Dodaj do ulubionych

SZpital Kopernika

10.12.04, 15:12
Witam was,
czy mozecie mi powiedziec co sądzicie o Koperniku, o mozliwosciach porodu, do
kogo chodzic, u kogo rodzić? podobno niedawno oddział został otwarty po
remoncie, moze któras z was juz tam rodziła? Jakie sa wsze opinie?
DZieki z góry.
Aga 20 tc
Obserwuj wątek
    • _diabolique_ Re: SZpital Kopernika 10.12.04, 17:17
      Ja chcialam rodzic w Koperniku bo tam mialam swoja lekarke prowadzaca, ale w
      ostatniej chwili zrezygnowalam. Przerazil mnie brak elastycznosci i jednak
      bardzo konserwatywne podejscie do porodu.
      Sam oddzial wyglada przyjemnie i jest kameralny, ale nie ma sali do porodu
      rodzinnego, ta sala porodowa ktora jest, w pierwszej chwili skojarzyla mi sie z
      sala operacyjna w klinice weterynaryjnejwink
      Poza tym nie ma mozliwosci wziecia zzo i to dla mnie przewazylo.

Radze dobrze przemyslec swoja decyzje.
    • magbaso Re: SZpital Kopernika 11.12.04, 17:33
      Rodzilam w Koperniku w czerwcu.
      O oddziale, lekarzach, poloznych pediatrach moge powiedziec tylko dobrze. fakt,
      nie ma sali do prodow rodzinnych, ale ze mna rodzil maz i (przez przypadek)
      moja mama. Oboje byli ze mna przez caly czas, az do momentu odwiezienia na sale
      operacyjna (porod niestety zakonczyl sie cc). Na oddziale jest czysto,
      kameralnie, opieka poloznych i pielegniarek fantastyczna, nawet salowe sa
      mile wink
      Naprawde serdecznie polecam ten oddzial. Gdybym miala wybierac ;ponownie nawet
      chwile nie zastanawialabym sie nad innym szpitalem!!!
      • agkowa Re: SZpital Kopernika 11.12.04, 18:52
        Dzieki serdeczne za opinie, nie ukrywam ze czekam na wiecej. Mam dylemat gdyż
        na razie jestem w CZMP ale nie koniecznie odpowiada mi ten "moloch". Ale mam
        jescze pytanie dot. lekarzy.Słyszałam ze pracuje tam Palatynski, Nowak i pewnie
        jeszcze inni i chciałabym wiedziec jescze kto i kogo polecacie.
        Pozdrawaim
        Aga 20tc
        • magbaso Re: SZpital Kopernika 11.12.04, 19:58
          Ordynator-dr Krzysztof Rybiński, Z-ca-dr Zajączewska, dr Kowalska i jeszcze
          dwie lekarki, ktorych nazwisk nie pamietam. ja jestem od lat pacjentka dr
          Rybinskiego i oczywiscie go polecam. Przyjmuje w spoldzielni na Piotrkowskiej
        • milenamilena Re: SZpital Kopernika 13.12.04, 16:34
          Ja bym nie rezygnowała z CZMP. Nie wiem z czym leżysz. Ale ja w ciązy leżałam 4
          razy. Urodziłam w 35tc przez cesarskie cięcie. Wiem, że czesto przywożono
          dziewczyny z innych szpitali jeżeli było zagrożenie dla dziecka. Ja leżałam na
          3 piętrze na perinatologii, gdzie ordynatorem jest dyr. całego CZMP prof.
          Oszukowski. Polecam.

Pozdrowienia
          Milena i Antek
    • molla7 Re: SZpital Kopernika 28.01.05, 13:42
      Planowalam rodzic swoje dziecko w koperniku (termin:kwiecień 04) dopóki nie
      wyladowalam tam z zatruciem ciazowym w lutym, lezałam tam przez jakies 4 dni.
      Po doswiadczeniu tego powiedzialam sobie,ze rodzic juz wole w domu niż w n tym
      oddziale (skadinąd niezly pomysl. Trafilam na jakis szczyt, a ze oddzialik
      nieduzy dziewczyny po porodach upychano z tymi na patologii. Moze to nic
      strasznego, ale mnie odrzucilo na myskl odwoch sprawach 1. gdzie tu mowa o
      stosowaniu rygoru podwyzszonej sterylnosci w pomieszczeniach gdzie leza
      dziewczyny po cc, jesli lezy sie w 5 osob i do kazdej ktos przychodzi, 2. jak
      czuje sie dziewczyna, ktora trafia tu z zagrozeniem ciazy, drzy o swoje
      dzieciatko a obok na lozku swiezo upieczona mamusia tuli swoje malenstwo. Mnie
      sciskalo z rozpaczy i zazdrosci ze ona ma juz wszystko za soba, nie wplynelo to
      na mnie pocieszajaco.
      Ale generalnie polozne mile, faktycznie dosc konserwatywne, sala porodowa
      fatalna-skojarzeniaz lecznica weterynatyjna na miejscu, a te skurzane postronki
      przy uchwytach na nogi na lozku porodoym, cos pieknego.
      • molla7 Re: SZpital Kopernika 28.01.05, 13:44
        ps. nie spotkalam wiekszego chama niz ordynator tego oddzialu-Rybińskiego,
        wyjatek, jedo pacjentki z prywatnej praktyki.
    • patryk39 Re: SZpital Kopernika 03.02.05, 21:00
      Ja rodziłam w Koperniku, ale przed remontem, wiec nie wiem jak jest teraz.
      Lekarze się nie zmienili i mogę powiedzic, że są bardzo mili, polożne też. Jest
      tam tez bardzo fajna pani doktor, dzieki ktorej karmilam moje malenstwo
      poersia. Moim lekarzem byl Rybinski. Bardzo dobry lekarz, ale jesli chodzi o
      podejscie do kobiet ciężarnych, to niektórzy mają lepsze do zwierząt. Jest on
      moim znajomym, a mimo to chyba drugi raz nie skorzystam z jego usług!!! Potafi
      strasznie dołować. Nawet prywatnie jak sie chodzi, to sobie olewa i poswieca 5
      minut czasu.Chyba, ze z ciążą jest cos nie tak, to wtedy on potrafi zadziałac.
      Pediatra po przebadaniu małego powiedziała,że z Kopernika wychodzą
      zawsze "czyste"dzieci. Jesli chodzi o CZM to słyszałam bardzo dużo złych
      opini, że tam się liczy tylko kasa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka