Dodaj do ulubionych

poseł Z. Nowak na prezydenta?- czemu nie,

IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:48
znakomite referencje, wybitny prawnik, doświadczenie w. Bezkonfliktowy,
zasłużony. Taki talent marnuje się w Sejmie.Czy Jego Wybitność nie zasługuje
na awans?
Obserwuj wątek
    • Gość: paranoik Re: poseł Z. Nowak na prezydenta?- czemu nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:53
      pewnie,ze zasluguje, jak kazdy. Ale najpierw chce jego zyciorys przeczytac....
      • Gość: poseł nowak zero zaintersowania - sejm moze więcej... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 17.12.03, 13:33
        nie zdradzam zaintersowania tym stanowiskiem. Jestem za mały i za gruby, mam
        trwające sprawy karne, jestem przestępca, i... ex współpracownikiem SB itd.

Zyciorys juz pisałem!!!

• Gość: paranoik zyciorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:46
          To poprosze o link do Pana zyciorysu.
          • Gość: poseł nowak Re: zyciorys IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 17.12.03, 14:19
            i co jeszcze? Trzeba było czuwac!
            • Gość: paranoik Re: zyciorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 14:25
              Moze to pana zdziwi, ale czuwalem i jakos mi umknal wiec prosze o pomoc w odszukaniu. Czy to jakis problem?
              Co do Pana pytania
              > i co jeszcze?
              to zastanowie sie i dam znac
            • Gość: paranoik Re: zyciorys IP: 213.199.233.* 17.12.03, 17:43
              uprzejmie sie przypominam
              ...i caly czas czuwam

paranoik - czuwajacy
            • Gość: Jakub Re: zyciorys IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 18:52
              Nareszcie adekwatna odpowiedź dla tych bezczelnie komunistycznych gówniarzy i
              podsrywaczy, Panie Pośle. Paranoik od razu dostał paranoi, jak należy. Założę
              się z Panem, Panie Pośle, że on z tego tak szybko nie wyjdzie... :)
              • Gość: paranoik Panie Posle... IP: 213.199.233.* 17.12.03, 19:15
                niech Pan nie pozwoli zebym sie calkiem rozchorowal. Lekarstwem moze byc link do Pana zyciorysu.
                Rozni ludzie pisza rozne rzeczy o Panu. Ja chcialbym sobie sam wyrobic poglad, a to, ze chce zaczac od zyciorysu...taki mam zwyczaj i tyle.
                Prosze wiec jeszcze raz o pomoc i ulatwienie znalezienia drogi do informacji, ktora mnie interesuje.

Z gory dziekuje
                paranoik
                • Gość: nie poseł Nowak na prezydenta.... IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 17.12.03, 22:08
                  Jestem za!!!!!! Ale pod jednym warunkiem "Jak(UB)ek" musi zostac co najmniej
                  Jego asystentem a najlepiej szefem Kancelarii.
                  Takiego "duetu" wszyscy nam bedą "zazdroscić".
                  Tylko zastanawiam się co będzie po kilku miesiącach ich rządów?.
                  Może się okazać, iż większość naszego społeczeństwa to Żydzi albo "komuchy"
                  (i to będzie "wybitna" zasługa Szefa"Jak(UB)ka") a pod wpływem prezydenta "N"
                  pozostała część będzie miała postawiony zarzut współpracy albo z psychiatrami
                  albo z prokuraturą albo też z Sądami. Albo ze wszystkimi naraz.
                  A potem to w takim kraju zastanie WIELKA DWÓJKA i będą żyli długo,długo i
                  szczęśliwie.
                  pozdrawiam
                  • Gość: paranoik uczciwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:26
                    nie ma sie co denerwowac. Jakub jest troche przewrazliwiony i mysli, ze kazdy jak gebe otworzy (tu mysle o sobie) to zaraz zeby kogos opluc. Mnie to nie zraza i Jakub ma racje, ze skoro juz Posel Nowak sie odezwal to ja tak latwo nie zrezygnuje z jego zyciorysu.

pozdrawiam
                    paranoik - milosnik zywotow (niekoniecznie swietych)
                • Gość: paranoik Re: Panie Posle... IP: 213.199.233.* 17.12.03, 23:25
                  ...rozumiem, ze jest Pan bardzo zajety. To normalne w zyciu poslow. Ale co tam
                  jeden maly link...no Panie Posle; Oczywiscie poczekam....i czuwam.

No to do jutra.
                  paranoik
                  • Gość: poseł nowak Re: Panie Posle... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 18.12.03, 10:27
                    "zyciorys" jest na tym forum. Nie mam czasu go szukać. Extra strony nie posiadam
                    • Gość: paranoik Re: Panie Posle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 10:47
                      no dziekuje Panie Posle.
        • Gość: Diagnosta Posła Re: zero zaintersowania - sejm moze więcej... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 22:37
          jeszcze trzeba dodać zbyt duża głowa.To wskazuje na wodogłowie.Chcecie
          prezydenta z wodogłowiem.Właściwie to dobry pomysł.PROFON będzie płacił mu
          wynagrodzenie.
    • Gość: paranoik doczekalem sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 10:57
      No i doczekalem sie w koncu odpowiedzi od Pana Posla. Bylem natarczywy w swych oczekiwaniach i uszlo mej uwadze, ze poslowie moga nie miec dzisiaj czasu na dysputy i szukanie zyciorysow. Wszak w dniach 16, 17, 18, 19 zaplanowano posiedzenia sejmu IV kadencji, a skoro zaplanowano to pewnie sie odbywaja.
      Jak domniemam Posel Nowak w nich uczestniczy. Ciekawe, czy wielu jest takich zaangazowanych poslow czy moze sala znowu swieci pustkami?
      Wracajac do zyciorysu Posla Nowaka - moze ktos mi pomoze go szukac na forum...
      • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 13:24
        Oj, paranoik, nie przesadzaj już. :(
        Od dawna dobrze wiesz, że życiorys posła jest tam, gdzie powinien być, czyli na
        stronach urzędowych, i dodatkowo jeszcze na tym forum, o czym i ja informowałem
        napastujących posła, lub może raczej molestujących go i czerpiących z tego
        zakazaną prawem przyjemność seksualną, opozycyjnych ekshibicjonistów.
        Paranoik, czy ty masz taki płaszczyk? :)
        • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 13:30
          Jeśli uważasz, że wyraziłem się nazbyt wulgarnie, jak na twoje gusta, to
          oczywiście przepraszam za to, a szczególnie za ten specjalny płaszczyk.
          • Gość: paranoik Re: doczekalem sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 13:54
            Jakubie, zeby mnie obrazic to trzeba wlozyc cala fure energii. Co do plaszczyka to nie gniewam sie :) i ewentualnej przyjemnosci to czerpie takowa nie ukrywam jednak nie ma ona nic wspolnego z przyjemnoscia seksualna.
            A teraz calkiem na powaznie to posel Nowak nie jest jedynym hobby jakie mam. Z tym zyciorysem to tez na powaznie...swego czasu chcialem skorzystac z linku "ludzie regionu" i skorzystalem, a poniewaz sie okazalo, ze informacja tam zamieszczona jest jakby nie do konca aktualna wobec tego przy nadarzajacej sie okazji zahaczylem (tez kiedys) posla o zyciorys bowiem jak twierdzil walczy od 20 lat - chcialem poznac przynajmniej w punktach etapy tej "walki". Dodatkowo posel stwierdzil, ze pracuje nad swoim zyciorysem i niebawem go udostepni. I Jakubie od tamtej pory staram sie znalezc ten zyciorys.
            Tak jestem jak rzep, ktory czepia sie psiego ogona, ale nie mam do tej pory jednoznacznego zdania na temat posla, a nie lubie nie miec zdania wiec szukam. Jezeli wiec mozesz mnie oswiecic i wskazac lokalizacje zyciorysu / listy dokonan posła to z gory dziekuje.

paranoik - wyjasniajacy
            • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 17:06
              Zamiast przez tyle czasu mędzić, mógłbyś samodzielnie przeszukać odpowiednie
              tematy na forum i przeczytać aż w kilku miejscach, co poseł pisze o sobie. Pal
              licho twoje zamiłowania seksualne, ale jest po prostu niegrzecznie tak zawracać
              głowę, w dodatku w kółko tym samym. Twoja niechęć do samodzielnego wykonania
              pracy, którą każdy nieco bardziej rozsądny z piszących na tym forum wykonuje
              codziennie w poszukiwaniu materiałów, jest dla mnie niezrozumiała.
              Poseł Nowak wykonał o wiele więcej w celu dostarczenia wyborcom informacji o
              sobie, niż uczynił to jakikolwiek inny poseł. Jeśli jesteś nierozgarniętym
              gamoniem i nie potrafisz przeszukać forum w celu znalezienia postów posła
              Nowaka, to miej tylko pretensje do siebie. Nie oczekuj, że ktoś za ciebie
              odwali tę robotę.
              • Gość: paranoik Re: doczekalem sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:23
                to bardzo ciekawe co napisales, zastanowie sie nad tym gleboko albo jeszcze glebiej. troche jednak to dziwne, ze jak trzeba to wszyscy lacznie z Toba i Poslem podpieracie sie linkami bez problemu....a tu mnie chodzilo o jeden maly link. Dzieki za pomoc i wskazanie wlasciwej drogi dla rozwoju mej nierozgarnietej inteligencji.
                Znalazlem sobie link, o czym pisalem jeszcze wczoraj
                www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/268.htm
                i ze chyba mi to wystarczy.....na razie.

paranoik - niegrzeczny
                • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 17:51
                  Paranoik, ty jesteś naprawdę paranoiczny. Czy ty naprawdę nie wiedziałeś, że
                  życiorysy posłów są na stronie sejmowej? :))
                  Daj już chłopie spokój z tymi jajami, bo jeszcze trochę i zejdziesz do poziomu
                  behemota. Lepiej co ładnego zażartuj, np. o Lubawskim i choince. :)
                  • Gość: paranoik jak pragne zdrowia... IP: 213.199.233.* 20.12.03, 20:56
                    co ty Jakub, jak pragne zdrowia polityka mnie nigdy wczesniej nie interesowala, a teraz stojac w obliczu bezrobocia doszedlem do wniosku, ze warto sie czyms zainteresowac zeby nie zwariowac (nie popasc w paranoje znaczy)....stad moja fascynacja poslem Nowakiem i nie tylko.
                    Co do dowcipow to zwykle mi nie wychodza, raczej w zlosliwosciach sie lepiej czuje. Poza tym kto dorowna behemotowi w opowiadaniu "kawalow" o WEL...;)
      • Gość: podpowiadacz Re: doczekalem sie... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 13:26
        Zyciorys jego jest krótki.
        urodził się ok.40 lat temu (ponoć gdzieś w okolicach Miechowa)
        W latach osiemdziesiątych (jak Anioł cieć z filmu Alternatywy 4) po ukonczeniu
        szkół..... zawodowych ...oczywiście zasadniczych wyjechał gdzieś poza Polskę
        Po powrocie kupił (ponoć za bezcen) mleczarnię w Pińczowie i zaczął robić szum
        w okół siebie ,że wszyscy go prześladują.
        Później (moim zdaniem fuxsem) trafił do parlamentu ale wkrótce już z niego
        wyjdzie i .......słuch o nim zaginie W międzyczasie jeszcze na pewno komuś
        przywali że jest taki cZy inny nie mając oczywiście żadnych argumentów w ręku
        ale to już jest właśnie ryzyko demokracji że jak ktoś wlezie na piedestały to
        może bezkarnie wszystkich i wszystko krytykować a nawet opluwać (ale takie
        jednostki działają w ten sposób tylko do następnych wyborów (z małymi na
        nieszczęście wyjątkami)
        Ksiązki z tego życiorysu nikt nie zrobi nawet. Spilberg bvy tutaj nie pomógł.
        pozdrawiam
        • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 13:40
          Spielberg rzeczywiście nie ma tu nic do roboty, bo nie ma tu kłamstw, które
          trzeba koloryzować na ekranie.
          W Sejmie RP nie ma piedestału. Może chodzi ci o trybunę sejmową, z której na
          ogół przemawia się lub zadaje pytania?
        • Gość: paranoik Re: doczekalem sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 14:07
          No tak, czesc z tych informacji zawarto w zyciorysie z pazdziernika 2001 w dziale "ludzie regionu". na marginesie u mnie ostatnio z tego dzialu dostepne sa tylko literki ABCDKWŻ - czy tylko ja mam jakis problem???
          Ten zyciorys z pewnoscia powstal tuz po wyborze posla na posla (wrzesien 2001).
          No mam teraz ten link:
          www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/268.htm
          wiec moze sie tym zadowole...

paranoik
          • Gość: poseł nowak Re: doczekalem sie... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 18.12.03, 15:44
            zyciorys mam prosty jak chrobotek renferowy - urodziłem sie i...jestem w Sejmie
            • Gość: poseł nowak Re: doczekalem sie... IP: *.sejm.gov.pl / 195.187.136.* 18.12.03, 15:49
              to nie ten link- na forum pisałem szczególowo co i kiedy robiłem
              • Gość: Filip Re: doczekalem sie... IP: 69.156.224.* 18.12.03, 16:26
                Panie Posle Nowal; jest Pan osoba obdarowywana przeze mnie duzym szacunkiem.
                Z grona tych ktore w obecnej PRL-u BIS rozumieja w sposob wlasciwy powierzona
                im funkcje i wypelnianie nieprostych zadan obrony interesow narodowych.

"Ktos musi czuwac , by spac mogl ktos "

Jako Polak niemieszkajacy tymczasowo w Ojczyznie Pozdrawiam Pana i dziekuje za
                tak piekny i heroiczny przyklad przeciwstawiania sie zlu, za przyczyna ludzi
                malych i miernych nie mogacych sobie uswiadomic czym jest nasz wspolny narodowy
                interes.
                Filip.
                • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 17:12
                  Pozdrowienia dla Filipa, kolegi zapomnianego poety kieleckiego. :)

(Jeśli to jesteś Ty, bo jakieś dziwne IP).
                  • Gość: Filip Re: doczekalem sie... IP: 69.156.224.* 18.12.03, 20:43
                    Musi byc dziwne.
                    A moze ja;.... to nie ja.....?
                    Znam wiele osob z Sandomierza...a czy huta szkla nadal stoi w tym samym
                    miejscu, czy ja zaorano.
                    Prosze pozdrowic moich milusinskich - zbyt wiele pieknych, niezapomnianych
                    chwil spedzilismy razem w naszych Kielcach.

• Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 17:59
                      Masz jakiś dziwny głos. Czy ty nie jesteś ten Filip *.look.ca?
                • Gość: Filip Re: doczekalem sie... IP: 69.156.224.* 18.12.03, 20:31
                  Przepraszam Pana za to niefortunne przekrecenie Panskiego nazwiska.
                  Chodzi oczywiscie o nazwisko "Nowak".
              • sowizdzal6 Re: doczekalem sie... 18.12.03, 16:27
                posła Nowaka znam raczej pobieżnie. Musiał jednak sporo zajść niektórym za
                skórę, skoro tak o Nim piszą (wydaje mi sie zreszta, że w innych wątkach
                gorzej niz w tym). Nie chce sie wypowiadac co do meritum poruszanych spraw bo
                ich na ogól nie znam, ale Nowak zwykle dobrze tłumaczy o co chodzi, a Jego
                opnenci celuja w sprzecznosciach. Moze jest to moje subiektywne odczucie, ale
                chyba stał sie On niewygodny dla wielu osób.
              • Gość: paranoik zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:36
                czyli moge sobie poszukac...
                jak pisze Jakub nikt za mnie tej roboty nie odwali...., a ja tez nie bede szukal, bo po co???. Wystarczy mi ten link, ktory znalazlem.
            • Gość: Jakub Re: doczekalem sie... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 17:15
              No, nareszcie lepszy humor! Może sobie pan poseł i golnął co nieco?
            • Gość: paranoik to bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:30
              to bardzo dobrze, bo ja "nierozgrniety gamon" - jak pisze o mnie Jakub, mialbym duze trudnosci z przyswojeniem sobie informacji zbyt zawilej...
              • Gość: Jakub Re: to bardzo dobrze IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 18:02
                :) Czy nie możesz wymyślić jakiegoś dowcipu o Lubawskim i choince?
                • Gość: GOŚC RADIA M Re: to bardzo dobrze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 16:49
                  Panie Nowak z chwila objęcia przez Pana urzędu proponuję Panu na doradców tych
                  ludzi:Naprawdę świetni.Zreszta to Pańscy koledzy i znajomi!

Co to jest,żeby taki zwykły policjancina miał nielegalny samochód.Do paki z
                  nim.Towarzysz BORS z PO Kielce to załatwi.Ola T przyklepie .Sąd go wsadzi i
                  koniec!Samochody kradzione mogą kupować tylko komendanty.Najlepiej Wojewódzkie
                  jak kiedyś Jacenty Frydrych.Co mu było? Nic mu nie było jeszcze zarobił na
                  kradzionym około 4.000 zł.Pani Prokurator Ola wysłała sprawę Jacentego do
                  swojej koleżanki w Radomiu , a ta szybko umorzyła.Jacuś nie był
                  świadomym.Teraz Jacuś ma się dobrze jest dziekanem od zabezpieczeń w WSH
                  Kielce.Skończył na UJ historię.Skończył też podyplomowy kurs oficerski.Teraz
                  fachowiec -całą gębą.Gazeta starała się wybielać Jacusia jak mogła.Teraz
                  głośno krzyczy ,bo jak to dzielnicowy ma Lancie(starą bo starą ale
                  zawsze),przecież wstawka numeru.Jest sensacja i Biuro poważne się
                  zaangazowało.Widzicie jakie mamy prawo ,dla chłopów w butach
                  gumowych.Frydrycha prawo nie sięga.Ola T też ma gębę pełną frazesów na temat
                  tzw."Afery Starachowickiej".Urządziła sobie z niej bastion przed jej
                  wywaleniem na zbity pysk z prokuratury.Pisz Pan Panie Nowak jak to jest z tym
                  prawem.

• Re: c.d. prywatnej komendy policji w Starachowica IP:
                  *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
                  Gość: Zomowiec 20.12.2003 16:37 odpowiedz na list

Trzeba dodac do tego jeszcze fakt,że Pan Jacenty Frydrych jako Komendant
                  Wojewódzki Policji w Kielcach spowodował zagrożenie dla zycia i zdrowia
                  kierowanych przez siebie policjantów wysyłając ich do Staporkowa.Miał tam
                  miejsce sterowany przez Pana Jacentego napad policjantów na policjantów(takie
                  podchody harcerskie)tyle ,że groźne bo z bronią długą.Wczesniej też wysłał
                  pluton policji na Komendanta w Końskich.Dobrze ,że zatrzymali ten pluton z KG
                  w Warszawie ,bo skutek byłby jak pod Warszawą.Nadto Pan Jacenty z Panem
                  Krzysiem Przybylskim (doradca Pana Prezydenta Lubawskiego d/s bezpieczeństwa )
                  wywołali przy pomocy Pani Oli Tomaszewskiej Wielką Aferę Korupcyjną w
                  Kielcach" .Tym żyła Gazeta Koszer przez dwa lata.Winni okazali się
                  niewinni.Ola została Jacentego posunięto ze stanowiska .Krzyś Przybylski
                  został ukarany za wywołanie nieistniejącej afery,ale jest doradcą i wszystko
                  jest OK.Pani Ola została Prokuratorem dodatkowo Apelacyjnym w Krakowie.Dalej
                  kręci lody z aferami.Teraz ma na względzie Aferę zwaną "Starachowicką".Takich
                  mamy władców.czepiających się byle policjanciny na stanowisku dzielnicowego.W
                  dodatku o samochód ponad 20 letni.Brawo Wyborcza ,brawo władcy tej ziemi.Tej
                  ziemi.Niech duch Święty na Was stąpi i biskupa Ryczała.Pani Ola u Biskupa
                  często bywa na herbatkach.

• Gość: paranoik behemot jest mistrzem IP: 213.199.233.* 20.12.03, 20:58
                  ... w tym behemot jest niezrownany :)...
                • Gość: zdziwiony Dla Jakuba IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 10:05
                  Jakub napisał:
                  :)Czy nie możesz wymyślić jakiegoś dowcipu o Lubawskim i choince?
                  Spróbuję temu sprostać;
                  Czy mozna z Lubawskiego zrobić bombkę na choinkę bez obaw ,że z niej spadnie?

Ależ oczywiście ! Lubawski pomimo swojej wagi jest tak PRÓŻNY ,iż nawet
                  najmniejsza gałązka choinkowa nie będzie miała z nim problemów.
                  pozdrawiam
    • Gość: paranoik pytanie do Posla Nowaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 11:17
      Jaki jest Pana poglad w kwestii tzw poselskiej 13-stki???
      • Gość: paranoik poselskie 13-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:59
        podobno na sali sejmowej zrobilo sie niezle zamieszanie....
        ja slyszalem, ze poslowie i tak oddaja swoje trzynastki na szczytne cele. Jesli to prawda to o co w tej niby prostej sprawie chodzi?
        Czyzby swiateczne stoly poslow mialy swiecic pustkami w zwiazku z brakiem 13-stki???
        • Gość: paranoik poslowie siedza cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:24
          no to mamy nowy tydzien, przedswiateczny. Poslowie zamilkli na dobre chyba, bo posiedzenia w sejmie sie skonczyly, nowe dopiero w styczniu. Pewnie teraz wydaja juz swoje 13-stki...na szczytne cele. Dobrze, ze jest w tym kraju grupa ludzi, ktorzy dostaja to co im sie nalezy w terminie i do tego sami o tym decyduja. To cudowne. Dzieki temu nawet nie zdaja sobie sprawy, ze sa tacy, ktorzy nie dostaja pensji mimo, ze pracuja, dojezdzaja do i z pracy, musza utrzymac rodzine bez 13-stki. Swoja droga to dziwne dla mnie dlaczego taka dyskryminacja w tym kraju. Ja tez chce 13-stke.
          • Gość: Krzysio Re: poslowie siedza cicho IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:07
            Sprawdziłem, pan poseł zachował twarz, po prostu nie przyszedł na głosowania w
            dniu 19.12.2003 r. No tak, ale teraz będziesz mój drogi "paranoiku" pytał:
            dlaczego nie przyszedł ?
            • Gość: poseł nowak Re: poslowie siedza cicho IP: 62.233.163.* 22.12.03, 23:20
              posel nowak to nie był na glosowaniach od wtorku. Miał L4 - z powodu
              poinformowania go telefonicznie we wtorek, ze w srode jego spolka ma SO w
              kielcach termin przeciwko prezesowi SO, w sprawie o kilka milionów zł.

Kazdemu by skoczyło cisnienie!!!
              • Gość: paranoik Re: poslowie siedza cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:40
                Panie Posle, ktory to lekarz wydaje L4 z powodu tego, ze pacjent otrzymuje telefon ?;)
                Co to jest SO?
                Co to za procedura telefonicznego poinformowania i czym skutkuje (poza oczywiscie L4)?

paranoik - dociekliwy
                PS. WEL tez moze miec sprawe o kilka milionow, jak by Pan skomentowal brak tzw "kompresji" u WEL??? (chodzi o slichowicka dzialke, jakby co):)
            • Gość: paranoik Re: poslowie siedza cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:27
              ha ha, tez sprawdzilem, nie tylko te date, ale mniejsza o to, bo jak sie oglada transmisje tzw bezposrednie z sali sejmu to akurat nieobecnosc poslow wydaje sie byc "norma". Czasem to sie zastanawiam jak sie czuja operatorzy kamer... .
              Pora na pytanie ;))
              A dlaczego posel byl nieobecny??? - bo mial sprawe jakiegos SO, nie wiem na razie co to takiego, ale rozumiem, ze to cos waznego.
              A dlaczego posel nie glosowal 12, 16 i 18 grudnia br...?? ;)
              • Gość: paranoik Re: poslowie siedza cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:35
                ...posel nie glosowal 16-tego i 18-tego, bo mial L4 z powodu cisnienia...

...no ale dlaczego ie glosowal 12-tego;))...

paranoik - dociekliwy
                PS pytam tak sobie raczej dla zartu :)
    • Gość: paranoik Panie Posle Nowak... IP: 213.199.233.* 23.12.03, 18:55
      Jaskiernia oczyszczony. Panie Posle dlaczego wg Pana sad umorzyl postepowanie w
      sprawie 10 mln lapowki, ktora podobno przyjal pan jaskiernia???
      • Gość: Maryjan Re: Panie Posle Nowak... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.03, 05:00
        To nie Sąd umorzył lecz Prokurator.Panie Nowak co Pan na to .Larum ,larum
        grają Panie Nowak!
        • Gość: Maryjan Re: Panie Posle Nowak... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.03, 05:07
          Czat Poczta Onet.pl

onet.pl › Wiadomości › Kraj Szukaj: Serwis Info Serwis Info
          Strony WWW:
          W polskim Internecie
          Światowy Internet
          Katalog stron
          Pliki
          Encyklopedia WIEM
          Adresy firm:
          TeleAdreson
          Panorama Firm
          Polskie Książki tel.
          Ogłoszenia:
          Praca i rekrutacja
          Motoryzacyjne
          Nieruchomości

info.onet.pl Kraj Świat Gospodarka Nauka

Sport Rozrywka Internet i komputery Ciekawostki

Gorące Tematy
          Brak porozumienia kolejarzy z rządem
          Wypadek rządowego Mi-8: Pilot się tłumaczy
          Rozmowy o amerykańskich bazach w Polsce

Forum »

Sonda
          Czy uważasz, że Polska jest narażona na ataki terrorystyczne?

Tak
          Nie
          Nie wiem

Zobacz:
          Warszawa: Obawy przed zamachem

Kraj
          PAP, JP /2003-12-23 14:46:00

Śledztwo w sprawie Jaskierni umorzone

Prokuratura Okręgowa w Gdańsku umorzyła śledztwo w sprawie rzekomego
          przyjęcia w 2002 r. przez posła SLD Jerzego Jaskiernię 10 mln dolarów w
          związku z ustawą o grach losowych.

Jerzy Jaskiernia/TVN24

Śledztwo umorzono w związku z brakiem dostatecznych danych uzasadniających
          podejrzenie popełnienia przestępstwa.

Poinformował o tym rzecznik gdańskiej Prokuratury Okręgowej Konrad
          Kornatowski. Zaznaczył jednocześnie, że prokuratura nadal będzie wyjaśniała,
          czy złamano prawo w związku z nowelizacją ustawy o grach losowych, zakładach
          wzajemnych i grach na automatach.

"Do odrębnego postępowania wyłączono materiał dowodowy, dotyczący
          przekroczenia uprawnień lub niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariuszy
          publicznych przy uchwalaniu zmian w ustawie, oraz przyjęcia korzyści
          majątkowej w związku z pełnieniem funkcji publicznej w toku procesu
          legislacyjnego dotyczącego zmian w ustawie (...) z dnia 29 lipca 1992 r. W
          tymże zakresie postępowanie przygotowawcze będzie prowadzone w dalszym ciągu" -
          powiedział Kornatowski.

Śledztwo w sprawie "łapówki za ustawę" zostało wszczęte pod koniec sierpnia
          2003 r. po doniesieniu byłego posła Samoobrony (obecnie Polska Racja Stanu)
          Zbigniewa Nowaka. Utrzymywał on, że słyszał, jakoby poseł Jaskiernia miał
          przyjąć 10 mln USD w zamian za uchwalenie przez Sejm ustawy o grach losowych z
          zapisami korzystnymi dla właścicieli automatów do takich gier. Dotychczas w
          charakterze świadków przesłuchano kilkadziesiąt osób. Nikomu nie postawiono
          zarzutów.

Sprawa stała się głośna, gdy na początku grudnia media,
          m.in. "Rzeczpospolita", podały, iż "wiarygodna i ciesząca się wysoką pozycją
          społeczną osoba" była świadkiem rozmowy między Holendrem Arno van Dorstem,
          lobbystą związanym z producentami automatów do gier, a prokuratorem, byłym
          szefem Prokuratury Krajowej Andrzejem Kauczem. Holender miał się żalić
          Kauczowi, że "z ustawą (o grach losowych - PAP) nic się nie dzieje, chociaż
          Jaskiernia dostał 10 mln dolarów".

Poseł Jaskiernia twierdzi, że nigdy nie wziął żadnej łapówki, a cała sprawa
          to "brednia, kompletna bzdura, rozgrywana przez środowiska, które utraciły
          monopol w zakresie gry na automatach".

Zobacz materiał filmowy TVN24

wyślij link
          strona do druku

Skomentuj ten artykuł »

Musimy głosować tak, żeby sld nie weszło do Parlamentu, to jedyny sposób
          [45] ~aga
          pozbycia się tej swołoczy 2003-12-24 01:38

skandal!!!! [60] ~twor
          Jak zwykle załatwili towarzysze mu spokój,pewno tez wzieli ... 2003-12-24
          01:26

Czepiają sie niewinnych ludzi, a powinni sie rozprawic ze zwiazkami
          zawodowymi [2] ~Twój podpis:
          bo te przynosza tylko wielkie straty swoimi strajakmi, ... 2003-12-24 01:13

cd.. ~beemy
          powiem wam szczerze, że śledząc komentarze w sprawach tzw. ... 2003-12-24
          01:09

Co wy chcecie od Jaskierni ? To biedny facet jest. [6] ~krupier
          Kurs dolara spadł... 2003-12-24 01:07

Prawicowe oszołomstwo skazałoby każdego przeciwnika bez żadnych dowodów
          [18] Santiago6
          Faszystowskie metody są bardzo bliskie polskiej prawicy. ... 2003-12-24 01:04

Jaskiernia nie wziął 10 mln dolarów!!! [1] ~JA
          Brakowało 17$ - kurier wziął za przesyłke. 2003-12-24 01:02

nic nowego ~kapo
          kazda afera z udzialem rzadu sie tak konczy, to sa swiete ... 2003-12-24
          01:01

no a jakże mogłoby być????? ~david
          10 mln U$ da się podzielić na kilka mniejszych działek i ... 2003-12-24 00:54

Partyjni koledzy kazali to brał. A co miał rozdawać ? [1] ~eko
          . 2003-12-24 00:50

kazdy czlonek sld bedzie uniewiniony ale oni z tego sobie nic nie robia
          ~bachapok@op.pl
          jestem na 100 % przekonana ze jaskiernia wzial ta lapowke ... 2003-12-24
          00:39

Jak zeykle oszołom z SLD wyłga się byle czym ~oszołom
          Chłop o takiej osobowości o takim życiorysie i takich ... 2003-12-24 00:34

Na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć. I zaczął. Tyle że brać w
          łape. ~jaguar
          A koledzy za nim. Nie ryby. 2003-12-24 00:31

WESOŁYCH ŚWIĄT pawlik0071
          i szczesliwego nowego roku 2003-12-24 00:31

CO NA TO ROKITA? [2] ~mlody
          Najmądrzejszy polityk! 2003-12-24 00:26

A ja zapytam ????co na to wszystko powie ostatnia nadzieja i ostoja [5]
          ~zwyczajny Kowalski
          na sprawiedliwośc Kosciół Katolicki?To nie w 1981 r był ... 2003-12-24 00:25

W cieniu rzekomych afer, rząd umarza długi kolejnej prywatnej spółce. [1]
          ~xina
          Długi, za które ktoś musi zapłacić. Jak myślicie, kto? 2003-12-24 00:22

To czeka każdego naukowca który chce sie zajmować polityką.Amatorzy
          ~belweder vodka
          Wszystko było o.k. jak polityką zajmował się pruszków i ... 2003-12-24 00:14

Moskiewskie dolary umorzone (Miller), mafijne dolary umorzone (Jaskiernia).
          [6] ~vax
          Pewnie to ten sam prokurator. 2003-12-24 00:07

Jednoreki bandyta! ~0bserwator
          drugą ręką trzymał mandat, żeby głosować za!!! 2003-12-24 00:04

Wiedziałem, że Jaś-Kielnia się z tego wywinie ~OCD
          ! 2003-12-24 00:04

Serdeczne życzenia! [1] ~prokurator
          Chciałem złożyć serdeczne zyczenia swiateczne panu ... 2003-12-23 23:57

a wy dakej chodzcie do urn i glosujcie to naczarnych to na czerwonych a to
          jedno [2] ~kto wie????
          i to samo, tyle ze w naglowku jest troszke zmienione. a z ... 2003-12-23
          23:56

Jaskiernia ~Janek
          Lider SLD to ma wzrok BANDYTY nic dziewnego ze zajmowal ... 2003-12-23 23:22

Okrągły stół w Magdalence dał imunitet bandzie złodzieji i najwyższy czas
          ~Marian Polski
          zrobić z nimi porządek. 2003-12-23 23:21

zobacz wszystkie wypowiedzi »

Sponsorowane

Lek na święta?

2003-12-21 Posti SA

Inne wiadomości

Śledztwo w sprawie Jaskierni umorzone
          2003-12-23 PAP/IAR, MD

Afera hazardowa: Wagner zarzuca dziennikarzom nierzetelność
          2003-12-23 IAR, MD

"ABW powinna sprawdzić »kto w co grał«"