Dodaj do ulubionych

co na wyprawke

IP: *.* 11.12.02, 00:37
czy w torbie zabieranej do szpitala przed porodem powinny sie znalezc ciuszki dla maluszka czy tez noworodki sa ubierane w "konfekcje" szpitalna? czy wystarczy jesli maz przywiezie ubranka przed wyjsciem do domku? no i pieluszki i takie tam?
Obserwuj wątek
    • Gość: mamaoleńka Re: co na wyprawke IP: *.* 11.12.02, 23:07
      Trochę to zależy od szpitala. Ja rodziłam w Narutowiczu i mogę pisać tylko o tym szpitalu. Podczas pobytu na oddziale dzidzie ubierane są w kaftaniki szpitalne, a nóżki zawijane w pieluszki i potem w kocyk przewiązany tasiemką (z załączonym numerkiem). W nasze ubranka przebrałam ją dopiero przy wypisie. Wystarczyło gdy mój mąż w tym dniu przyniósł fotelik samochodowy-kołyskę, w której wcześniej przygotowałam cały komplet ubranek.Podczas pobytu w szpitalu dla mojego malutkiego Kotika potrzebowałam tylko smoczka i pampersów. Jak masz wiecej pytań-pisz na priv. Pozdrawiam -Alex
    • Gość: joanah Re: co na wyprawke IP: *.* 12.12.02, 10:42
      Ja rodzilam na Ujastku. Na czas porodu i tuz po nie byly potrzebne ubranka, pozniej wiekszosc mam wolala dac swoje, zreszta jesli wszystko bylo dobrze to dziecko zostawalo z mama wiec to ona je przebierala i przewijala. Rozek byl szpitalny. Dobrze jest miec pieluszki dla noworodkow, niewiele ubranek jesli ktos bedzie mogl pozniej dowiezc wiecej w odpowiednim rozmiarze (moj"maluch" nosil juz na poczatku 62 i te, ktore zabralam, sie nie przydaly). Oczywiscie przydadza sie tez pieluchy tetrowe ( do wycierania itp)Dla Ciebie podklady (pieluchy bella baby), wkladki do biustonosza i moze, choc niekoniecznie, siatkowe majtki (w przypadku wszystkich tych rzeczy wiele zalezy od szpitala). Zreszta zwykle mozna je kupic na miejscu (od salowych lub w aptece).Oczywiscie jest mnostwo innych rzeczy, ktore mzna zabrac, ale to chyba te potrzebniejsze.Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka