antywel 01.06.08, 23:12 A co z komunikacją miejską? To jedna z najważniejszych rzeczy dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xtrmntr A po co Ci komunikacja miejska? IP: *.triad.res.rr.com 02.06.08, 01:09 CK to ogromne miasto dlatego w każdej dzielnicy będzie hipermarket/galeria w którym będzie sie skupiało życie. Dzięki temu nie potrzebne będzie przemieszczanie między dzielnicami a zatem korki (w sumie to raczej koreczki dla kogoś kto był w jakimkolwiek dużym miescie - najwidoczniej Luby tak kocha CK i mu na nim zależy że nigdzie się nie rusza to i nie wie). Tylko po ch... ten parking na pl. Knstytucji w takim razie? Luby - ty i te twoje klakiery z BPP lepiej poczytajcie jakąś fachową literaturę nt. co się dzieje jak jest za dużo centrów handlu wielkopowierzchniowego - w krajach które mają doświadczenia wieloletnie w tej kwestii. I raz na zawsze: DKN! posłuchaj ludzi którzy się znają na planowaniu i są przeciwni parkingowi naprzeciw twoich okien (bo one kiedys w końcu nie będą twoje - wiem ciężko ci uwierzyć ale taka jest smutna prawda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiowy Re: A po co Ci komunikacja miejska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:11 a gdzie te tramwaje, lotniska, ogrody zoologiczne co proponował senator Massalski, morza chęcińskie gdzie postawił swoja chatę senator Massalski? ludzie bądźta nienormalni inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:07 Kiedy wreszcie ubaniści kieleccy zrozumieją że bez elektrycznego środka komunikacji daleko nie zajadą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:35 Dlaczego plan przewiduje duże markety w połnocnej części miasta,przecież w ty rejoniejest galeria Echo,REAL,małe TESCO.Nie widzę w planach inwetycji handlowych w rejonie Barwinka ,Baranówka,oś.Podhala,Bukówki.Tu przydałby się choć mały LIDL lub małe TESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Daj spokoj z tymy smierdzacymi blaszakami IP: *.chello.pl 02.06.08, 12:05 Nie masz ciekawszych zajec tylko lazic po tych smierdzacych barakach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aliczka Re: Daj spokoj z tymy smierdzacymi blaszakami IP: *.chello.pl 02.06.08, 14:08 to widocznie jestes slepy bo dla tych dzielnic co wymieniles sklep wielkopowioerzchniowy powstanie w dyminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-CK Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 02.06.08, 18:04 W życiu, żadnych marketów tu!!! Najpiękniejsza część Kielc, a ty chcesz jakieś gów.. tu sadzić, już Castorame posadzili, ooo jakie piękne widoki teraz !! Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Wielki plan dla Kielc 02.06.08, 17:56 Co do komunikacji to przecież pozyskali środki z UE na 40 nowych autobusów. Trzeba teraz pilnować, żeby tego nie roztrwonili na idiotyzmy typu mojżeszowe tablice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-ck Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 02.06.08, 18:08 Jak dla mnie, brakuje wciąż pomysłu na "Wietrznie" , przecież to jest świetny teren do wykorzystania rekreacyjnego. Zrobić tam jakieś fajne ścieżki rowerowe, ścieżki do pobiegania, żeby to zaczeło żyć. Wietrznia przypomina mi trochę krakowski Zakrzówek. Jak by sie za to porządnie zabrać to by wyszło super miejsce na skale krajową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:09 Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 00:44 a ja słyszałem co nie co na temat Wietrzni... na inwestycje.kielce.pl coś było o ile się nie mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slichowice Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.pu.kielce.pl 04.06.08, 10:26 Pomysł na Wietrznię już na pewno jest - jak TBS zabuduje tereny przy rezerwacie Ślichowice, to się weźmie za Wietrznię. Trzeba tylko trochę odczekać, żeby się znowu jakiś "przypadkowy komitet protestacyjny" nie przyplątał. No i sprawę załatwić po cichu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Wielki plan dla Kielc - wybrać nowe władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:18 To jedyny plan, który przyniesie coś dobrego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Wielki plan dla Kielc - wybrać nowe władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:23 a co z wjazdem do Kielc od strony Dymin ?? Projekt jest ale tylko do Kalinowej a co z resztą ?? Juz dziś zeby dostać sie do Kielc trzeba odstać swoje bite 20 minut rano nie mówiąc o wyjezdzie z Kielc przed weekendem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede wiocha w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:55 Z tych wielkich planów na razie zbudowano podest z desek na koszmarnym poletku w centrum wojewódzkiego miasta, obok "parkingu", ogrodzonego zardzewiałym drutem. Nazywa się to "strefą kibica". Wizytówka Kielc :-) WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
paawel.ck Re: wiocha w centrum 04.06.08, 11:23 nikt Ci nie karze przychodzić do "Strefy Kibica"!!! wioche to masz u siebie na podwórku, idź do obory wydoić krowę "miastowy człowieku":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaga Re: wiocha w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 16:19 paawel.ck napisał: > nikt Ci nie karze przychodzić do "Strefy Kibica"!!! wioche to masz u siebie na > podwórku, idź do obory wydoić krowę "miastowy człowieku":-) Krytykujesz innych,a jak widać sam masz aspiracje obejmujące mecz piłki kopanej i jazdę rozklekotanym BMW do Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś
paawel.ck Re: wiocha w centrum 05.06.08, 08:45 jeszcze zapomniałeś dodać wypicie zimnego piwka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: wiocha w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 16:32 jak tak lubisz piłeczkę kopaną, to mam dla Ciebie mieszkanie na Al. Legionów - okna od strony stadionu. znajdziesz - na oknie jest ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dam_22 Wielki plan dla Kielc IP: 213.227.96.* 03.06.08, 17:53 FAJNIE!!!;] PODOBA MI SIE!! 3MAM KCIUKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Wielki plan dla Kielc IP: *.netcity.pl 04.06.08, 16:09 coś sie zaczyna dziac w tych Kielcach. Może wiecej konkretów dla ulic Bernardyńskiej, Diamentowej, Kryształowej sa tam piekne działki a teren zabokowany pod ujecia wodne. Jak myslicie budownictwo mieszkaniowe na tym terenie byłoby szkodliwe dla ujec wodnych gdyby zrobiono tam kanalizacje czy lepiej słuza ochronie ujec pozbijane z desek kible gdzie potzreby złatwia sie bezposrednio do dołA zapomniałem o włascicelach szamb, którzy od dawna nie pamietaja jak wyglada wóz asenizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 06.06.08, 00:33 Czekam cierpliwie na więcej szczegółów. To bardzo dobra wiadomosć. Dobrze by było gdyby opracowaniu tych planów towarzyszyły jakies konsultacje z mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMadrala Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:59 Powstał nareszcie,w bólach,bardzo oczekiwany Plan. Ormowcy forumowi zrobiliby lepszy,niech zrobia wg zasad i zapalu jaki tu (na forum)panuje. Ja wybieram ten magistracki (autor główny A.Hajdorowicz). Podziwiam faceta m.in. za odwage pracy dla stada polactwa szkieletczyżnianego,ogromnej loży szyderców z wykrzywiona,krytyczna gęba! Ktokolwiek zrobi tu coś społecznej miary jest prawie samobójcą. Czy ktoś ma tu poważanie? Odpowiadać smiało! Ojszczypłoty z tzw.pseudoplacu obrazajacego Konstytucję! Eseldowcy !Promujcie swoich członków z ramienia wysunietych na czoło -autorytetów moralno-etyczno-kryminalnych! A gdzie managery z PO,czy wszyscy poszli do telesklepów bezkarnie obiecywać?A może zajeci reklamą reklamy samych siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.chello.pl 07.06.08, 02:00 Eee... Podziwiam talent słowotwórczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Wielki plan dla Kielc IP: 77.223.220.* 07.06.08, 09:05 Mam sąsiadkę,która na siłę chce sprawiać wrażenie światłej, bogobojnej damy.Bez powodu potrafi obrzucić,nawet dziecko,wyrafinowanymi epitetami.No cóż,zdarzają się tacy ludzie,którzy co jakiś czas,jak wulkan muszą wyrzucić z siebie lawę nienawiści aby samoczynnie oczyścić się- z kompleksu.Wybaczmy im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek ck SmurfieMądralo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:26 Jakże bliska jest mi twoja filozofia i pogląd na tą sprawę!Tekstem o kielecczyznianej loży szyderców o krzywych mordach trafiłeś w dychę lepiej bym tego nie ujął!Zastanawia mnie skąd biorą się te oszołomony bo to zjawisko jest ewenementem w skali kraju.Chyba za dużo u nas napływowego motłochu nie związanego emocjonalnie z tym miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciećmądrala Re: SmurfieMądralo IP: 77.223.220.* 07.06.08, 14:47 Nie trzeba być filozofem tubylcem,aby wiedzieć,że emocje nie idą w parze z rozumem,oj nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 23:26 > Eseldowcy !Promujcie swoich członków z ramienia wysunietych na czoło -autorytet > ów moralno-etyczno-kryminalnych! > A gdzie managery z PO,czy wszyscy poszli do telesklepów bezkarnie obiecywać?A m > oże zajeci reklamą reklamy samych siebie? Siedź cicho świromoherze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:53 Tylko Geniusz mógł wymyśleć coś takiego. Gratruluję pomysłów. Do Dzieła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL nieunikniona przyszłość Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 11:18 www.kolej.one.pl/foto/41/1121635877.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielce mój dom Wielki plan dla Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:19 UEFA wytyka Polsce w związku z Euro 2012...Macie zbyt mało lotnisk!A te które istnieją,są do d...!Taki tekst leciał dziś w TVN24,można sprawdzić...Wobec tego Panie Lubawski,nie pozostaje nic innego jak życzyć Panu determinacji w kwestii lotniska w Obicach!Niech się Pan nie poddaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik kryj się Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:46 Ale Łobice będą za daleko od stadionów. Gdyby WEL wybudował większy stadion, a na obrzeżach Kielc za tą kasę byłby większy, Łobice by miały sens. A tak nie mają żadnego. Lepiej poprawić dojazd do Balic i Okęcia - taniej i więcej ludzi z tego skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acorn Re: Wielki plan dla Kielc IP: *.klc.vectranet.pl 29.06.08, 23:08 Ty masz chyba jakiś proobicki telewizor, bo u mnie w TVN24 mówili to o Ukrainie; no ale każdy słyszy co mu pasuje. My akurat mamy lotnisko - w Masłowie, a obickie piachy leżą ugorem. Odpowiedz Link Zgłoś