agakz 30.12.06, 13:46 Będę wdzęczna za opinie na temat szkół na Wildzie, Dębcu, Świerczewie, w Luboniu i Plewiskach. Chyba, że znacie takie miejsce gdzie te opinie już są - ja nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucia1 Re: Podstawówka w południowej części Poznania 03.01.07, 09:31 Chodzi o szkoly podstawowe czy gimnazjum? Ja moge sie wypowiedziec na temat szkół na Świerczewie - w miare przyzwoity poziom i dobra atmosfera w szkole na ul. Rawickiej. Szkola nieduza, zadbana. Chodzi tam synek znajomych i jest zadowolony (i on i rodzice).Na Jesionowej raczej moloch połączony z gimnazjum (chociaz wejscia osobne, ale mnie to np. przeszkadza). Poziom niespecjalny. Mimo ze to moj rejon to chyba sie zastanowie nad inną szkołą dla dziecka. Sąsiadka posyla dzieci (zawozi sama) do szkoly na Dębcu (na SZczepana), jest zadowolona. Podobno dobre jest też gimnazjum na Łozowej. Niestety szkol w Luboniu ani w Plewiskach nie znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agakz Re: Podstawówka w południowej części Poznania 05.01.07, 21:02 Dzięki, nasz rejon jest na Jesionowej, ale na pewno nie poślę tam dziecka. Generalnie córka jest zapisana do Dębinki, ale jak sie nie dostanie to chcę mieć jakiś plan awaryjny.Myslałam m.i. o Rawickiej własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucia1 Re: Podstawówka w południowej części Poznania 07.01.07, 20:07 Debinka to podobno swietna szkoła, ale dla mnie niestety za droga Wiem, że Rawicka jest dobra, moge sie dowiedziec jeszcze czegos wiecej na temat np. zajec dodatkowych jesli potrzeba. Ja tez jestem rejon Jesionowa, ale tez nie posle tam dziecka. Narazie myslimy o dobrym przedszkolu. Moze wiesz cos na tn temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agakz Re: Podstawówka w południowej części Poznania 15.01.07, 19:13 Moja córka chodziła najpierw na Bluszczową - typowe państwowe przedszkole - grupy 25 dzieci, stary wysłużony budynek, ale bardzo dobrze wspominam kadrę - zawsze pomocne panie, lepsza organizacja ich pracy niż w Dębince. Niestety moja córka źle znosiła przedszkole i zdecydowaliśmy o zmianie. Poszła do Dębinki (Przedszkole z Mchu i Paproci). Teraz uwielbia przedszkole, ale to chyba kwestia wieku, po prostu dojrzała do tego. Innych państwowych przedszkoli nie znam, chodziłam po okolicznych wybierając, 3 lata temu i zdecydowałam się wtedy na Bluszczową. Mieszkam tuż obok przedszkola na Wiązowej i nie tego polecam. Od 3 lat ta sama dziura w płocie i wieczorami zbiórka meneli w piaskownicyewentualnie złota młodzież z pittbullami. Odpowiedz Link Zgłoś
lucia1 Re: Podstawówka w południowej części Poznania 17.01.07, 12:42 A ja właśnie myślałam o Wiązowej A wogole to jest problem z miejscami i moze sie okazac, że nigdzie mi dziecka nie przyjmą.Zobacze jeszcze na Dębcu Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: sp 74 09.01.07, 14:43 Polecam ! Obok stadionu Lecha. Kameralna atmosfera i światni nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś