Dodaj do ulubionych

tort na chrzciny

06.02.06, 21:41
Witajcie! Gdzie można kupić dobry totr na chrzciny - czyli przede wszystkim
smaczny a do tego " na temat". No i właśnie - co to znaczy na temat ?? Czy na
chrzciny jest jakiś "obowiązkowy" wzór? Jak np księga na komunię ?? A jak
było u Was?
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: tort na chrzciny 06.02.06, 22:02
      Polecam cukiernię Michalscy:
      www.cukierniamichalscy.krakow.pl/
      Nie zamawiałam tortu na chrzciny, natomiast na urodziny (3 sztuki). Piękne
      (mają bogaty katalog, właściwie możesz poprosić o co chcesz, przy mnie ludzie
      odbierali tort w kształcie Formuły 1) i przede wszystkim pyszne. W sobotę znowu
      odbieram. Tym razem w kształcie grzybka-)
      • barbaragoralska Re: tort na chrzciny 09.02.06, 12:59
        ja brałam od nich ciasta na ślub i niestety była to straszna chałtura. Nasypali
        tyle cukru ile tylko się dało i gośie jeśc ich w ogółe nie chcieli. Ale są gusta
        i guściki.
        • kasia1302 Re: tort na chrzciny 09.02.06, 13:47
          Nie strasz mnie. Ja jeszcze się nie zawiodłam. Ale ja mam guścik przecież.
    • isma Re: tort na chrzciny 07.02.06, 09:42
      My wolimy torty od Wilka wink)).
    • agula_755 Re: tort na chrzciny 07.02.06, 16:24
      Hej!
      U nas torta zrobił zdolny tatuś,był zwyczajny biały z ozdobą typowo
      chrzcielną,kupioną na Kleparzu.Dodam,że wszystkim smakowałsmile!
      Myślę,że nie ma reguły,co do tego jaki ma być tort na chrzciny.
      Przważnie jest taki na jakiego nas staćsmile!
      Pozdrawiam!
      • milena1 Re: tort na chrzciny 07.02.06, 18:24
        ja zamawiałam u Śliwy(ul.Królewska obok komendy policji)i jak zwykle się nie
        zawiodłam.
    • zaza_kr Re: tort na chrzciny 09.02.06, 10:50
      Wiatm, wg mnie najlepsze torty (różne wzory) i w ogóle ciasta są w cukierni
      Blecharzy koło Anikina. Ja zamawiam tam na wszelkiego rodzaju rodzinne okazjesmile
      i zawsze są pyszne i super wyglądają.
      • ewa1008 Re: tort na chrzciny 17.02.06, 17:41
        Witaj zaza_kr

czy mogę Cię prosić, abyś dokładniej określiła gdzie mieści się ta cukiernia.

Pozdrawiam
        • zaza_kr Re: tort na chrzciny 27.02.06, 10:06
          Cześć, już tłumaczę lokalizację cukierni-"Blecharzy". Dokładny adres to ul.
          Janickiego, taki wolno stojący budynek na osiedlu Ugorek, prawie zaraz obok
          Anikina dla dzieci. Jak zapytasz kogoś o drogę to napewno Ci powiedzą, łatwo
          trafić, jest to chyba jedyna cukiernia na tym osiedlu. Ostatnio jak tam byłam,
          to mówili że wystawiali się na Targach Mody Ślubnej z pięknymi weselnymi
          totrami. Polecam i myślę że też będziesz bardzo zadowolona. SMACZNEGOsmile
          Pozdrawiam
    • kssia Re: tort na chrzciny 18.02.06, 12:08
      Ja miałam śliczny biały tort ozdobiony kwiatuszkami.Tort sam był czekoladowy
      tylko z białą masa i ozdobami. Zamówiłam go na Starowislnej w cukierni. Był
      pyszny.

pozdrawiam
    • cocosek1 Re: tort na chrzciny 20.02.06, 12:35
      polecam gorąco
      www.stefanka.pl
      • cocosek1 Re: tort na chrzciny 20.02.06, 12:36
        siedziba w Jaworznie, ale właściciele z Krakowa, nie ma problemu żeby tort
        przywieżli
    • martamaria10 Re: tort na chrzciny 20.02.06, 12:45
      Podobnie jak jedna z internautek zamawiam głównie u Michalskich. Nie wiem, jak
      to jest z „guścikami”, ale moim gościom bardzo smakują. Jeden jedyny raz (a
      zamawiam u nich torty już od ok. 8 lat) zdarzyło mi się, że tort nie był taki,
      jak należy. Dla odmiany ostatnio natomiast zdecydowałam się zamówić torta na
      Stradomiu (to chyba Starowicz). Był zwykły, okrągły, ale z pięknym klownem i
      balonikami. Smak też ciekawy: kawowo-brzoskwiniowy. Mój tato orzekł, że jak
      długo żyje, tak pysznego torta jeszcze nigdy nie jadł. Ale mówi tak co roku,
      czyli smakują mu i z jednej, i z drugiej cukierni.
      Pzdr, Marta
      • aronka1 Re: tort na chrzciny 20.02.06, 21:01
        My również trzymamy się Michalskich. Do tej pory byliśmy bardzo zadowoleni. A
        zrobili nam m.in. torta w kształcie śmigłowca. Rewelacja! smile
        Na ostatnie urodziny Natalia miała tort - lalkę. A w marcu czekają nas urodziny
        młodszej i też zamówię u Michalskich. smile
        • weronka77 Re: tort na chrzciny 27.02.06, 15:12
          Ja też mam "guścik".Michalscy są świetni.Ale również zamawiam w Hawełce-tyle że
          kilkaaa razy droższe..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka