angelka 27.05.08, 23:47 Czy może ktos polecic jakies prywatne przedszkole w Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaja Re: prywatne przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.08, 13:36 Przedszkole im. Kubusia Puchatka przy ul Mielczarskiego (Obok ISKRY). Moje dziecko chodzi od 2007r. i jestem bardzo zadowolona. Opieka okj, duzo atrakcji, język angielski, wyjazdy co miesiąc do teatrzyku, imprezy na dzień dziecka itp. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJKA Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:03 Polecam MALUCHOLANDIE Kielce na ulicy KARCZOWKOWSKIEJ 44 profesjonalna kadra i wspaniala atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: prywatne przedszkole IP: *.chello.pl 06.08.08, 11:26 MUCHOLANDIA, co to za nazwa dla przedszkola? Ocipieliście?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umie czytac Re: prywatne przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:54 sama ocipialaś, wróc do podstawowki i naucz sie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:56 King Size dla każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: prywatne przedszkole IP: 77.223.219.* 08.08.08, 23:08 słyszałam bardzo dobre opinie o przedszkolu prowadzonym przez siostry na ul. Kościuszki,ale podobno jest się tam trudno dostać i to też chyba o czymś świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-ela Re: prywatne przedszkole IP: 81.15.171.* 26.08.08, 14:35 Na ul. Kościuszki nie ma przedszkola. Jest Ognisko Wychowawcze dla dzieci i prowadzą je siostry. Bywam często w okolicy i przeraża mnie widok tamtejszych dzieci ciężko pracujących fizycznie!! Jeden maluszek grabiami 2 razy od siebie większymi grabił liście z trawnika. Jeśli tak wygląda "wychowywanie", to ja dziękuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:04 Dawniej były prace przy szkołach i jakoś ludzie nie zostali wychowani na niewiadomo kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 18:37 Praktycznie żadna prywatna placówka nie podlega pod kuratorium i pod Men. spowodowane jest to przede wszystkim tym, że wymogi sanepidu są nie do przejścia. trzeba by było budynek od podstaw wybudować pod normy przedszkola, a kogo na to stać?.... Poza tym przedszkola prywatne nie mają dotacji od Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trini tratatata a nie przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 20:00 Kaju, wozisz z Krakowa dziecko do tej fabryczki pieniędzy? Teatrzyk co miesiąc, imprezy okolicznościowe są w każdym przedszkolu, ale to jest tylko drogą przechowalnią. Pytanie- czy to jest już przedszkole, zaaprobowane przez MEN, czy nadal prywatna firma o nazwie "Przedszkole im. Kubusia Puchatka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: tratatata a nie przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.08, 14:56 Przedszkole jest pod kontrolą sanepidu i kuratorium i ma zgodę MEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: tratatata a nie przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 19:36 Masz rację, prowadzałam tam dziecko.No początku było super.Miła dyrekcja, zabiegająca o aprobatę ,w porządku nauczycielki.A teraz to po prostu D N O. Brak wykwalifikowanej opieki, w ogóle brak opieki .Dziećmi opiekują się stażystki przysłane z UP, ja widziałam tam tylko dwie nauczycielki godne zaufania i to w grupach starszych, oraz dziewczynę ucząca angielskiego.W młodszych trudno zapamiętać- zmieniają się co miesiąc!Ale dyrekcja kasę bierze.Podniosła czesne nic nie dajac w zamian.Nauczyciele pracują po 7 godzin dziennie- więc co tu mówić o opiece, jak oni są po prostu przemęczeni.Z tego co wiem zarabiają po 1000 zł- ŚMIECH, przy czesnym 470 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 19:49 Kaju , a jak jest teraz- czy już opadł twój zachwyt.Czy nie przeraża cię, że twoim dzieckiem, które jest dla ciebie najważniejsze opiekują się stażystki bez kwalifikacji?Chyba ,że masz dziecko w grupach starszych -bo tylko tam znajdziesz kadrę z tytułem magistra i doświadczeniem w pracy.I koniec z teatrzykiem co miesiąc- w tym roku bardzo ograniczono wyjazdy, a impreza na dzień dziecka to żadna rewelacja- każda państwowa placówka je organizuje.Oprócz czesnego - dość wysokiego- to niczym się ono nie różni od zwykłej państwowej placówki.Powiedziałabym nawet, że niektóre państwowe placówki mają dużo więcej do zaoferowania niż to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia49 Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 23:21 Gorąco polecam prywatne przedszkole/żłobek na ul. Karczówkowskiej "Malucholndia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: prywatne przedszkole IP: *.aspro.pl 25.08.08, 16:04 jako ojciec 4-latka polecam Akademię Malucha na ul. Prostej 13, jest możliwość pozostawienia pociechy na cały dzień jak i na 1 godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: prywatne przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.08, 11:35 Uwaga!.Wszystkie prywatne obiekty oferujące opiekę nad dzieckiem, jeśli nie mają w nazwie " przedszkole" działają prawdopodobnie tylko w oparciu o ustawę o działalności gospodarczej. Prawdopodobnie nie mają zgody na przedszkola ze strony sanepidu, kuratorium i innch instytucji tylko na na jakieś ogniska lub tp. obiekty. Proszę sprawdzać zezwolenia lub dzwonić do kuratorium co to jest za rodzaj obiektu. Warto to zrobić bo przpuszczalnie nie ma nadzoru nad tymi obiektami ze strony kontrolujących instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś