blankaz 24.02.08, 22:56 W archiwum i guglach znalazłam namiary jedynie na groty na Wielickiej i Twardowskiego. A czy ktoś wie o jakiejś grocie/jaskini solnej gdzieś bliżej centrum. Idealnie było gdzieś w okolicach prądnika białego, ale t pewnie nierealne Blanka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wandalina Re: Grota solna 25.02.08, 19:23 Jest gdzies w Nowej Hucie, o ile pamiema to na os. Słonecznym Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Realne :-) 25.02.08, 21:43 Co prawda nie na Prądniku, ale na Krowodrzy, a dokładnie na ul. Fieldorfa-Nila (ulica między Pradnicką i Krowoderskich Zuchów). Oto link do strony: www.grotasolna.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Realne :-) 25.02.08, 22:24 OOO, superowo! Tak mi się kojarzyło, że kiedyś mieliśmy ulotki o jakiejś grocie w tej okolicy, ale za nic nie mogłam ich namierzyć w sieci. Dzięki wielkie!!! Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
bratek13 Re: Grota solna 26.02.08, 01:06 wydaje mi się że na Wrocławskiej-tuż koło Szpitala Wojskowego ( przed przecznicą Łokietka-koło cukierni Czarodziej) chyba że się mylę...... Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Grota solna 27.02.08, 20:21 Zamiast groty polecam zjazd do Kopalni soli - w Wieliczce albo w Bochni. Do Bochni można zjeżdżać na noc z pt na sb albo z sb na nd. Grota solna to podróbka Kopalni. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś