ty_nia 17.11.08, 19:09 Dziewczyny czy ktoras z was rodzacych na Kosciuszki korzystała z zzo? Chciała bym sie dowiedziec jakie macie zdanie na ten temat, jakich tam maja anestezjologów, no i ile ono kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibi198013 Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 06.12.08, 16:54 Szpital na Kosciuszki nie daje przy porodzie znieczulen bo to jest szpital przyjazny dziecku chociaz słyszałam ze jak twuj lekaz zaleci połoznej to da ci jakies zneiczulenie ale niewiem nic dokładnie rodziłam na kosciuszki w styczniu ale ja miałam cesarke Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 06.12.08, 23:20 to juz nie wiem co myslec... chodze do gina z Kosciuszki i jak go pytałam o zzo to powiedział ze nie ma sprawy i o szczegoły narazie go nie wypytywałam. Ale nie słyszałam tez od zadnej dziewczyny ktora znam i tam rodziła ze miała takie znieczulenie. A ja nie wyobrazam sobie porodu bez znieczulenia...Na nastepnej wizycie musze sie w takim razie dokładnie dowiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
bibi198013 Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 07.12.08, 22:16 wiesz co ja chodzilam do lepiaczyka i jak rozmawiałam z nim albo z jego zona to oczywiscie mowił ze jak cos to da znieczulenie (wachałam sie jak rodzic czy cesaka czy sn) ale miałam tez znajoma połozna z kosciuszki do ktorej jezdziłam na ktg i kiedys sie jej zapytalam z ciekawosci ile takie znieczulenie kosztuje a ona mi na to ze w tym szpitalu nie daje sie zneczulenia bo jest to szpital pzyjazny dziecku ale jestem pewna ze jesli twuj gin karze im cos podac to pewnie podadza ale upenij sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 08.12.08, 11:21 dzieki bibi, tak zrobie. W styczniu mam wizyte to wypytam dokładnie. A ty miałas cesarke na zyczenie? Jesli tak to bez problemu ci zrobili? I za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
irmeline Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 09.12.08, 15:47 Nieprawda, że nie dają zzo. Jasne, że sami z siebie nie. Ale jak się zapłaci, to nie ma sprawy. Dzwonisz po prostu wcześniej do anestezjologa i się umawiasz co i jak. My z mężem spotkaliśmy się z nim miesiąc wcześniej, wszystko nam szczegółowo wyjaśnił, nawet wizualizację w komputerze pokazał i polecił strony www do poczytania na temat zzo. Wziął 500 zł (trzy lata temu). Jeśli chcesz o coś jeszcze dopytać i wziąć namiar na tego lekarza, napisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia irmeline 09.12.08, 23:18 Pocieszyłas mnie:) Jak mozesz to napisz mi czy byłas zadowolona z tego znieczulenia, czy było bolesne no i jak po nim porod wygladał? Słyszałam ze duzo zalezy od anestezjologa, czy da odpowiednia dawke itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bibi198013 Re: znieczulenie zewnatrzoponowe na Kosciuszki 09.12.08, 22:28 w PL niema cesaki na zyczenie:( tyko ze wskazan popostu trzeba cos wymyslic :D bo jak chcesz to zawsze wskazania sie znajda :)) niestety w PL takie realja ze trzeba pokombinowac Odpowiedz Link Zgłoś