradowany bo żona powiedziała mu dzisiaj, że go kocha. A dwie starsze panie na przystanku opowiadały o słońcu i pięknej pogodzie (było deszczowo). Mnie samemu było tak przyjemnie iść do pracy. Wszystko zepsuł ten pan z parasolką. Był wściekły i do kogoś mówił: jeszcze ich... tych sk....nów roz.....limy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.chello.pl 22.10.07, 21:55 Głosowałam na PiS bo przyglądając się zamówieniom publicznym widzę zmiany na lepsze, co prawda idące małymi kroczkami ale dla mnie są dostrzegalne. Być może, że to strach przed prowokacją powoduje, że głównym kryterium w wyborze oferenta jest wreszcie coś innego niż "datek" i "rozmowy zakulisowe". Zawsze swoim sąsiadom mówiłam dzień dobry, jestem pogodna i uśmiechnięta. Mimo, iż głosowałam na PiS będę się cieszyła gdy PO doprowadzi Polskę do dobrobytu. Boję się jednak, iż ta niewielka ilość majątku, która nam została będzie rozkradziona w majestacie prawa (tzw "prywatyzacji"). Nie jestem przeciwnikiem prywatnych firm (sama takową posiadam), ważne aby zdobyć majątek uczciwie, swoją pracą, pomysłem i wiedzą - co prawda w ciągu 2-3 lat fortuny w ten sposób się nie zarobi, na to potrzeba pracy pokoleń - można jednak godnie życ. Mam jeszcze wiele innych powodów dla których głosowałam na PiS ale kampania się już zakończyła, wynik wyborów przyjęłam, zwycięzcy życzę spełnienia obietnic. Czekam na powrót z Londynu moich bratanków. Nie jestem ciemną kobietą z ciemnogrodu. Obrzucacie Gosiewskiego niewybrednymi epitetami - uszanujcie wynik głosowania, popatrzcie ile ludzi go poparło. Od tych co głosowali na PO i LiD chciałabym otrzymać informację dotyczącą tego co zrobili dla regionu liderzy tych partii. Proszę wymieńcie zasługi panów Miodowicza i Kopycińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceramica Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.153.udn.pl 22.10.07, 23:32 Szanuję i wynik głosowania i Ciebie.Chciałbym jedynie wymienić się argumentami. Korupcja za czasów rządu PIu się nie zmniejszyła. Natomiast rozbudowa administracji z jej uprawnieniami powiększyła potencjał zagrożeń korupcjogennych. Już sam fakt obyczjowego i powszechnego uznania, że lekarzowi trzeba "dać" nie zmieni żadna CBA. To były tylko tzw. pokazówki (w PRLu też tak robiono). PIS nie zrobił nawet małego kroczku w kierunku wyeliminowania tego zjawiska. Przyczynami się nie zajmował jedynie "leczył" skutki, ale i tak fatalnie. Tam gdzie dużo "państwa w państwie" będzie zawsze problem z korupcją. Działania PISu miały wymiar właściwie tylko propagandowy, a zmiana władzy i układów spowodowała rzekome zjawisko zmiejszenia korupcji. Korupcja ma się dobrze i przenika już w szeregi PIS i innych partii. W naszym regionie jest już sporo dowodów na korupcję "wymianę stołków" za którymi idą duże pieniądze, korupcję polityczną działaczy i zwolenników PISu. PO dostała kredyt zaufania i to my będziemy najbardziej surowymi sędziami, a przy PISie stalibyśmy się wkrótce tylko takimi sobie dziadami, którym można wszystko w mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceramica Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.153.udn.pl 22.10.07, 23:38 Acha. A polityków w Kielcach mamy wszystkich bardzo kiepskich bez względu na partię. Nawet u Gosiwewskiego nie można się doszukać efektów jego własnej pracy. Ale kto duża gada i łazi wygląda jakby dużo pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:41 machina1,fakultety dostała za razy,dała 10 razy.i są fakultety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakultet Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:37 ania,prosisz aby Ciebie obrażać,no to mówie,jesteś głupia jak kura.Na pis mądry człowiek napewno nie głosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patri Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.10.07, 16:00 WEJDŻ na forum GW KRAKÓW ,wątek zwycięstwo Ziobry.Jeśli jesteś oczywiście Polakiem. Co za wspaniałe słowa, podziękowania i życzenia aby został Prezydentem !!!To co się czyta na kieleckim forum to ...szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.chello.pl 23.10.07, 17:44 Studentko, fakultecie Wasze wypowiedzi pozostawiam bez komentarza. Wypowiedzi godne zwycięzców (świadczą o Waszej wyjątkowej mądrości) ale przykład idzie z góry Pułkownik Miodowicz, Poseł, Lider PO dziękując wyborcom obecnym i zabiegając o następnych powiedział " jesteście upośledzeni". Jest to ostatnia moja wypowiedź na tym forum, nie będę tracić czasu na dyskusję zawierającą tylko tyle "głosowałaś na PiS jesteś głupia" To może ty fakultecie jesteś głupi bo uwierzyłeś mediom, dla których PiS był niewygodny (nie podejrzewam aby było Cię stać na własne poglądy). Do nieusłyszenia, Twojej obelgi już nie przeczytam, emocji poszukam w dobrej lekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patri Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.10.07, 18:28 Nie warto się przejmować wypocinami elekryków przetransformowanych na kształt noblisty ani programowymi pseudo- wykładami i "ripostami " działaczy ,którzy piszą na koszt publicznyi i robia wódę z mózgu ,często młodym ludziom.Kazdy moze wyrażać swoje poglądy jak na klasycznym forum , a jesli ktoś nas obraża to ..tylko sobie przykleja etykietkę.A kto jest mądry i wiarygodny to czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczący Re: Widać twoje wyższe wykształcenie nie jest wys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:06 ty za to masz problemy z czytaniem i do tego matematyką.nikt tak dobrze dotychczas nie pracował w sejmie dla naszego regionu jak on.tak dużo środków z róznych programów zawdzięczamy właśnie jemu.można kogoś nie lubieć ale nie można kłamać.ty widocznie wierzysz w cuda,które teraz nastapią-zejdż na ziemię i podaj przykłady co dobrego dla miasta i regionu zrobili ludzie z po /z miodowiczem na czele/tylko przykłady!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakKielczanin Rządy kozy i chu....!!!! IP: *.kolornet.pl 22.10.07, 20:00 Witam ciepło mieszkańców Kielc i moich rodaków z najpiękniejszej krainy polskiej - świętokrzyskiego!!!!! Dziękuję wszystkim obywatelom Polskim za głosowanie na Polskę (PiS). Przepraszamy ze nie daliśmy rady masonerii (Parchom Obrzezanym). Ps. Teraz będziemy mieli rządy "kozy i chu...jozy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Wynik wyborow-wstyd dla Swietokrzyskiego! IP: *.dyn.optonline.net 22.10.07, 20:11 Gosiewski powinien poniesc koszty uzywania panstwowych srodkow do prowddzenia kampanii wyborczej,oraz zwrocic budynek Muzeum na Swietym Krzyzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: również kielczanin Re: Wynik wyborow-wstyd dla Swietokrzyskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:09 wstydż się za siebie a nie mów innym co mają robić!!!to jest demokracja i różnorodność zdań.ucz się człowieku bo jesteś albo młody albo głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick kup zdrapkę IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.07, 20:37 Tak właśnie mamy wykształconą młodzież.Wystarczy,ze szaman rzuci porcję obietnic i wszystko kładą na szalę.To skutki polskich programów nauczania. Dużo wiedzy encyklopedycznej i zero myślenia analitycznego.Dla nich Polska to loteria;a moze się wygra i Wujek Tusk zapewni szybko dostatnie życie,na złosc moherom ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do polaka-kielczanina IP: *.205.udn.pl 22.10.07, 21:33 Niby polak-kielczanin a to jednak tylko zwykły cham. Demokracja polega na tym, że akceptuje się wybory większości (niestety), ale dopuszcza też odmienne poglądy. Twoja prostacka wypowiedź natomiast nie ma uzasadnienia, więc z łaski swojej nie podpisuj się polakkielczanin, bo obrażasz w ten sposób mnóstwo ludzi, którzy z kulturą nie są (jak ty) na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakKielczanin Re: do polaka-kielczanina IP: *.kolornet.pl 22.10.07, 22:01 Szalom ala ????? szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Czas do lekarza "kielcznianie" IP: *.205.udn.pl 22.10.07, 22:42 paranoję można próbować leczyć - mam nadzieję, że terapia przyniesie jakieś pozytywne skutki, bo jak nie to chyba trzeba cię będzie dobić. rozumiem, że dyskusja merytoryczna z tobą nie jest możliwa; na razie dam zatem szansę lekarzom - mam nadzieję, że twój przypadek nie okaże się zbyt dużym wyzwaniem dla psychiatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metal kielce Re: Czas do lekarza "kielcznianie" IP: *.chello.pl 23.10.07, 00:13 jemu juz nic nie pomoze, nawet lekarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakKielczanin Tylko nie do pana Mirosława G. IP: *.kolornet.pl 23.10.07, 21:43 Szalom ala Chętnie pójdę do lekarza ,tylko nie do pana Mirosława G. Ps. Jestem zdumiony bezczelnością pana Donalda Tuska, który namawia Polaków aby wracali do kraju. To ja się pytam pana, co pan zrobił dla ludzi z biednych regionów?, żeby nie wyjeżdżali z Kielc do Krakowa , Warszawy czy Wrocławia. Kpiny robicie sobie z nas a teraz chcecie żeby na was zagłosować. szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esbe Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:26 WOJ. ŚWIĘTOKRZYSKIE - UPOŚLEDZONE - tak dziękuje jeden z liderów pewnej partii.Pytam się otwarcie czy ktoś się tym zajmie, czy ktoś na to.... - szkoda pisać, szkoda mówic. Takie współczesne poselskie dziękuje dla wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakielc Świętokrzyskie - Upośledzone......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 00:03 ....dobrze wiedzieć kim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Dziękuję wam wyborcy IP: *.205.udn.pl 23.10.07, 08:49 Fakt, żenada; ala czego się spodziewałeś, w kraju gdzie "spieprzaj dziadu" wyznacza kanon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xakon Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.klc.vectranet.pl 22.10.07, 21:09 A co z Panią Minister Olendzką? Czyżby się nie dostała do Sejmu? A może znowu znajdzie się dla niej jakaś posadka przy UM? Czym w ogóle ona się zasłużyła, by kiedykolwiek reprezentować wyborców w Sejmie. Ale to dobrze. Tej Pani już dziękujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Jakby nie Napoleon, bylibyśmy w Galicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 21:22 Czy to nasza wina, że Kielce przez prawie sto lat podlegały carowi? Nic więc dziwnego, że teraz głosują tutaj na partię, której wódz wzoruje się (pewnie nieświadomie) na samodzierżawcy? Rola podobna do roli cesarza Niemiec, o Austrii nie mówiąc, to byłoby za mało jak na ambicje Kaczyńskich. Król Prus przegrywał procesy sądowe i nie wypowiadał się o sądach z taką pogardą, jak Kaczyńscy, gdy oni przegrali, bo wiedział, że lepiej być królem państwa z dobrymi sądami niż królem, który zawsze wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: Jakby nie Napoleon, bylibyśmy w Galicji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.10.07, 21:37 A może w sądach pruskich sądzili sędziwi sędziowie,a król miał szacunek do osób starszych ,jako że był dobrze wychowany i wiedział co to jest doświadczenie życiowe.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exscyzorzulBuczka Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.10.07, 06:25 wstyd mi za Was oszolomki mocherowe, szkieletczyzna, gumowszczyzna,...piekna kraina z ktorej sie wywodze,...wstyd mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea;ista Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:16 tu żyja ludzie którzy nie wierza w cuda tuska.tu ludzie stapaja twardo po ziemi.dość obiecywaczy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.10.07, 08:26 Jak mogą nas oceniać i zabierać głos w sprawach dot.naszej codzienności dolarowi dorobkiewicze? Co wiedzą o polskiej polityce wewnętrznej i zagranicznej i czy są w stanie ocenić działania rządu i opozycji? Przecież nawet w Polsce,ludzie obciązeni obowiązkami rodzinnymi i walką o byt niewiele wiedzą "w tym temacie ".Trzeba miec tylko tupet i wierzyć w obiecanki i... już można wypowiadać się na forum w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: 81.26.31.* 23.10.07, 08:30 Jak się ma taką 1 na liście jak pułkownik Miodowicz to cud że jest cztery mandaty,i to tylko dzięki blokersom z Kielc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczon Re: Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.10.07, 08:54 Najlepiej niech się połaczą towarzysze i znów będziemy mieć III RP BIS.Im gorzej u nas, tym lepsze mamy notowania za granicą.Tylko kto tak naprawdę śledzi i w jakim celu to co u NAs się dzieje? Chyba nie po to, aby nam Tu NIEBA przychylić.Teraz znów będą się czuć jak u siebie w domu.Reszta na zmywak a tanią siłę roboczą sobie sprowadzą.Głupota młodych ludzi jest nie do ogarnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.rollfix.pl 23.10.07, 10:02 I ten Pajac Lipiec również będzie posłem ! Ludzie szkoda gadać ! Bieda wybiera dziadostwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Do Sejmu ze Świętokrzyskiego: PiS - PO 7:4 IP: *.dsl-static.scarlet.be 23.10.07, 10:26 Gosiewski aniołem świętokrzyskiego. Żenada. Nie ma się czemu dziwić, że ludzie uciekają z tego miasta. Ciemnogród dookoła. Z drugiej strony z takimi nazwiskami na liście to Baba Jaga i Koziołek Matołek, weszliby bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryś Re: gosioluby, i kto wam teraz to lotnisko IP: *.eltronik.net.pl 23.10.07, 18:38 zafunduje? Odpowiedz Link Zgłoś