Dodaj do ulubionych

basen dla niemowlaków w Poznaniu

29.08.05, 12:33
Szukam basenu dla 9-miesięcznego dziecka w Poznaniu????
Obserwuj wątek
    • ja_goda Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 29.08.05, 20:50
      Fregata na Dolnej Wildzie. Zajecia dla dzieci i niemowlat. Nie pamietam nr
      telefonu, zadzwon do informacji albo przeszukaj to forum, napewno juz byl
      podawany. Pozdrawiam.
      • antidotumm Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 30.08.05, 12:57
        Od 4 roku zycia jezdzimy z coreczka do Szamotul: nie ma tam stricte zajec dla
        dzieci, ale jest basen 1,2m gleboki, temp. 31-32 stopnie, woda ozonowana. Dzieci
        wchodza za darmo, dorosli 6-7 zl/godz.
        Bardzo polecam! Mala nie choruje, w wodzie czuje sie jak rybka.
        • aba001 Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 09.09.05, 08:41
          A czy można tam iść z 5-6 miesięcznym maluchem?
          • aniaimax Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 09.09.05, 10:15
            Do Swarzędza można nawet z 3-miesięcznym, wcześniej nie próbowałam smile. Trzeba
            mieć tylko pieluchę do pływania. Za dziecko do trzeciego r.ż się nie płaci.
            www.wodnyraj.pl/page2.html
            Miłego pluskania smile)
            Ania
        • orlowskimarcin Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 02.01.06, 16:43
          Proszę o namiary na basen w Szamotułach
    • mamahelen Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 03.09.05, 10:00
      zajęcia we fregacie, szczerze polecam! dzisiaj zaczynamy nowy, drugi sezon
      pływacki! Helenka ma 11 mies. tel do fregaty: 8352302
      • kama_msz Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 04.09.05, 21:37
        a ile tam kosztuja zajecia??
        • mamahelen Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 05.09.05, 21:16
          chyba 25 zł za jedne zajęcia, płatne z góry za cały miesiąc no i trzeba podpisać
          umowę
        • aprilas Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 05.09.05, 22:38
          W tym roku kosztuje 30 zł ( w tym jest pieluszka)
          • greenland Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 07.09.05, 08:56
            .... i jak dziecko choruje to i tak musisz płacić...
            My w zeszlym sezonie nie chodzilismy przez ponad miesiac (pod rząd) i niestety
            kaska przepadła.... W sumie przepadło jej dosc sporo bo synek w ciągu sezonu
            chorował kilka razy. Płacić trzeba do 10 kazdego miesiaca za miesiac następny.
            Czyli do 10 wrzesnia trzeba zapłacić za październik uncertain Do tego wkurza mnie tłok
            w szatni damskiej i mała ilosć przewijaków - na ostatnich zajęciach mamy z
            takimi szkrabami po 3 miesiace stały i czekały w kolejce na przewijak bo ktoś
            nie pomyslał i napchał za duzo ludzi do jednej szatni.

W tym roku własnie zresygnowalismy na rzecz basenu w Swarzędzu (taniej i
            wygodniej, 20 zł za 2 dorosłe osoby + dziecko). Synkowi bardziej się podoba. Na
            Fregate chodzilismy od maja zeszłego roku i wystarczy tego oswajania. Od kilku
            miesiecy nic nowego na zajeciach nie było... ciągle to samo. Fregate jest dobra
            na pierwsze miesiace aby dziecko oswoic z wodą. Później mozna przejsc na inne
            baseny... My własnie przeszlismy a synek ma 19 miesiecy.

• greenland Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 07.09.05, 09:01
              dodam jeszcze, ze rozmawiałam z kierowniczką basenu i prosiłam o plan zajęć na
              ten sezon dla dzieci w grupie zaawansowanej. I jak była odpowiedz??? NIE MA
              CZEGOŚ TAKIEGO! No porażka... Od kilku miesiecy nic nowego nie było na
              zajęciach i z tego co wynikało z rozmowy nic nowego nie będzie. Pani nie mogła
              mi odpowiedziec czego dzieci będą uczone, co będzie na zajęciach itp.
              • dosia23 Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 08.09.05, 14:50
                a czy na basen w Swarzedzu można się udać z 9-miesięcZnym szkrabem???
                • greenland Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 09.09.05, 15:14
                  Dosia widzialam tam dzieci w róznym wieku... nawet takie malutkie. Jest tam
                  jedna szatnia gdzie jest przewijak - jeden przewijak uncertain Ale mozesz tam sie
                  udac nawet z mezem lub kolezanką do pomocy.

Na Fregacie jest oczywiscie wiecej przewijaków ale na tłok panujacy w szatni i
                  tak za malo (wszyscy wychodzą z wody hurtem). A w Swarzedzu mozna sobie wyjsc
                  kiedy chcesz kiedy np. szatnia z przewijakiem jest wolna smile

Tylko radzę dobrze dobrac godzinę aby nie byc w wielkim tłoku na basenie. No i
                  woda jest tam chlodniejsza niz na F. Ale dla mojego syna to juz nie problem.

Podkreśle raz jeszcze - dla zupelnych maluszkow to jednak polecam Fregate.
            • greenland Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 09.09.05, 15:14
              zresygnowalismy = zrezygnowalismy
              za szybko klikalam wink
              • yomama polecam 11.09.05, 17:07
                www.crawf.com.pl/index.php?file=oswajanie.php
                My juz chodzimy ponad 3 latasmile
                Pozdrawiam
    • mami2001 Re: basen dla niemowlaków w Poznaniu 25.10.05, 15:20
      my chodzimy od roku na fregate i ja sobie bardzo chwale.tlok jest
      wszedzie.Fregata oferuje zajecia z udzialem mlodych instruktorow.Chodzilismy na
      zwykly basen w wakacje i nie wiedzialam co mam z malutka robic.Na Fregacie
      cwiczenia sa stosownie dobierane do wieku i do poziomu zaawansowania.Z pozoru
      zwykle a jednak maja ogromne znaczenie na rozwoj psychofizyczny dzieci.woda
      ciepla, temp powietrza rowniez.Moje dziecko jest zachwycone,nurkuje samo w
      wannie.Dzieci nie potrzebuja wymyslnego programu,wystarczy regularny kontakt z
      woda w polaczeniu z zabawa w towarzytwie innych dzieci.Polecam.Dzieci moga
      zaczynac od 3m-ca.pzdr
      • monstermama => mami2001 26.10.05, 14:55
        Wiesz, niemowlakom wystarczy to samo na każdych zajęciach, ale pod koniec roku
        na Fregacie moje 1,5 roczne dzieci (bo z każdym zaczyłam najpierw na Fregacie)
        dostawały kota, jak miały na hurra coś wykonywać. Chciały tylko skakać, albo
        tylko bawić się piłką - po całym roku oswajania dziecko chce robić to, co lubi
        najbardziej.
        Popieram zatem greenland - na rozpoczęcie oswajania jest FREGATA. Ale już
        roczne maluchy mogą chodzić na Drogę Dębińską (AWF - link podała post wyżej
        yomama).
        Na Drodze Dębińskiej też są młodzi instruktorzy smile
        A dzieci nie muszą tu robić ćwiczeń na hurra, tylko w swoim tempie - instruktor
        podchodzi do dziecka.

Pozdrawiam Magda
    • a.prentka Fregata 26.10.05, 15:27
      Chodziłam do Fregaty z córką od kiedy skończyła 3,5 m-ca. Byłam bardzo
      zadowolona. Kiedy córka skończyła 13 m-cy faktycznie chciała bawić się w swoim
      tempie i przestało jej się podobać. Chodziliśmy na Drogę Dębińską ale tam jest
      płytki basen i wszystko mnie bolało po zajęciach.. Poza tym córce nie bardzo
      podobała się kamizelka, woli rękawki. Próbowaliśmy też chodzić na
      Chwiałkowskiego ale tam to jest zupełne nieporozumienie (dzieci były w wieku od
      1 roku do 6 lat), starsze dzieci szalały, skakały do wody i fajnie tylko co
      wtedy zrobić z takim ,maluchem...
      Obecnie znowu chodzimy na fregatę, zajęcia kosztują 30 zł, woda jest przyjemna,
      cieplutka i basen na tyle głęboki, że rodzic nie musi kucać...
      Córce znowu się podoba i to jest chyba najważniejsze.
      Co do tłoku w szatni- my korzystamy z damskiej niebieskiej, przeważnie jest tam
      pusto...
      • eni7.08 Re: gdzie jest Fregata? 29.10.05, 16:27
        Witam,
        czy ktoś mi może wytłumaczyć gdzie dokładnie jest Fregata Life? bo Dolna Wilda
        jest dosyć długa....dzięki
        • a.prentka Re: gdzie jest Fregata? 02.11.05, 14:43
          Ja wchodzę od ul. Górna Wilda (chyba 85), trzeba wejść w taką dużą bramę i
          zejść trochę w dół schodami.
          • antidotumm Re: gdzie jest Fregata? 02.11.05, 15:04
            Goraco polecam plywalnie w Szamotulach: woda OZONOWANA (b. wazne, nie
            podraznia), ciepla - ok 31 stopni w malym basenie, czysto i kulturalnie.
            My chodzimy od kiedy mala skonczyla 4 miesiace.
      • polaszea Re: Fregata 18.11.05, 12:21
        Ja też polecam Fregatę dla dzieci początkujących. Ja chodziłam z Zuzią od 15
        miesiąca życia i z Marcinkiem od 3 miesiąca życia. Dla takich maluszków Fregata
        jest bezkonkurencyjna. Prawdą jest to co piszą inne mamy, że mniej więcej po 1-
        2 latach dzieciom nudzą się ćwiczenia mało urozmaicone i wykonywane na komendę.
        Dlatego dla starszych dzieci od 2-3 roku życia proponuję Drogę Dębińską. My
        chodzimy od tego roku i dzieci są zachwycone. Mały (3 lata) ma zajęcia jeszcze
        razem z rodzicem a Zuzia (lat 5) ma naukę pływania bez rodziców. Miala juz
        nawet pierwsze ćwiczenia na "dorosłym" basenie. Jeśli chodzi o wypowiedź
        a.prentka to na basenie przy Drodze Dembińskiej dziecko może sobie wybrać
        kamizelkę lub rękawki (w czym jest mu wygodniej).
        Poza tym plusem Drogi Dembiońskiej jest to, że jeżeli dziecko dłużej choruje i
        opuści co najmniej trzy zajęcia z rzędu to kwota za te zajęcia jest odliczana
        od następnej płatności. We Fregacie mieliśmy jeden rok kiedy Zuzia zaczęła
        chodzić do przedszkola, że przez 10 miesięcy byliśmy na basenie tylko 10 raz (a
        zapłacilśmy za pełne 10 miesięcy zajęć).
    • mama403 Fregata.. 04.11.05, 02:09
      Syna ma 3,5 roku. Chodzimy od jego 6 m.ż. W tej chwili jest w grupie 4 latki
      nauka pływania z rodzicami. Od stycznia dzieci zaczynają same. My korzystamy z
      szatni niebieskiej damskiej (luz). I gdyby nie cena oraz niemozność zawieszenia
      zajęć np. ze względu na dłuższą chorobę byłoby ok. A tak myślę o "wyprowadzce"
      ale pod warunkiem, że młody zakwalifikuje sie do grupy mu odpowiedniej. A jeśli
      chodzi o nudzenie się - norma, trzeba przeczekać. My nie wszystkie ćwiczenia
      wykonywaliśmy/nujemy i jest ok. Wbrew pozorom jakoś sam pływa strzałką bez
      rękawków już pół basenu. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka