Dodaj do ulubionych

straż miejska

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 15:59
Czekam, która z gazet rozpocznie na poważnie kampanię na rzecz rozwiązania
Straży Miejskiej. Z kilku interwencji o które prosiłem w ciągu całego ich
istnienia nie doszła do skutku żadna. Ostanio okazało się, że są to pracownicy
sezonowi,zimą nie są w stanie odróżnić terenów zielonych od chodników i ulic,
czyli praktycznie kontrolę nad bezchołowiem w parkowaniu mają z głowy. To
tylko jeden kwiatek mam ich więcej. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: JL Re: straż miejska IP: *.barbara.ds.polsl.gliwice.pl 19.01.02, 08:50
      Ja bym nie nie likwidował Strazy Miejskiej, ale bym ich pogonił do roboty,
      mogli by częściej kontrolować nie tylko parkujace samochody ale też czy jest
      wszystko odśnieżone ..... maja przecież do tego prawo jak i OBOWIĄZEK !
      • Gość: kaszub Re: straż miejska IP: 212.160.211.* 13.06.02, 13:10
        każde osiedle w mieście ma problem z miejscami parkingowymi, ale oczywiście nie
        tłumaczy to pozostawiania samochodów byla jak i byle gdzie. po pierwsze straż
        miejska powinna codziennymi patrolami np o godz 5.00 sprawdzać parkujących na
        ośiedlach i karać, karać, karać. był przypadek na ślichowicach gdzie zapaliły
        się samochody i wyobraźcie sobie że straz pożarna nie potrafiła do nich
        dojechać, co by było gdyby palił się blok i ludzie potrzebowaliby pomocy!!!
        Policja w polsce chwali się osiągnięciami w łapaniu przestępców, a tak naprawdę
        najbardziej przykre dla mieszkańców są te trobne wykroczenia typu parkowanie na
        trawnikach czy spożywanie alkoholu pod klatkami. dlaczego dzielne patrole
        policji nie zwracaja uwagi na źle parkujących (na ślichowicach), a może to juz
        norma i tylko ja jestem zacofany!!! pozdrawiam redaktorów "gazety w kielcach"
        • Gość: MirMir Re: straż miejska IP: 212.244.76.* 06.02.03, 08:51
          Pod polibudą pod budynkiem B non stop jest zablokowany przejazd pomimo tabliczki
          "Droga pożarowa, nie parkować".

Gdzie jak gdzie, ale tam ma kto zadziałać - władze uczelni. Tylko że
          podejrzewam, że częśćz tych wózków właśnie do nich należy.
        • Gość: Guru Re: straż miejska IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 09.03.03, 13:09
          To ten który wzywa policję i SM bo mu samochody przeszkadzają, albo zazdrosci
          innym że mają a on nie ma. To taki "pies ogrodnika". Trzeba mu kiedyś mordę
          obić za te jego przekonania. Uważjcie na kapusia. Każdy ma prawo postawić auto
          przed swoim mieszkańiem , blokiem, podjechać pod klatkę. Po to są wybudowane
          drogi podjazdowe na osiedlach.
          • Gość: gość Re: straż miejska IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.14, 14:28
            Przyjechałeś głupku z wiochy i myślisz, że w mieście można parkować na trawnikach i blokować przejazd innym bo po to są drogi. Wracaj na wiochę skąd przyjechałeś i parkuj gdzie chcesz. Mordę to trzeba tobie obić panie GURU. Poziomem inteligencji to ty nie grzeszysz, ale słoiki już tak mają.
    • Gość: zdziwion Re: straż miejska IP: 212.182.69.* 04.05.02, 19:59
      to w Kielcach jest straż Miejska? Od kiedy tu mieszkam (10lat)jej nie widziałem
    • Gość: Bernard Re: straż miejska IP: 62.244.141.* 29.05.02, 08:25
      We wtorek 28.05.2002o około godz.18.00 wylała Silnica. Mój samochód był jednym
      z wielu, który znalazł się pod wodą. Przybyła straż miejska ( w ilości 8
      chłopa)- dokonała szeroko pojętego oglądu stuacji niewątpliwie kryzysowej,
      rozpoczęła komentowanie przez własny sytem łączności. Zona podeszła do jednego
      z nich zapytując o numer telefonu do pomocy drogowej spotkała się z
      atakiem "pani co pani, głowę zawraca, na Białogonie ludzie na dachach
      siedzą...a pani z taką pierdołą.." - prawdziwy sztab antykryzysowy.
    • Gość: JL Re: straż miejska IP: *.barbara.ds.polsl.gliwice.pl 26.06.02, 09:06
      > Czekam, która z gazet rozpocznie na poważnie kampanię na rzecz rozwiązania
      > Straży Miejskiej. Z kilku interwencji o które prosiłem w ciągu całego ich
      > istnienia nie doszła do skutku żadna.

lepiej ich pogonic do roboty, niech patrolują ULICE, karzą za brud na posesjach
      iprzed posesjami, niech pilnuja porządku
    • Gość: mad max Re: straż miejska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 13:44
      Zbyszku. Straż miejska interweniuje szybciej niż policja. Możę wiesz że Policja
      ma do dyspozycji jeden!!! radiowóz na pół KIelc po godz 22:00
      • Gość: Mucha Re: straż miejska IP: 212.244.76.* 06.02.03, 08:33
        Skoro mowa o policji to jestem ciekawy, czy te radiowozy co właściwie non stop
        (często dwa, rzadko trzy na raz) stoją przy barze na rogu Sandomierskiej i
        Manifestu, to w czasie jakiejś przerwy "na lunch", czy też w czasie pracy?

Bo jak mi się zdarzyło dzwonić po policje po stłuczce (dość poważnej, ale bez
        rannych) to im się nie chciało przyjechać. "Są ranni? Nie? To załatwcie to
        panowie sami, nie mamy czasu na takie bzdety...".

I na co ja płacę podatki?...
        • Gość: smurfmadrala Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.14, 09:49
          Wiosna! Czas porządków i wyrzucania śmieci.
          Kiedy wreszcie "Straż" Miejska trafi na kompost?
          Można PRZEJŚCIOWO /!!!/ dać im etaty sprzątania ptasich odchodów w Parku Miejskim
          i psich "pamiątek" po osiedlach, placach, ulicach CK.
          • Gość: nie Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 15:21
            Gość portalu: smurfmadrala napisał(a):

> Wiosna! Czas porządków i wyrzucania śmieci.
            > Kiedy wreszcie "Straż" Miejska trafi na kompost?
            > Można PRZEJŚCIOWO /!!!/ dać im etaty sprzątania ptasich odchodów w Parku Miejsk
            > im
            > i psich "pamiątek" po osiedlach, placach, ulicach CK.

O, nie. Nie likwidować, a porządnie pogonić do roboty, żeby zaczęli skutecznie likwidować te kupy blachy, zastawiające chodniki i niszczące trawniki, bo to prawdziwa plaga.
    • Gość: aaa Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 08:14
      to nie jest straż miejska tylko straż prezydencka która łapie kierowców na Małej a 20 metrów dalej żule w spokoju piją wina wyzywają mieszkanców i leją po ścianach
      • Gość: bbb Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 08:21
        ...nie 20 metrów tylko 21,5 metra. I nie po ścianach debilu tylko po czubkach twoich sandałów...
        • Gość: aaa Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 09:52
          zabolało czarny nierobie.....prawda zazwyczaj boli
          • Gość: smurfmadrala Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.14, 19:07
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15859356,Straz_miejska_nie_znala_przepisow__Przegrala_w_sadzie.html#TRNajCzytSST
            samozwańcza gromadka zbrojnych parobków biurokratycznego dworu,
            przebrani na komandosów z filmów akcji klasy B
            • Gość: smurfmadrala Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 14:04
              wyborcza.pl/1,75478,16828102.html

Zielona wyspa patologicznie roztyła się armią biurokracją i zbrojnymi pachołkami.

Czas na likwidację dyletanckiej, szkodliwej wręcz niebezpiecznej tzw. "straży".
              Powstrzymajmy trwonienie społecznych pieniędzy.
              • Gość: wolny Re: straż miejska IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.14, 14:35
                Jestem za likwidacją tej niepotrzebnej, udającej ogromne zapracowanie formacji,
                o ile jest to formacja. Są nielubiani, wręcz bardzo żle postrzegani orzez
                mieszkańców, a powinni być pomocni, zyczliwi bo to my ich utrzymujemy.
                a kysz...............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka