13.10.07, 10:00
Słońce pięknie świeci ale zimno i wietrznie. W samochodzie to nie przeszkadza ale dzisiaj załatwiam sprawy ... rowerem. Żona zabrała autko (tylko na 2 dni) a ja mam sporo do załatwienia.
Oj zapomniało się o czapce i rękawiczkach!
Pozdrawiam, Mejson --
Automobil
Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Zimno! 13.10.07, 10:05
      Nic nie mów. Jak sobie pomyśle że idzie pół roku syfu to tym razem już chyba nie
      dźwignę:-)
      • computerland1 Re: Zimno! 13.10.07, 10:09
        i to jest plus w zabolandii. tam snieg pada trzy razy w roku. nie
        lezy nigdy:)
        • inna-bajka Re: Zimno! 13.10.07, 11:23
          Ale jak spadnie, to Was od razu we wszystkich dziennikach pokazują
          :-PPPPPPPPPPPPPPPPP
    • mejson.e Re: Zimno! 13.10.07, 17:09
      Wątek otworzyłem z komórki - czekałem w poczekalni rozcierając uszy z zimna.
      Teraz rozgrzałem się już w domku.

Chyba będę musiał z Bassem przedyskutować kwestię zimówek - znaczy gaci
      rowerowych.;-)

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • emes-nju Re: Zimno! 13.10.07, 18:41
        mejson.e napisał:

> Chyba będę musiał z Bassem przedyskutować kwestię zimówek - znaczy
        > gaci rowerowych.;-)

Mozesz tez ze mna :-)

Mam takie fikusne galoty (obcisle... mmmmmmm) z pampersem i szelkami, a przede wszystkim z wind stopperem. Do ok. -5 st. C nie musze pod nie nic wkladac, bo w ogole nie przewiewa - blona jest tylko na przedniej czesci nogawki wiec tyl nogi spokojnie oddaje nadmiar wilgoci i ciepla (przod jest tez wodoszczelny). Maja wade - dobrze chronia tylko w czasie jazdy. Nie jestem przyzwyczajona do chodzenia po mrozie w rajstopkach panienka i na postoju w zimne dni marzne.

Portki te sa na tyle rozciagliwe, ze bez problemu wkladam pod nie polarowe kalesony - wtedy nawet -20 mnie nie rusza. Tylko, ze przy takiej temperaturze powaznie zaczyna marznac dosc mocno na rowerze eksponowana, a delikatna czesc ciala - znaczy sie jaja z przyleglosciami. Gdzies czytalem, ze swietnie sprawdza sie gruba skarpeta naciagnieta na odnosna czesc ciala :-)

Jezeli nie chcesz kupowac specjalnych gatek rowerowych, kup dopasowane (zeby nogawki nie powiewaly) spodnie z polaru z windstoperem. Zapewnia przyzwoita paroprzepuszczalnosc (nie zakisisz sie w nich), a nie bedzie ich przewiewac.

W ostateczniej ostatecznosci, moga byc polarowe gacie i ortalionowy ochraniacz - goretexu nie bardzo polecam, bo blyskawicznie diabli go wezma (blona sie przetrze) na tylku i kolanach, i masa kasy pojdzie w diably.

Pzdr
    • marekatlanta71 Re: Zimno! 13.10.07, 19:56
      A ja dzis mylem samochody. 30 stopnii w cieniu, tyle ze tego cienia nie
      ma nigdzie - czerwony jakos mi sie udalo umyć, ale czarny to
      nieszczęscie - woda wysychala natychmiast.
      • sven_b Re: Zimno! 13.10.07, 20:31
        Byłbyś skłonny przyjąć do marca ok. 35 osób z forum wraz z rodzinami? :-D
      • margotje Re: Zimno! 13.10.07, 22:20
        marekatlanta71 napisał:

30 stopnii w cieniu, ,,,,

C czy F ?
        • bassooner Re: Zimno! 13.10.07, 22:50
          Oj taaak...przyśmignąłem właśnie na bicyklu na chawirę i straciłem czucie w
          fallusie...;-(((
          Hm...o kurde...lete szybko do żony...bede dziś mocarzem...;-)))
        • marekatlanta71 Re: Zimno! 14.10.07, 00:31
          30 F to tutaj ostatni raz widzieli w 18'stym wieku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka