bondyrka 03.04.06, 19:56 Gdzie rodzic,termin niby mam na jutro,a ja nic nie wiem,napiszcie wszystko od sal porodowych,co trzeba miec swojego,co daja,czy dzidzia jest z mama,jakie znieczulenia,wszystko co wazne!!! Bede wdzieczna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 03.04.06, 22:23 Rodzilam w sw Rodzinie ponad 9 m-cy temu, bylam zadowolona bo w szpitalu jest luz nie ma nakazow procedur, ostatnio podobno duzo porodow i troche tlok. Polozne bardzo pomagaly mi przy karmieniu i spotyklam sie z zyczliwa pomoca. warunki sa takie sobie, personel w wiekszosci sympatyczny. Kazdemu pasuje cos innego porod rodzinny kosztuje 300zl, w wagonie bezplatnie ale trzeba zlozyc pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 03.04.06, 22:36 Nie rozumiem, jakie 300zł. Ja rodziłam tam 2 razy i mąz musiał tylko kupić ubranie ochronne za jakies mniejsze pieniadze (a tak naprawde to wlasnie byla oplata za uczestnictwo w porodzie). Znieczulenia - jesli na izbie przyjec zglosisz ze bedziesz chciala zzo, to pewnie dostaniesz, chyba ze anestezjolog bedzie akurat zajety (u mnie tak bylo). Polozne, pozostala obsluga - bez zarzutów. Miłe, troskliwe, pomagające kobiety. Jedyne co, to sale poporodowe... Kilka z nich jest wyremontowanych, mają meble z Vox-u (ale podobno tapczaniki niewygodne dla mam po porodzie, bo za niskie), ja trafilam do normalnej sali, ktora jednak byla malutenka (minus). Generalnie - jakbym miala wybierac, stawialabym na Raszei. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 09:29 Rodzilam w czerwcu i wiem jak to wyglada porod rodzinny w osobnej sali 300 zl, tam lezalam bo mialam porod z polozna ale skonczylo sie operacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 13:05 No to dziwne, bo ja rodzilam w kwietniu i bylo totalnie inaczej... Nie rozumiem, co masz na mysli piszac "osobna sala", bo tam kazda jest osobna. A "porod z polozna"? Przy mnie byly 3 polozne, wiec nie rozumiem. Chyba, ze mialas jakas swoją, umowioną. Nadal nie wiem, za co zaplacilas. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 16:32 W św. Rodzinie na pewno się płaci za tzw. poród rodzinny i jest to 300 zł. Rodziłam tam w lutym b.r. Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Pomyliłam się! Przepraszam... 04.04.06, 20:14 Przepraszam, święcie przekonana byłam że piszesz o szpitalu Raszei... Mea culpa, jeszcze raż biję się w piersi. Moje wypowiedzi dotyczyły właśnie SZPITALA RASZEI nie sw. Rodziny... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
katep_1 Re: Pomyliłam się! Przepraszam... 05.04.06, 09:53 Wybierz najlepiej Lutycką Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 09:33 a ja na forum "szpitale" podrzuciłam ci linka do sporej dyskusji o Raszei, ponawiam go tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=38524762&a=39029579 byłama bardzo zadowolona z opieki - chociaż uważaj - nie dają zzo! Poza ty, kwestia higieniczne takie sobie - łazienki na korytarzu i to nie najwygodniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:32 Jejku dziewczyny tyle opini,co ja mam zrobic??? W Sw.Rodzinie podaja znieczulenie i to jest wielki plus,bo jestem bojaczka na maxa,ale przeraza mnie to co slyszalam,ze odwiedziny sa na korytarzu i ze tata moze zobaczyc dziecko przez szybe,czy to prawda??? Znow na Raszei nie podaja znieczulenia i wszystko takie starodawne,a o Lutyckiej to nie wiem w zasadzie nic,jestem juz dzien po terminie i mam 3 cm rozwarcia,wiec w kazdej chwili moze sie zaczac,a ja nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:33 bondyrka napisała: > Jejku dziewczyny tyle opini,co ja mam zrobic??? W Sw.Rodzinie podaja > znieczulenie i to jest wielki plus,bo jestem bojaczka na maxa,ale przeraza mnie > > to co slyszalam,ze odwiedziny sa na korytarzu i ze tata moze zobaczyc dziecko > przez szybe,czy to prawda??? Znow na Raszei nie podaja znieczulenia i wszystko > takie starodawne,a o Lutyckiej to nie wiem w zasadzie nic,jestem juz dzien po > terminie i mam 3 cm rozwarcia,wiec w kazdej chwili moze sie zaczac,a ja nic nie > > wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
katep_1 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 19:41 ja urodziłam 11 dni temu na lutyckiej i szczerze tobie olecam zdecydowałam sie w ostatniej chwili i nie zaluję a nie brałam na poczatku tego szppitala w oglole pod uwagę. Poród rodzinny masz zupełnie gratis i moze byc przxy tobie kto ci sie zywnie podoba. Opieka tez jest pierwszorzędna, nie mam tam nawału pacjentek więc jest milo i prztulnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
bondyrka Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 06.04.06, 10:01 Dokladnie tak,mija kolejny dzien i nic... Jestem taka zniecierpliwiona,wczoraj mialam delikatne skurcze i brzuch mnie bolal jak na okres,myslalam,ze cos sie zaczyna,ale teraz jak reka odjal,nic nie boli... A na tej Lutyckiej daja zzo i co potrzeba do porodu,a co jest,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
katep_1 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 06.04.06, 14:15 nie wiem czy dają, czy jak. Ale jak chcesz urodzić to jedź sobie na lutycką i powiedz ze miałas skurcze to zostawią cię na oddziale. zwłaszcz jak po terminie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 04.04.06, 18:19 Mialam wlasna polozna. Sa 2 sale platne do porodow rodzinnych i wagon gdzie sa tylko 3 sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Raszei czy Sw.Rodzina???? 05.04.06, 10:52 Wagon ma owszem 3 ściany ale z przodu zasuwane drzwi (jeśi mówimy o tym samym pomieszczeniu). Niestety, dźwięki z porodówki obok są słyszalne, ale przynajmniej nie leży się tak całkiem na widoku Odpowiedz Link Zgłoś