sasza13 12.05.05, 19:32 czy któraś z Was robiła sobie to USG? ile to kosztuje? warto? dzidzię widać dokładnie? ile trwa to badanie? pozdrawiamy mamy z poznania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 12.05.05, 21:47 Jeśli nasz na myśli trójwymoarowe to robiłam w lipcu 2004 - to był 32 tydzień. Podobno można od 30 tygodnia bo wcześniej nie ma sensu. Buzia małej była bardzo wyraźna- było widać, że to cały tata. Płeć też bardzo wyraźna, chociaż wiedziałam już, że to dziewczynka w 17 tygodniu. Kosztowało 100 zł i trwało tyle co normalne USG. Panie bardzo miłe. Trzeba się wcześniej zapisać. Ja dzwoniłam na tel.centrali Polnej i miła Pani połączyła mnie z odpowiednia osobą. Napisz kiedy rodzisz. Pozdrawiam Iza z Rataj Odpowiedz Link Zgłoś
sasza13 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 14:03 cześć!! rodzę w sierpniu dokładnie - 27.08 to dobrze że wyraźnie widać płeć dzidzi bo moje małe leży miednicowo i za cholere nie chce pokazać czy ma siusiaka czy nie, a my chcemy już mówić:córeczko lub synku do brzusia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jelma Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 08:20 Ja również robiłam USG 3D na Polnej, tyle, że w 18 tygodniu, wszystko bardzo fajnie widać, nawet siusiaka na 2,3 mm :o)) (nie zapomnę, bo mąż się śmiał, że to raczej nie po nim :oP ). W cenie było 15 minutowe nagranie na kasetę video. Płaciłam dużo taniej. Jeśli chcesz to napisz na priv, dam Ci namiary pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 10:51 Ale w 18 tygodniu nie zobaczysz więcej niż na normalnym USG. Dopiero w 30 i później zobaczysz buzię normalnego małego człowieczka. Wie uważam, że wcześniej nie ma co na nie iść, bo takie normalne USG robi lekarz co 2 miesiące. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
sasza13 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 14:07 słuchacie, ja sie właśnie zapisałam na to USG na 31 maja (to będzie 28 t) ale baba mi powiedziała ż e to kosztuje 250 zł!!! nie rozumiem czemu tyle skoro Wy piszecie że 100 i mniej... dajciemi namiary jak macie bo moż e ja zadzwoniłam nie tam gdzie trzeba... dzwoniłam na POlną najpierw odezwał się sekretariat, potem jakaś lekarka która dała mi nr tel. do gabinetu...może do swojego prywatnego mi dała.... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz0405 Re: USG 3D na Polnej 13.05.05, 20:27 Jakieś straszne pieniądze chcą od Ciebie. Ja zadzwoniłam na Polną na centralę i powiedziałam, że chcę zrobić właśnie takie USG i miła Pani połączyła mnie z pracownią USG. Tam także miłe Panie dokładnie powiedziały mi jak dotrzeć- byłam za to wdzięczna bo nigdy tam nie byłam a mozna się pogubić. Nie daj się wykorzystać- stówa to jest i tak sporo. A Ty idziesz do prywatnego gabinetu? Ja też urodziłam w sierpniu , dokładnie 17 ( a miał być 3 wrzesień)2004 na Polnej. Jak byś chciała porozmawiać na różne tematy, np. poród ( no chyba że to nie pierwsze dziecko )ale nie tylko napisz. Pozdrawiam Iza z Rusa Odpowiedz Link Zgłoś
new5 Re: USG 3D na Polnej 14.05.05, 12:45 Ja robiłąm na Polneji płaciłąm 40 zł.Nie wiem od czego sa te ceny uzaleznione Odpowiedz Link Zgłoś
sasza13 Re: USG 3D na Polnej 15.05.05, 20:17 cześć nie wiem jak to sie stało że taką kasę chcą ode mnie...jutro dzwonię tam jeszcze raz albo wręcz pojadę na tą POlną. mam pewne podejrzenia ...po prostu ta lekarka z którą mnie połączono dała mi nr do jakiegoś prywatnego gab. no bo jak inaczej to wytłumaczyć...wcześniej też słyszałam ż e to kosztuje 70 zł dlatego mi szczęka spadła jak usłyszałam te 250... dzieki za odp. mysz0405 ! podobno porodówka na pOlnej jest fajna ale poporodowy fatalny, prawda to? co zabrać dla siebie, podkłady po porodzie dają ? co dają dla dzidzi? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa11123 Re: USG 3D na Polnej 30.06.05, 22:39 Ja robiłam sobie co półtora miesiąca.Już od 5 miesiąca ciąży.I naprawde warto! Teraz urodziłam ślicznego synka i muszę przyznać,że wygląda tak samo jak na tym usg, tzn. ma podwójny podbródek wysokie czoło itp.Zdjęcia zrobione na tym usg daliśmy do wywołania i powiększenia i wisiały na ścianie jeszcze przed urodzeniem.Pod koniec, kiedy dziecko było już odwrócone i wepchnięte w kanał to nie wyszły za dobrze,więc warto wcześniej-a poza tym jak wcześniej się robi(4 miesiąc)to widać całe dziecko-a potem tylko główkę. Odpowiedz Link Zgłoś