Gość: kielczak O Grossie mówi Rafał Ziemkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 20:32 Nie zamierzam czytać nowej książki Jana Tomasza Grossa. Wystarczy mi, że przeczytałem poprzednią. Bo faktu, że była ona z założenia kłamliwa, można dowieść – jak to mówił pewien mądry rabin – stojąc na jednej nodze.[...} Ja dziękuję: to nie żaden historyk. To jakiś maniak opętany obsesją zemsty na Polakach za ich rzekome winy, które dla niego w ogóle nie podlegają dyskusjom ani nie budzą żadnych wątpliwości. Jeśli z nim ma być toczony dialog o trudnej polsko-żydowskiej historii, to z naszej strony właściwym partnerem takiego dialogu byłby ktoś w rodzaju Leszka Bubla. blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/01/06/temu-panu-dziekuje/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak O Grossie Piotr Gontarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 20:37 Z książką Grossa można oczywiście podejmować dyskusję. Tylko na jaki temat rozmawiać?[...] Nie mam wątpliwości, że „Strach” znajdzie wielu admiratorów wśród pewnych naukowców i mediów w rodzaju „Wyborczej” i „Polityki”. Kłamstwo ma wprawdzie krótkie nogi, ale często szerokie plecy. Rolę promotora Grossa odgrywa już środowisko – jakby to ujął autor „Strachu” – „niekatoendecji” z „Tygodnika Powszechnego” i „Znaku”. A linię obrony wartości książki Grossa wytyczył już Jarosław Kurski w „Gazecie Wyborczej” sprzed tygodnia. Między wierszami przyznał, że może kilka rzeczy jest nie tak, ale generalnie trzeba tę publikację przyjąć jako prawdę. Brak podstaw naukowych dla „objawień” Grossa będzie bagatelizowany lub w ogóle przemilczany. Jeśli fakty będą przeciw jego tezom, tym gorzej dla faktów.Warto jednak być optymistą i bez względu na skalę propagandowej kampanii ufać w potęgę rozumu i rygory naukowego warsztatu. Prawdziwa historia obroni się przed atakami społecznych znachorów i naukowych szarlatanów. W nauce zarówno pisarstwo Leszka Bubla, jak i „Strach” Jana Tomasza Grossa nie mają szans na warunkową nawet akceptację. www.rp.pl/artykul/83242.html Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 o wielkim nauczycielu lysych dresiarzy 19.01.08, 21:49 Dmowski tak kochał Zydów Autor: semperignotus 19.01.08, Odpowiedz cytując Odpowiedz Zwolennik nacjonalizmu i faszyzmu Antysemityzm stał się jego obsesją Podziwiał Niemcy hitlerowskie za umiejętność rozwiązania kwestii żydowskiej Piotr Tyszler pisał W Polsce najwidoczniej antysemityzm objawił się w pismach przywódcy i głównego teoretyka narodowej demokracji, Romana Dmowskiego. Dmowski nienawidził Żydów i przypisywał im działalność na szkodę Polaków, zarówno, gdy Polska znajdowała się jeszcze pod zaborami jak i w czasach niepodległości okresu lat 20-tych i 30-tych XX wieku. To Dmowski inspirował powstanie skrajnie prawicowego i antysemickiego Obozu Wielkiej Polski i jego następcy, jawnie faszystowskiego Obozu Narodowo-Radykalnego. Dla polskiej narodowej prawicy Dmowski pozostaje największym Polakiem i natchnieniem dla swojej zajadłej w nienawiści działalności. To pod wpływem Dmowskiego i jego stronnika, „zdobywcy morza", gen. Hallera doszło do zabójstwa pierwszego, demokratycznie wybranego, prezydenta RP, Gabriela Narutowicza. Narutowicz, wybrany głosami lewicy, centrum i mniejszości narodowych został zamordowany przez fanatycznego nacjonalistę Eligiusza Niewiadomskiego w grudniu 1922 roku. Inspirowany ideami autora „Myśli nowoczesnego Polaka" ONR dokonywał regularnych pobić nie tylko Żydów czy przedstawicieli innych mniejszości narodowych, ale wszystkich przeciwników politycznych z lewicą w pierwszym rzędzie. Bili w pierwszym szeregu tych, którzy tworzyli getta ławkowe na uniwersytetach dla żydowskich studentów. To oni tworzyli podczas hitlerowskiej okupacji Narodowe Siły Zbrojne, które poza walką z okupantem krwawo rozprawiały się z jednostkami Armii Ludowej jak też dokonywali zabójstw na tle narodowościowym, z Żydami włącznie. A to odemnie .. prawoskretne ciecie mielista dobrego nauczyciela tyle ze zdechl jak ten pies.. walta sie Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Idol kielczaka. 19.01.08, 22:12 W 2006 roku pan prezydent Lech Kaczyński "pobłogosławił" pomnik w Zakopanem postawiony Józefowi Kurasiowi "Ogniowi", który 2 maja 1946 roku (!!!) w okolicach Krościenka zamordował jedenastu przypadkowych, nikomu niczego niewinnych Żydów jadących autobusem. Sam Kuraś w swoim pamiętniku pisze o tym tak: "Witaj majowa jutrzenko! W nocy samochód z Żydami. Mieli być przeprowadzeni przez granicę. Salci krzyczy: Panie Ogień, taką nieładną demokrację pan robi. Ucięto jej język". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Głupi jesteś towarzyszu Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 22:34 Gdybyś umiał czytać, to byś wiedział, że nie ma żadnego pamiętnika "ognia". Są to fałszerstwa wymyślone przez literatów w tym Machejka. I jeżeli jesteś pułkowniku Niedziela przyzwoity, to podasz w odpowiedzi gdzie jest dostępny ten "pamiętnik Ognia". Czekam panie kłamco i tchórzu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Głupi jesteś towarzyszu Niedziela 19.01.08, 22:41 Ależ jesteś płytki. To o co w końcu chodzi. O pamiętnik czy o to , że mordował Żydów? A że to nieprawda, że tego taki bohater nie mógł zrobic. Jak to Polak? Mordować? Nigdy! To musieli zrobić komuniści. Polacy mordowali Żydów? To niemożliwe. Gross kłamie! Taka jest Twoja pokręcona moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Towarzyszu Niedziala Luna Brystiger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 22:56 to twoja idolka i towarzyszka z PZPR: "Żołnierz AK i były więzień polityczny Anna Rószkiewicz-Litwinowiczowa pisała w swych wspomnieniach, iż: Julia Brystygierowa słynęła z sadystycznych tortur zadawanych młodym więźniom, była zdaje się zboczona na punkcie seksualnym i tu miała pole do popisu (A. Rószkiewicz-Litwinowiczowa "Trudne decyzje. Kontrwywiad Okręgu Warszawa AK 1933-1944.Więzienie 1949-1954", Warszawa 1991, s. 106). W różnych relacjach powtarzają się opowieści o sadyzmie Brystygierowej, bijącej rozebranych młodych więźniów szpicrutą po jądrach, aby wymusić przyznanie się do winy.Tomasz Grotowicz opisał na łamach "Naszej Polski" z 4 sierpnia 1999 r. za wspomnieniami byłego więźnia PSL-owca, jak "krwawa Luna" znęcała się nad szefem propagandy PSL na województwo olsztyńskie Szafarzyńskim: (...) maltretowany przez Lunę Szafarzyński stanowił widok przerażający. Jądra miał na wysokości kolan. Brystygierowa wsadzała mu przyrodzenie do szuflady następnie zatrzaskiwała, a także bez opamiętania bila więźnia. Szafarzyński wkrótce zmarł wskutek ogólnego wycieńczenia". Jak widzisz podane są źródła. Kłamałeś o "pamiętniku" i kłamałeś o zapisie w "pamiętniku". Pewnie "Ogień" mordował Żydów ubeków. Mordował po tym, jak w UB został porucznikiem, bo w AK był kapralem. Gross kłamie. Jest znacząca różnica między mordowaniem Żydów, a walką z okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Towarzyszu Niedziala Luna Brystiger 19.01.08, 23:09 No i sięgnąłeś dna. Babetka, kiedy nie wiedział już co ma robic przywoływał zawsze Brystygierową. Gratuliję polotu. Ale nie martw się to przypadłość was wszystkich. Przecież podałem Ci już gdzie możesz sięgać. Moi "idole" (tak lubisz używać tego określenia) mordowali duchownych niemieckich już w 1034 roku. I ja tam byłem. Masz wiec tu dokument. Sam przyznaję się. Ot co. A wogóle to powiedz do jakich mordów jeszcze mam się przyznać. Przyznam się do wszyskich. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Towarzyszu Niedziala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:16 Niedawno zabito księdza redemptorystę. Myślę, że to towarzysza ucieszyło. Z pewnością ucieszył się także inny twój idol i morderca Grzesio Piotrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Zapomniałem napisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:13 że Julia Brystiger, bydle gorsze od gestapowców, była Żydówką. Co więcej, Julia działała w "opozycji". To ona była twórczynią "demokratycznej opozycji". Pod jej protektoratem powstał "Klub Krzywego Koła", w którym działalność opozycyjną rozpoczynał synek Julii, Adam Michnik, Jacek Kuroń, Karol Modzelewski, a z pewnością i Tomek Gross. To ludzie, którzy zaczynali w "Klubie Krzywego Koła" byli przywódcami "demokratycznej" rewolty w 1968 roku. I wtedy właśnie Tomek Gross sypał swych przyjaciół z opozycji. Dziwne, że Tomek Gross nie napisał nic o szlachetnej Żydówce Julii Brystiger, która była aniołem stróżem jego działalności opozycyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Zapomniałem napisać 19.01.08, 23:21 Idz już spać. Zawsze jak pochlasz to zaczynasz bełkotać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Towarzyszu Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:25 Ty albo jesteś beznadziejnie głupi, albo chlasz od rana do wieczora. Ja sądzę, że jesteś i głupi i chlasz od rana do wieczora. Te sowieckie typy tak już mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga cacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:22 tylko polacy są be a reszta swiata ich po prostu kocha , wszyscy ich chcą ale nikt u siebie ...biedna Palestyna.....moze to brutalne ale mielismy farta ze pogonili to dzia...dostwo,i jeszcze jedno lepiej ich potraktowali w Hiszpani i nikt ksiazek nie pisze...polityka anty polska przemawia przez Mośka G. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostykl1 wiem! jestem śmieciem! 20.01.08, 00:57 ide lulu,bo mi baba ucieknie/jak to zazwyczaj podczas poligonów bywało/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Towarzyszu Niedziela czytaj Gazetę Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:38 O kłamstwie Grossa w sprawie "Ognia" napisał nawet profesor Stanisław Żak w kieleckiej Gazecie Wyborczej: "Na gorzką groteskę zakrawa cytowanie Władysława Machejka (powieść: „Rano przeszedł huragan”), jako pamiętnik Kurasia, (ps. „Ogień”), co już udowodniono wcześniej". miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,4830609.html Wysil swój móżdżek przeżarty komunizmem i wódką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KIELCZAKA Re: Towarzyszu Niedziela -....móżdżek...? IP: *.klc.vectranet.pl 19.01.08, 23:50 ..........Wysil swój móżdżek przeżarty komunizmem i wódką... U KOGO KOLEGO DOPATRUJESZ SIE SZCZĄTKOWEJ PRACY SZARYCH KOMÓREK? U TEGO OKU..IEńCA? ON RUSKIM SPIRYTEM ZATRUŁ WSZYSTKIE KOMÓRKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKARON moze tego Grossa nie przebada dobry psychiatra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 08:31 to raczej nieuleczalny przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Is fecit, cui prodest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 14:55 Ten uczynił, komu (to) przynosi korzyść. Pogrom w Kielcach jest najjaskrawszym przykładem antysemityzmu. Cały świat wie, że w Kielcach ludność cywilna (sprowokowana lub nie, to nie ma znaczenia) wymordowała Żydów. Za ten mord dokonany przez CYWILNYCH MIESZKAŃCÓW KIELC przepraszają Żyd Rosati, nie Żyd (trzeba mieć matkę Żydówkę) Kwaśniewski, Bartoszewski, który kilka milionów Polaków nazywa bydłem, władze Kielc, i kto tam jeszcze chce. Przepraszają w imieniu Polaków, chociaż Polacy ich do tego nie upoważnili. W każdym razie w powszechnej świadomości funkcjonuje mit o Kielczanach mordercach Żydów. Cóż by się więc zdarzyło, gdyby rzeczywiście się okazało, że to mieszkańcy Kielc mordowali Żydów? Otóż nic by się nie zdarzyło i nic by się nie zmieniło. Najwyżej władze Kielc za przykładem marszałków sejmu, Prezydenta Polski zaczęliby czcić święta żydowskie zapalając menorę. Chociaż myślę, że i tak zaczną to robić, bo uznają, że to jest przejaw światowej kultury. Jest jednak z tezą, że to mieszkańcy Kielc mordowali pewien problem. Bo nie ma na to ani jednego dowodu. Jestem przekonany, że gdyby taki dowód istniał, to zostałby już dawno ujawniony i jak już wspomniałem nic by się nie stało, bo potwierdziłaby się powszechna opinia. Tymczasem dowodów nie ma i dowody giną. Przede wszystkim w różnych dziwnych okolicznościach zginęli świadkowie. Spłonęło archiwum z dokumentami. Zaginęła część przekazanych do Ministerstwa Sprawiedliwości w latach dziewięćdziesiątych materiałów z procesu „sprawców” mordu. Zaginęło przekazane na początku lat dziewięćdziesiątych z Londynu archiwum WiN z materiałami dotyczącymi pogromu, które zawierało podobno relacje świadków, w tym Żydów. Archiwum to zostało przekazane Polskiemu Stronnictwu Ludowemu. Funkcjonariusze Polskiego Stronnictwa Ludowego twierdzą, że zaginęło i nie można odnaleźć. I tu może mała dygresja. Jakże często słyszymy, od osób z PSL jakoby to oni byli spadkobiercami przedwojennego, a później mikołaczyjkowskiego ruchu ludowego. Jest to oczywiste kłamstwo. Obecne PSL jest spadkobiercą Zjednoczonego Stronnictwa Ludowego, w więc organizacji, która szła łapka w łapkę z PZPR, która mordowała członków PSL mikołajczykowskiego. Na ZSL ciążą podobne grzechy zbrodni, jak na zbrodniczej PZPR. Może jeszcze jedno, bo ten człowiek produkuje się często w lokalnych mediach. Nawet dzisiaj występował w Radiu Kielce. Chodzi o Mirosława Pawlaka. Człowiek ten jest ewidentnym kłamcą. Może niektórzy pamiętają, że miesiąc lub dwa temu wyszła sprawa jego współpracy z SB. Wtedy Mirosław Pawlak stwierdził, że po raz pierwszy o tym słyszy. Mirosław Pawlak skłamał. Sprawa jego współpracy z SB była znana już kilka lat temu i Mirosław Pawlak o tym wiedział. Może niektórzy pamiętają, że kilka lat temu wyciekła tzw. „lista nizieńskiego”. Była to lista osób, które lub miały być oskarżone o kłamstwo lustracyjne, lub brakowało dowodów (np. były tylko mikrofilmy, a nie oryginały dokumentów) pozwalających stwierdzić z całą pewnością, że dana osoba współpracowała z SB. Tę listę opublikowała prasa. Znalazło się na niej nazwisko posła PSL Mirosława Pawlaka. Było o tym pisane nawet na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Is fecit, cui prodest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 14:56 Ale do meritum. Tak więc wszelkie dowody mogące potwierdzić lub zaprzeczyć tezie, że pogromu dokonali mieszkańcy giną w najdziwniejszych okolicznościach. Jak już napisałem, potwierdzenie, że mordu dokonali mieszkańcy niczego by nie zmieniło. Pytaniem jest, czy gdyby były dowody, że mordu nie dokonali mieszkańcy coś by zmieniło i to dzisiaj, ponad 60 lat od tamtych wydarzeń? Oczywiście, że by zmieniło. Zmieniłoby i mogłoby odwrócić i polską scenę polityczną, a nawet miałoby swoje konsekwencje w środowiskach żydowskich na świecie. Na razie jednak podsumujmy fakty. Nie ma ani jednego dowodu, że mordowali cywilni mieszkańcy Kielc. Nie znamy ani jednego nazwiska cywilnego mieszkańca Kielc, który by mordował. Wiemy, że mordował funkcjonariusz MO Marur, ale nie na Plantach. Wiemy z częściowych materiałów z sekcji zwłok, że zwłoki posiadają liczne rany kłute, które mogą być wynikiem ran zadanych bagnetami. Pomimo podobno zebranych tłumów i wielu świadków (w tym profesora Stanisława Żaka) nie znamy ani jednego nazwiska Kielczanina, który wkroczyłby do domu na Plantach lub mordował Żydów tymi łańcuchami i żeberkami od kaloryferów. Nie znamy ani jednego nazwiska robotnika z Huty Ludwików, który uczestniczyłby w tych zajściach. Może to wystarczy. Czy to nie skłania do zastanowienia? Jak to wszystko jest możliwe przy tylu świadkach i przy takich siłach policyjno-wojskowych zgromadzonych wówczas na Plantach? Przecież te siły, które tam zostały zgromadzone mogły aresztować wszystkich tam zebranych i z każdego z osobna wydusić prawdę. A nawet można było w czasie późniejszym dokonać przesłuchań i ustalić te nazwiska. A przy ówczesnych metodach śledztwa, które wprowadził miedzy innymi wujek Marka Borowskiego z LiD wszyscy śpiewaliby jak skowronki. Nic takiego jednak nie miało miejsca. A później przez 50 lat nie zrobiono nic żeby dojść do prawdy. Czy było to w interesie Kielczan, aby ocalić ich dobre imię? Nie. Bo i wtedy i teraz istnieje opinia, że mordowali Kielczanie, antysemici od urodzenia. A więc Is fecit, cui prodest. Kto odniósł korzyść? Czy korzyść odnieśli Kielczanie, którzy mieli podobno radować z chciwości i dla majątku? Oczywiście, że nie. Kielczanie nie otrzymali żadnych nieruchomości, bo te przypadły państwu komunistycznemu. Czy Kielczanie obłowili się na kosztownościach? Być może tak, ale dlaczego nie poznaliśmy nazwiska tego, kto się obłowił? Najprostszym wytłumaczeniem jest to, że obłowili się funkcjonariusze MO, UB, KBW, wojska i może NKWD i podzielili się łupem z przełożonymi lub musieli cały łup przekazać przełożonym i dlatego nie poznaliśmy nazwisk. Już wspomniałem, że jedno, co jest pewne, że jednym z morderców był milicjant Mazur, ale nie na Plantach. Jest też pewne, że są rany kłute prawdopodobnie od bagnetów, co wskazuje na żołnierzy. Są oczywiście relacje, w tym profesora Stanisława Żaka, że to byli robotnicy, bo mieli ubrania, żeberka itp. Ja nie zaprzeczam, że Stanisław Żak i inni mogli takich ludzi widzieć. Od razu jednak nasuwa się pytanie, czy oni mordowali i dlaczego nie zostali rozpoznani? Przyjmując sposób rozumowania Stanisława Żaka i innych o tych „robotnikach” można by pewnie uznać, że to Polacy wywołali drugą wojnę, bo napadli na radiostację w Gliwicach. Gdyby Stanisław Żak był świadkiem napadu na radiostacje w Gliwicach to pewnie z całym przekonaniem by twierdził, że Polska jest winna II wojnie. Wszystko to, co napisałem powyżej pozwala mi na wysnucie domysłu, że mord w Kielcach był zorganizowany przez władze komunistyczne – w tym Polską Partię Robotniczą i jej służby przy udziale lub pod kierownictwem służb sowieckich. Jaką mieliby korzyść? Te korzyści były już wymieniane dawno. Odwrócenie uwagi od referendum, odwrócenie uwagi od Katynia na procesie norymberskim, uzasadnienie da pobytu wojsk sowieckich i rządów komunistów w „antysemickim” kraju. Jeżeli przyjmiemy ten punkt widzenia, to wszystko staje się jasne i proste. Wytłumaczenie dlaczego ginęli świadkowie, którzy mogli coś powiedzieć o pogromie, dlaczego płonęły i ginęły archiwa, nabiera sensu. Bo gdyby okazało się, że mord w Kielcach był zorganizowaną akcją komunistów, to konsekwencje tego sięgnęłyby dnia dzisiejszego. Dotknęłyby dzisiejsze ugrupowania polityczne i w Polsce i na świecie. Bo co by się stało gdyby się okazało czarno na białym, że to była sprawka PPR? Ano stałoby się to, że dzisiejszy LiD, SLD, SdRp, Demokraci, a być może i PSL znikają ze sceny politycznej. A dawniej miano partii zbrodniczych i antysemickich od razu zyskałyby PPR, PZPR i ich satelity ZSL i SD, oraz późniejsze ich mutacje aż do dnia dzisiejszego. Co więcej tracą na tym dziesiątki tysięcy Żydów i w Polsce i za granicą, które kiedykolwiek przynależały do tych formacji lub działały na rzecz PRL. Oczywiście straciłby cały autorytet i Bronisław Geremek i Adam Michnik, że już o Kwaśniewskim, Borowskim i innych nie wspomnę. Straciliby autorytet nawet tacy ludzie, jak stalinowski filozof Leszek Kołakowski. Straciliby prawo głosu wszyscy Żydzi, którzy kiedykolwiek współpracowali z komuną, a których setki tysięcy wyjechało za granicę i zajmuje eksponowane stanowiska i są siłą opiniotwórczą. O wytrąceniu oręża Żydom roszczeniowcom odszkodowawczym już nie wspomnę. To tylko pobieżne skutki ujawnienia prawdy o mordzie w Kielcach. Dlatego ta prawda albo nie zostanie ujawniona nigdy, albo najprędzej gdzież za 30 lat. I na koniec może o tym, co wysłuchałem dzisiaj w Radiu Kielce. Bo była dzisiaj audycja o książce Grossa. Wypowiadał się m.in. szef SLD w Świętokrzyskim i poseł na Sejm Sławomir Kopyciński. Sławomir Kopyciński stwierdził z całą stanowczością, że w Polsce istniał i istnieje antysemityzm. Oczywiście trudno temu zaprzeczyć. Istnieje antysemityzm, podobnie jak istnieje np. antyklerykalizm, antygermanizm, antyamerykanizm, antyfrankonizm i wiele innych anty. Sławomir Kopyciński wierzy bez zastrzeżeń w „fakty” przytoczone przez Grossa. Z zaangażowaniem mówił o „pamiętniku Ognia” i o jedenastu zabitych Żydach. Jak wiadomo ten pamiętnik to fałsz, o czym już pisałem, ale Sławek wierzy. Sławomir Kopycński stwierdził także, że wie o pogromie, bo jego dzidziuś i tatuś mieszkali na tej samej ulicy, co konfident UB Błaszczyk, którego syn Henio odegrał poważną rolę. Sławek Kopyciński nie powiedział, jaki był udział jego dziadziusia i tatusia w pogromie, ani nie powiedział, czy tatuś i dziadziuś wiedzieli kto mordował. Sławek z pewnością nie wie o mordach na Żydach dokonanych przez jego poprzedników z lewicy w tym Tadeusza Maja, Spychaja-Sobczyńskiego, Iwańczyka-Wiślicza, czy Grzegorza Korczyńskiego. Sławek z pewnością nie wie, że lewica z natury była i jest antysemicka. Od Marksa do wychowawcy Sławka Kopycińskiego Henryka Długosza. Bo Henryk Długosz nigdy się z niechęcią do Żydów nie ukrywał. Raz nawet publicznie perorował o „pismakach z koszernej”. Henryk Długosz wychował ideowo Sławka Kopycińskiego i Roberta Siejkę. Mam nadzieję, że nie przejęli od niego stosunku do Żydów, chociaż to mała nadzieja. Wystarczy porozmawiać z członkami SLD w Kielcach żeby się przekonać, że Żydów nie lubią, pogardzają nimi i obarczają ich winą za wiele rzeczy. Ja kilka takich rozmów miałem i dlatego mogę tak napisać. Sławek Kopyciński, chociaż ma wokół siebie w SLD wiele osób, które Żydów nie lubią zarzuca Polakom antysemityzm. Jest w tym typowym członkiem lewicy. No bo czym się odróżnia lewica? Ano tym, że popiera dewiantów oraz walczy z kościołem i kołtunerią, w tym głównie antysemitami. Gdyby się okazało, że w lewicy są antysemici i przodkowie lewicy zorganizowali mord w Kielcach, to Sławkowi Kopycińskiemu pozostaliby tylko dewianci i antyklerykalizm. Kończąc stwierdzam, że na pytanie kto skorzystał i nadal korzysta z mordu w Kielcach odpowiadam – skorzystała i korzysta lewica. W tym Sławek Kopyciński, który tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Is fecit, cui prodest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 14:59 Kończąc stwierdzam, że na pytanie kto skorzystał i nadal korzysta z mordu w Kielcach odpowiadam – skorzystała i korzysta lewica. W tym Sławek Kopyciński, który tak łatwo zarzuca nam antysemityzm. Is fecit, cui prodest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Is fecit, cui prodest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:25 ta prawda sie przebija dosć wolno - ale sa jeszcze żródla ktore nie zostały nawet nie dotkniete - członkowie Memoriału w Rosji tez szukają - bo sprawa pogromów na Ukrainie - jest waznym fragmentem historii Ukrainy - a organizowane były dokładnie tak jak pogrom w Kielcach - ma to jeszcze starsza tradycje bo carska ochrana też sie posługiwała takimi metodami w zakresie przygotowania, celów, organizacji jak równiez pożniejszej dezinformacji i zacierania śladów to była ta sama taktyka W tym samym czasie w hotelu Polonia odbywała sie uroczystosc dyplomatyczna związana ze świetem amerykańskim - własnie w czasie tej uroczystosci i obecności wszystkich mediów wkroczona na sale z tą informacją i o to szło - cały swiat dowiedział sie o zbrodniarzach Polakach którzy musza byc złapani za twarz - Stalin dostał pozwolenie i przyzwolenie - od tego momentu zaczęlo sie wyrzynanie całej opozycji - zaczęla się ciemna noc - dziesiątki tysięcy ludzi wymordowali i słusznie piszesz - spadkobiercy tych bandytów musza dalej podtrzymywac ten mit wczesniej czy póżniej prawda wypłynie - tak jak to sie stało z Katyniem - oczywiście zrobią wszystko aby do tego nie dopuscic- to jest dla nich ByC albo nie Być wszelkie materiały i zeznania które nie pasowały do wersji"spontanicznego mordu Zydów przez zdegenerowanych moralnie Kielczan" były niszczone i nie zapisiwane - tak jak zeznanie mojego dziadka - przedwojennego kolejarza i zołnierza AK - który o pogromie dowiedział się na dwa dnie wczesniej podsłuchujac rozmowe w w pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe jaki tam "pogrom"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:29 nie trzeba być aż nadto rozgarniętym aby wiedzieć, ŻE ŻYDÓW ZABIJALI ICH WSPÓŁBRACIA ! A czy robili źle? to każdy może mieć swoje zdanie.Ja mam takie,jakie przekazała mi rodzina mieszkająca nieopodal różnie dziś ocenianych ,ale bez wątpliwości "aranżowanych wydarzeń"! na potępienie zasługuje fakt,że najcześciej wypowiada sie tu bydło,które w głowach ma zainjekowane gó..-aplikowane przez ileś tam lat komunizmu/żydokomunizmu/. Bydlaki! toż większość z was pochodzi z zakutych wioch ,gdzie w czasach tych wydarzeń wasi przodkowie mieszkali z krową,świnią pod jedną strzechą. W większości płodzono was na oczach tej "gadziny".Po nudnym prostackim dzieciństwie/sranie w oborach,chlewach,brak ciełej wody,kazirodztwo itp.-wszystko to co zezwierzęca,wypacza sumienie/Dorosłość postanowiliście spędzić w mieście.I tu z pomocą tego kur..skiego systemu Gomułki,Gierka,Zmsów,Zwmów.PZPrów i innej wylęgarni ZDRAJCÓW!!!! ostaliście się ,sądząc że jesteście pełnoprawnymi MIESZCZANAMI!!! ,Wy śmieci!-Co wam daje prawo do takich wypowiedzi szkalujacych prawdziwych POLAKÓW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coda Re: Jan Tomasz Gross w Kielcach – hańba i t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:57 groups.google.com/group/pl.sci.historia/browse_thread/thread/0b0576d40e8ed27e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Żydzi do Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 21:59 Fragment listu 120 Żydów z Izraela do Żydów w Polsce z listopada 1946 roku: "Nie możemy jednak oprzeć się stwierdzeniu, że rządzące dziś w Polsce komunistyczne sfery żydowskie nie nauczyły się niczego od czasu rewolucji carskiej. Nie nauczyły się wielkiej i praktycznej prawdy, że do szczęścia i niepodległości własnego narodu nie można zdążać przez nieszczęście i niewolę drugiego narodu. Żydzi rządzący w Polsce, a należący do partii komunistycznej, myślą o sobie, a nie o ludności żydowskiej w Polsce i dlatego powiązali się z tymi obcymi czynnikami, którym zależy na tym, aby Polska pozostała krajem małym, słabym i bezwolnym narzędziem w ich ręku. Niech nad tym postępowaniem komunistycznej żydowskiej góry w Polsce zastanowią się prawdziwi żydowscy patrioci. (…) Może przyjść zawierucha i zamieszanie w Europie i Żydzi będą tak przyparci do muru, że nie znajdą innego wyjścia, jak szukać schronienia w Polsce i u Polaków. Wtedy może być za późno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julekT Białek, Gross i Światowy Kongres Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 23:03 Jak czarne włochate kulki Po banku toczą się srulki. Skaczą, skaczą nad biurkiem, targuje się srulek ze srulkiem. Srulek srulkowi uległ i biegnie do kasy srulek. Liczy drżącymi palcami i zmyka przed srulkami. W klubzeslach z dala od kasy siedzą srule-grubasy. Srulki z uśmiechem lubym kłaniają się srulom grubym. A w głębi - w ciszy - wielki jak król Duma sam główny Srul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Czy Jan Tomasz Gross jest Żydem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:08 Wydaje się, że Jasio nie jest Żydem gdyż narodził się z matki Polki. Mamusia Jasia uratowała w czasie wojny tatusia Jasia, który był Żydem. Nie po raz pierwszy się okazuje, że ktoś narodzony z matki Polki niekoniecznie jest człowiekiem przyzwoitym. Natomiast o tatusiu Jasia znalazłem wspomnienie pewnego oficera Ludowego Wojska Polskiego, które brzmi tak: "... p Gross, który jak pamiętamy napisał książkę o zamordowaniu Żydów w Jedwabnym teraz oskarża naród Polski, że po wojnie mordowaliśmy Żydów. Fakt, ze w Kielcach dokonano tego niegodnego mordu, ale kto za tym stał, dotąd nie wiadomo. Ja wiem z własnego doświadczenia, kto służył w Informacji Wojskowej, w UB, w GZP WP, prokuraturze i sądownictwie wojskowym. Cała "wierchuszka" to byli "ONI". To z ich wpływu dokonywano zbrodni na przedwojennych oficerach WP, częściowo moich przełożonych, jak np. dowódcy 1KA w Wałczu płk. Krasoniu. szefie sztabu mjr. Hermanie, a nawet moim koledze ze szkoły oficerskiej, który był dowódcą radiostacji RSB-F w 3DZ w Lublinie i kiedy aresztowano w 1948 r., dowództwo 3DZ i część oficerów sztabu Lubelskiego Okręgu Woskowego (oficerów przedwojennych, których do powrotu z Anglii namówił ich kolega gen. Kuropieska) to jemu zarzucili, ze utrzymywał łączność radiową z Anglią. Gdy na procesie, jako ławnicy uzasadnialiśmy, że nie mógł tego uczynić, bo radiostacja miała zasięg jedynie do 200 km, to jednak sąd pod przewodnictwem oficerów żydowskiego pochodzenia wydał wyrok skazujący. Tego nie wolno nam wypominać, bo zaraz jesteśmy antysemitami Takich przypadków i znanych mi faktów mam wiele, a na zakończenie tego tematu, jak to Polacy prześladowali Żydów i eliminowali ich z życia publicznego. Podam tylko przykład, że w 1956 r moim dowódcą dywizji (8DDZ w Koszalinie) był płk Jerzy Gross, jego zastępca d/s politycznych ppłk Beldegin,a szefem sztabu płk Hoffman. Nazywano nas dywizją żydowsko-pijacką, ponieważ często dochodziło w dywizji do pijaństwa. To tyle na temat bulwersujący Polaków po opublikowaniu w/ w książki p.Grossa." I ten Jurek Gross był podobno tatusiem Jasia. Jasio nie upadł daleko od tatusia. Ma podobny charakterek. Ciekawe czy w 1968r. współpracował z SB sypiąc swoich kolegów pod wpływem alkoholu, czy z potrzeby serca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Matka Jana Tomasz Grossa antysemitką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:27 Jeżeli matka Jasia Grossa była Polką, a Polacy wg Jasia są antysemitami, to czy mama Jasia była także antysemitką? Może była tym wyjątkiem, który potwierdza regułę, że Polacy są antysemitami. Albo mogła być człowiekiem lewicy, któremu uczucie antysemityzmu jest obce. Z naszego podwórka znamy ludzi lewicy, którzy uwielbiają Żydów. Przykładem chociażby Tadeusz Maj "Łokietek, Spychaj-Sobczyński, Wiślicz-Iwańczyk, czy nawet Mietek Moczar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Czy oficer LWP kłamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:35 Z innych źródeł dowiaduję, się, że ojcem Jasia Grossa był Zygmunt Gross. Czyżby więc cytowany przeze mnie oficer Ludowego Wojska Polskiego kłamał? Nie byłoby w tym nic dziwnego, bo kłamstwo, co widać na tym forum jest charakterystyczną cechą oficerów LWP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Czy Żydzi mordowali dzieci na macę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:18 Oczywiście nie jest to pytanie związane z pogromem kieleckim. W Kielcach w 1946r. mieszkali ludzie, którzy doskonale Żydów znali i wiedzieli, że nie jest to prawdą. Bujdę, że ludzie w to uwierzyli puścili głupi komuniści a za nimi powtarzają to głupi historycy. Ale czy jest to pytanie całkowicie bezzasadne? Otóż wybitny żydowski historyk z Izraela Ariel Toaff twierdzi, że Żydzi dokonywali mordów rytualnych na chrześcijańskich dzieciach aby ich krwi używać m.in. do wyrobu macy. Oczywiście książka ta wywołała ogromną burzę. Dla przybliżenia tematu podam ten link: info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1171429867 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Nie dajcie się bogacić kłamcy Grossowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 15:00 Nie kupujcie książki tego paszkwilanta. Kupując jego książkę ofiarowujesz temu dupkowi od 6 do 8 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbima1 Re: Nie dajcie się bogacić kłamcy Grossowi 21.01.08, 15:59 kielczak odpocznij, juz sam ze soba gadasz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Nie dajcie się bogacić kłamcy Grossowi IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 21.01.08, 16:20 Forum jest po to,aby przemawiać,dialogować się można też w maglu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jufxbw Re: Nie dajcie siĂŞ bogaciĂŚ kÂłamcy Grossowi IP: 193.201.224.* 29.09.14, 04:04 VFgkkX pdmtggbeqgbm, zttyncegmsjg, [link=http://vnegyraaylag.com/]vnegyraaylag[/link], umvinakkvqmm.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Oszczerca Gross i przytakiwacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:28 Tak, jak się można było spodziewać kieleckie spotkanie z Grossem było żałosne. Kłamca i manipulant Gross mając do pomocy tchórzliwych przytakiwaczy napluł nam w twarz. Nie sposób opisać wszystkich wypowiedzianych tam kłamstw, które poszły w świat. Być może znajdą się uczciwi i rzetelni, którzy wypunktują kłamstwa Grossa. Ja może zwrócę uwagę na jedno, którego nikt nie zakwestionował. Otóż Gross stwierdził, że antysemityzm Polaków wynika z katolicyzmu i działalności kościoła katolickiego. Twierdził także, że mord w Kielcach nie spotkał się z reakcją i potępieniem kościoła. Jest to oczywiste kłamstwo. Już w czasie pogromu księża próbowali interweniować ale nie zostali przepuszczeni przez kordon milicji i wojska. Natomiast zaraz po pogromie wydane zostały odezwy i listy pasterskie potępiające ten mord. Ja zacytuję ten kielecki: Odezwa Do wszystkich Przewielebnych Księży Proboszczów DIECEZJI KIELECKIEJ Kuria Diecezjalna poleca odczytać w najbliższą niedzielę z ambony na wszystkich Mszach św., bez żadnych komentarzy, następującą odezwę: Podstawową zasadą katolicyzmu, obok miłości Boga, jest miłość bliźniego bez względu na pochodzenie, narodowość i wyznanie. Do najwyższych wartości doczesnych bliźniego należy jego życie i zdrowie, a poszanowanie tego życia i zdrowia jest naczelnym nakazem prawa miłości bliźniego. Wypadki, które rozegrały się w Kielcach dnia 4 lipca br. wbrew tym świętym i niewzruszonym zasadom, zgasiły życie wielu osób, a jeszcze większą liczbę przyprawiły o ciężkie rany. Podając to z ubolewaniem do wiadomości, musimy sobie jasno zdać sprawę z tego, iż fakt rozmyślnego zabójstwa jest zbrodnią, wołającą o pomstę do Boga i jako taki godzien całkowitego i bezwzględnego potępienia. Fakt ten jest tym karygodniejszy, gdy się dzieje na oczach młodzieży i nieletnich dzieci. Potępiając powyższe czyny, w imię poszanowania prawa Bożego, nakazu własnego sumienia, wspaniałych tradycji polskich oraz honoru Polaka-katolika, Kuria Diecezjalna Kielecka wzywa katolickie społeczeństwo diecezji kieleckiej do zachowania spokoju, opanowania się oraz zrozumienia powagi chwili w interesie własnym i Narodu. Niechaj żaden katolik nie da się zwodzić nikomu, kto by go chciał pchnąć do podobnych czynów. Kielce, dnia 11 lipca 1946 roku Ks. dr Józef Rybczyk Notariusz Ks. mgr Piotr Dudziec w zast. Wikariusz Generalny (cyt. za J. Śledzianowski "Pytania nad pogromem kieleckim", Kielce 1999, s. 165). Tak to jest zapraszać kłamcę i manipulatora i podejmować z nim rozmowę. A do tego dawać mu za "adwersarza" taką miernotę i kłamcę, jak Meducki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Bogusław Morka - Gross to paszkwilant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 10:10 Witam Ojca i całą Rodzinę Radia Maryja! W moim wystąpieniu chcę zaapelować do Rektora i władz uczelnianych Uniwersytetu Jagielońskiego w Krakowie, jednej z najstarszych uczelni w Europie, uczelni, która przez wieki była dumą Polaków i broniła tradycji polskich z czego i ja jako Polak jestem dumny. Szanowny Panie Rektorze! Bardzo zasmuciła mnie wiadomość, że w murach tej szacownej uczelni ma się odbyć promocja dziełka pana Jana Tomasz Grossa, które jest bezczelnym paszkwilem przeciwko Polsce i Polakom. Pan Gross w tym swoim dziełku bez przerwy podkreśla rzekomy antysemityzm Polaków i tylko Polaków. Dlaczego nie pisze o antysemityzmie Francuzów,Niemców, Rosjan,Anglików i innych narodów ? Jako artysta światowego formatu mam okazję stykać się i przebywać z różnymi nacjami w tym i z artystami żydowskiego pochodzenia i muszę stwierdzić,że nie czuję do nich najmniejszej niechęci czy nienawiści, wręcz przeciwnie, są to w wielu przypadkach wspaniali ludzie i wielcy artyści. Takich Polaków jak ja jest przeważająca większość i nie może być tu mowy o rzekomym antysemityzmie, który tak zawzięcie promuje pan Gross w swoim pseudohistorycznym dziełku. Szanowny Panie Rektorze, drodzy Rodacy! Przypomnę, że nazwa antysemityzm jest ulubionym określeniem niektórych, bardzo wpływowych Żydów. Oni to głównie przyczyniają się do jego spopularyzowania. Pan Gross używa celowo tego wyrażenia aby odwrócić naszą uwagę od istotnych przyczyn owego "antysemityzmu". Podłożem anty- żydowskich wystąpień jest tzw. judaizm, który wciela w życie zasady Talmudu. Byłoby słuszniej nazwać ruch, o którym mowa antyjudaizmem. Wyraz ten brzmi bardzo niemile dla Żydów jako wymierzony wprost przeciwko nim, związanym w jedną organizację nazwaną judaizmem. Tak więc ruch antyjudaistyczny nie ma w sobie nic z rasy i w zależności od warunków w jakich sie rozwija i przyczyn, które go wywołują, może być polityczny,ekonomiczno-społeczny i co najważniejsze religijny. Chcę tu właśnie podkreślić, że paszkwil Grossa jest kolejnym atakiem na naszą religię czyli na Polskie Chrześcijaństwo! Pan Gross czyni ogromne uogólnienia odnośnie pogromów na Żydach i udziale w nim Polaków, co obraża moją godność jako syna tego narodu. Polacy nie odwracają się od historii i jako naród napiętnują zło bo są prawdziwie chrześcijańscy. Polacy dobrze wiedzą jaka jest prawda odnośnie tych pogromów dzięki wspaniałym dziełom autorstwa prof. Jerzego Roberta Nowaka, demaskującym kłamstwa Grossa. Dlaczego pan Gross nie ma odwagi spotkać się z prof. Nowakiem w publicznej debacie na ten temat? Odpowiedź jest prosta! Argumenty prof.Nowaka przeciwko kłamstwom Grossa. Pan Gross chce za pomocą swego dziełka zawracać Wisłę kijem i wzbudzać niepokoje, wmawiając nam antysemityzm. Na to przyzwolenia dać nie możemy! Widzę, że o Żydach można mówić tylko dobrze lub wcale zaś o Polakach wyłącznie źle. Dlatego za każdym razem kiedy próbujemy się bronić przypisuje nam się antysemityzm. Pisząc o Polakach jako o szabrownikach majątku żydowskiego, Gross wydaje nam opinię "potwora Europy" mając nadzieję, że kiedy Europa i świat uwierzą w tego potwora, to wtedy łatwo można będzie wyegzekwować 65 mld o które upominają się Żydzi od Polaków. Panie Rektorze! Nie wiem czym się Pan kierował wydając pozwolenie na promocję dziełka p. Grossa w murach tak zacnej uczelni. Przecież uczelnia ta jest dobrem narodowym a nie Pańskim,prywatnym folwarkiem. Wyrażam swój sprzeciw na tak obcesowe traktowanie dobra kultury narodowej i nawołuję do rozsądku. Chcę jeszcze raz dobitnie podkreślić, że Polacy jako naród nie byli i nie są antysemitami.To wytwór chorej wyobraźni p.Grossa i jego sponsorów. Panie Rektorze! Kochani Rodacy! Kto sieje wiatr, ten burze zbiera a kto ma Boga w sercu ten tej książki nie weźmie do ręki. To tyle moich osobistych przemyśleń. Pozdrawiam wszystkich Polaków, Ojca Dyrektora, Ojca Prowincjała i Ojców Redemptorystów. Alleluja i pod prąd Z Panem Bogiem, Bogusław Morka Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 morka cos ty za jeden ? nastepny palant zydozerca 24.01.08, 11:19 morka chcesz na sile , zaistniec co ? w sztuce jestes cienki bolek i myslisz ze jak sie tutaj pobujasz wrosnie ci frekfencja ? Chyba ze tylko tego nizszego i podlejszego gatunku kioskobutraczanego oszolomstwa a to jest jedne wielkie gowno- talatajswto... Z tego szmalu ci nie przybedzie .. Wiec przyglupie zamknij jape i nie dokanczaj sie sam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny skąd tylu sabotażystów ? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.01.08, 11:43 To raczej takie fałszywki odmózdżone jak ty -kompromitują ten kraj i spychają w przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Antywampiryzm to nie jest antysemityzm IP: *.ztpnet.pl 24.01.08, 18:53 Gross potwierdził, że jest wampirem. Wobec tego stwierdzam, że ja jestem antywampirem. I takiej definicji należałoby używać w stosunku do osobników typu Gross. Cenię naród żydowski i bardzo współczuje rodzinom ofiar. Żaden wampir nie ma prawa wmawiać mi, że jestem odpowiadzialna za zbrodnie wojenne i powojenne i muszę się kajać w nieskończoność ja i moja rodzina. Zwłaszcza, że stawiane zarzuty dotycza narodu polskiego, którego jestem członkiem. Wampir Gross ssie polską krew, by przetrzeć szlaki dla stada amerykańskich nienasyconych wampirów. Ubolewam, że władze polskie (Kielc, Uniwersytetu) przyczyniają się do szerzenia antysemityzmu-tak, tak,...antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Antywampiryzm to nie jest antysemityzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 23:39 wpisuja sie w plany syjonistów - są po prostu manipulowane staja sie narzedziem ich polityki - prosty mechanizm który w Niemczech i Szwajcarii skutkował wyciagnieciem miliardow dolarów dla organizacji zydowskich - bo prawowitych włascicieli i ich rodziny wymordowali Niemcy z duza dokładnoscia ale cóż matołków i sekundujacych pajaców z tytułami profesorskimi nigdzie nie brakuje im sie przy tym wydaje ze uczestnicza w jakims wzniosłym celu - na pewno pokolu i przy tym wierzą ze światu zagraża jakiś Arab z jaskini siedzacy w ukryciu w związku z tym trzeba walczyc z terrorystami wszystkimi siłami / w Polsce co chwile jakiś atak / w swiecie codziennie ogłaszaja ze terroryści mieli zaatakowac jakis cel - np wierże Eifla - ale ameryklańscu chłopcy z CIA temu oczywioście zapobiegli i mnóstwo ludzi w to wierzy - małóo tego wierzy równiez w to ze własnie Zydzi sa na pierwszej linii walki - niewyobrazalnie duzo jest w swiecie matołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof to zostało dobrzez zmyślone - mówi kłamca Gross IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 23:34 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080124&id=my13.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Panie Ćwiąkalski - Polak to zwierzę człowiecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 13:23 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080125&id=my17.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Panie Ćwiąkalski - Polak to zwierzę człowiecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:32 Dlaczego do panelu dyskutantów nad "dziełem" prof. T. Grossa w Kielcach nie dopuszczono Ks. prof. J. Śledzianowskiego, jednego z nielicznych znawców problemu wydarzeń kieleckich z 4.VII.1946? Kto bał się i nadal boi się ujawnienia prawdy historycznej o tzw. pogromie kieleckim? Kiedy wreszcie prawda historyczna, obiektywizm i uczciwość znajdą światło dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Ks. Śledzianowski - nie wpuszczono mnie na Grossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 15:20 Ksiądz Jan Śledzianowski twierdzi, że kieleckie spotkanie z Grossem było manipulowane. Nie wpuszczono Go na spotkanie. Gazeta Wyborcza w artykule kłamie i manipuluje. Gross kłamie i manipuluje. Meducki jest nierzetelny. O innych szkoda gadać. Plik z wypowiedzią księdza Śledzianowskiego do pobrania tu: file4u.pl/download/242839/Ks__ledzianowski_o_Grossie_i_pogromie_kieleckim.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Ks. Śledzianowski - tu też można pobrać plik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 16:53 z wypowiedzią księdza Śledzianowskiego. www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=6992 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Ks. Śledzianowski - tu też można pobrać plik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 09:37 Serdeczne podziękowania dla Ks. Prof. J. Śledzianowskiego za niezłomne świadectwo prawdy o tzw. pogromie kieleckim. Niech dyletanci (również ci z kieleckiego saloonu) słuchają, poznają prawdę i zastanowią się nad dotychczasową swoją postawą w tej kwesti. Wiedza o tzw. pogromie kieleckim nawet wśród "elity kieleckiej władzy" jest bowiem przerażająca. Dlaczego oni również wpisują się w tą całą hućpę kłamstw i oszczertw o Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Gazeta Wyborcza i Gross - żałośni ludzikowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 17:10 www.rp.pl/artykul/87040.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniekzielonka Agent Mossadu maluje swastyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 20:49 W Nowym Jorku policja aresztowała Ivaylo Ivanowa podejrzanego o malowanie antysemickich haseł na domach, samochodach i synagogach. Jest on Żydem wychowanym w Bułgarii wyszkolonym przez Mossad Przyznał się do malowania swastyk na synagogach, samochodach itp. W domu miał bomby i materiały wybuchowe. www.jta.org/cgi-bin/iowa/breaking/106526.html Nie tak dawno pewna żydowska studentka malowała swastyki na drzwiach swojego i innych pokojów w akademiku. Widać z tego, że w interesie Żydów jest urabianie opinii, że wszędzie panuje antysemityzm. Bo gdyby nie panował, to kto by im dawał broń i pieniądze i kto napadałby na Afganistan, Irak, a może i Iran? Kto by się ulitował nad totalitarnym Izraelem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniekzielonka Re: Agent Mossadu maluje swastyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 21:00 Z powyższym doniesieniem jest związana wypowiedź byłego prezydenta Włoch Francesco Cossigi, który stwierdził, że terrorystyczne ataki 11.09.2001r. był dziełem służb specjalnych USA i Izraela. Powiedział w wywiadzie, że "wszystkie służby specjalne w Ameryce i Europie dobrze wiedzą, że te tragiczne ataki były planowane i zrealizowane przez Mossad, z pomocą syjonistycznego światka, celem zrzucenia winy na kraje arabskie, i celem skłonienia krajów zachodnich do wzięcia udziału w wojnach w Iraku i Afganistanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniekzielonka Bolek Wałęsa chce Unii Polsko-Izraelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 21:04 Czy Talmud jest faszystowski? www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=242 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Joseph Nitchthauser Żyd antysemita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 23:31 www.wirtualnapolonia.com/canada/opinie.asp?opinia=106077 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniekzielonka Mary McAleese mówi: Żydzi pocałujcie nas w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 07:29 Prezydent Irlandii w przemówieniu wygłoszonym 21 stycznia br. w ostrych słowach odparła ataki żydowskiego Centrum im. Szymona Wiesenthala, które zarzuciło irlandzkiemu muzeum Hunt Museum w Limerick posiadanie w swoich zbiorach 2000 "dzieł sztuki zrabowanych ofiarom Holokaustu" oraz "powiązania z nazistowskimi handlarzami dzieł sztuki". Podczas wizyty w muzeum, Prezydent Mary McAleese po raz pierwszy zabrała publicznie głos w tej sprawie i powiedziała, że "W młodości głęboko respektowałam Wiesenthala, i dalej go respektuję jako osobę, niestety nie mogę tego samego powiedzieć o Centrum im. Szymona Wiesenthala, które stargało swoje imię poprzez sposób w jaki potraktowano to muzeum". Centrum im. Wiesenthala bezzasadnie zarzuciło w 2003 roku muzeum Hunt Museum posiadanie "dzieł sztuki zrabowanych ofiarom Holokaustu", co wyjaśniła i oczyściła z oskarżeń specjalnie powołana królewska komisja Royal Irish Academy. Niestety, Centrum Wiesenthala planuje opublikowanie swoich własnych ocen, które mają być opublikowane w ciągu następnych trzech miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniekzielonka Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 09:05 Obchodziliśmy ostatnio 60. rocznicę krwawego "pogromu" kieleckiego. W polskich mediach elektronicznych obowiązuje oczywiście stara komunistyczna wersja, że mord na kieleckich Żydach był dziełem klerykalnej i antysemickiej tłuszczy, choć już we wspomnieniach premiera Stanisława Mikołajczyka napisanych na emigracji na Zachodzie i zatytułowanych "Rape of Poland" można wyczytać, że ten pogrom był dziełem funkcjonariusza UB majora Władysława Spychaja - Sobczyńskiego, wykonanym na zlecenie NKWD. Bezpośrednim sprawcą mordu był oddział wojska pod dowództwem sowieckiego oficera w polskim mundurze. Stanisław Mikołajczyk dodaje, że major Spychaj - Sobczyński wcześniej, jako szef UBP w Rzeszowie, zamordował wybitnego działacza ludowego z opozycyjnego PSL Władysława Kojdera. Sprawa "pogromu" kieleckiego została po latach podjęta przez znanego polskiego reportera Krzysztofa Kąkolewskiego, który wyniki swych badań opisał w książce "Umarły cmentarz", wydanej przez wydawnictwo von Borowiecki. Wynika z niej, że mjr Władysław Spychaj - Sobczyński jako szef wojewódzkiego UBP kolejno w Rzeszowie, Krakowie i Kielcach organizował pogromy antyżydowskie w tych właśnie miastach. Pogrom kielecki był z nich najgłośniejszy, gdyż pociągnął za sobą największą liczbę ofiar śmiertelnych wśród Żydów i zbiegł się z rocznicą amerykańskiego Dnia Niepodległości. Wskutek tego warszawscy korespondenci pism zachodnich zostali poinformowani o krwawym pogromie w Kielcach tegoż dnia na przyjęciu zorganizowanym w warszawskim hotelu "Polonia" przez ambasadora USA. I natychmiast wysłali korespondencje do swych gazet i agencji. Brat naszego noblisty Andrzej Miłosz nakręcił następnie w wytwórni Media-Kontakt, prowadzonej przez znanego opozycjonistę antykomunistycznego Mirosława Chojeckiego - członka KSS KOR oraz założyciela podziemnego wydawnictwa NOWa dwa filmy telewizyjne poświęcone tej sprawie. W filmach tych pt. "Pogrom" oraz "Henio" demonstruje on prawdę o pogromie, przygotowanym pod nadzorem NKWD przez majora W. Spychaja - Sobczyńskiego, a wykonanym siłami oddziału KBW pod dowództwem sowieckiego oficera w polskim mundurze oraz PPR-owskiej, względnie ubeckiej bojówki, pozorującej robotników pobliskiej fabryki metalowej. Ci bojówkarze zostali przyjęci do fabryki na kilka dni przed pogromem i ulotnili się jak jeden mąż następnego dnia po uwieńczonej sukcesem akcji. Oni wraz z żołnierzami zmasakrowali Żydów mieszkających w domu na Plantach, ale tylko z jednej klatki schodowej. Chodziło o wykonanie misternego zadania odstrzelenia wyłącznie Żydów wybierających się do Palestyny (Żydzi z drugiej klatki schodowej pozostawali pod ochroną UB). Dlatego nie mogło być mowy o dopuszczeniu pod dom niekontrolowanego motłochu. Chłopiec Henio Błaszczyk - jak sam opowiadał Andrzejowi Miłoszowi w nakręconym przez niego filmie - był dzieckiem konfidenta UB. Najpierw został wywieziony poza miasto, aby później na polecenie ojca opowiadać, iż był więziony przez Żydów w piwnicy domu na Plantach i im się wymknął. W dzień pogromu oprowadzali go po mieście umundurowani milicjanci i ci milicjanci opowiadali, iż Żydzi go więzili dla rytualnego mordu. Po pogromie tenże Henio był ukrywany przez dłuższy czas w piwnicy Urzędu Bezpieczeństwa, dla większej pewności, aby afera się nie wydała. Wszystko to opowiedział dorosły już Henryk Błaszczyk przed kamerą Andrzeja Miłosza już w III RP, nie ukrywając strachu, że może go spotkać kara za ujawnienie prawdy z ręki wszechpotężnych wciąż ubeków. I istotnie zginął wkrótce w podejrzanych okolicznościach zapewne z rąk podziemia ubeckiego. Można byłoby sądzić, że te dwa filmy Andrzeja Miłosza powinny być przypomniane polskim telewidzom przy sposobności uroczystych obchodów rocznicy pogromu kieleckiego. Jak mówił mi Mirosław Chojecki, z Media-Kontakt zgłosił on taką propozycję kierownictwu TVP, ale jego pomysł został zignorowany. W polskich elektronicznych środkach przekazu obowiązuje wszak antypolska wersja prof. Jana Tomasza Grossa, autora kłamliwej książki pt. "Sąsiedzi" o mordzie na Żydach z podlaskiego miasteczka Jedwabne w lipcu 1941 roku oraz świeżo wydanej po angielsku w USA pod tytułem "Strach" - jeszcze bardziej załganej książki o polskim powojennym antysemityzmie. Prawdy o Polsce powojennej nie uświadczysz nawet w działającej za nasze pieniądze telewizji publicznej. W odróżnieniu od prof. Jana Tomasza Grossa pamiętam tamte czasy (chodziłem do szkoły podstawowej na dolnym Mokotowie w Warszawie) i niczego takiego, co by świadczyło o opisywanym przez prof. Grossa "pogromowym polskim antysemityzmie" - nie zaobserwowałem. Nie zetknąłem się też z tego objawami podczas wyjazdów w Polskę na wakacje - na obozy młodzieżowe lub kolonie szkolne. Nie darmo więc już po jego pierwszej książce "Sąsiedzi" mówiono w Warszawie: "Łże jak Gross". Jan Tomasz Gross był w 1968 roku więźniem marcowym, załamał się w śledztwie i obciążył swych kolegów. Czytałem jego zeznania w materiałach własnego śledztwa i pamiętam obrzydliwości, jakie ze strachu opowiadał przesłuchującym go oficerom SB. Dziś odreagowuje swe frustracje, obciążając odpowiedzialnością za ówczesny komunistyczny antysemityzm Bogu ducha winny naród polski. Co więcej: dla zapewnienia monopolu michnikowo-grossowej wersji wydarzeń jakieś anonimowe krasnoludki w IPN dokonały kontrolowanego przecieku "informacji", w taki sposób, aby red. Krzysztof Kąkolewski - autor książki "Umarły cmentarz" i prawdziwy odkrywca prawdy o pogromie kieleckim jako dziele NKWD i UB został ustrzelony jako rzekomy współpracownik PRL-owskich służb specjalnych. Jakieś krasnale pokazały poza plecami osoby zainteresowanej jego akta w IPN kierownictwu gazet, z którymi współpracował, jego o niczym nie powiadamiając. Jest to akt lustracyjnej dintojry wykonany przez ludzi, którym zależy na zapewnieniu monopolu michnikowo-grossowej wersji wydarzeń. Adam Michnik jest przeciwnikiem lustracji, ale do głowy mu nie przyjdzie potępić takie praktyki lustracyjne. A chodzi o osobę, której dokonania można by porównać do zasług rosyjskiej odkrywczyni prawdy o zbrodni katyńskiej w archiwach sowieckich prof. Natalii Lebiediew. Red. Krzysztof Kąkolewski odkrył prawdę o zbrodni kieleckiej i za to ma taką właśnie zapłatę. W dodatku insynuuje się mu nieistotnie, godne potępienia donoszenie na kolegów z opozycji antykomunistycznej w roli TW Służby Bezpieczeństwa, niczym TW "Ketman", czyli Lesław Maleszka z "Gazety Wyborczej". Nic z tych rzeczy. Zarzuca mu się jedynie opłacanie się jakimiś sprawozdaniami wywiadowi PRL podczas wyjazdów zagranicznych, aby opisać hitlerowskiego zbrodniarza na spokojnej emeryturze w RFN lub zbrodnie bandy Mansona w USA. I za to organizuje się ostracyzm wobec tak zasłużonej dla prawdy historycznej osoby tuż przed uroczystymi obchodami rocznicy kieleckiego mordu. Co gorsza, nikt nie protestuje przeciwko takim gangsterskim praktykom. Ciekaw jestem, czy Jego Ekscelencja ksiądz metropolita lubelski, abp Józef Życiński również jemu wyrazi publicznie swój gniew i współczucie? Antoni Zambrowski Artykuł pierwotnie ukazał się w tygodniku "Najwyższy CZAS!" pt. "Cenzura pogromu?". PS. Z przykrością stwierdzam, że zawarte w mym artykule uszczypliwe uwagi odnośnie anonimowych krasnali z IPN, które ustrzeliły autora "Umarłego cmentarza" red. Krzysztofa Kąkolewskiego tuż przed obchodami 60. rocznicy pogromu kieleckiego, po głębszym zbadaniu okazały się pozbawione podstaw. Osoby, które poczuły się dotknięte moimi uwagami, najserdeczniej przepraszam. Nie zmienia to podstawowej tezy mego artykułu, iż w polskich mediach, zwłaszcza elektronicznych, panuje kłamliwa wersja o klerykalnym i antysemickim motłochu jako sprawcy pogromu, podczas gdy dobrze wiemy, że bezpośrednimi wykonawcami mordu na zlecenie NKWD była bojówka PPR-owska z miejscowej huty oraz milicjanci i oddział KBW pod dowództwem sowieckiego oficera w polskim mundurze. AZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 09:22 mój dziadek - przedwojenny kolejarz o pogromie dowiedział się w pociągu - ale dwa dni przed! zbrodnia podsłuchał rozmowę zgłosił to natychmiast swoim przełożonym w podziemiu gdzie był cała wojnę nie zeznawał przed zadnymi komisjami zaraz po wojnie - chciał zyc! wiedział np ze Win fotografował zdarzenie i negatywy przetrwały likwidacje członków organizacji, win miał swoich ludzi w UB i dokładnie obserwował zakłady tak Granat jak i Ludwików wiadomo równiez ze mozna dotrzec do archiwów NKwD - tylko to kosztuje - ale mozna kupic kopie dokumentów problem tylko w tym o czym Pan pisze - nikomu na tym nie zalezy odsłoniecie prawdy o pogromie miało by jeszcze większy ładunek jak katyń odsłoniło by pochodzenie całej władzy zydo-komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:54 Dlaczego poprawnej politycznie władzy nie zależy na wyjaśnieniu prawdy historycznje o wydarzeniach kieleckich z 4.VII.1946 roku? Kto zaprosił P. Grossa do Kielc? Dlaczego za prawdę powszechnie uznawane jest wyłącznie to co mówią bracia starsi w wierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:01 A kto jest tymi "braćmi starszymi w wierze" i czyimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:24 jacy sa to bracia bo Jezus spotkania z nimi nie przeżył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:28 Gość portalu: / napisał(a): > jacy sa to bracia bo Jezus spotkania z nimi nie przeżył To rozumiem, że tymi "starszymi braćmi" są Żydzi. Ale czyimi starszymi braćmi? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy43 Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku 26.01.08, 15:09 Na te wszystkie uczone wywody , przesiąknięte jadem i nienawiścią, powiem po prostu ,, prawda w oczy kole ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Żyd Zambrowski o pogromie, Grossie, Michniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 15:14 otóz to ta prawda - radziecka czy michnikowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Syn żydowskiego ministra kapo w obozie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 18:54 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080126&id=my13.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Kościół katolicki był zbawieniem dla Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 13:34 "Między innymi w 52 miejscach atakuje Kościół katolicki i duchowieństwo, zwłaszcza Prymasów Augusta Hlonda, Stefana Wyszyńskiego, kardynała Adama Sapiehę, formułując wobec nich oskarżenia o antysemityzm i odpowiedzialność za holokaust poprzez zaniechanie. Tymczasem np. Prymas Hlond realizował akcję ukrywania dzieci żydowskich w klasztorach. Gross zarzuca ks. kard. Sapiesze, że nie interweniował w kwestii holokaustu. Tymczasem jeden z historyków żydowskich Aleksander Biberstein pisze o rabinach, którzy prosili o interwencję kardynała i taka miała miejsce, jednak Niemcy wywieźli rabinów. Dlatego kardynał skupił się na tajnej akcji ratowania Żydów". www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080212&id=po23.txt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Gross to antysemita twierdzi profesor Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:31 Poniżej link do pobrania wypowiedzi profesora Nowaka. Wypowiada się także o spotkaniu w Kielcach. www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=7143 Odpowiedz Link Zgłoś