Dodaj do ulubionych

Do przyjaciół medyków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:56
Hej, sowy, puchacze, kruki,
Szponami, krzywymi dzioby
Szarpajmy jadło na sztuki!

"Dziady" - cz.II
Obserwuj wątek
    • Gość: edrt Re: Do przyjaciół medyków IP: *.klc.vectranet.pl 15.01.08, 19:28
      Do przyjaciół medyków mam pytanie: dr Gierada upublicznił zarobki lekarzy w
      Szpitalu Wojewódzkim-średnia 10 000zł, stażysta 3000zł.Ja też po studiach i
      kilkunastu latach pracy - pensja 2000zł,więc o co Wam jeszcze chodzi?
      • Gość: olo Re: Do przyjaciół medyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 20:34
        Stażyści mają dużo mniej.
      • Gość: . Re: Do przyjaciół medyków IP: *.chello.pl 15.01.08, 21:49
        W tym artykule jest tyle prawdy jak w stwierdzeniu, że ja jestem Miss World.
        • Gość: . Re: Do przyjaciół medyków IP: *.chello.pl 15.01.08, 21:55
          Przeczytajcie sobie komentarze do tego artykułu:
          forum.echodnia.eu/?dzial=11&watek=18547
          • Gość: olo Re: Do przyjaciół medyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:37
            Za ile godzin te pensje? Jeżeli za 38,55/tydz to uważam,że dużo.
            • Gość: . Re: Do przyjaciół medyków IP: *.chello.pl 16.01.08, 12:15
              Szpital nie może normalnie funkcjonować od kiedy lekarze pracują 48h tygodniowo (a raczej powinni pracować, ponieważ lekarze jeszcze nie zaczęli odbierać nadgodzin), a Ty wyskakujesz na forum z 38h/tydzień.
              Średnio pewnie 60-70h tygodniowo.

"Kilka faktów i cytatów z forum Echa Dnia:
              1) "Sprytny kolejny chwyt pana G. Dlaczego cwaniak podał zarobki za grudzień, gdy dał po 60% premii (za 2 miesiące) i to tylko dlatego, że musiał by sknera reszte forsy zwrócić do NF0zu. Ciekawe czy poda za styczeń jak lekarze wezmą za sam etet i bez premii ?"

2) "Jestem pracownikiem Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach i jestem ogromnie zaskoczony że tyle zarbiam.Z tego cowiem to moi koledzy też tyle nie zarabiają.Dyrektor nie mówi całej prawdy .Wziął dene z ostateniego miesiąca gdzie dał podwójną premię,nagrodę z zysku tz XIII dodatek 20 % który był tylko do końca grudnia a był warunkiem zakończenia strajku.Niech weźmie teraz dane ze stycznia kiedy lekarze pracują 48 god.tygodniowo a więc i tak więcej niż urzędnik i 3 x więcej niż nauczyciel.Lekarze już mniej narzekają pracuję wreszcie mniej a efekt tego jest taki że na oddziale czeka 30 osób do zabiegu ze świeżymi urazami.I co na to pani Beatka Alukiewicz która bezmyślnie przepisuje dane nie sprawdzjąc ich-tania sensacja?Życzę wszystkim zdrowia."

3) Nie podał za ile godzin przepracowali lekarze w grudniu.
              4) Nie podał pensji rezydentów - 30% lekarzy w szpitalu to lekarze rezydenci."
              • prezydent6 Re: Do przyjaciół medyków 16.01.08, 15:43
                A 30 godzun normalnej pracy i osobno płatne dyżury to nie łaska.
                Dyzur z łozkiem i TV -dobrze sie sni wtedy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka