Dodaj do ulubionych

Adwokaci!!!

09.01.09, 10:28
Witam

W tamtym roku kolo sierpnia poszlam do adwokatki w Kielcach, mialam dosc skomplikowana sprawe, ale dogadalysmy sie ze pomorze dlugo rozwiazywala sprawe i dopiero w grudniu udalo mi sie z nia umowic, bo mimo moich prob to byla albo zajeta, albo nie odbierala tel, po protu co tu duzo mowic "olewala" moze nie sprawe ale czlowieka czyli mnie bo jesli ktos nie odbiera tel iles razy z rzedu to jak to mozna nazwac. Wiec kiedy mi sie udalo z nia spotkac okazalo sie, ze zalatwimy to w inny sprosob niz oczekiwalysmy i w zwiazku z tym on mi odda czesc wplaty jaka dalam , miala zrobic przelew ale do tej pory go nie zrobila czyli minelo juz 3 tygodnie a ONa nadal nie zrobila przelewu. Prosze poradzcie jak zalatwiac takie sprawy, nie rozumiem w czym problem, kobieta jest dziwna bo skoro przelew robi tak dlugo dla mnie to chore, a ja juz kilka razy dzwonilam i upominalam sie o ten przelew . Jak zadzonilam po ok 2 tyg to mi powiedziala ze odebrala wlasnie wzroty przelewow bo nie doszedl no to jej podalam znowu nr konta i czekam znowu 4 dzien na przelew ..ehhh i jak tu byc dobrym, milym i uczciwym skoro wlasnie adwokaci Ci ktorzy powinni dawac przyklad tak pomiataja ludzmi?
Obserwuj wątek
    • Gość: clio Re: Adwokaci!!! IP: *.chello.pl 09.01.09, 13:41
      nad tą panią jest chyba Rada Adwokacka - może się nie mylę - tam się
      udać ze skargą
    • Gość: w ryj Re: Adwokaci!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 19:30
      Adwokatka-idiotka, tyle w temacie.
      • smurfmadrala Re: Adwokaci!!! 09.01.09, 19:52
        Dynastyczne korporacje prawnicze mają się dobrze.
        Zacni członkowie są bezkarni,bogaci,rozliczają się z fiskusem
        i klientami wg własnego prawa z sufitu i podłogi.
        • Gość: kielczanin Re: Adwokaci!!! IP: 77.223.220.* 09.01.09, 20:49
          Mnie tez kiedyś zrobił w balona pan mecenas,który- po przedstawieniu sprawy w
          rozmowie telefonicznej-zadeklarował pomoc i umówił się na spotkanie.Ponieważ
          było to w godzinach mojej pracy pojechałem taxi do kancelarii. Na Pana
          mec.czekałem ok.pół godz.Wkrótce okazało się , ze przede mną jest klient,który
          krążył nerwowo po korytarzyku.W końcu udało się.Szok na wstępie.Pan mecenas nie
          kojarzył mnie ze sprawą,a byłem przecież dobrym znajomym jego bliskiej osoby i
          przed chwilą z nim rozmawiałem.Po wejrzeniu w 1 /słownie jeden /papier, na
          którym było kilka zdań,oznajmił ,że "my takich spraw nie prowadzimy ",nakrzyczał
          na mnie i stwierdził autorytatywnie,ze sam sobie jestem winien. Byłem w głębokim
          szoku.Aby skrócić ten surrealistyczny seans zapytałem ,oczywiście z wyrażnym
          sarkazmem ile płacę :))) za poradę prawną ? Podał cenę !!!! Zapłaciłem
          sekretarce.Tak wyglądał mój pierwszy i ostatni kontakt z przedstawicielem tego
          szlachetnego zawodu.Stracony czas,zdrowie psychiczne i pieniądze.Draństwo
          największego kalibru.
          • Gość: ? Re: Adwokaci!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 21:06
            a co na to prawnik0, czyli prawnicze zero z SLD?
            • Gość: krempak Re: Adwokaci!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.09, 23:28
              Wszyscy bardzo ochoczo "wsiedli" na adwokatów, tymczasem autorka tematu nie
              potrafi sklacić sensownego zdania po polsku. Zero stylistyki, szyku, szarpana,
              chaotyczna wypowiedź, z której bardzo trudno wyłowić coś sensownego. A Wam,
              ludzie, to wystarcza, żeby jak mantrę klepać teksty o złych korporacjach. Ja
              osobiście nie dziwię się, że nie mogły się dogadać - jeśli autorka rozmawiała z
              panią mecenas tym samym bełkotem, który zaprezentowała na forum.
              • smurfmadrala Re: Adwokaci!!! 10.01.09, 09:34
                > Wszyscy bardzo ochoczo "wsiedli" na adwokatów, tymczasem autorka tematu nie
                > potrafi sklacić sensownego zdania po polsku. Zero stylistyki, szyku, szarpana,
                > chaotyczna wypowiedź, z której bardzo trudno wyłowić coś sensownego. A Wam,
                > ludzie, to wystarcza, żeby jak mantrę klepać teksty o złych korporacjach. Ja
                > osobiście nie dziwię się, że nie mogły się dogadać - jeśli autorka rozmawiała z
                > panią mecenas tym samym bełkotem, który zaprezentowała na forum.

Pani mecenas,umysłu lotnego zrozumiała natychmiast zlecenie,
                co potwierdza przyjecie zaliczki.
                ZWROT NIENALEŻNEGO HONORARIUM okazał się dla zacnej prawniczki trudniejszym ZADANIEM LOGICZNYM.
                Niesamowite pułapki logiczne czyhają na adwokatów!
              • Gość: kielczanin Re: Adwokaci!!! IP: 77.223.220.* 10.01.09, 13:21
                Człowiek, który gardzi człowiekiem, nie potrafiącym, w jego ocenie sklecić
                sensownego zdania, powinien wyjść z przestrzeni publicznej, aby inni, mniej
                świadomi, nie nabijali sobie guza :(
            • prawnik0 Re: Adwokaci!!! 10.01.09, 08:49
              Boguś.. prawnik0 nie jest adwokatem i nic do tej korporacji w
              związku z tym nie czuje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka