Dodaj do ulubionych

USG 3D na Polnej

12.05.05, 19:32
czy któraś z Was robiła sobie to USG? ile to kosztuje? warto? dzidzię widać
dokładnie? ile trwa to badanie?
pozdrawiamy mamy z poznania
Obserwuj wątek
    • mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 12.05.05, 21:47
      Jeśli nasz na myśli trójwymoarowe to robiłam w lipcu 2004 - to był 32 tydzień.
      Podobno można od 30 tygodnia bo wcześniej nie ma sensu. Buzia małej była bardzo
      wyraźna- było widać, że to cały tata. Płeć też bardzo wyraźna, chociaż
      wiedziałam już, że to dziewczynka w 17 tygodniu. Kosztowało 100 zł i trwało
      tyle co normalne USG. Panie bardzo miłe. Trzeba się wcześniej zapisać. Ja
      dzwoniłam na tel.centrali Polnej i miła Pani połączyła mnie z odpowiednia
      osobą. Napisz kiedy rodzisz.

Pozdrawiam Iza z Rataj
      • sasza13 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 14:03
        cześć!! rodzę w sierpniu dokładnie - 27.08
        to dobrze że wyraźnie widać płeć dzidzi bo moje małe leży miednicowo i za
        cholere nie chce pokazać czy ma siusiaka czy nie, a my chcemy już
        mówić:córeczko lub synku do brzusia...
        pozdrawiam
    • jelma Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 08:20
      Ja również robiłam USG 3D na Polnej, tyle, że w 18 tygodniu, wszystko bardzo
      fajnie widać, nawet siusiaka na 2,3 mm :o)) (nie zapomnę, bo mąż się śmiał, że
      to raczej nie po nim :oP ). W cenie było 15 minutowe nagranie na kasetę video.
      Płaciłam dużo taniej.
      Jeśli chcesz to napisz na priv, dam Ci namiary
      pozdrawiam
      • mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 10:51
        Ale w 18 tygodniu nie zobaczysz więcej niż na normalnym USG. Dopiero w 30 i
        później zobaczysz buzię normalnego małego człowieczka. Wie uważam, że wcześniej
        nie ma co na nie iść, bo takie normalne USG robi lekarz co 2 miesiące.
        Pozdrawiam Iza
      • sasza13 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 14:07
        słuchacie, ja sie właśnie zapisałam na to USG na 31 maja (to będzie 28 t) ale
        baba mi powiedziała ż e to kosztuje 250 zł!!!
        nie rozumiem czemu tyle skoro Wy piszecie że 100 i mniej...
        dajciemi namiary jak macie bo moż e ja zadzwoniłam nie tam gdzie trzeba...
        dzwoniłam na POlną najpierw odezwał się sekretariat, potem jakaś lekarka która
        dała mi nr tel. do gabinetu...może do swojego prywatnego mi dała....
        • mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 20:27
          Jakieś straszne pieniądze chcą od Ciebie. Ja zadzwoniłam na Polną na centralę i
          powiedziałam, że chcę zrobić właśnie takie USG i miła Pani połączyła mnie z
          pracownią USG. Tam także miłe Panie dokładnie powiedziały mi jak dotrzeć- byłam
          za to wdzięczna bo nigdy tam nie byłam a mozna się pogubić.
          Nie daj się wykorzystać- stówa to jest i tak sporo. A Ty idziesz do prywatnego
          gabinetu?
          Ja też urodziłam w sierpniu , dokładnie 17 ( a miał być 3 wrzesień)2004 na
          Polnej. Jak byś chciała porozmawiać na różne tematy, np. poród ( no chyba że
          to nie pierwsze dziecko )ale nie tylko napisz. Pozdrawiam Iza z Rusa
          • new5 Re: USG 3D na Polnej 14.05.05, 12:45
            Ja robiłąm na Polneji płaciłąm 40 zł.Nie wiem od czego sa te ceny uzaleznione
          • sasza13 Re: USG 3D na Polnej 15.05.05, 20:17
            cześć
            nie wiem jak to sie stało że taką kasę chcą ode mnie...jutro dzwonię tam
            jeszcze raz albo wręcz pojadę na tą POlną. mam pewne podejrzenia ...po prostu
            ta lekarka z którą mnie połączono dała mi nr do jakiegoś prywatnego gab. no bo
            jak inaczej to wytłumaczyć...wcześniej też słyszałam ż e to kosztuje 70 zł
            dlatego mi szczęka spadła jak usłyszałam te 250...
            dzieki za odp.

mysz0405 ! podobno porodówka na pOlnej jest fajna ale poporodowy fatalny,
            prawda to? co zabrać dla siebie, podkłady po porodzie dają ? co dają dla dzidzi?
            pozdrawiam serdecznie
            • new5 Re: USG 3D na Polnej 17.05.05, 20:45
              lepiej jedz na Lutyckąsmile)
    • ewa11123 Re: USG 3D na Polnej 30.06.05, 22:39
      Ja robiłam sobie co półtora miesiąca.Już od 5 miesiąca ciąży.I naprawde warto!
      Teraz urodziłam ślicznego synka i muszę przyznać,że wygląda tak samo jak na tym
      usg, tzn. ma podwójny podbródek wysokie czoło itp.Zdjęcia zrobione na tym usg
      daliśmy do wywołania i powiększenia i wisiały na ścianie jeszcze przed
      urodzeniem.Pod koniec, kiedy dziecko było już odwrócone i wepchnięte w kanał to
      nie wyszły za dobrze,więc warto wcześniej-a poza tym jak wcześniej się robi(4
      miesiąc)to widać całe dziecko-a potem tylko główkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka