earl.grey Re: dr Waldemar Malewski 15.01.08, 00:14 mam dokładnie przeciwne zdanie - przyjął nas poza kolejką (tzn bez czekania na termin - czteromiesięczne dziecko gwałtownie traciło na wadze), żadnej kasy nie chciał (teściowa próbowała!). Niestety okazał sie niekomunikatywny - bardzo ciężko czegoś sie od niego dowiedzieć. Nawzajem z alergologiem spychają temat jedno na drugie, ja miesiącami czekam na wizyte, na której nic się ie dowiaduję, a dziecko chore... Będę zmuszona go zmienić, ale o jego uczciwości (= niebraniu lewej kasy) zdanie mam bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anita1970 Re: dr Waldemar Malewski 15.01.08, 15:59 Moja córeczka jest pacjentką dra Malewskiego od ponad 4 i pół roku.Życzę każdej mamie i jej dziecku takiego lekarza /obym nie przechwaliła/. Jedyny lekarz, który zajął się moim dzieckiem na serio/a problemów było, że szkoda słów.../, jezdzimy do dra również z infekcjami/nie traktujemy Go wyłącznie jako specjalistę gastroenterologa/. Kontakt telefoniczny prawie zawsze, cierpliwy, wyrozumiały, rozsądny, nigdy nie lekceważy tego, co mówi matka/a wielu lekarzy niestety uważa matki za histeryczki/, komunikatywny, z wiedzą, którą potrafi przełożyc na praktyczne leczenie, konsultuje się z innymi lekarzami, kiedy uważa za słuszne, skieruje do dobrych lekarzy innych specjalności, kiedy trzeba, konkretny, rzeczowy. Ufam mu, a moja córka Go bardzo lubi. Nigdy nie dał sygnału wprost, że coś zrobi za pieniądze. Fakt, że jesteśmy /niestety/często w gabinecie prywatnym, ale ja dla swojej córeczki zrobię wszystko, gdybym chciała ją leczyc wyłącznie w ramach NFZ, już by jej.../takie są realia naszego systemu zdrowotnego, wszystko powinno wyglądac inaczej, ale ja głową muru nie przebiję, zdrowie mojej córeczki jest najważniejsze, rezygnujemy z wielu rzeczy, aby córeczka miała dobra opiekę lekarską/. Myślę, że warto się "trzymac" dra Malewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś