stanislawst 06.11.08, 08:09 Szanowna Pani Redaktor, o czym w takim razie Pani pisze? Co znaczy zdanie "unikniemy błędów, które popełniono w 2007r" hm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADorn Re: Dobra jakość mammografii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 09:43 "unikniemy błędów, które popełniono w 2007r" czyli błędy były !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dobra jakość mammografii IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 17:01 nie błądzą tylko megazadufani w sobie mądrale Odpowiedz Link Zgłoś
ann_52 Dobra jakość zdjęć mammograficznych 06.11.08, 09:55 Zastanawia mnie jak można w przeciągu 2-3 tygodni sprawdzić dokładnie tyle zdjęć i wydać tak ważne oświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitupitu Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 10:19 Heciak to tytan pracy.Skontrolował 21 tysięcy zdjęć w dwa tygodnie i gwarantuje jakość każdego z nich;) A za jakie zasługi Heciak został zwolniony z funkcji kierownika radiologii ŚCO? Zdjęcia robione na starych złomach w 2007 roku na ŚCO też kontrolował? Czemu statystyki na stronie COK zaciemniają prawdziwy obraz wykonalności programu skryningowego w województwie? Wstyd się przyznać do jakiej bryndzy doprowadziła polityka Heciaka jako koordynatora programu w poprzednich latach? W 2007 poddało się badaniu w programie 15,46% ,to chyba najgorszy wynik w kraju.W 2007r w Kielcach przebadano 9,5% pań,a w tym roku według podanej na stronie statystyki prawie 40%! Nie ma w tym manipulacji mającej wprowadzić w błąd postronnych obserwatorów? www.onkol.kielce.pl/wokpiersi/mapa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:05 Heciak pogrążył skryning w świętokrzyskim i sprawdza teraz zdjęcia mammogrficzne w innch szpitalach.Farsa.Jak wyglądają badania mammograficzne na onkologii,kto był to wie.Bajzel,wielogodzinne kolejki,czeski film.Te statystyki to chyba dotyczą podsumowania badań z 2 lub 3 lat.Robić ludziom wodę z mózgu to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aantyciemnogród Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 16:59 ciemniaku tu są zdjęcia od początku 2007 roku czyli obejmują również zdjęcia z roku bieżącego,czyli de facto dobrze zrobione zdjęcia. Po zsumowaniu zdjęć ze wszystkich ośrodków wymienionych w artykule wychodzi około 5400 odejmując wykonanie w roku bieżącym daje około 3000 zdjęć. W onkologii jest bodajże 8 lekarzy radiologów robiących skryning czyli daje to mniej niz 400 zdjęć na łebka. Pomyśl PUSTY ŁBIE zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uprzejmy zaleca szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 20:29 Przykre że prezentujesz taki poziom kultury obrzucając adwersarza jakimiś inwektywami.Jeszcze gorzej o tobie świadczy,że nie masz opanowanych podstaw tabliczki mnożenia.W 2007 wymienione szpitale przebadały łącznie 3585 pań.Należy tą cyfrę pomnożyć przez 4 gdyż tyle ekspozycji jest wykonywanych w trakcie jednego badania.Daje to 14332 zdjęcia do oceny.Nawet jeśli podzielisz te zdjęcia na 8 lekarzy radiologów to wyjdzie 1791 zdjęć do oceny.Wytłumacz mi tylko z jakiej racji i na podstawie jakich przepisów lekarze ŚCO mieliby oceniać zdjęcia wykonane w innych szpitalach? Przypominam ci że dr Heciak nie jest już szefem radiologii,a nie wiem czy jako konsultant wojewódzki może wydawać polecenia wszystkim lekarzom w województwie według własnego widzimisię.Pleść trzy po trzy w artykule może jak najbardziej.Nieźle mu to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aantyciemnogród Re: szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 21:03 Po pierwsze nie jesteśmy na ty. Wykonuje się po dwa zdjęcia.Po trzecie lekarze z ŚCO to jego współpracownicy a skoro powstał punkt konsultacyjny to co mają innego do roboty jak oceniać zdjęcia i brać za to pieniądze. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uprzejmy Re: szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 21:24 Właściwie to szkoda czasu na polemikę z tobą,skoro wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia i w dodatku posuwasz się do obrażania dyskutantów. Musisz jeszcze sporo doczytać www.zdrowie.med.pl/onkologia/badania/mammo.html tu w prostej,przystępniejszej dla ciebie formie pl.wikipedia.org/wiki/Mammografia Jak widzisz badanie mammograficzne polega na wykonaniu dwóch projekcji;bocznej i górnej.Więc każda pierś ma pstryknięte dwa zdjęcia,kobieta,być może tego jeszcze nie zauważyłeś,posiada z reguły dwie piersi.2 piersi razy 2 ekspozycje daje 4 zdjęcia.Prościej nie potrafię tego ci wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upszejmy Re: szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 23:40 znajdź mi ośrodek który robi 4 zdjęcia Ty dobrze jakbyś sobie zrobił badanie nogi bo na mózg to już za późno - nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 14:58 Po diabła z takim umysłowym niedorozwojem dyskutujesz? On WIE że robi się dwa zdjęcia i koniec,nie przetłumaczysz, z resztą po co z dziećmi neostrady wdawać się w jednostronnie logiczną wymianę zdań? Idiota najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZginĄŁ Re: szklanka zimnej wody,kilka głębokich oddechów IP: 85.17.137.* 07.11.08, 15:51 niedorozwoj to cie zrobil frajerze a neostrade to ty masz nara patałachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profilaktyka Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 17:13 Jesteśmy na ostatnim miejscu w Polsce i nie jest to tajemnicą poliszynela.Na stronie WOK-u pokazane jest ile babek z aktualnie mogących zrobić mammografię ją zrobiło - odjęte tu zostały kobiety nie kwalifikujące się do skryningu mammograficznego z następujących powodów: a)przedział wiekowy(inny niż 50-69 lat) b)leczenie - zdiagnozowany rak piersi C50.x c)nie spełnienie 2-letniego interwału (mammo można zrobić co dwa lata a jeśli kobieta ma uwarunkowania genetyczne to co rok) Osobom zainteresowanym chętnie dostarczę więcej informacji. Jednocześnie mam prośbę - nie wiecie czegoś - nie wymądrzajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uprzejmy Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 21:27 Tu też bełkoczesz nie mając pojęcia o faktach.Udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawaj Re: Dobra jakość zdjęć mammograficznych IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 23:33 dawaj śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Dobra jakość mammografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:31 Robiłam mammografie ze skierowania poradni w marcu,czekałam na termin 3 miesiące,na korytarzu 2 godziny,pani robiąca mi badanie żeby podwyższyć ten uchwyt przy mammografie waliła w maszyne od tyłu kilka razy i klęła tylko na to dziadostwo,po badaniu wyniku nie dostałam przez miesiąc,nikt nic nie wiedział,a pani w informacji odesłała mnie do lekarza-chama który burknął że to go nie interesuje i trzasnał mi drzwiami przes samym nosem.To był dr.Heciak. Odpowiedz Link Zgłoś