anna_konda 30.04.09, 13:52 Moje dzieciaki się dostały tam gdzie chciałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuleczka28 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 14:02 Eeee, szkoda gadać, moja się nie dostała Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 14:33 Mój synek się dostał Tym samym jestem mamą dwóch przedszkolaków Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 14:57 synek się dostał tam gdzie chcielismy odetchnęłam z ulgą) Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 15:35 Młodsza dostała się do przedszkola starszej co mnie niezmiernie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 21:00 wszystko dobrze, synek dostal sie tam gdze chcielismy Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 22:07 Dziewczyny,czytam to i aż się przestraszyłam. Nas też to czeka,tyle że w przyszłym roku. Jakby się na jakąś super uczelnie wybierały maluszki. Dostał się-nie dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 22:15 Synek się dostał, tam gdzie chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
eklerka3110 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 22:57 Moj sie nie dostal We wrzesniu bedzie miał 2 latka 9 mies. Zaklepalam mu tez miejsce w złobku i jest tam przyjety wiec to tez coś jest ale wolalabym przedszkole. Podobno nabór byl w znacznej mierze zdominowany przez matki "samotnie" wychowujące . Odpowiedz Link Zgłoś
simonka1-0 Re: I jak po rekrutacji? 30.04.09, 23:20 mam prośbę może mi ktoś powiedzieć,gdzie znajdę listę przedszkoli z wolnymi miekscami.Potrzebuje dla siostry,a niewiem gdzie szukać.Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
violesia Promocja nieformalnych zwiazkow i patologii 01.05.09, 10:02 ot tyle. Spojrzalam na liste, a tam niby "samotne matki" i dzieci z rodzin pod tzw. nadzorem kuratorskim. Nie odpuszcze, bo niby dlaczego moje dziecko ma być dyskryminowane, bo rodzice są w zwiazku małżeńskim,oboje ciężko pracują, nie są alkoholikami, ćpunami itp. Odwołam się i zrobię burze okrutną w UMŁ! Troje dzieci z listy znam i wiem, że matki żyją z tatusiami pod jednym dachem i mają się dobrze, no nie wspomne, że nie pracują i nie zamierzają. Promocja patologii w tym KATOLOCKIM kraju jest żałosna i żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
basia741 Re: Promocja nieformalnych zwiazkow i patologii 01.05.09, 21:20 Pomysł z napisaniem odwołania jest b. dobry. Moja córka w zeszłym roku nie dostała się do żadnego z wybranych przedszkoli. Na skutek odwołania znalazło się miejsce w przedszkolu. Co prawda nie w tym pierwszego wyboru, ale i tak w miarę blisko domu. Koleżanka też się odwołała i też przyniosło to skutek. Życzę powodzenia. basia Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Promocja nieformalnych zwiazkow i patologii 03.05.09, 20:46 Nie wiem jak jest w innych przedszkolach ale w naszym dyrektorka ma tzw listę rezerwową. Warto zapisać szybciutko dziecko na taką listę i chodzić i się przypominać. We wrześniu często okazuje się, że dzieci, które dostały się do państwowego przedszkola dostały się też do prywatnego i rodzice zwalniają miejsce, zdarza się, że ludzie rezygnują z posyłania dzieci do przedszkola z powodu chorób czy przeprowadzki. wtedy na wolne miejsce wchodzą dzieci z listy rezerwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie22 Re: Promocja nieformalnych zwiazkow i patologii 03.05.09, 23:10 Moja córka nie dostała się do żadnego z wybranych przeze mnie przedszkoli. Podpowiedzcie do kogo się odwołać konkretnie i co najlepiej pisać żeby przyniosło skutek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hippo55 Re: Promocja nieformalnych zwiazkow i patologii 04.05.09, 08:38 Mój tez się nie dostał. Wpisałam go listę rezerwową i będę czekać. Ale generalnie to jakaś farsa... Odpowiedz Link Zgłoś
basia741 odwołanie 04.05.09, 23:34 Odwołanie napisałam adresując do Urzędu Miasta Łodzi Wydziału Edukacji ul. Sienkiewicza 5, 90 – 113 Łódź. Opisałam sytuacje mojej rodziny i wytknęłam wady naboru elektronicznego. Po jakimś czasie zadzwoniła Pani z Wydziału Edukacji i zaprosiła na spotkanie. Zaproponwała wówczas miejsce miejsce w jednym z przedszkoli, które wskazałam, niestety tym najmniej atrakcyjnym. Jednocześnie zapewniała, że nie ma szans na miejsce w przedszkolu pierwszego wyboru. Zdecydowałam się. To wszystko działo się w lipcu ubiegłego roku, przedszkola były pozamykane, było zamieszanie z zapisywaniem do przedszkoli, w których teoretycznie były jeszcze wolne miejsca. W tym roku powinno być łatwiej bo do wakacji jeszcze prawie 2 miesiące. Warto spróbowac z odwołaniem. Jednocześnie można zapisać dziecko na listę rezerwową lub do przedszkola, w którym jest wolne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
consida Re: I jak po rekrutacji? 05.05.09, 13:15 Poczekaj do października, wtedy przestają działać bazy danych. Dziecko nie zostało przyjęte ponieważ system odrzucił jego nr PESEL. Ja tak zrobiłam w zeszłym roku, dziecko (wtedy 2 lata 8 mięsięcy) zaczęło chodzić do przedszkola. Czasem zdarza się tak, że rodzice nie podpisują umów z przedszkolem i tracą prawo do miejsca. Niektóre dzieci w ogóle nie zaczną edukacji przedszkolnej - wtedy pojawia się miejsce wolne. Uprzedź jedynie dyrekcję przedszkola, ze zamierzasz o to walczyć. Mnie się dało! W tym roku będzie powtarzać grupę 1, co nie stanowi problemu - bo przecież edukację szkolną i tak zacznie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona A mnie coś trafi 04.05.09, 13:04 Mój sześciolatek dostał się do zerówki, która może wcale nie powstać. Do zerówki szkolnej zgłosiła się jedynie 2-jka dzieci (w tym mój), nie podpisałam umowy i mam czekać, bo może jeszcze zbierze się grupa. A jak się nie zbierze???? Martwię się, że pożałuję, iż zachciało mi sie szkolnej zerówki (starszy syn chodzi do szkoły, byliby w jednym budynku), ciekawe czy "system" będzie potem szukał mojemu dziecku miejsca w zerówce w pobliżu miejsca zamieszkania, bo nie mam najmniejszego zamiaru wozić go do odległej placówki. Do swojego aktualnego przedszkola syn dostałby się bez problemu, a tak - miejsca już zajęte Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: A mnie coś trafi 04.05.09, 15:35 wygląda na to, że dostałaś po głowie za dokonanie innego wyboru niż większość rodziców sześciolatkó. Współczuję, bo dla mnie taki wybór wydaje się mądry (tzn. wysłanie dziecka do szkoły, zamiast do przedszkola), ale okazuje się, ze system tego nie przewidział. Moja 3-latka też się nie dostała do żadnego z wybranych przedszkoli. Pozostało nam prywatne, albo czekanie na nowe grupy - które utworzą, albo nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
natsylbud Re: I jak po rekrutacji? 04.05.09, 14:16 Moja córcia dostała się do wymarzonego przedszkola mimo iż na 120 miejsc było 180 chętnych, MASAKRA! ale strasznie sie cieszymy Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_asia Re: I jak po rekrutacji? 04.05.09, 17:10 Moja też się nie dostała... na trasie do mojej pracy nie ma przedszkoli z wolnymi miejscami... jutro idę ją zapisać na listy rezerwowe bo na prywatne przedszkole mnie nie stać. A miało być lepiej z miejscami w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: I jak po rekrutacji? 05.05.09, 13:19 co do promowania patologii. j akurat mogłam wystąpić jako samotna matka, ale ponieważ w forularzu było pytanie o zamieszkanie z ojcem dziecka wpisałam prawdę i nie dostałam dodatkowych punktów za bycie samotną. Teraz dla mojej trzylatki nie ma miejsca w żadnym widzewskim przedszkolu. Mogę przecież dojeżdżać na Teofilów. Uczciwość nie popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
agabim Re: I jak po rekrutacji? 05.05.09, 22:44 mój 4-latek dostał się już drugi raz do tego samego przedszkola, ufff, odetchnęłam z ulgą Odpowiedz Link Zgłoś
aure11 Re: I jak po rekrutacji? 06.05.09, 13:36 Jestem zadowolona, przyjeli mi dziecko do przedszkola drugiego priorytetu. Trzeba bedzie pare kilometrow dowozic, ale i tak uwazam sie za szczesciare ze miejsce jest. Od kiedy w waszych przedszkolach mozna podpisywac umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: I jak po rekrutacji? 06.05.09, 21:05 Mój synek się dostał tam gdzie chodził starszy syn. Jestem zadowolona, teraz tylko muszę podpisac umowę. Wskazałam tylko to jedno przedszkole, ponieważ inne mnie nie interesowały. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: I jak po rekrutacji? 06.05.09, 22:16 aure11 napisała: > Od kiedy w waszych przedszkolach mozna podpisywac umowy? Od dziś Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I jak po rekrutacji? 07.05.09, 12:47 Moi się dostali - obydwoje kontynuacja, a starsze 5-latek, więc musieli przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś