Gość: zuzia IP: *.nbp.pl 02.08.05, 13:44 jest potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: wiza do australii???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:50 tak. nawet jeśłi jesteś tylko transferem to musisz takową dostać w ambasadzie (ta jest wydawana od ręki i bezpłatne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 02.08.05, 13:51 moze wiesz niechcacy ile sie zceka na wize i jakie papiery oprocz zaproszenia sa potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
torrens Re: wiza do australii???? 02.08.05, 14:17 zeby wjechac do au musisz sie wykazac posiadaniem tam bliskiej rodziny. jesli nie masz rodziny to najlepiej jak masz: wyciag z konta na swoje nazwisko z duza iloscia pieniedzy stala prace w pl mieszkanie na siebie dzieci ewentualnie maz co zostaja w pl jesli spelniasz te wymagania to jest szansa ze dostaniesz wize chodzi o to ze polacy masowo wyjezdzaja z kraju za praca. powodzenia Torrens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:23 Ja tez wyjezdzam niedlugo z Polski do pracy, ale w kraju w ktorym bede pracowac nie wymagaja ode mnie ani wizy ani tez owych upokarzajacych zaswiadczen, bo ten kraj jest w UE. W Australii zas sa dosptepne dla Polakow tylko niskoplatne, nieprzyjemne prace typu czyszczenia ubikacji. Ale naiwnych nie brakuje. Na miejscu zas zarabiaja oni, jak Polacy w Wall Mart (USA), gora 3 dolary za godzine, czyli ok. USD2 per hour... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:20 Potrzebna, i to bardzo, a trudna do uzyskania. Naszykuj tez sie na niemila rewizje bagazu w Australii, i na chamstwo tamtejszych celnikow i agentow tzw. kwarantanny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 02.08.05, 15:59 kochanie, dzieki za info. rodzine mam, do pracy nie jade wiec moze nie bedzie zle?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia powiedzcie mi jeszcze jedno! IP: *.nbp.pl 02.08.05, 16:04 sory ze 2 razy ale niechcacy enter byl grany :) chcialabym sie dostac z canberry do melbourne transportem ladowym, zeby jak najwiecej zobaczyc, czy sa tam po polsku mowiac pksy (jak np greyhound w stanach) czy tylko pociagi mi zostaje? moze znacie ceny i jakies strony przewoznikow?? bade wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: powiedzcie mi jeszcze jedno! IP: 217.153.130.* 03.08.05, 11:03 Juz ci pisalem, ze w Australii podobnie jak w USA autobusami jezdzi tylko najgorsza cholota! Wybierz lepiej pociag! Przynajmniej sobie rozprostujesz nogi i napijesz czegos w drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Re: wiza do australii???? 02.08.05, 16:08 A jak przekonasz konsula, ze nie masz zamiaru nielegalnie pracowac w Australii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 03.08.05, 08:35 pełen optymizmu widze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: 217.153.130.* 03.08.05, 11:01 Moj optymizm polega na tym, ze licze na to iz Chinczycy zrobia porzadek z anglosasami w Australii! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Re: wiza do australii???? 03.08.05, 11:20 Juz pisalem: potrzebna ale trudna do uzyskania! Odpowiedz Link Zgłoś