latka2503 21.04.05, 14:19 zapraszam na forum mamy z Kalisza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1982 Re: zapraszam mamy z Kalisza 20.05.05, 12:41 Witaj! Ja jestem z Kalisza. Jestem mamą 11 miesięcznej Natalki a w drodze drugi didziuś 13 tc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniswig Re: zapraszam mamy z Kalisza 26.05.05, 00:20 Witajcie mamy z Kalisza, jestem mamą 11 miesięcznej córeczki, od niedawna mieszkamy w Ostrowie, ale mąż pracuje w Kaliszu i bardzo chciałabym się tam przeprowadzić.Pozdrowienia. Ps:Joanno1982- mamy córeczki w tym samym wieku. Trzymam za Ciebie i małego dzidziulka rosnącego pod serduszkiem.moni Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: zapraszam mamy z Kalisza 30.05.05, 13:18 Cześć, mieszkamy co prawda 14 km od Kalisza ale pracuję w Kaliszu. Kubuś ma 21 miesięcy i jest bardzo wesołym szkrabem, pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: do moniswig 30.05.05, 16:11 A Twoja kiedy będzie miała roczek? Moja 12 czerwca. Robisz małej jakieś urodzinki? Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam Asia, mama 11 miesiecznej Natalki i bąbla 15 tc Odpowiedz Link Zgłoś
moniswig Re: do moniswig 05.06.05, 19:58 Moja córka będzie miała roczek 1 lipca. Na urodzinki wyjeżdzamy do moich rodziców oczywiście będzie torcik, zdjęcia itp.Pozdrawiam. Ps: A czy są na forum jeszcze jakieś mamusie z Kalisza lub Ostrowa? Zapraszamy... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaczek7 Re: do moniswig 07.06.05, 22:23 Witam! Jestem z Kalisza mój synuś ma 3 miesiące i właśnie zaczynam się rozglądać za żłobkiem ponieważ zaraz po macierzyńskim muszę wrócić do pracy.Może znacie dobry żłobek w Kaliszu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: do moniswig 08.06.05, 14:59 hej hej ja jestem z Kalisza. Moj synek ma 13 miesięcy i poszukuje dla niego fajnych bluzeczek, kolorowych, smiesznych. Nie widziałyście gdzies czegos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re:jak znosicie upały? 30.05.05, 16:10 I jak to znoszą Wasze szkraby? Moja niunia jest troche marudna ale uspokaja sie jak pozwalam jej sie pochlapac w misce wody Odpowiedz Link Zgłoś
blusia1 Re: zapraszam mamy z Kalisza 16.06.05, 09:27 ja jestem z Ostrowa i mam 2 dzieci : 8,5 miesięcznego synka i 4 letnią corkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kata74 Re: zapraszam mamy z Kalisza 08.07.05, 15:25 hej jesteśmy z Ostrowa. jestem mamą rocznej Julki. miło mi Was poznać. widzę też że, dużo dzieci jest własnie majowo/czerwcowych. ps. joanno1982- napisalam na twój adres meilowy, chyba juz się kiedyś kontaktowałyśmy. pozdrawiam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
agakapalka Re: zapraszam mamy z Kalisza 11.07.05, 10:08 Witam. Mieszkam niedaleko Ostrowa Wlkp. I właśnie zaczynamy 35 tydz. Strach coraz większy Od 6 tyg. na podtrzymaniu. Już chciałabym być "po". Wyprawka przygotowana, torba stoi spakowana od 2 tyg. Tylko wózka i fotelika brak, ale maż zajmie się tym, gdy ja będę odpoczywała po porodzie Czy któraś z Was urodziła w Ostrowie? Jakie wrazenia? P.S. moje gg -6484490 Aga i Zuzia (?) Odpowiedz Link Zgłoś
kata74 Re: zapraszam mamy z Kalisza 14.07.05, 22:25 nie rodziłam wostrowie ale w kaliszu, ale kilka znajomych rodziło w ostrowie w przeciągu ostatniego półroku i twierdzą że bylo ok. że dużo się poprawiło iże jest mila opieka. myśle że ile porodow tyle opini. trzymam kciuki za ciebie i za maluszka!!! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re : do kata74 28.07.05, 18:27 Witam! Mnie czeka poród w Kaliszu na początku pażdziernika. Może podzielisz się wrażeniami, słyszałam już różne opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
eks_w Re: Re : do kata74 30.07.05, 01:45 Cześć!Ja rodziłam w lutym, był to szybki i łatwy poród, więc wspominam go bardzo miło.B.dobre warunki i miły personel, miałam podczas porodu studentki i studenta,starali sie pomagać, także po byli bardzo pomocni, przy karmieniu itp.ale najważniejsze jest nastawienie, trzeba być optymistą, powodzenia p.s.słuchać położnej i szkoła rodzenia, zwłaszcza oddychanie Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 "ciężarówki" z Kalisza 30.07.05, 21:52 Witam przyszłe i obecne mamy z Kalisza i okolic Ja jestem przyszłą mamą - moje maleństwo pojawi się już we wrześniu, czekam na nie z niecierpliwością chociaż także z obawą, bo to będzie dla mnie nowa rola. A jak wy sobie radzicie w ciąży? Chodząc po ulicach naszego miasta widze ze jest nas niemało - aż się obawiam co do "obłożenia" naszej porodówki we wrześniu . Czy macie juz wózek, wyprawke itp.? Gdzie robicie zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re: "ciężarówki" z Kalisza 01.08.05, 12:18 Ja co prawda nie jestem z Kalisza ale mieszkam niedaleko, i za każdym razem gdy wpadam do miasta tez zauważam dużo brzuszków. Rodzę w październiku i też nie mogę się doczekać ale czym bliżej tym bardziej boję się porodu. Zakupów jeszcze nie zrobiłam , narazie tylko kilka ciuszków, większe zrobię chyba dopiero na początku sierpnia.Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybki i bezstresowy poród!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re: "ciężarówki" z Kalisza 01.08.05, 12:19 Zakupy na początku września! Pomyłka! Odpowiedz Link Zgłoś
eks_w Re: "ciężarówki" z Kalisza 01.08.05, 17:04 dzisiaj byłam w mieście i same "ciężarówki", trochę z zazdrością na Was patrzę, bardzo miło wspominam czas, gdy mój maluszek był w brzuszku, ale teraz też jest fajnie, pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re: "ciężarówki" z Kalisza 02.08.05, 16:58 no właśnie jest nas tak dużo ale coś malo nas tu zagląda, przydałoby się to zmienić i poradzić mniej doświadczonym.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 sklepy w Kaliszu 05.08.05, 18:50 a ja dziś zrobiłam pierwsze duuuże zakupy dla mojego maluszka - kurczę strasznie tego dużo trezba kupic jeśli sie nie ma w rodzinie ciuszkodawców po starszych dzieciach - ale za to jakie to było przyjemne I tu pytanie do mam - czy to tylko moje wrażenie czy faktycznie w każdym sklepie sa te same ciuszki? czy jest jakiś sklep z odrobinę bardziej markową odzieżą? bo nie powiem - strzeliłabym synkowi jakiś fajnieszy ciuszek na zimę a tu wszystko jakieś takie nieciekawe - zwłaszcza te grubsze ciuszki. a może to po prostu nie sezon i muszę poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
eks_w Re: sklepy w Kaliszu 13.08.05, 20:20 bardzo fajne wyprzedaże w poznaniu, zwłaszcza w 5-10-15 w M1 Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: sklepy w Kaliszu 18.08.05, 15:11 Hej. Moj synek ma juz 15 miesiecy i tez z zazdroscia patrze na brzuszki na ulicach. Co do fajnych ciuszkow dla maluszka, to zobacz w "Hokus pokus" na Śródmiejskiej. Maja tam ciuszki z "Wójcika" nie jestem pewna czy sa rozmiary dla maluszków, ale my w zeszłym roku kupowalismy tam kombinezonik zimowy (rozmiar 74) z czapeczką i szalikiem i był super. Poza tym w "Tobiaszku" k/Alberta na Polnej tez można wypatrzyc cos ciekawego. Jesli masz okazje wyjazdu do Poznania to szczerze polecam H&M. Bo sa to naprawde super ciuszki. Jesli masz jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem, bo pamietam jaka sama byłam zielona te kilkanascie miesiecy temu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
latka2503 Re: zapraszam mamy z Kalisza 27.08.05, 11:12 Witam Was serdecznie drogie mamy, założyłam to forum w kwietniu i wstyd się przyznać ale do tej pory nie miałam czasu na nie wejść, pracuję w biurze podróży więc teraz był gorący okres. Cieszę się, że tak dużo Was tu jest, może sama też coś o sobie powiem. Mam 25 lat i jestem mamą 2-letniej Julki, która od 4 m-ca życia chodzi do żłobka w Kaliszu na Babina (jeśli ktoś ma pytania odnośnie żłobka chętnie odpowiem), mieszkam i pracuję w Kaliszu. Zachęcam do dalszych pogaduszek na tym forum. Mam tylko pytanie, czy u któregoś z Waszych dzieci lekarz słyszał szmer na serdeuszku, bo u mojej Julki co którąś wizytę słyszy, a co którąś nie, inni lekarze tak samo. Mam zaufanego lekarza pediatrę - dr. Kusiak z Przychodni, ale moja Julka, po tym jak po porodzie była na intensywnej terapii, podlegała też pod Poradnię Oceny Rozwoju Małego Dziecka w Kaliszu i dr. Korach słyszał szmer, pół roku później dr. Gąsiorowski nie słyszał i tak w kółko. Znacie też taki przypadek, bo chyba z dnia na dzień zapiszę się do kardiologa. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa w końcu was znalazłam:) 31.08.05, 22:00 cieszę się,że wpadłam na ten watek też mieszkam w kaliszu i rodzę w grudniu wyprawkę mam już całą zakupioną i szykuję się na odpoczynek przed porodem i...prasowanie ciuszków wszyscy odradzali bo wcześniej straciłam już dwie dzidzie(w tamtym roku) ale...wszystko jest dobrze więc... dużo malusieńkich rzeczy dostałam,musiałam tylko dokupić kilka sztuk body i skarpeteczki całą wyprawkę(pomijając ubranka) zakupiłam przez internet-chodziłam sprawdzać ceny w sklepach u nas dzięki czemu udało mi się zaoszczędzić kilkaset złotych tylko po wózek pojechałam do strowa bo chcociaż miałąm upatrzony w internecie to w kaliszu takiego nie było większość rzeczy kupiłam tych tańszych bo fundusze mamy ograniczone ale....jakoś to się rozkręciło i już po zakupach ale dzieki temu czuję wielką ulgę bo nie muszzę się przejmować już tym i latać po sklepach z bolącym coraz bardziej kręgosłupem patrzałam na ceny ubranek-szczególnie te najmniejsze można kupić tanio w hicie i w pepko(w markecie albert)-nie ma co przepłącac bo dziecko za dużo w tym nie pochodzi raczej kilka sztuk kupiłam w lumpeksach-ale wybiearałam tylko rzeczy w idealnym stanie! dzisiaj zrobiłam pierwsze pranie i jutro cały dzień będę prasowala pozdrwiam ***16grudnia termin-to już 25tc*** **anulaaa+2aniołki** Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 Re: w końcu was znalazłam:) 16.09.05, 17:07 a ja mam termin na już !!! aaaaa!!! a dokładnie na 24.09 ale lekarz stwierdził ze moge rodzić w każdej chwili. I juz sie nie moge doczekać - zwłaszcza ze tez juz wszystko przygotowane i czeka na dzidzię. Pozdrownienia dla wszystkich przyszłych mam - zobaczycie, na pewno damy radę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marwro3 Re: zapraszam mamy z Kalisza 05.10.05, 09:51 szukałam am z KALISZA na forum niemowlę no i się nie doszukałam skierowali mnie tutaj i się cieszę bo juz myślałam że na forum to wszyscy tylko z Warszawy a teraz troche o nas mój Aleksander ma pół roczku i trochę W marcu razem edziemy obchodzić urodzinki on pierwsze 24 a ja trzydzieste 22 mogłybyśmy trochę rozruszac ten wątek a może założymy sobie nasze kaliskie forum co o tym sądzicie Jeśli któraś z mam chciałaby ze mną pogadać to podaję adres marzena.maciej@poczta.onet.pl Czekam na listy do usłyszenia Może kiedys miniemy się na ulicy tylko niestety sie nie rozpoznamy no chyba że się umówimy na pogaduchy jest okazją dopuki ładna pogoda pa pa wracam do pracy Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
marwro3 Re: spotkamy się na spacerze? 07.10.05, 09:00 proponuje po południu w piątek dn 14-10-2005 w Parku Kaliskim przy fontannie od strony pl.Kilińskiego na pewno wiecie gdzie to jest wymyślmy jaki znak rozpoznawczy przez to że pracuje pasuje około 16 a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
asia9186 Re: spotkamy się na spacerze? 12.10.05, 18:44 pomysł z trwałą wymianą doświadczeń mam z Kalisza bardzo mi sie podoba ale na ten spacer to nie dojdę bo moje maleństwo (2 tyg) o tej porze jest po spacerku i zajada sie mleczkiem od mamy, a poza tym to bardzo daleko od mojego domu. Jednakze chetnie pogadam na forum (lub maila ale to za jakies 2 tyg)bo tez mam wrazenie ze wzystcy są z w-wy bądź Poznania. Pozdrowienia Asia i jej malutki Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: spotkamy się na spacerze? 13.10.05, 13:24 Na pewno fajnie jest powymieniac doswiadczenia, bo sama wiem jaka na poczatku bylam zielona i jakie podstawowe trapily mie watpliwosci. Teraz moj maluch ma juz 1,5 roku takze wiem juz duuuuzo wiecej. Na pewno warto tez wymieniac informacje o fajnych ciuszkach w naszych sklepach czy dobrych cenach na dzieciaczkowe akcesoria. Ja niestety mam niewiele czasu na latanie po miescie, ale cos tam udaje mi sie zaobserwowac. A forum to fajne miejsce. Ja skorzystalam juz z wielu rad od forumowych mam (czesto zaglądam na "Zakupy") i dzieki nim uniknelam wpadek z nietrafionymi zakupami dla mojego synka. Np. po lekturze pozytywnych opinii forumowiczek na temat pieluszek Tesco (fioletowych) kupiłam i wypróbowałam jedna paczke i sa naprawde swietne. Niczym nie ustepuja Pampersom, ktorych uzywalam przez kilkanascie miesiecy. Piszmy o ciekawostkach dotyczacych naszych pociech i nie tylko a na pewno fajnie bedzie poczytac co tam słychac u innych mam z naszego miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: zapraszam mamy z Kalisza 17.12.05, 21:56 Mieszkam w Kaliszu, od października też jestem mamą Pozdrawiam inne mamy- kaliszanki. Chętnie podzielę się doświadczeniami, wątpliwościami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re: do anaesthes... 19.12.05, 10:27 Ja też jestem mama od października , mieszkam niedaleko Kalisza, chętnie pogadam o naszych szkrabach... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: do anaesthes... 20.12.05, 11:15 a mówią, że mamy ujemny przyrost naturalny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama24h7d Re: zapraszam mamy z Kalisza 26.02.14, 11:33 Witam, jestem mamą 2 dziewczynek (starsza - 4 lata, młodsza - 2 miesiące). Szukam mam, które mają ochotę powymieniać się doświadczeniami, może spotkać - spacer, kawa. Czekam na kontakt. Pozdrawiam. mama24h7d@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś