Dodaj do ulubionych

Raszei czy Sw.Rodzina????

03.04.06, 19:56
Gdzie rodzic,termin niby mam na jutro,a ja nic nie wiem,napiszcie wszystko od
sal porodowych,co trzeba miec swojego,co daja,czy dzidzia jest z mama,jakie
znieczulenia,wszystko co wazne!!! Bede wdzieczna!
Obserwuj wątek
    • mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 03.04.06, 22:23
      Rodzilam w sw Rodzinie ponad 9 m-cy temu, bylam zadowolona bo w szpitalu jest
      luz nie ma nakazow procedur, ostatnio podobno duzo porodow i troche tlok.
      Polozne bardzo pomagaly mi przy karmieniu i spotyklam sie z zyczliwa pomoca.
      warunki sa takie sobie, personel w wiekszosci sympatyczny. Kazdemu pasuje cos
      innego porod rodzinny kosztuje 300zl, w wagonie bezplatnie ale trzeba zlozyc
      pismo.
      • eszulczewska Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 03.04.06, 22:36
        Nie rozumiem, jakie 300zł. Ja rodziłam tam 2 razy i mąz musiał tylko kupić
        ubranie ochronne za jakies mniejsze pieniadze (a tak naprawde to wlasnie byla
        oplata za uczestnictwo w porodzie).
        Znieczulenia - jesli na izbie przyjec zglosisz ze bedziesz chciala zzo, to
        pewnie dostaniesz, chyba ze anestezjolog bedzie akurat zajety (u mnie tak bylo).
        Polozne, pozostala obsluga - bez zarzutów. Miłe, troskliwe, pomagające kobiety.
        Jedyne co, to sale poporodowe... Kilka z nich jest wyremontowanych, mają meble
        z Vox-u (ale podobno tapczaniki niewygodne dla mam po porodzie, bo za niskie),
        ja trafilam do normalnej sali, ktora jednak byla malutenka (minus).

Generalnie - jakbym miala wybierac, stawialabym na Raszei.

Ewa
    • mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 09:29
      Rodzilam w czerwcu i wiem jak to wyglada porod rodzinny w osobnej sali 300 zl,
      tam lezalam bo mialam porod z polozna ale skonczylo sie operacyjnie...
      • eszulczewska Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 13:05
        No to dziwne, bo ja rodzilam w kwietniu i bylo totalnie inaczej...
        Nie rozumiem, co masz na mysli piszac "osobna sala", bo tam kazda jest osobna.
        A "porod z polozna"? Przy mnie byly 3 polozne, wiec nie rozumiem. Chyba, ze
        mialas jakas swoją, umowioną. Nadal nie wiem, za co zaplacilas.

Ewa

• bba75 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 16:32
          W św. Rodzinie na pewno się płaci za tzw. poród rodzinny i jest to 300 zł.
          Rodziłam tam w lutym b.r.
        • eszulczewska Pomyliłam się! Przepraszam... 04.04.06, 20:14
          Przepraszam, święcie przekonana byłam że piszesz o szpitalu Raszei...
          Mea culpa, jeszcze raż biję się w piersi.

Moje wypowiedzi dotyczyły właśnie SZPITALA RASZEI nie sw. Rodziny...

Ewa
          • katep_1 Re: Pomyliłam się! Przepraszam... 05.04.06, 09:53
            Wybierz najlepiej Lutycką
    • earl.grey Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 09:33
      a ja na forum "szpitale" podrzuciłam ci linka do sporej dyskusji o Raszei,
      ponawiam go tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=38524762&a=39029579
      byłama bardzo zadowolona z opieki - chociaż uważaj - nie dają zzo! Poza ty,
      kwestia higieniczne takie sobie - łazienki na korytarzu i to nie najwygodniejsze
      • bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:32
        Jejku dziewczyny tyle opini,co ja mam zrobic??? W Sw.Rodzinie podaja
        znieczulenie i to jest wielki plus,bo jestem bojaczka na maxa,ale przeraza mnie
        to co slyszalam,ze odwiedziny sa na korytarzu i ze tata moze zobaczyc dziecko
        przez szybe,czy to prawda??? Znow na Raszei nie podaja znieczulenia i wszystko
        takie starodawne,a o Lutyckiej to nie wiem w zasadzie nic,jestem juz dzien po
        terminie i mam 3 cm rozwarcia,wiec w kazdej chwili moze sie zaczac,a ja nic nie
        wiem...
        • bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:33
          bondyrka napisała:

> Jejku dziewczyny tyle opini,co ja mam zrobic??? W Sw.Rodzinie podaja
          > znieczulenie i to jest wielki plus,bo jestem bojaczka na maxa,ale przeraza
          mnie
          >
          > to co slyszalam,ze odwiedziny sa na korytarzu i ze tata moze zobaczyc dziecko
          > przez szybe,czy to prawda??? Znow na Raszei nie podaja znieczulenia i
          wszystko
          > takie starodawne,a o Lutyckiej to nie wiem w zasadzie nic,jestem juz dzien po
          > terminie i mam 3 cm rozwarcia,wiec w kazdej chwili moze sie zaczac,a ja nic
          nie
          >
          > wiem...
          • katep_1 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:41
            ja urodziłam 11 dni temu na lutyckiej
            i szczerze tobie olecam zdecydowałam sie w ostatniej chwili i nie zaluję a nie
            brałam na poczatku tego szppitala w oglole pod uwagę. Poród rodzinny masz
            zupełnie gratis i moze byc przxy tobie kto ci sie zywnie podoba. Opieka tez
            jest pierwszorzędna, nie mam tam nawału pacjentek więc jest milo i prztulnie!!
            • bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 06.04.06, 10:01
              Dokladnie tak,mija kolejny dzien i nic... Jestem taka zniecierpliwiona,wczoraj
              mialam delikatne skurcze i brzuch mnie bolal jak na okres,myslalam,ze cos sie
              zaczyna,ale teraz jak reka odjal,nic nie boli... A na tej Lutyckiej daja zzo i
              co potrzeba do porodu,a co jest,dzieki
              • katep_1 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 06.04.06, 14:15
                nie wiem czy dają, czy jak. Ale jak chcesz urodzić to jedź sobie na lutycką i
                powiedz ze miałas skurcze to zostawią cię na oddziale. zwłaszcz jak po terminie
                jesteś
    • mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 18:19
      Mialam wlasna polozna. Sa 2 sale platne do porodow rodzinnych i wagon gdzie sa
      tylko 3 sciany.
      • baranek77 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 10:52
        Wagon ma owszem 3 ściany ale z przodu zasuwane drzwi (jeśi mówimy o tym samym
        pomieszczeniu). Niestety, dźwięki z porodówki obok są słyszalne, ale
        przynajmniej nie leży się tak całkiem na widoku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka