Dodaj do ulubionych

wiza do australii????

IP: *.nbp.pl 02.08.05, 13:44
jest potrzebna?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: wiza do australii???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:50
      tak.
      nawet jeśłi jesteś tylko transferem to musisz takową dostać w ambasadzie (ta
      jest wydawana od ręki i bezpłatne).
      • Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 02.08.05, 13:51
        moze wiesz niechcacy ile sie zceka na wize i jakie papiery oprocz zaproszenia
        sa potrzebna?
        • torrens Re: wiza do australii???? 02.08.05, 14:17
          zeby wjechac do au musisz sie wykazac posiadaniem tam bliskiej rodziny.
          jesli nie masz rodziny to najlepiej jak masz:

wyciag z konta na swoje nazwisko z duza iloscia pieniedzy
          stala prace w pl
          mieszkanie na siebie
          dzieci ewentualnie maz co zostaja w pl

jesli spelniasz te wymagania to jest szansa ze dostaniesz wize

chodzi o to ze polacy masowo wyjezdzaja z kraju za praca.

powodzenia
          Torrens
          • Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:23
            Ja tez wyjezdzam niedlugo z Polski do pracy, ale w kraju w ktorym bede pracowac
            nie wymagaja ode mnie ani wizy ani tez owych upokarzajacych zaswiadczen, bo ten
            kraj jest w UE. W Australii zas sa dosptepne dla Polakow tylko niskoplatne,
            nieprzyjemne prace typu czyszczenia ubikacji. Ale naiwnych nie brakuje. Na
            miejscu zas zarabiaja oni, jak Polacy w Wall Mart (USA), gora 3 dolary za
            godzine, czyli ok. USD2 per hour...
    • Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:20
      Potrzebna, i to bardzo, a trudna do uzyskania. Naszykuj tez sie na niemila
      rewizje bagazu w Australii, i na chamstwo tamtejszych celnikow i agentow tzw.
      kwarantanny...
    • Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 02.08.05, 15:59
      kochanie, dzieki za info.
      rodzine mam, do pracy nie jade wiec moze nie bedzie zle?? :)
      • Gość: zuzia powiedzcie mi jeszcze jedno! IP: *.nbp.pl 02.08.05, 16:02
        • Gość: zuzia powiedzcie mi jeszcze jedno! IP: *.nbp.pl 02.08.05, 16:04
          sory ze 2 razy ale niechcacy enter byl grany :)
          chcialabym sie dostac z canberry do melbourne transportem ladowym, zeby jak
          najwiecej zobaczyc, czy sa tam po polsku mowiac pksy (jak np greyhound w
          stanach) czy tylko pociagi mi zostaje? moze znacie ceny i jakies strony
          przewoznikow?? bade wdzieczna za info
          • Gość: Kagan Re: powiedzcie mi jeszcze jedno! IP: 217.153.130.* 03.08.05, 11:03
            Juz ci pisalem, ze w Australii podobnie jak w USA autobusami jezdzi tylko
            najgorsza cholota! Wybierz lepiej pociag! Przynajmniej sobie rozprostujesz nogi
            i napijesz czegos w drodze!
      • kaganowski Re: wiza do australii???? 02.08.05, 16:08
        A jak przekonasz konsula, ze nie masz zamiaru nielegalnie pracowac w Australii?
        • Gość: zuzia Re: wiza do australii???? IP: *.nbp.pl 03.08.05, 08:35
          pełen optymizmu widze :)
          • Gość: Kagan Re: wiza do australii???? IP: 217.153.130.* 03.08.05, 11:01
            Moj optymizm polega na tym, ze licze na to iz Chinczycy zrobia porzadek z
            anglosasami w Australii! ;)
    • kaganowski Re: wiza do australii???? 03.08.05, 11:20
      Juz pisalem: potrzebna ale trudna do uzyskania!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka