Dodaj do ulubionych

Restauracja KOLIBA - kulinarna porażka

12.10.08, 19:01
Zachęcony kampanią reklamową odwiedziłem dziś z rodziną restaurację
KOLIBA w Sukowie.
Fajny wystrój stylizowany na góralską knajpę. Ale to już koniec
fajnych rzeczy. Prawie dwie godziny oczekiwania na danie gorące -
które zostało podane zimne (chyba prosto z lodówki..) to trochę za
dużo nawet dla tak cierpliwej osoby jak ja.
Przestrzegam. Po prostu porażka. Po odesłaniu dania do kuchni -
nawet słowa przepraszam ze strony szefów. ;)
Może w inne dni obsługa jest bardzie sprawna.
Obserwuj wątek
    • Gość: suszimie może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 20:01
      • Gość: misiek Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.chello.pl 13.10.08, 08:35
        Widać, było kogoś stać na wypasioną chatę i kampanię reklamową, a
        już na pracowników kuchni i kelnerów - nie. Potwierdzam, że nie
        można się tam wybierać w weekend, chyba że ktoś nie ma co robić w
        domu i lubi sobie w knajpie posiedzieć:). Proponuję jednak wziąć ze
        sobą kanapki, bo na głodniaka czekanie nie jest zabawne.
        • Gość: słaby żur Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 10:30
          Żurek który mi tam zaserwowali to kompletna porażka-wersja super oszczędnościowa,mam wrażenie że zupki zaczynało już brakować i kucharz dolał po prostu wody do gara.Czy z oszczędności czy z lenistwa powinienien wyjaśnić szef tej restauracji.Niestety reszta zamówionych dań również raczej niskich lotów i podana ledwo ciepła.
          Kucharz położy tą knajpę szybciutko.
        • Gość: witek Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.chello.pl 15.10.08, 13:59
          Jak dla mnie jest całkiem przyzwoicie, bywam tam często, jest smacznie i porcje spore. Kanapki to już wielka przesada, podają smalec z pieczywkiem i ogórkami kiszonymi w gratisie i to całkiem do woli.
          • Gość: misiek Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.chello.pl 15.10.08, 18:32
            A w ostatni weekend tam byłeś? Może radzą sobie przy małej liczbie gości, ale w
            niedzielę była masakra.
            PS. Nie każdy lubi smalec.
            • Gość: grazyna Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 16:50
              Czytam te niektore odpowiedzi i smiac mi sie z nich chce. Az mi oczy wyszly na
              wierzch. Gdy jest duzo klientow, a kuchnia chce podac wszystko jak najlepiej
              przygotowane to wiadomo ze zejdzie przy tym duzo czasu. To nie jest 'jas i
              malgosia' gdzie dania szykuje sie rano a podaje wieczorem. A ze zdarza sie
              ludzie ktorym sie za Boga nie dogodzi to wydaje mi sie ze to juz nie jest sprawa
              organizatorow. Mysle ze madry klient po prostu zrozumie w jakiej sytuacji sa
              ludzie przygotowujacy dania i wykaze odrobine szacunku jednak tez oni maja duzo
              roboty. Bywam tam czesto z rodzina i nie moge powiedziec na ta knajpe zlego
              slowa, bo zawsze bylismy dobrze przyjeci, zadowoleni i napewno bede polecac ja
              swoim znajomym i rodzinie.

Ps. Podejrzewam ze te lisciki sa od szanownej konkurencji Korbowej Koliby bo
              jednak nie moga przebolec ze ich restauracje sa normalne, a ta knajpa jest
              utrzymana w innym klimacie, niz wszystkie inne i naprawde moze sie podobac.
              • kieleckablondyna Re: może mikrofala im się popsuła?-) 16.10.08, 19:51
                A ja Ci radzę: nie śmiej się, schowaj oczy na ich normalne miejsce i weź się do
                roboty, żeby klienci nie czekali dwie godziny na obiad. Bo coś mi się wydaje, że
                kto jak kto, ale Ty to na pewno tam pracujesz.
                • Gość: gosia Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 22:56
                  Moze mieli zapieprz ? latwo oceniac...
                  • Gość: @@lolo@@ Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 23:00
                    Zal mi was knajpka sie rozkreca a wy nie umiecie tego uszanowac
                  • aniazkielc Re: może mikrofala im się popsuła?-) 17.10.08, 10:05
                    Na pewno mieli, skoro było pełno. Na miejscu właściciela potraktowałabym te
                    uwagi jako sugestie, co należy zmienić. Domyślam się, że kucharze nie
                    spodziewali się takiego najazdu gości i tyle. Jeśli jednak daje się artykuł o
                    nowej wypasionej:) knajpie w weekendowej prasie, trzeba wziąć pod uwagę takie
                    konsekwencje, a to problem właściciela lub osoby kierującej taką restauracją.
                    Może w ten weekend będzie lepiej, bo słyszałam, że w zwykłe dni jedzenie nie
                    jest złe. Znajomi chwalili jakieś placki, więc może warto dać knajpie drugą szansę.
              • Gość: Lucjan Re: może mikrofala im się popsuła?-) IP: 81.219.210.* 17.10.08, 09:51
                Mentalnie to ty grazyno tkwisz w tym barze Jaś i Małgosia. Trzeba okazać zrozumienie, że jest duzo ludzi,ze kelner umęczony, kucharz spocony i takie tam ble ble.Już na starcie trzeba mu współczóć ,że wziął się za taki ciężki interes.Jak ktoś sie bierze za taki biznes, to należy bezwzględnie zapwenić właściwy komfort obsługi niezależnie ,czy klientów jest dużo ,czy jest tylko jeden.Jeśli jest tak, że klienci długo czekają i dodtkowo skarżą sie na jakość, to właściciel powinien zająć się zupełnie czym innym.
                • jagod-ka22 Re: Ludzie są beznadziejni!!!! 17.10.08, 21:35
                  Jak można wyrażać sie na temat knajpy w której sie nie bylo,
                  aczkolwiek słyszało się o niej tylko od znajomych, badź ludzi którzy
                  należa do konkurencji!!! niedawno jako nauczycielka z okazji dnia
                  nauczyciela mialam okazje byc w Kolibie na imprezie
                  okolicznosciowej.
                  Wystroj, klimat, a przede wszystkim mila i profesjonalna obsluga
                  calkowicie przypadly mi do gustu.
                  Dania byly bardzo smaczne i podawawane w duzych, apetycznie
                  przybranych porcjach.
                  W najblizszym czasie mam sie zamiar wybrac tu z rodzina,
                  serdecznie polecam to mijesce takze innym niesflustrowanym osobom-
                  naprawde warto!!
                  • Gość: nauczycielka Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.chello.pl 18.10.08, 08:23
                    Taaaa, jesteś nauczycielką i piszesz: "niesflustrowanym". Nie wierzę.
                    • Gość: anka Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 16:33
                      Tez jestem nauczycielka i wczoraj bylam tam na imprezie zamknietej. Knajpa
                      super, bardzo mi sie podoba, kelnerzy mili i zawsze pomocni. Jedzenie naprawde
                      swietne, muzyka rowniez, wiec oceniam ta knajpe naprawde dobrze ! A wiadomo
                      chyba ze w weekend jest bardzo duzo gosci i trudniej jest po prostu sie wyrobic.
                      Okazcie zrozumienie i przestancie sie czepiac.
                      • Gość: gorol Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.klc.vectranet.pl 18.10.08, 17:15
                        kto jest bardziej sfrustrowany ? - ten kto wyraził swoje zdanie na temat jakiejś
                        jednej w wielu knajp, czy ten kto teraz loguje sie pod wieloma nickami i z
                        paniką w oczach stara sie przywrócić " wspaniały" wizerunek. Naprawde myslisz
                        sobie ze tego nie widać ???? własnie przez takie zachowanie nigdy nie odwiedze
                        tej kanjpy, bo być moze została skrzywdzona opinią ale jesli jest naprawde dobra
                        to sama sie utrzyma bez pomocy jednego pajaca pod wieloma nickami
                        • Gość: misiek Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.chello.pl 18.10.08, 23:24
                          Tyz prowda;).
                          • Gość: dyrektor kk Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.chello.pl 26.10.08, 12:02
                            Witam zadowolonych i niezadowolonych.
                            Odpowiadam tylko dlatego żeby zatrzeć wrażenie iz pisze ta sama osoba.
                            Przez poprzedni tydzień mieliśmy 5 imprez dla nauczycieli(dzień n. 14.10. - informacja dla inteligentnych inaczej)i może komuś się jednak spodobało. A co do niedzieli opisywanej powyżej to niestety początki bywają trudne i złośliwe.(trzon kuchenny jest elektryczny, niestety, a padła nam jedna faza)Ta informacja jest tylko dla tych, których zapraszam ponownie..... bo pozostałym życzę smacznego w innych idealnych miejscach. Pozdrawiam.
                            www.korbowakoliba.pl

• Gość: gorol Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.klc.vectranet.pl 26.10.08, 19:25
                              jasne to wrażenie jest zupełnie bezpodstawne :-). A co do zapraszania bądz nie
                              do Pańskiej "Koliby" to myślę ze kazdy ma swój rozum i jak nie jest zadowolony
                              to sam będzie wiedział czy ma tam isc ponownie czy nie i obejdzie sie bez
                              Pańskich pseudo życzliwych (złosliwych) zaproszeń.
                            • Gość: smakosz Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: 77.223.217.* 26.10.08, 20:29
                              Byłem raz w niedzielę. Nie mam konkurencyjnej działalności, wręcz
                              dopingowałem budowie, bo często tamtędy przejeżdzam. Niestety nie
                              mogę pochwalić Państwa starań o klienta.
                              1. Jedzenie letnie.
                              2. Sprit, wygazowany, przyniesiony w szklance(nie otwierana butelka
                              przy stole)
                              3. Co jakiś czas pojawiał się jakiś zawiany swojak (może sąsiad
                              właściciela) i kręcił się po sali zaglądając do tależy i coś
                              bełkocząc.
                              Otóż drodzy Państwo ja rozumiem, że jesteście u siebie i robicie co
                              Wam się podoba, ale ja przychodząc na obiad nie dostaję go od Was za
                              darmo, ale płacę za niego swoim ciężko(lub nie) zarobionym groszem
                              (rach.121 pln) i nie robicie mi łaski podając ciepłe dania, ani
                              chroniąc mnie od wiejskich wodziwodów. Ale mili Państwo tego się
                              dopiero trzeba nauczyć i życzę Wam tego serdecznie. A na razie
                              pozwolicie, że nie będę sobie szpecił niedzielnych obiadów Waszym
                              towarzystwem. Niestety nie polecam!!!
                            • Gość: misiek Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.chello.pl 26.10.08, 23:45
                              Niewiele mnie ostatnio dziwi, ale takie przeprosiny mnie wręcz obezwładniły. Bo
                              rozumiem, że to miały być jednak przeprosiny i wyraz nadzwyczajnej dbałości o
                              klienta?
                              Jeśli pan naprawdę jest tam dyrektorem (a nie chciał pan do końca skompromitować
                              tej restauracji, co akurat zupełnie przypadkowo się panu udało), to zastanawiam
                              się, gdzie się pan uczył swojego zawodu i uprzejmości w stosunku do klientów.
                              Biorę też pod uwagę, że skierował pan swoje "bardzo profesjonalne" wyjaśnienie
                              do inteligentnych inaczej, czyli najwyraźniej do samego siebie.

Ta informacja jest tylko do tego, któremu odpowiadam... bo pozostałym życzę
                              lepszej obsługi w restauracjach.
                              Chyba ta faza padła nie tylko w kuchni, niestety.
                              • Gość: derektor karcmy bez polotu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 14:23
                                Byłem w tygodniu,około 15 na obiadku w Kolibie.Co do powyższych wpisów-bardzo prawdopodobne że opisane sytuacje miały miejsce.Obsługiwały nas dwie panie,całkiem sympatyczne i grzeczne.Zastrzeżenia co do ich profesjonalizmu można jednak jakieś mieć- podanie kawy zamówionej razem z pozostałymi daniami(dla inteligentenego inaczej "derektora"-proszę wytłumaczyć kelnerce że jeśli klient sklada zamówienie-przystawka,zupa,danie głowne,kawa - to kawę należy podać raczej na koniec a nie pomiędzy przystawką i zupą)
                                Ogólnie wrażenia średnie.Na plus wystrój,sympatyczne kelnerki i zapach drewna w srodku.Na minus jakość obsługi i niestety jakość dań.Moim zdaniem gastronomicznie na poziomie kieleckich jadłodajni typu Tempo.Poprawne,ale do bólu bezpłciowe i bez pomysłu dania,bardzo duże porcje ale nie jest to kuchnia dla smakoszy.Ceny na poziomie średnim.
                                • Gość: ck Re: bez polotu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 21:17
                                  Knajpa dobra na wesela i imprezy typu ochlaj grupowy.Kucharz faktycznie szlify zdobywał w jakimś tempie,albo i Jasiu&Małgosia.Przy takiej kuchni powinni na stołach wystawiać klientom nie tylko sól i pieprz,ale i kilka innych przypraw.
                              • Gość: bar-o-metr Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.kielce.net.pl 29.10.08, 12:06
                                Brawo, nic dodać, nic ująć. Złośliwa faza, złośliwi klienci, wszyscy źli, tylko
                                nie ja. Pamiętam knajpy podobne do tych pokazywanych w "Misiu". Myślę że
                                pan/pani dyrektor z Koliby też by się nadał do takiego filmu. Widzę go w roli
                                szatniarza, bo po tym co napisał na forum idealnie pasuje do niego tekst "Proszę
                                nie krzyczeć na naszego pracownika! Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan
                                zrobi?". Ewentualnie w wersji: "Proszę nie krzyczeć na naszych pracowników!
                                Padła nam faza, będziecie czekać na żarcie pół dnia i dostaniecie zimne, czy wam
                                się podoba czy nie. U nas się stołują panie nauczycielki. Wynocha do innych
                                knajp. Panie Janku, proszę zdjęcie pana do gabloty, ścierkę, ścierkę mi wyrwał,
                                moje narzędzie pracy".
                            • Gość: bar-o-metr Re: Ludzie są beznadziejni!!!! IP: *.kielce.net.pl 29.10.08, 11:41
                              Właśnie się wybierałem do tej knajpki, bo lubię coś zjeść na mieście i
                              niemieście, ale po tej odpowiedzi pana (pani?) dyrektora KK moja noga raczej tam
                              nie postanie. Jeśli osoba funkcyjna jest tak arogancka ("inteligentni inaczej",
                              zaproszenie-wyproszenie do innych knajp) to czego wymagać od personelu? I nawet
                              słowa przeprosin dla tych, którzy są niezadowoleni z obsługi czy jakości potraw
                              (mają takie prawo). Tłumaczenie o jakiś trzonach elektrycznych i fazach
                              idiotyczne - co to obchodzi klienta? Nie dajecie sobie rady z techniką to
                              gotujcie na piecu kaflowym :))

>>Odpowiadam tylko dlatego żeby zatrzeć wrażenie iz pisze ta sama osoba<< - to
                              też niedobrze o panu/pani dyrektor świadczy. Powinno się odpowiadać, bo się
                              troszczy o jakość serwowanej przez siebie usługi, bo chce się pozyskać klienta,
                              a ewentualnie niezadowolonego ułagodzić. Klient nasz pan - zna pani/pan dyrektor
                              taką maksymę? Chyba nie. U mnie w firmie po takiej wypowiedzi dyrektor zostałby
                              zwolniony w 5 minut.
                              • Gość: dyrektor kk przepraszamy i zapraszamy. IP: *.chello.pl 29.10.08, 12:08
                                Jeśli ktoś z państwa poczuł sie dotknięty moim poprzednim listem
                                lub nie smakowały mu serwowane przez nas potrawy, to zapraszam na
                                przeprosinową obiadokolację w najbliższą sobotę - start o godz.
                                14.00. Ilość miejsc ograniczona!
                                • Gość: gorol Re: przepraszamy i zapraszamy. IP: *.klc.vectranet.pl 29.10.08, 12:36
                                  oooo i tak trzeba uprawiać marketing a nie machać szabelką !!!!!! chociaż nie
                                  przyjde to wyrazy uznania za dobry pomysł. Chociaż z drugiej strony to moze być
                                  podpucha i juz widze miny tych forumowiczów którzy tam pójda i bedą żądać
                                  kolacji za friko :) heheehehehe
                                • mentat5 Re: przepraszamy i zapraszamy. 29.10.08, 13:31
                                  Możliwości są dwie - albo faktycznie wypowiada się tutaj dyrektor albo nie.

W każdym przypadku zainteresowane osoby mogą się przecież skontaktować z
                                  kierownictwem lokalu i uzyskać potwierdzenie [o ile to prawda] albo, jeżeli ktoś
                                  się podszywa - poinformować o tym kierownictwo ww. lokalu.

PS. strona niestety wygląda jak zabawa w "tworzenie stron" w szkole podstawowej.
                                  Nie działa pod Firefoxem. Brak menu.
                                  • Gość: maciek Re: przepraszamy i zapraszamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:43
                                    > PS. strona niestety wygląda jak zabawa w "tworzenie stron" w szkole podstawowej
                                    > .
                                    > Nie działa pod Firefoxem. Brak menu.

ja mam firefoxa i dziala, wiem nie rozumiem stwierdzenia?
                                    A obsluga zgrana jest najbardziej na tygodniu, bo jak bylem w weekend to ludzi w
                                    ch... !
                                    • mentat5 Re: przepraszamy i zapraszamy. 31.10.08, 23:42
                                      FF 3.0.3 PL. Adblock rozpoznał część elementów [w tym wejście i menu] jako
                                      obiekt do blokowania.
                                      Pozostałe uwagi bez zmian.
                                      • Gość: berek Re: przepraszamy i zapraszamy. IP: *.chello.pl 01.11.08, 08:03
                                        U mnie stronka działa. Ubawiło mnie zdanie: "Koliba to czysta
                                        ekologia pokryta strzechą":). Czyli że co? Na ekologii tę strzechę
                                        właściciele sobie postawili? Ale sztuka! Co na to Greenpeace?:D
                                        Poprawta se tyz: "przyjecia", "mieśći", "sniadanie", "sobote", bo
                                        toz to niepolitycnie-ortograficnie, hej! Bedzieta widzieć jak?:P
                                        A chałupka pikno!:)
                                        • Gość: dyrektor kk Re: przepraszamy i zapraszamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 23:39
                                          A czy ja napisałem że coś bedzie za free? Upust 15%
                                          Zapraszam
                                          • Gość: leo_kadia Re: przepraszamy i zapraszamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 19:13
                                            zamiast obsługiwać to siedzita na forum i potem się dziwita
                                            • Gość: Ania "andrzejki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:51
                                              A my bylismy z mezem i znajomymi na Andrzejkach i bylo zajefajnie:)))
                                              Super muzyka ,zabawa i jedzonko,na drugi dzien kac :P.
                                              Jesli to prawda z zimnymi obiadkami to nam sie nie przytrafilo ,a osob bylo
                                              mniej wiecej 70-80 na oko,jedzenie jest bardzo dobre!
                                              Juz rekomendowalam znajomym kolibe ja polecam :)
    • Gość: Lili Re: Restauracja KOLIBA - kulinarna porażka IP: 83.14.146.* 06.12.08, 11:41
      Rowniez zachecona reklama ostatnio zaliczylam obiad w tym miejscu.
      Wprawdzie kelner poinformowal nas, ze zamowienie zrealizuje po ok 50
      min., jednakze udalo mu sie wczesniej :-). Wystroj ok, moje zimno
      nie bylo. najbardziej natomiast smakowal mi chleb ze smalcem. Czegos
      mi tu brakowalao, moze baraniny;-) W koncu Kielce to nie Zakopane
    • Gość: ania Re: Restauracja KOLIBA - kulinarna porażka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.17, 14:06
      KOLIBA w sukowie totalna porażka byliśmy z mężem i znajomymi na sylwestrze 2017 .ochydne jedzenie nie przyprawione mięso podane z jakimś kiślem coś okropnego ,małe porcje za tą kasę co zapłaciliśmy to totalny niewypał .Zaprosili 130 osób żeby nachlać się tą kasą a na sali nie było miejsca do tańca ludzie się tratowali w tańcu.A najfajniejsze jest to że jakaś kobieta przyszła z trójką dzieci na ball,gratulacje dla tej pani.Nie polecam tego lokalu nikomu ,obsługa była taka sfochowana że robiła łaskę na wymianę talerza .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka