Dodaj do ulubionych

Zamowienia publiczne

IP: *.kazimierza-wielka.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 12:28
Szukam konkretnych informacji i wskazań na nieprawidłowsci w zamwowieniach
publicznych ( samorzady ) oraz przypadki korupcji.

Zbigniew NOWAK

prócz:

Szpitali:

- Morawica, Czerwona Góra, Neuropsychiatryczny, Onkologia, Busko Zdrój,
Pinczów, Jedrzejów ( tu juz są sprawy lub inne działania )

w sprawie korupcji np.:

opinie lekarskie w sprawach:

- wojska, rent, nieodbywania kary pozbawienia wolnosci, zawieszenia
postępowania karnego,

nauczycieli lekarzy itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: poseł nowak Zapraszam IP: *.pinczow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 19:43
      moze się jednak ktoś odezwie

na

zbigniew.nowak@sejm.pl

• Gość: reksio Re: Zapraszam IP: *.kielce.msk.pl 05.10.03, 20:42
        szukaj szukaj
    • Gość: Mieszkaniec Re: Zamowienia publiczne IP: 2.4.STABLE* / *.wl.kielce.octava.net.pl 05.10.03, 23:16
      A Policja może być??
      www1.gazeta.pl/kielce/1,47262,1696855.html
      Jeśli przedmiot zamówienia obejmował tylko dostawę to w porządku, ale jeśli w
      ramach dostawy miał być przeprowadzony również montaż okien to wtedy to jest
      robota budowlana i nie mozna stosować trybu zapytania o cenę (art. 68 ust. 1
      ustawy o zamówieniach publicznych).
      Poza tym podstawowym trybem udzielania zamówień publicznych jest przetarg
      nieograniczony (art. 14 ust. 1 uzp), wtedy przetarg trzeba ogłosić i wszyscy
      oferenci mają równy dostęp do informacji. W zapytaniu o cenę zamawiający
      wybiera sobie oferentów do których wysyła zaproszenie i zawsze istnieje
      możliwość takim manipulowaniem firmami, do których wysyła się zaproszenie, że
      oferty złożą tylko dwie firmy.

P.S. Ja bym sprawdził pozostałe firmy do których zostało wysłane zaproszenie a
      które nie złożyły ofert, czy w ogóle istnieją:)) i czy w ramach zamówienia
      przeprowadzany był też montaż okien, bo wtedy zły tryb udzielania zamówień.

Pozdrawiam
    • Gość: Kielczanin Re: Zamowienia publiczne IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 02:09
      JUŻ PODAJĘ: N.F.Z.
      To jest zadanie dla Pana, godne Pana urzędu.
      Na początek proponuję wziąć pod lupę całe byłe kierownictwo Regionalnej Kasy
      Chorych w Kielcach.
      Pierwszym człowiekiem który wystraszył się odpowiedzialności był Fatalski,
      dla tego zwiał do ZUS'u ale i tu narobił już niezłego bałaganu.
      Na jego miejsce mianowano zielonego nieudacznika Michałkiewicza.
      Tu jak w całej Polsce umoczone są wszystkie opcje polityczne przez co
      na wzajem trzymają się w szachu.Afera "FOZZ" to pryszcz do Afery "NFZ'u".
      Szukasz Pan Panie Pośle Afer no to masz pan najgłośniejszą.
      • Gość: MAZA Re: Ciekawe IP: *.ne.client2.attbi.com 06.10.03, 03:07
        Panie Nowak masz pole do popisu.
        • Gość: Zenek Życzliwy Re: Ciekawe IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 16:14
          Panie Nowak najpierw zamów Pan dla siebie w Biuletynie ZP rozum!Pozniej fotel
          w zakladzie opieki NOFOZ w Kielcach lub 14 km dalej.
          • Gość: observer Re: Ciekawe IP: *.kielce.msk.pl 06.10.03, 18:31
            widzicie naprawde życzliwy
            • Gość: nie poseł Apel (ponowny) do posła Nowaka IP: *.one.pl / 192.168.5.* 07.10.03, 18:06
              A może zamiast "łapać" za następne sensacje (a może pseudo-sensacje?)
              należałoby panie pośle Nowak zrealizować to do czego pan się sam zadeklarował?
              Dla nie wtajemniczonych przypomnę ,że pan Nowak naobiecywał sprawdzenie paru
              spraw i olał swoich wyborców bowiem do tematów tych nie wrócił.
              pozdrawiam
          • Gość: poseł nowak Re: Ciekawe IP: 213.77.1.* 07.10.03, 19:38
            Gość portalu: Zenek Życzliwy napisał(a):

> Panie Nowak najpierw zamów Pan dla siebie w Biuletynie ZP rozum!Pozniej fotel
            > w zakladzie opieki NOFOZ w Kielcach lub 14 km dalej.

a dla Pana co- badnie u panów K. i M? Uwaga ! Panowie robią badania bez
            czytania akt i sprawdzania tytułu do przeprowadzania badań
            • Gość: Kielczanin Re: Ciekawe IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 04:49
              I znów jest Pan w błędzie.Ostatnio na jednej z grup dyskusyjnych dot. dziedziny
              psychiatrii zwróciłem się z prośbą - zapytaniem.
              Ile czasu potrzeba lekarzowi psychiatrze z dziesięcioletnim starzem klinicznym
              na wstępne orzeczenie.Panie Pośle wie Pan ile trzy minuty. I niech Pan już nie
              pisze bzdur co do zdolności lekarzy z Morawicy.My tu w Kielcach odczuwamy to
              inaczej.
              • Gość: Jakub Terapia komputerowa na forum IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 09:28
                ... ? Boże, skąd te debile się biorą i na dodatek myślą, że są całymi Kielcami?

Wiedza z "na grupie dyskusyjnej zapytałem..." !!!
                Na grupie wspomagania psychiatrycznego?
                Może "wasi lekarze z Morawicy", niech was najpierw przećwiczą na jakimś forum
                wewnątrzklinicznym?
                Jezu!
              • Gość: poseł nowak Re: Ciekawe IP: 213.77.1.* 08.10.03, 11:26
                Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> I znów jest Pan w błędzie.Ostatnio na jednej z grup dyskusyjnych dot.
                dziedziny
                > psychiatrii zwróciłem się z prośbą - zapytaniem.
                > Ile czasu potrzeba lekarzowi psychiatrze z dziesięcioletnim starzem klinicznym
                > na wstępne orzeczenie.

...a co to znaczy wstępne orzeczenie? Ja mam na mysli ostateczne opinie sądowo-
                psychiatryczne, do ktorych nie ma odwołania ( brak takiej mozliwosci w kpk ),
                nadto takie ze stwierdzeniem pełnej niepoczytalnosci tempore crimnies, a wiec
                opinii w oparciu o ktora człowiek laduje na detencji ( zabezpieczenie
                psychiatryczne, czesto do konca zycia.

Prosze się zastanowić, czy o tym samym mowimy, bo mnie się wydaję, ze pan nie
                wie o jaki rodzaj opinii chodzi
                Panie Pośle wie Pan ile trzy minuty. I niech Pan już nie
                > pisze bzdur co do zdolności lekarzy z Morawicy.My tu w Kielcach odczuwamy to
                > inaczej.
              • Gość: poseł nowak Re: Ciekawe IP: 213.77.1.* 08.10.03, 11:32

> I znów jest Pan w błędzie.Ostatnio na jednej z grup dyskusyjnych dot.
                dziedziny
                > psychiatrii zwróciłem się z prośbą - zapytaniem.
                > Ile czasu potrzeba lekarzowi psychiatrze z dziesięcioletnim starzem klinicznym
                > na wstępne orzeczenie.Panie Pośle wie Pan ile trzy minuty. I niech Pan już nie
                > pisze bzdur co do zdolności lekarzy z Morawicy.My tu w Kielcach odczuwamy to
                > inaczej.

Dr Musiał powiedziałby, ze ma pan cos z głowa...np schiozfrenie. Mnie też tym
                pachnie. Jezeli Pan nie potrafi dokładnie zapytac, a przedewszystkim odroznic
                wstępnego orzeczenia o tak brzemiennej w skutki, zazwyczaj bez obserwacji,
                opinii, to jest coś z panem nie tak.

Pana kochani lekarze z Morawicy, jeden przypomina rumcajasa, drugi premiera
                Pawlaka ( japonski robot ) nie potrafią nawet sprawidzić w aktach, czy mają
                tytuł do badania, tzn, kto imiennie wymieniony jest jako biegły w postanowieniu
                sądu.

Wie Pan co to jest, jak mozna to nazwać? To już nie jest niekompetencja a .....
                • Gość: Kielczanin Re: Ciekawe IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 08:32
                  Szanowny Panie Pośle.
                  Ja nie jestem psychiatrom ani prawnikiem, jestem informatyka i analitykiem.
                  Pragnę Pana poinformować, że na necie istnieją problemowe grupy dyskusyjne.
                  Nie będąc lekarzem z jakiej kolwiek dziedziny można uzyskać bardzo szczegółowe
                  informacje.Zależne jest to jakim językiem operujemy. Bardzo dobra jest grupa
                  dyskusyjna lekarska związana z klinikami amerykańskimi.
                  Ja nie gloryfikuję Lekarzy czy WSP w Morawicy.To że Polskie prawo jest złe
                  wiemy wszyscy.Ale to od Pana Panie Pośle zależy jakie ono ma być lub jest.
                  Ja nie mam wpływu na jego konstrukcję, to Pan jest ustawodawcą.
                  Ja poprostu uważam iż używa Pan daleko idących skrótów myślowych, z których
                  można wyciągnąć różne wnioski.Dla czego opisując tych lekarzy z morawicy
                  używa Pan cynicznych a nawet obraźliwych słów.
                  Dla mnie nazwanie mnie "Rumcajsem" jest obraźliwe.To Pan ma stać na strarzy
                  godności ludzkiej.Bardzo szybko określił Pan "moją chorobę" tylko dla tego
                  iż pozwoliłem się z Panem nie zgodzić. Panie Pośle od wydawania opinii
                  lekarskiej są lekarze a nie prawnicy.Proszę się przyjrzeć orzecznikom ZUS:
                  Pediatra okerśla chorobę pacjenta z dziedziny Kardilogii. I uważa Pan, że to
                  jest w porządku.Panie Pośle gdybym nie pokładał nadziei w tym co Pan robi to
                  pewnie zachowywał bym się jak "Jakub" na tym "Forum". A tak na marginesie
                  to jeszcze raz Panu pragnę uświadomić, że wypowiedzi "Jakuba" przynoszą Panu
                  tylko szkodę.Osoba Ta używa inwektyw i obelg w stosunku do inaczej myślących,
                  a Pan ani razu tego nie ocenił.Jego uwagi na temat żydów, komunistów i
                  cyklistów są nie na miescju czyżby się Pan z nimi zgadzał.Dziwię się Panu że
                  wypowiedzi "Jakuba" pozostawia pan bez odpowiedzi. Jest kilka spraw, które Pan
                  naświetlił i dziś przynoszą efekt.To dzięki Panu rozpoczęła się sprawa Henia
                  Długosza.Dziwię się że odpuścił Pan pozostałych.
                  Panie Pośle nie szukaj Pan wrogów tam gdzie ich nie ma.
                  Życzę wytrwałości w dalszych działaniach.
                  Kielczanin
                  • Gość: poseł nowak Re: Ciekawe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 08:48
                    Sorry ! Rumcjas i Robot, to napewno nie Pan - miałem kogos innego na mysli

> Szanowny Panie Pośle.
                    > Ja nie jestem psychiatrom ani prawnikiem, jestem informatyka i analitykiem.
                    > Pragnę Pana poinformować, że na necie istnieją problemowe grupy dyskusyjne.
                    > Nie będąc lekarzem z jakiej kolwiek dziedziny można uzyskać bardzo szczegółowe
                    > informacje.Zależne jest to jakim językiem operujemy. Bardzo dobra jest grupa
                    > dyskusyjna lekarska związana z klinikami amerykańskimi.
                    > Ja nie gloryfikuję Lekarzy czy WSP w Morawicy.To że Polskie prawo jest złe
                    > wiemy wszyscy.Ale to od Pana Panie Pośle zależy jakie ono ma być lub jest.
                    > Ja nie mam wpływu na jego konstrukcję, to Pan jest ustawodawcą.
                    > Ja poprostu uważam iż używa Pan daleko idących skrótów myślowych, z których
                    > można wyciągnąć różne wnioski.Dla czego opisując tych lekarzy z morawicy
                    > używa Pan cynicznych a nawet obraźliwych słów.
                    > Dla mnie nazwanie mnie "Rumcajsem" jest obraźliwe.To Pan ma stać na strarzy
                    > godności ludzkiej.Bardzo szybko określił Pan "moją chorobę" tylko dla tego
                    > iż pozwoliłem się z Panem nie zgodzić. Panie Pośle od wydawania opinii
                    > lekarskiej są lekarze a nie prawnicy.Proszę się przyjrzeć orzecznikom ZUS:
                    > Pediatra okerśla chorobę pacjenta z dziedziny Kardilogii. I uważa Pan, że to
                    > jest w porządku.Panie Pośle gdybym nie pokładał nadziei w tym co Pan robi to
                    > pewnie zachowywał bym się jak "Jakub" na tym "Forum". A tak na marginesie
                    > to jeszcze raz Panu pragnę uświadomić, że wypowiedzi "Jakuba" przynoszą Panu
                    > tylko szkodę.Osoba Ta używa inwektyw i obelg w stosunku do inaczej myślących,
                    > a Pan ani razu tego nie ocenił.Jego uwagi na temat żydów, komunistów i
                    > cyklistów są nie na miescju czyżby się Pan z nimi zgadzał.Dziwię się Panu że
                    > wypowiedzi "Jakuba" pozostawia pan bez odpowiedzi. Jest kilka spraw, które
                    Pan
                    > naświetlił i dziś przynoszą efekt.To dzięki Panu rozpoczęła się sprawa Henia
                    > Długosza.Dziwię się że odpuścił Pan pozostałych.
                    > Panie Pośle nie szukaj Pan wrogów tam gdzie ich nie ma.
                    > Życzę wytrwałości w dalszych działaniach.
                    > Kielczanin
                  • Gość: poseł nowak Nie do konca zgadzam się z Jakubem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 08:54

> Szanowny Panie Pośle.
                    > Nie będąc lekarzem z jakiej kolwiek dziedziny można uzyskać bardzo szczegółowe
                    > wypowiedzi "Jakuba" pozostawia pan bez odpowiedzi.

Nie ( bardzo )zgadzam sie ze stylem pisania jaki uprawia Jakub, niemniej
                    jednak, pomijajac wątki "narodowe", ma on duzo racji,w szczegolności
                    w sprawach dotyczących "komochów", Jaskierni itd.

Jest kilka spraw, które Pan
                    > Kielczanin
                  • Gość: posel nowak Re: Ciekawe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:12

> Szanowny Panie Pośle.
                    > wypowiedzi "Jakuba" pozostawia pan bez odpowiedzi. Jest kilka spraw, które
                    Pan

nic nie odpusciłem, o ile coś robilem. Prosze powiedzięc kogo ma pan na mysli?

> Kielczanin
                    • Gość: Kielczanin Re: Ciekawe IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 15:39
                      Obecną całą RW SLD to są jego ludzie (HD) przez niego namaszczeni.
                      Na początek: W.Wójcik, Fatalski, Michałkiewicz, Daszkiewicz (zamówienia) itd.
                      Prawdopodobnie zwykli członkowie SLD Panu pomogą, 16.10.2003 zaczynają się
                      u nich wykopki.Z tego co widać to w ich obozie jest niezła kotłowanina.
                      Skończą się stołki to i skończą się lewe dochody, choć nigdy nie wiadomo.
                      Proszę popatrzeć największy rozkwit firm czerwonej nomenklatury przypada
                      na okes Buzka w W-wie i Lubawskiego w Kielcach.
                      Wracając do sprwy "Jakuba" to postać to dziwna i z ludzi inaczej muślących
                      chce zrobić komunistów, żydów czy cyklistów.Metoda jak z "GW".Cymbał narobi
                      rozgłosu a Panu przylepią łatkę wroga żydów.On tam w Sandomierzu nie ma
                      ulicy Planty 7.Kielce już dość wycierpiały.Proszę przeczytać jego wszystkie
                      posty a dojdzie Pan do tych samych wniosków.Ostatnio uczepił się jakiegoś
                      Posła PiS'u który ośmielił się stanąć w obronie bezpańskich psów.
                      Przez celowe "wygłupy" tego "Sandomierzanina" "rozwala" Panu całą robotę tu
                      w Kielcach.
                      Niech zacznie szukać na swoim terenie żydów i komunistów.
                      Dziwię się, że PR w Sandomierzu za jego wypowiedzi i obelgi nie dobrała mu
                      się do d... .No chyba że jest to cwaniaczek z CBŚ lub "ABW-ery", to są ich
                      wypracowane metody.
                      Serdecznie pozdrawiam.
                      Kielczanin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka