Dodaj do ulubionych

bezpieczenstwo

26.02.01, 14:59
Czolem!
Ostatnio sie bardzo zdziwilem. Studiuje sobie w Warszawie i nigdy nie przypuszczalbym, ze w Busku Zdroju ktos moze mi zrobic be. Bardzoej spodziewalem sie tego po stolicy. Wiadomo, wieksze miasto, wiecej ostroznosci. A tu jednak nie
Busko to male miasteczko, ok 15 tys. mieszkancow. OStatnio wracalem sobie wieczorem do domu, a tu na pustym przejsciu dla pieszych naprzeciw mnie szlo 3 gosci. Jeden walnal mnie ramieniem, zatem spytalem: masz problem? A on na mnie z piescia. Zbilem mu reke, wiec nie trafil. Pozniej mnie zlapal, ale ze zapisalem sie na judo, to za bardzo sie nie przerazilem. Ale gdyby mnie trzej zaatakowali, bylby problem. Na szczescie tego nie zrobili.
To mnie sklonilo do refleksji: mimo ze nie jestem stary, to pomyslalem, ze mlodziez zchodzi na psy. Jest coraz gorsza, ja w ich wieku... to bylem przynajmniej grzeczny, bylo wiecej szacunku dla innych. A teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tusio Re: bezpieczenstwo IP: *.domdata.com 27.02.01, 18:57
      SIĘ CIESZ ŻE NIE SPOTKAŁEŚ SCYZORYKA. TERAZ MŁODZIEŻ TO WARIACI. PRZEMOC TO ICH RELIGIA . ŚWIAT ZWARIOWAŁ.
      • Gość: Geny Re: bezpieczenstwo IP: *.gazeta.pl 28.02.01, 18:35
        To ja sie zastanawiam, czy w ogole miec dzieci. Oplaca sie je chowac, skoro
        moga wyrosnac na cos takiego. A jesli nie wyrosna, to moga od takiego dostac
        nozem w zebra. Do tego dochodza prochy w szkole... Mozna je chowac na wsi, "wsi
        spokojna wsi wesola" ale pozniej nigdzie sie nie dostana. Nie oszukujmy sie, na
        wsi poziom edukacji jest mizerny...
        • Gość: Janosik Re: bezpieczenstwo IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.01, 02:59
          a cipaska skurwysynow.obejrzyj pare filmow z Bronsonem to nauczysz sie mscic.
    • Gość: Paweł Re: bezpieczenstwo IP: *.tele2.pl 06.03.01, 13:33
      Też mam podobne wrażenia. Jesem już emerytem (ponad
      30 lat) i nie pamiętam, żeby kiedyś zdażały się takie
      rzeczy.
      Poza tym dziwiłem się kiedyś jak strsi mówili o tej
      młodzieży. Widać tak już musi być do czasu kiedy się
      sami nie wymordują, albo ktoś tego nie zrobi
      • geny Re: bezpieczenstwo 07.03.01, 16:52
        Ale dlaczego tak sie dzieje, ze teraz jest o wiele bardziej niebezpiecznie?
        Dawniej tez byla mlodziez, tez byli chuligani, tez byl element, ale nie slychac
        bylo o takich wybrykach. Jak gosciu zaatakowal nozem, to byl wielki ambaras. A
        teraz? Wiekszosc ma przy sobie jakas bron. Aw szczegolnosci "scyzoryki". Moze
        jednak maja ludzie racje jak mowia, ze to przez TV, gry komputerowe? Co wy na
        to?
        • Gość: ko Re: bezpieczenstwo IP: *.pajeczyna.com.pl 11.03.01, 11:26
          Sam jestem maniakiem gier komputerowych a brutalnych filmow sobie nie
          oszczedzam, mimo to nie chodze po ulicy z nozem i nie zaczepiam nikogo. Z
          prostego powodu siedze w domu przed komputerem. Wniosek z tego, ze ludzie,
          ktorzy rozrabiaja na ulicy to degeneraci, ktorzy nie maja co robic w domu tylko
          ida przed blok "osepic" jakiegos frajera.
          • Gość: mam Re: bezpieczenstwo IP: *.netia.pl 23.05.01, 15:46
            "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie"
            S. Staszic XVIII wiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka