05.12.10, 20:29
CZY UWAZACIE ZE PODAWANIE LEKOW DZIECIOM W SUPERMARKETACH GALERIACH I CZY ZOSTAWIANIE CHORYCH DZIECI NA PLACACH ZABAW JEST WPORZADKU WOBEC INNYCH RODZCOW I PRZEDEWSZSTKIM CZY TO JEST WPORZADKU DLA TYCH DZIECI KTORE SA ZDROWE.........? CZEMU TAK ROBICIE ?
Obserwuj wątek
    • nellyssima Re: pytanie 06.12.10, 20:47
      Ja uważam, że nie w porządku jest ciaganie WŁASNEGO dziecka po hipermarketach i placach zabaw w tych hipermarketach.
    • sylwia11022000 Re: pytanie 07.12.10, 09:01
      dla mnie niczym się to nie różni od przyprowadzania chorych dzieci do przedszkola.
      poza tym że z placu zabaw dziecko mozna zabrać a w przedszkolu dziecko na chorego rówieśnika jest zdane przez kilka godzin.
    • pamama Re: pytanie 07.12.10, 21:43
      W porządku nie jest ale biorąc dziecko do tegoż marketu już narażasz je na kontakt z wieloma chorymi osobami, podobnie jak w środkach trasportu publicznego itd. Nigdy nie zrozumiem dlaczego np. rodzice biorą dzieci 2-3 miesięczne do marketów, samo to światło i hałas jest dla tego dziecka niezdrowe a co dopiero kontakt z tyloma osobami ale niestety nikt teraz nie potrafi sobie odmówić przyjemności pobycia w "świątyni". Wiem, trzeba kupić jedzenie i tym podobne ale są jeszcze chyba małe sklepiki gdzie nie robi się zakupów godzinę,dwie lub trzy (nieopowiednie skreślić).
      • martawie2 Re: pytanie 08.12.10, 12:46
        uwazam , ze ciąganie własnego, chorego dziecka po sklepach to juz jest duze przegięcie. dorosły jak jest chory to się fatalnie czuje , a co mówic o małym dziecku? rodzice nie mają wyobrazni. chyba mozna odpuuscic zakupy, albo jeden rodzic moze jechac a jak juz nie ma kto pojsc po te zakupy to do osiedlowego sklepiku mozna pojsc. nie rozumiem takiego postepowania, przeciez krzywdzimy tym swoje dzieci.
    • joanna_poz Re: pytanie 08.12.10, 14:13
      jak żyję nie widziałam zeby ktokolwiek w supermarkecie podawał leki dzieciomsmile
      to chyba wydumany problem
    • syleczka78 Re: pytanie 08.12.10, 15:29
      Bezsensowne jest zabieranie dzieci do supermarketów! Ludzie zabierajcie je na spacery na powietrze a nie na spacery po sklepach!! Żal mi zawsze tych maluszków.
      • joanna_poz Re: pytanie 08.12.10, 18:21
        > Ludzie zabierajcie je na spacery na powietrze a nie na spacery po sklepach

a jedno drugie wyklucza?

no ja zabierałam dziecko i do marketu - na zakupy, nie na spacer; i na spacery na świeżym powietrzu
        (mówię o zdrowym dziecku)

a co mialam je samo w domu zostawić? czy w ogole zakupów nie robić?
        • 6.mama Re: pytanie 08.12.10, 19:51
          ja rowniez uwazam ze zabieranie dzieci do sklepu to nie jest atrakcja ani dla dziecka ani dla rodzica i fajny jest ten pomysl ze sa place zabaw dla dzieci w supermarketach i galeriach,pewnie bieganie po swiezym powietrzu nic nie zastapi to najlepsze,ale maluch jak nie chodzi do przedszkola to fajny czas spedzony z innymi dziecmi bo place zabaw na swiezym powietrzu sa puste wiadomo, a co do osob krote ciagaja chore dziecko do sklepu bo musza zakupy zrobic to istnieje juz takie cos jak dowoz do domu zakupy przez internet,pozdrawiam
          • kubazapinacz Re: pytanie 10.12.10, 10:05
            Nie każdego stać na to, żeby mu zakupy do domu przywieźli - bo to oferują tylko niektóre sklepy i z zasady te droższe. Poza tym niestety nie wszystko można przez internet załatwić. Opcja z pozostawieniem niemowlaka samego w domu również nie wchodzi w grę wink I tak doszliśmy do punktu, w którym dziecia trza ze sobą zabrać. Ja wybieram czas, w którym jest mało ludzi (w tygodniu, przedpołudniem) i ubieram tak, żeby łatwo można było odmotać pociechę coby mi się nie ugotowała.
            A spacery na świeżym powietrzu również są smile
            • ylunia78 Re: pytanie 10.12.10, 23:14
              hehe zawsze tych dzieci tyle sie widzi w marketach,a na forum jak zwykle tylko przeciwnicy.... ktoś z tymi dziećmi do sklepu przecież chodzi ?wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka