Dodaj do ulubionych

Wielki plan dla Kielc

01.06.08, 23:12
A co z komunikacją miejską? To jedna z najważniejszych rzeczy dla miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: xtrmntr A po co Ci komunikacja miejska? IP: *.triad.res.rr.com 02.06.08, 01:09
      CK to ogromne miasto dlatego w każdej dzielnicy będzie hipermarket/galeria w
      którym będzie sie skupiało życie. Dzięki temu nie potrzebne będzie
      przemieszczanie między dzielnicami a zatem korki (w sumie to raczej koreczki dla
      kogoś kto był w jakimkolwiek dużym miescie - najwidoczniej Luby tak kocha CK i
      mu na nim zależy że nigdzie się nie rusza to i nie wie).

Tylko po ch... ten parking na pl. Knstytucji w takim razie?

Luby - ty i te twoje klakiery z BPP lepiej poczytajcie jakąś fachową literaturę
      nt. co się dzieje jak jest za dużo centrów handlu wielkopowierzchniowego - w
      krajach które mają doświadczenia wieloletnie w tej kwestii.

I raz na zawsze: DKN! posłuchaj ludzi którzy się znają na planowaniu i są
      przeciwni parkingowi naprzeciw twoich okien (bo one kiedys w końcu nie będą
      twoje - wiem ciężko ci uwierzyć ale taka jest smutna prawda).
      • Gość: wsiowy Re: A po co Ci komunikacja miejska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:11
        a gdzie te tramwaje, lotniska, ogrody zoologiczne co proponował senator Massalski, morza chęcińskie gdzie postawił swoja chatę senator Massalski?
        ludzie bądźta nienormalni inaczej?
    • Gość: kos Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:07
      Kiedy wreszcie ubaniści kieleccy zrozumieją że bez elektrycznego
      środka komunikacji daleko nie zajadą?
    • Gość: alik Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:35
      Dlaczego plan przewiduje duże markety w połnocnej części
      miasta,przecież w ty rejoniejest galeria Echo,REAL,małe TESCO.Nie
      widzę w planach inwetycji handlowych w rejonie
      Barwinka ,Baranówka,oś.Podhala,Bukówki.Tu przydałby się choć mały
      LIDL lub małe TESCO.
      • Gość: Tom Daj spokoj z tymy smierdzacymi blaszakami IP: *.chello.pl 02.06.08, 12:05
        Nie masz ciekawszych zajec tylko lazic po tych smierdzacych
        barakach ?
        • Gość: do aliczka Re: Daj spokoj z tymy smierdzacymi blaszakami IP: *.chello.pl 02.06.08, 14:08
          to widocznie jestes slepy bo dla tych dzielnic co wymieniles sklep
          wielkopowioerzchniowy powstanie w dyminach.
      • Gość: Ja-CK Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 02.06.08, 18:04
        W życiu, żadnych marketów tu!!! Najpiękniejsza część Kielc, a ty chcesz jakieś gów.. tu sadzić, już Castorame posadzili, ooo jakie piękne widoki teraz !!
    • haxman Wielki plan dla Kielc 02.06.08, 17:56
      Co do komunikacji to przecież pozyskali środki z UE na 40 nowych autobusów. Trzeba teraz pilnować, żeby tego nie roztrwonili na idiotyzmy typu mojżeszowe tablice.
    • Gość: Ja-ck Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 02.06.08, 18:08
      Jak dla mnie, brakuje wciąż pomysłu na "Wietrznie" , przecież to jest świetny teren do wykorzystania rekreacyjnego. Zrobić tam jakieś fajne ścieżki rowerowe, ścieżki do pobiegania, żeby to zaczeło żyć. Wietrznia przypomina mi trochę krakowski Zakrzówek. Jak by sie za to porządnie zabrać to by wyszło super miejsce na skale krajową
      • Gość: antyWEL Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:09
        Dokładnie.
      • Gość: dan Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 00:44
        a ja słyszałem co nie co na temat Wietrzni...
        na inwestycje.kielce.pl coś było o ile się nie mylę
      • Gość: slichowice Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.pu.kielce.pl 04.06.08, 10:26
        Pomysł na Wietrznię już na pewno jest - jak TBS zabuduje tereny przy rezerwacie
        Ślichowice, to się weźmie za Wietrznię. Trzeba tylko trochę odczekać, żeby się
        znowu jakiś "przypadkowy komitet protestacyjny" nie przyplątał. No i sprawę
        załatwić po cichu ;-)
    • Gość: ... Wielki plan dla Kielc - wybrać nowe władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:18
      To jedyny plan, który przyniesie coś dobrego :-)
      • Gość: troll Re: Wielki plan dla Kielc - wybrać nowe władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:23
        a co z wjazdem do Kielc od strony Dymin ?? Projekt jest ale tylko do Kalinowej a
        co z resztą ?? Juz dziś zeby dostać sie do Kielc trzeba odstać swoje bite 20
        minut rano nie mówiąc o wyjezdzie z Kielc przed weekendem.
    • Gość: dede wiocha w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:55
      Z tych wielkich planów na razie zbudowano podest z desek na koszmarnym poletku w
      centrum wojewódzkiego miasta, obok "parkingu", ogrodzonego zardzewiałym drutem.
      Nazywa się to "strefą kibica".

Wizytówka Kielc :-)

WSTYD!
      • paawel.ck Re: wiocha w centrum 04.06.08, 11:23
        nikt Ci nie karze przychodzić do "Strefy Kibica"!!! wioche to masz u siebie na
        podwórku, idź do obory wydoić krowę "miastowy człowieku":-)
        • Gość: flaga Re: wiocha w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 16:19
          paawel.ck napisał:

> nikt Ci nie karze przychodzić do "Strefy Kibica"!!! wioche to masz u siebie na
          > podwórku, idź do obory wydoić krowę "miastowy człowieku":-)

Krytykujesz innych,a jak widać sam masz aspiracje obejmujące mecz piłki kopanej
          i jazdę rozklekotanym BMW do Tesco...
          • paawel.ck Re: wiocha w centrum 05.06.08, 08:45
            jeszcze zapomniałeś dodać wypicie zimnego piwka;)
            • Gość: sky Re: wiocha w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 16:32
              jak tak lubisz piłeczkę kopaną, to mam dla Ciebie mieszkanie na Al. Legionów -
              okna od strony stadionu. znajdziesz - na oknie jest ogłoszenie.
    • Gość: dam_22 Wielki plan dla Kielc IP: 213.227.96.* 03.06.08, 17:53
      FAJNIE!!!;] PODOBA MI SIE!! 3MAM KCIUKI
    • Gość: kielczanin Wielki plan dla Kielc IP: *.netcity.pl 04.06.08, 16:09
      coś sie zaczyna dziac w tych Kielcach. Może wiecej konkretów dla ulic
      Bernardyńskiej, Diamentowej, Kryształowej sa tam piekne działki a teren
      zabokowany pod ujecia wodne. Jak myslicie budownictwo mieszkaniowe na tym
      terenie byłoby szkodliwe dla ujec wodnych gdyby zrobiono tam kanalizacje czy
      lepiej słuza ochronie ujec pozbijane z desek kible gdzie potzreby złatwia sie
      bezposrednio do dołA zapomniałem o włascicelach szamb, którzy od dawna nie
      pamietaja jak wyglada wóz asenizacyjny.

• Gość: PP Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 06.06.08, 00:33
        Czekam cierpliwie na więcej szczegółów. To bardzo dobra wiadomosć.
        Dobrze by było gdyby opracowaniu tych planów towarzyszyły jakies
        konsultacje z mieszkańcami.
        • Gość: SmurfMadrala Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:59
          Powstał nareszcie,w bólach,bardzo oczekiwany Plan.
          Ormowcy forumowi zrobiliby lepszy,niech zrobia wg zasad i zapalu
          jaki tu (na forum)panuje.
          Ja wybieram ten magistracki (autor główny A.Hajdorowicz).
          Podziwiam faceta m.in. za odwage pracy dla stada polactwa
          szkieletczyżnianego,ogromnej loży szyderców z wykrzywiona,krytyczna gęba!
          Ktokolwiek zrobi tu coś społecznej miary jest prawie samobójcą.

Czy ktoś ma tu poważanie?
          Odpowiadać smiało! Ojszczypłoty z tzw.pseudoplacu obrazajacego Konstytucję!
          Eseldowcy !Promujcie swoich członków z ramienia wysunietych na czoło -autorytetów moralno-etyczno-kryminalnych!
          A gdzie managery z PO,czy wszyscy poszli do telesklepów bezkarnie obiecywać?A może zajeci reklamą reklamy samych siebie?
          • Gość: PP Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 07.06.08, 02:00
            Eee... Podziwiam talent słowotwórczy
          • Gość: hmmm Re: Wielki plan dla Kielc IP: 77.223.220.* 07.06.08, 09:05
            Mam sąsiadkę,która na siłę chce sprawiać wrażenie światłej,
            bogobojnej damy.Bez powodu potrafi obrzucić,nawet
            dziecko,wyrafinowanymi epitetami.No cóż,zdarzają się tacy
            ludzie,którzy co jakiś czas,jak wulkan muszą wyrzucić z siebie lawę
            nienawiści aby samoczynnie oczyścić się- z kompleksu.Wybaczmy im.
          • Gość: Mirek ck SmurfieMądralo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:26
            Jakże bliska jest mi twoja filozofia i pogląd na tą sprawę!Tekstem o
            kielecczyznianej loży szyderców o krzywych mordach trafiłeś w dychę
            lepiej bym tego nie ujął!Zastanawia mnie skąd biorą się te
            oszołomony bo to zjawisko jest ewenementem w skali kraju.Chyba za
            dużo u nas napływowego motłochu nie związanego emocjonalnie z tym
            miastem...
            • Gość: ciećmądrala Re: SmurfieMądralo IP: 77.223.220.* 07.06.08, 14:47
              Nie trzeba być filozofem tubylcem,aby wiedzieć,że emocje nie idą w
              parze z rozumem,oj nie :-)
          • Gość: gargamel Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 23:26
            > Eseldowcy !Promujcie swoich członków z ramienia wysunietych na czoło -autorytet
            > ów moralno-etyczno-kryminalnych!
            > A gdzie managery z PO,czy wszyscy poszli do telesklepów bezkarnie obiecywać?A m
            > oże zajeci reklamą reklamy samych siebie?

Siedź cicho świromoherze !
    • Gość: kielczanin Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:53
      Tylko Geniusz mógł wymyśleć coś takiego. Gratruluję pomysłów. Do
      Dzieła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: antyWEL nieunikniona przyszłość Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 11:18
      www.kolej.one.pl/foto/41/1121635877.jpg
    • Gość: Kielce mój dom Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:19
      UEFA wytyka Polsce w związku z Euro 2012...Macie zbyt mało lotnisk!A
      te które istnieją,są do d...!Taki tekst leciał dziś w TVN24,można
      sprawdzić...Wobec tego Panie Lubawski,nie pozostaje nic innego jak
      życzyć Panu determinacji w kwestii lotniska w Obicach!Niech się Pan
      nie poddaje!
      • Gość: lotnik kryj się Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:46
        Ale Łobice będą za daleko od stadionów. Gdyby WEL wybudował większy stadion, a
        na obrzeżach Kielc za tą kasę byłby większy, Łobice by miały sens. A tak nie
        mają żadnego. Lepiej poprawić dojazd do Balic i Okęcia - taniej i więcej ludzi z
        tego skorzysta.
      • Gość: acorn Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.klc.vectranet.pl 29.06.08, 23:08
        Ty masz chyba jakiś proobicki telewizor, bo u mnie w TVN24 mówili to o
        Ukrainie; no ale każdy słyszy co mu pasuje.

My akurat mamy lotnisko - w Masłowie, a obickie piachy leżą ugorem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka