Dodaj do ulubionych

laryngolog w krakowie

16.09.05, 08:59
Witam. Bardzo prosiłabym o wskazanie dobrego laryngologa dzieciecego z
krakowa a najlepiej ze szpitala w Prokocimiu. Syn ma opozniony rozwoj mowy i
stale otwarta buzią, problemy z gardlem i potrzebuje trafic odrazu do dobrego
specjalisty. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • sewerynki Re: laryngolog w krakowie 16.09.05, 09:32
      Aga to moze razem pojdziemy?
      I mam juz terapie na Polkolu, a wy?
      Ja juz mam skierowanie do laryngologa, musze sie tylko wybrac co nie jest
      prost. Wyczytalam ze dobry jest Kitlinski w Prokocimiu i Westrych - ordynator z
      Narutowicza chyba ktory przyjmuje prywatnie na Mikolajskiej gdzies. Tylko po co
      placic jak mam skierowanie. Z drugiej strony jak bylam raz w Prokocimiu to
      stalam tam pol dnia z mlodym co zle znioslam.
      • zebra12 Dr Kitlińskiego już nie ma..... 16.09.05, 16:08
        Jest na urlopie do końca roku, a potem ....może już nie wrócić! Ale to
        rzeczywiście dobry lekarz.
    • aga_de Re: laryngolog w krakowie 16.09.05, 18:08
      Skierowanie to ja tez mam ale wlasnie jest koszmar z tym staniem a poza tym
      moje dziecko jest bardzo trudnym pacjentem wiec chcialabym oszczedzic nam
      stresow i dlatego chcialam isc prywatnie
      • sylweno najlepszy laryngolog 20.09.05, 17:06
        najlepszy laryngolog z jakim miałam czynienia to dr Smarzyńska z małopolskiego
        centrum zaburzeń słuchu mowy i głosu. Konkretna, bardzo miła, kompetentna, a w
        dodatku centrum ma umowę z NFZ, więc wystarczy skierowanie od lekarza
        rodzinnego. Czeka się ok 3 tyg. tel 4280140
    • asia9915 Re: laryngolog w krakowie 20.09.05, 22:19
      A ja polecam dr Iwańską z Rydygiera. Przyjmuje w Eskulapie na Kalwaryjskiej 26,
      tel. 656-38-20. Wizyta kosztowała niedawno 50 zł.
      • milena1 Re: laryngolog w krakowie 21.09.05, 11:50
        jesli z prokocimia to też polecam Kitlińskiego albo Michalaka(ordynatora)wiem,
        że przyjmuje prywatnie w Scanmedzie na Al.Pokoju, ale jeśli masz skierownie to
        spróbuj na kasę chorych
        • aga_de Re: laryngolog w krakowie 17.10.05, 11:13
          Witam. Dziękuję za informacje. Byłam u lekarki z Rydgiera i napewno muszę
          synowi usuwać trzeciego i przycinac boczne i teraz mam dylemat gdzie?
          Zastanawiam sie nad prywatna klinika poniewaz pobyt jest duzo krótszy tylko nie
          mam pojecia gdzie wykonuja takie zabiegi i ile by to kosztowało. Może ktos się
          orientuje? Z góry dziękuje
          • dorka_mama_jakubka Re: laryngolog w krakowie 17.10.05, 14:38
            my rowniez bedziemy usuwac 3migdal i sklaniam sie zeby zrobic to w Rydygierze
            wlasnie. Slyszalam bardzo pozytywne opinie o oddziale otolaryngologii wlasnie
            tam i pobyt tam nie trwa dlugo i zabiegi wykonywane sa fachowo itp.
            Na razie chodzimy na konsultacje do dr Koniecznej/z-ca ordynatora/.

Nasz pediatra odradzal mi prywatne kliniki w tym temacie ale moze sa jakies
            super miejsca w Kraku i ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?

pozdrawiam,
            dorka

• asia9915 Re: laryngolog w krakowie 17.10.05, 19:37
            Raz jeszcze polecam Iwańską z Rydygiera - znam kilkoro dzieco, któym usuwała 3
            migdał i wszystko było ok.
            • beba2 Re: laryngolog w krakowie 18.10.05, 13:56
              Same dobre rzeczy mogę powiedzieć o dr Westrychu ( ordynator z NARUTOWICZA).
              Jeśli chodzi się do niego prywatnie ( wizyta 50 zł), to sam potem wykonuje
              dziecku zabieg u siebie w szpitalu. I nie trzeba czekac miesiącami na wolne
              miejsce, tylko dwa tygodnie.
              Nie trzeba chodzić do niego miesiacami, wystarczy jedna wizyta.
              • matiuszka Re: laryngolog w krakowie 24.10.05, 16:25
                Witaj beba smile
                Czy zmieniliście laryngologa? Właśnie zaczęłam chodzić z małą na Masarską, w
                związku z tym, że nie możemy wyleczyć kataru ropnego... potrzebny mi naprawdę
                dobry laryngolog.
                • beba2 Re: laryngolog w krakowie 28.10.05, 11:48
                  Matiuszko, Westrych dwa lata temu wycinał młodemu migdała. Byliśmy u niego na
                  wizycie ( jednej ) tylko raz. Opinię o nim mam jak najlepszą, bo był polecony
                  przez moją kolezankę pediatrę, jako świetny fachowiec, a ja się przekonałam, że
                  i świetny facet z dobrym podejsciem do pacjentów.
                  Na Masarską chodzimy do alergologa, a jedynie wtedy kiedy on potrzebuje
                  konsultacji to się wpychamy do gabinetu obok. Zresztą tam jest to normalne, ze
                  alergolog współpracuje z laryngologiem ( dziecko jest pod stałą kontrolą
                  obydwóch - zresztą są świetni).
                  A z tym ropnym katarem....uzbrój się w cierpliwosć. Milion wymazów, ściągania
                  tej wydzieliny, tomografia wreszcie i co? I u nas jak było tak jest.
                  • matiuszka Re: laryngolog w krakowie 28.10.05, 12:27
                    sad(( miałam nadzieję, że doszliście do przyczyny.
                    Ja teraz jestem u dr. O-M, jesteśmy po czterech wymazach, właśnie czekam na
                    wyniki. Bardzo chciałabym wierzyć że wreszcie wyjdziemy z tego, bez dobrego
                    laryngologa ani rusz. Zastanawiałam się jeszcze czy nie przejść do dr. M.
                    • beba2 Re: laryngolog w krakowie 29.10.05, 13:11
                      Znaczy do jej męża ? Przejść, powiem Ci smile On jest w ogóle bardzo fajny gość.
                      My przeważnie do niego zaglądamy.
                      U nas jest o tyle lepiej, ze co prawda przyczyny nie znaleźliśmy, to
                      przynajmniej zlikwidowaliśmy kilkuletnie zapalenie zatok ( praktycznie
                      bezobjawowe, poza wydzieliną w nosie).
                      Nie znaleźliśmy żadnej bakterii. Po każdym wymazie wręcz chciałabym, zeby jakas
                      wyszła, bo przeciez wiadomo, ze tam jest. Tyle, ze teraz nie wiemy co to jest i
                      nie wiadomo czym to ukatrupić.
                      Teraz będziemy robic wymaz sami w domu. Musimy wyjąć to co siedzi w nosie,
                      wlożyc do specjalnej probowki z przetrwalnikiem i zanieść do badania.
                      • matiuszka Re: laryngolog w krakowie 29.10.05, 14:18
                        Beba, a gdzie robicie te wymazy? Bo jeśli na Sławkowskiej to może właśnie
                        dlatego nic Wam nie wychodzi. Ja dwa pierwsze robiłam w Alergomedzie na
                        Batorego. Małej wyszły 4 bakterie w nosie i 2 w gardle. Potem po przeleczeniu
                        (była zupełnie zdrowa) 1 w nosie i 2 w gardle. Trzeci wymaz zrobiłam na
                        Sławkowskiej, bo już pod kątem autoszczepionki na gronkowca - mała miała 10
                        dniowy ropny katar, nawet jak był na początku wirusowy to po tylu dniach musiał
                        być już nadkażony bakterią. I wyobraź sobie nic nie wychodowali! Kazali
                        powtórzyć. W poniedziałek mam wyniki z tej powtórki, już wiem że coś wyrosło
                        ale nie wiem jeszcze co. W każdym razie gdyby nie to, że Sławkowska robi
                        autoszczepionki, to omijałabym ją szerokim łukiem.
                        • matiuszka Re: laryngolog w krakowie 29.10.05, 14:19
                          I jeszcze laryngolog powiedziała mi, że w Alergomedzie robią wymazy najlepiej.
                          • beba2 Re: laryngolog w krakowie 30.10.05, 17:35
                            No kurka wodna, robilismy i na Slawkowskiej i na Czystej. Na Batorego robiliśmy
                            tylko cytologię nosa. Mmmm, jak dobrze, ze istnieje forum smile Dzieki Matiuszka,
                            moze to jest jakiś trop. To co młodemu siedzi w nosie, jest zielono żółte i
                            podbrawione krwią ( bakteria to to jest na 120 %, tylko jeszcze jej nie
                            namierzyliśmy ). W kazdym razie stokrotne dzięki. Po pierwszym zaniesiemy to
                            cholerstwo na Batorego.
                            Pozdrawiam.
                            • beba2 Re: laryngolog w krakowie 30.10.05, 17:48
                              Ale sprawdziłam teraz na stronie Alergo - medu i nie opisują w swojej ofercie
                              robienia wymazów i posiewów bakteriologicznych (?)
                              • matiuszka Re: laryngolog w krakowie 30.10.05, 18:47
                                Robiłam małej wymaz ostatnio na Batorego we wrześniu. Mam nadzieję, że nic się
                                od tego czasu nie zmieniło... najlepiej zadzwoń 634 06 08. Aha, i robimy teraz
                                na bakterie beztlenowe również.
                                • beba2 Re: laryngolog w krakowie 31.10.05, 10:28
                                  Zadzwonię, dzięki.
              • sylweno beba, 03.11.05, 18:33
                napisz, proszę, gdzie przyjmuje dr Westrych. Jakiś nr telefonu może. Też musimy
                usunąć migdałek, a nie chcemy czekać pół roku.
                pozdr
                • beba2 Re: beba, 04.11.05, 15:01
                  Mam wiadomości sprzed roku : Mikołajska 6 na piętrze. W czwartki od 16
                  przyjmował. Nic więcej nie wiem. My poszliśmy bez dzwonienia, tak z ulicy.
                  • sylweno Re: beba, 04.11.05, 15:20
                    dzięki bardzo, beba
                    • czekolada72 Potwierdzam :) 29.11.05, 19:19

• czekolada72 Re: Potwierdzam :) 29.11.05, 19:21
                        cos mi uciekło

Mała jest swiazutko po wycieciu migsałka przez Westrycha, facet ma cudowne
                        podejscie do chorych, widac, ze zajmuje sie oddziałem, chorymi, a nie robi za
                        ksiecia udzielnego obwarowanego tłumem sekretarek. POLECAM!
                        • daba2000 Re: my tez mamy 3-ci migdał 03.12.05, 18:39
                          Czytam co piszecie..i sama nie wiem co myśleć. My już zaliczyliśmy 3
                          laryngol.P. Makiełę z Rydygiera(fajna),P. Maciejaka i obecnie P. Koniora
                          (Kopernik-Klin. Laryng.)Czy ktoś zna tego ostatniego? Każdy z nich mówił co
                          innego. Pani doktor(1)najpierw chciała usuwać(nawet prawie się umówiliśmy). W
                          końcu stwierdziła że jeszcze poobsuszamy, bo młody jest mały(5 lat).drugi lek.
                          od razu by wycinał.A obecny (3)ma fajne podejście do dzieci, jest młody i prosi
                          o cierpliwość.Dopóki migdał wyraźnie nie przeszkadza.Tylko,że jak zaczniemy
                          infekcje jesienią to grzebiemy się do lata.Jak przejdzie zapal. gardła
                          ewent.angina to po ok.6-10 dniach pojawia się katar-różnej maści.Mały jest też
                          pod opieką alergologa.W nosie po wymazie wyszło, że ma paciorkowca(na
                          wiosnę).Włąściwie to cały czas jest zasmarkany i pochrząkuje (lek. mówi,że to
                          też częściowo przyzwyczajenie). Mam wrażenie ,że lekarze podchodzą do
                          wszystkiego przedmiotowo, a my matki przeżywamy. Czasem mam wrażenie że tkwię w
                          jakimś błędnym kole i choć robię co w mojej mocy, to i tak kicha!!!Wesprzyjcie
                          zatroskaną matkę
    • czekolada72 Beba 16.11.05, 11:40
      Bebo, napisalam na priva
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka