Dodaj do ulubionych

Krakowskie maluszki :-)

04.07.06, 12:39
Zapraszam do pogaduch wszystkie mamy
Asia z 6 tyg. Mateuszkiem
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=44434947
Obserwuj wątek
    • asia517 Re: Krakowskie maluszki :-)- wizyta u Gosi 04.07.06, 13:04
      nasze pociechy
      img92.imageshack.us/my.php?image=img17092ym.jpg
      Maksiu z mamą
      img135.imageshack.us/my.php?image=img17053pu.jpg
      big Adaś smile
      img80.imageshack.us/my.php?image=img17184bw.jpg
      mniejszy Matuś nie pozostaje dłużny smile
      img206.imageshack.us/my.php?image=img17215tq.jpg
      • nancy_m Re: Krakowskie maluszki :-) 05.07.06, 22:20
        Witajciesmile Też chciałabym zamieścić zdjęcie Stasia, niestety łączę się przez komórkę i nie dam rady wysłać tak dużego zdjęcia. Ale mam nadzieję, że uda nam się jeszcze spotkać i wtedy zobaczycie Stasiasmile
        PS: Asiu, widzę że Twój Matuś był dzisiaj na szczepieniu, Staś też. To było jego pierwsze szczepienie, to które miał mieć 6 tygodni po urodzeniu, ale wszystko przeciągnęło się o kolejne 6 tygodni, bo Staś długo miał żółtaczkę, a później jeszcze był przeziębiony, no i wreszcie dzisiaj był szczepiony.
    • jbasko Re: Krakowskie maluszki :-) 04.07.06, 13:05
      witaj
      mój maluszek ma juz prawie 6 m-cy,ma na imię Ola, jest pogodna, zdrowa,
      roześmiana, cudna, je cycusia, nie cierpi butelki,nie jest marudna przez co moge
      ugotować obiad czy sobie na necie pogrzebać, potrafi bawić się sami, przewraca
      sie z plecków na brzuszek i odwrotnie, staje na nogach lezacsmile, robi mostki,
      pełza, przekręca sie dookoła własnej osi, no i jest naszą ukochaną córcią(bo na
      razie nie ma rodzeństwasmile)
      pozdrawiam goraco Asię i Mateuszka, piszcie krakowskie mamusie!
      • asia517 Re: Krakowskie maluszki :-) 04.07.06, 13:30
        Czytam i nie mogę się doczekac kiedy mój szkrab będzie robił to co twoja Ola smile
        Jestem pełna podziwu dla ciebie,że nadal karmisz piersią. Ja czasami mam
        momenty zwątpienia kiedy mały zamiast ssac, ciagnie piers, składa się przy tym
        jak scyzoryk, złości się i wiem,że z karmienia nici. On głodny, ja
        podenerwowana. Próbowałam go dokarmiac sztucznym mlekiem, ale tak jak u ciebie -
        nie znosi butli...
        Koniecznie przyślij zdjęcie Olci smile
        buziaczki
        Asia z Matusiem
        • jbasko Re: Krakowskie maluszki :-) 04.07.06, 14:46
          uwierz mi, jak jak Ola miałą 6 tyg. tez czytając posty o 6 miesiecznych
          dzieciach stwierdziłam, ze to strasznie daleko jeszcze, a teraz widze, ze nie,
          bardzo szybko leci.
          A tu próba wklejenia zdjecia, robie to po raz pierwszy więc może nie wyjść.
          [URL=www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b6e70baf913e0337]http://images3.fotosik.pl/97/b6e70baf913e0337m.jpg[/URL]
          [URL=www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3db1ef89c6631631.html]http://images4.fotosik.pl/60/3db1ef89c6631631m.jpg[/URL]
          • jbasko i nie wyszło:( 04.07.06, 14:49
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3db1ef89c6631631.html]http://images4.fotosik.pl/60/3db1ef89c6631631m.jpg[/URL]
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6e70baf913e0337.html]http://images3.fotosik.pl/97/b6e70baf913e0337m.jpg[/URL]

może teraz?
          • jbasko Re: Krakowskie maluszki :-) 04.07.06, 14:51
            jeszcze inaczej

www.fotosik.pl/moje_obrazki.php
        • pestka14 do asi517 :) 11.07.06, 14:26
          tak sobie czytam o tym karmieniu i chciałabym Ci powiedzieć, że nam karmienie
          zaczęło być miłe dopiero po 3-cim miesiącu, teraz już się karmimy 7-my miesiąc
          i obu nam sprawia to przyjemność
          Marysia dotyka przy karmieniu mojej twarzy, bada nos, usta i włosy i to jest
          naprawdę baaardzo, baardzo miłe
          życze Wam, żeby też się udało
          a w drugim miesiącu, to płakałam przy każdym karmieniu, bo bolało smile
          cierpliwości i powodzenia!
    • sabiptysia no i co z tym nowym wątkiem???? 05.07.06, 14:03
      chcialam zauwazyc, ze przeniesienie watku na "niemowlę" niewiele zmienilo, tutaj
      rowniez zaczyna ginac... jest to zrozumiale, bo kazda ma duuuzo mniej czasu i
      niezaleznie od tematu forum tak sie z watkiem bedzie dzialo... stad pomysl
      stworzenia prywatnego forum, poza tym tworzymy zgrana paczke szesciu wariatek od
      samego poczatku i nie widze sensu wtajemniczania kolejnych osob... no ale jak se
      tam chcecie...
      • bania23 Re: no i co z tym nowym wątkiem???? 05.07.06, 20:37
        A coś Ty taka samolubna? Może inne dziewczyny tez chciałyby sobie pogadać i się
        spotkać. Wiele razy miałam przyjść na Wasze spotkanie(Krakowskich ciężarówek),
        ale jakoś często powtarzałyście o tej waszej paczce. I o co chodzi z tym
        wtajemniczeniem? Wiele osób na pewno czytało ten wątek.
        • kasia062 Re: no i co z tym nowym wątkiem???? 05.07.06, 21:09
          Pewnie że czytasmile
          My również z Krakowa,termin mam na 22 sierpnia a pierwszy synek ma 20 miesiecysmile
          Pozdrawiamy
    • asia517 Re: Krakowskie maluszki :-) 07.07.06, 16:12
      Jesli sie tylko postaramy to wątek nie zginiesmile
      Kasiu jak znosisz te upały? Bo ja pod koniec ciąży to byłam tak spuchnięta, że
      ledwo co chodziłam

• bania23 Re: Krakowskie maluszki :-) 07.07.06, 18:41
        No to musimy się starać. Mój Adaś skończył 2 miesiące, jest przezabawny, a dziś
        pierwszy raz zaśmiał się głośno.W ogóle jest bardzo grzeczny. Cieszę się, że
        rośnie, ale szkoda mi że nie będzie już taki malutki...
    • asia517 Re: Krakowskie maluszki :-) 11.07.06, 13:28
      Hej dziewczyny!
      Skrzętnie wykorzystuję moment kiedy Mati śpi i nadrabiam zaległoścismile
      Siedzę w domu i czekam, aż się zrobi trochę chłodniej, bo chcę wyjsc z małym
      na spacer... A tak z innej beczki, słyszałyście, że 13 lipca ma się wyjaśnic
      czy będzie przedłużony urlop macierzyński?

ściskam was
      Asia
    • asia517 basen 17.07.06, 12:14
      Czy któraś z was chodzi z maluszkiem na basen? Mój Matus jutro skończy 8
      tygodni i powoli przymierzam się do rozpoczęcia z nim zajęc. Wybrałam basen w
      budynku Herbewo, bo kameralny, czysty i są w nim cwiczenia dla niemowląt - tzw.
      oswajanie z wodą...
      buziaki
      Asia z Matim
      • mik04 Re: basen 17.07.06, 13:12
        Ja chodziłam z Mikiem od 3 miesiąca do Rydygiera. Ale mój Mik już stary smile
        • kokons znacie link do forum malopolska 17.07.06, 15:49
          Po pierwsze witajcie) My tez z Krakowa z tym ze jak przystalo na mame 6
          miesieczniej, udzielamy sie na forum styczen i niestety rzedko tu bywamy()
          Czy znacie moze linka do forum gazetowego: malopolska - bedac w ciazy czesto z
          niego kozystalam a teraz tez chcialabym sie odwdzieczyc i dzielic
          doswiadczeniem a nie moge go znalesc( Pomozcie prosze.
          • asia517 do kokonos 18.07.06, 15:02
            proszę smile
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=601

• asia517 Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuszku? 18.07.06, 12:48
      Bo mój Matuś od kilku dni( a właściwie nocy) upodobał sobie spanie na brzuszku.
      Zasypia w ten sposób od razu, śpi dłużej, bo nawet 6-7 godzin, ale wiem, że
      jest to niebezpieczne- jest przyczyną tzw. śmierci łóżeczkowej.
      Co robic, kiedy każda próba przekręcenia go na plecki kończy się przeraźliwym
      płaczem?? Dziewczyny czy też tak macie? A moze stosujecie nianię elektroniczną
      lub monitor oddechu?
      pozdrawiam
      Asia z Matim
      • nancy_m Re: Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuszku? 01.08.06, 11:31
        Nasz Stas spi na plecach albo na boku. Na brzuchu nawet nie lubi lezecsmile Raz zdarzyło mu sie zasnac na brzuszku, a tak jak go poloze na brzuch to zwykle po kilku minutach juz narudzi, jak go nie wezme to placze. Ale ostatnio w nocy wedruje po calym lozeczku, jak wstaje w nocy zeby go wziac do karmienia to on jest obrocony o prawie 360 stopnismile ma glowe prawie tam gdzie mial nozki a nozki tam gdzie wczesniej lezala glowa. Ale coreczka mojej sasiadki (4 miesiace) spi tylko na brzuszku, nawet na spacerach jak lezy w wozku to tez na brzuchu. Pozdrawiamsmile
      • kwaliczek Re: Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuszku? 12.08.06, 17:14
        Mamy to samo z naszą Alicją (7 tyg). Od paru dni nie chce spac inaczej niz na
        brzuszku, czasem zdarza sie jej zasnac w dzien obok mnie na pleckach (po
        karmieniu) ale jest to wtedy sen bardzo niespokojny i co chwilke sie wybudza z
        placzem. W nocy rowniez spi caly czas na brzuszku. Na poczatku mialam obawy, ale
        poczytalam troszke o smierci lozeczkowej i jesli u dziecko w pierwszych tyg
        zycia nie wystapil bezdech lub w rodzinie nie bylo przypadku smierci
        niemowlecej, to ryzyko wystapienia jest bardzo niskie. Polozna mowi, ze nie ma
        na to rady, mamy probowac ukladac na boku/pleckach ale nic na sile
    • asia517 Re: Krakowskie maluszki :-) 21.07.06, 14:11
      podnoszę wątek smile
      moje słoneczko
      img81.imageshack.us/my.php?image=img1778gd5.jpg
      • bania23 Re: Krakowskie maluszki :-) 30.07.06, 11:03
        Asiu, co z tym basenem? Chodzicie? Ja bym się bardzo chętnie wybrała a Adasiem-
        3 miesiące. Razem z innymi dziewczynami byłoby raźniej no i weselej. Nam jest
        wszystko jedno gdzie- Rydygier, hotel Orion lub Herbewo. Byłoby super, gdyby
        udało się zorganizować tkie wyjście. Frajda nie tylko dla naszych maluszków, ale
        i dla nassmile))Pomyślcie.Pozdrawiam gorąco.
        Basia+Adaś
        • nancy_m Re: Krakowskie maluszki :-) 01.08.06, 11:21
          WitajciesmileTez mysle o tym, zeby sie z 3,5 miesiecznym Stasiem wybrac na basen. Ktory basen jest dobry dla takich maluszkow? Dajcie znac jak pojdziecie, chetnie sie tez wybierzemysmilepozdrawiamsmile
          Ania z malym Stasiem
          • bania23 Re: Krakowskie maluszki :-) 01.08.06, 19:45
            Hej, ja słyszałam,że super jest w Rydygierze. Zajęcia są tylko dla maluchów,
            chyba o 9 rano. Basen nazywa się Ciocia Rybka(chyba). Podobno super też jest w
            hotelu Orion, tylko tam samemu jest się z dzieckiem. Pozdrawiam. Basia
            • nancy_m Re: Krakowskie maluszki :-) basen 02.08.06, 13:47
              DziękismileZnalazłam ich stronę www.ciociarybka.webpark.pl/
              Wygląda zachęcającosmile
              • mik04 Re: Krakowskie maluszki :-) basen 02.08.06, 14:19
                No my właśnie tam chodziliśmy od 3 miesiąca Mika
                ciociarybka.webpark.pl/
    • asia2044 Re: Krakowskie maluszki :-) 01.08.06, 20:58
      Hej! my też jesteśmy z Krakowa.
      Mój syn skończył 9 miesiecy ma na imie Kuba właśnie raczjuje i stoi.Pozdrawiam
    • asia517 Trochę Was zaniedbałam 22.08.06, 11:29
      Witam wszystkiem mamusie, te z Krakowa i nie tylkosmile
      Długo nie zaglądałam do tego wątku, ale już nadrabiam zaległości. Co do basenu
      to jeszcze nie podjełam decyzji, ale najbardziej odpowiada mi ten w Herbewie.
      Chodziłam tam na zajęcia dla kobiet w ciąży - basen kameralny, woda czysta,
      jonizowana. Jeśli któraś z was też się zdecydowałą na ten basen to dajcie znac
      buziaki
      Asia z Mateuszkiem, który jutro kończy 3 miesiące
      • nancy_m Re: byliśmy na basenie:) 08.10.06, 12:28
        witajciesmileWczoraj byliśmy na basenie w Rydygierze. Było bardzo fajnie.Staś był tak przejęty, że ani nie płakał ani się nie śmiał, przez cały czas poważna minkasmileTo byla grupa najmlodsza czyli od 6 tyg. do 6 miesiąca. Fajnie wygladaja takie malenstwa w wodziesmileMamy zamiar jeszcze kiedyś tam pójść, bo zajęcia bardzo nam się podobały.pozdrawiamysmile
        Ania z małym Stasiem
        • asia517 Re: byliśmy na basenie:) 11.10.06, 15:08
          My chodzimy do Herbewa-zajęcia kameralne, bo tylko 6 maluchów. Zajęcia naprawdę
          godne polecenia!!! Ja i Matuś jesteśmy wniebowcięcismile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka