Dodaj do ulubionych

prywatne przedszkole

27.05.08, 23:47
Czy może ktos polecic jakies prywatne przedszkole w Kielcach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: prywatne przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.08, 13:36
      Przedszkole im. Kubusia Puchatka przy ul Mielczarskiego (Obok ISKRY). Moje
      dziecko chodzi od 2007r. i jestem bardzo zadowolona. Opieka okj, duzo atrakcji,
      język angielski, wyjazdy co miesiąc do teatrzyku, imprezy na dzień dziecka
      itp. Bardzo polecam.
      • Gość: MAJKA Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:03
        Polecam MALUCHOLANDIE Kielce na ulicy KARCZOWKOWSKIEJ 44
        profesjonalna kadra i wspaniala atmosfera
        • Gość: hawk Re: prywatne przedszkole IP: *.chello.pl 06.08.08, 11:26
          MUCHOLANDIA, co to za nazwa dla przedszkola? Ocipieliście?!
          • Gość: umie czytac Re: prywatne przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:54
            sama ocipialaś, wróc do podstawowki i naucz sie czytac
            • Gość: as Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:56
              King Size dla każdego!
              • Gość: mama Re: prywatne przedszkole IP: 77.223.219.* 08.08.08, 23:08
                słyszałam bardzo dobre opinie o przedszkolu prowadzonym przez siostry na ul.
                Kościuszki,ale podobno jest się tam trudno dostać i to też chyba o czymś świadczy
                • Gość: x-ela Re: prywatne przedszkole IP: 81.15.171.* 26.08.08, 14:35
                  Na ul. Kościuszki nie ma przedszkola. Jest Ognisko Wychowawcze dla
                  dzieci i prowadzą je siostry. Bywam często w okolicy i przeraża mnie
                  widok tamtejszych dzieci ciężko pracujących fizycznie!! Jeden
                  maluszek grabiami 2 razy od siebie większymi grabił liście z
                  trawnika. Jeśli tak wygląda "wychowywanie", to ja dziękuję....
                  • Gość: xxx Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:04
                    Dawniej były prace przy szkołach i jakoś ludzie nie zostali wychowani na
                    niewiadomo kogo.
                    • Gość: klara Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 18:37
                      Praktycznie żadna prywatna placówka nie podlega pod kuratorium i pod Men.
                      spowodowane jest to przede wszystkim tym, że wymogi sanepidu są nie do
                      przejścia. trzeba by było budynek od podstaw wybudować pod normy przedszkola, a
                      kogo na to stać?.... Poza tym przedszkola prywatne nie mają dotacji od Państwa.
      • Gość: trini tratatata a nie przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 20:00
        Kaju, wozisz z Krakowa dziecko do tej fabryczki pieniędzy?
        Teatrzyk co miesiąc, imprezy okolicznościowe są w każdym przedszkolu, ale to
        jest tylko drogą przechowalnią. Pytanie- czy to jest już przedszkole,
        zaaprobowane przez MEN, czy nadal prywatna firma o nazwie "Przedszkole im.
        Kubusia Puchatka"?
        • Gość: kaja Re: tratatata a nie przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.08, 14:56
          Przedszkole jest pod kontrolą sanepidu i kuratorium i ma zgodę MEN
        • Gość: mała Re: tratatata a nie przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 19:36
          Masz rację, prowadzałam tam dziecko.No początku było super.Miła
          dyrekcja, zabiegająca o aprobatę ,w porządku nauczycielki.A teraz to
          po prostu D N O. Brak wykwalifikowanej opieki, w ogóle brak
          opieki .Dziećmi opiekują się stażystki przysłane z UP, ja widziałam
          tam tylko dwie nauczycielki godne zaufania i to w grupach starszych,
          oraz dziewczynę ucząca angielskiego.W młodszych trudno zapamiętać-
          zmieniają się co miesiąc!Ale dyrekcja kasę bierze.Podniosła czesne
          nic nie dajac w zamian.Nauczyciele pracują po 7 godzin dziennie-
          więc co tu mówić o opiece, jak oni są po prostu przemęczeni.Z tego
          co wiem zarabiają po 1000 zł- ŚMIECH, przy czesnym 470 zł.
      • Gość: majka Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 19:49
        Kaju , a jak jest teraz- czy już opadł twój zachwyt.Czy nie przeraża
        cię, że twoim dzieckiem, które jest dla ciebie najważniejsze
        opiekują się stażystki bez kwalifikacji?Chyba ,że masz dziecko w
        grupach starszych -bo tylko tam znajdziesz kadrę z tytułem magistra
        i doświadczeniem w pracy.I koniec z teatrzykiem co miesiąc- w tym
        roku bardzo ograniczono wyjazdy, a impreza na dzień dziecka to żadna
        rewelacja- każda państwowa placówka je organizuje.Oprócz czesnego -
        dość wysokiego- to niczym się ono nie różni od zwykłej państwowej
        placówki.Powiedziałabym nawet, że niektóre państwowe placówki mają
        dużo więcej do zaoferowania niż to.
    • Gość: monia49 Re: prywatne przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 23:21
      Gorąco polecam prywatne przedszkole/żłobek na ul. Karczówkowskiej "Malucholndia!
    • Gość: tata Re: prywatne przedszkole IP: *.aspro.pl 25.08.08, 16:04
      jako ojciec 4-latka polecam Akademię Malucha na ul. Prostej 13,
      jest możliwość pozostawienia pociechy na cały dzień jak i na 1
      godzinę.
    • Gość: kaśka Re: prywatne przedszkole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.08, 11:35
      Uwaga!.Wszystkie prywatne obiekty oferujące opiekę nad dzieckiem, jeśli nie mają
      w nazwie " przedszkole" działają prawdopodobnie tylko w oparciu o ustawę o
      działalności gospodarczej. Prawdopodobnie nie mają zgody na przedszkola ze
      strony sanepidu, kuratorium i innch instytucji tylko na na jakieś ogniska lub
      tp. obiekty. Proszę sprawdzać zezwolenia lub dzwonić do kuratorium co to jest za
      rodzaj obiektu. Warto to zrobić bo przpuszczalnie nie ma nadzoru nad tymi
      obiektami ze strony kontrolujących instytucji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka