lena99 16.02.08, 14:48 Napiszcie proszę do jakich podstawówek chodzą Wasze dzieci. Mam problem z wyborem szkoły dla mojego syna, sąsiedzi z osiedla mają dzieci młodsze i nie mam jak zebrać informacji. Bardzo proszę o Waszą pomoc ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonabw Re: do Rodziców ze Strzeszyna Greckiego 17.02.08, 14:28 Najbliższa szkoła podstawowa jest na Podolanach. Moja córka bedzie chodziła albo do prywatnej na Janickiego albo do państwowej w Przeźmierowie. Odpowiedz Link Zgłoś
syla30 Re: do Rodziców ze Strzeszyna Greckiego 18.02.08, 08:48 Moja córka do prywatnej na Sołaczu "Eureka". Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: do Rodziców ze Strzeszyna Greckiego 18.02.08, 13:53 Syla, napisz proszę czy jesteście zadowolone z tej szkoły? Jakie są plusy a jakie minusy? Odpowiedz Link Zgłoś
syla30 Re: do Rodziców ze Strzeszyna Greckiego 18.02.08, 16:29 Miałam na mysli, że zapisałam tam córkę. Od września będzie chodziła do zerówki. Na mnie szkoła zrobiła pozytywne wrażenie, rozmawiałam kilka razy, przy ostatniej rozmowie oprócz dyrektorki uczestniczył rownież właściciel. Rozmowa trwała 1h i udzielili mi wszystkich odpowiedzi. www.szkolaeureka.pl/. Obowiązkowe są wyjazdy na zimową i zieloną szkołę. Uczą się 0-3 z podręczników Didasco. od 8.30 do 13 zajęcia obowiązkowe (300zł). potem są juz dodatkow płatne, w zależności do której dziecko ma pozostac w szkole. Starają się nie tworsyć świetlicy przechowalni, ale oferują wiele ciekawych zajęć. Klasy statutowo 15 osób, ale starają 12-13 osób. Planują od przyszłego roku gimnazjum. Wcześniej mieścili sie na Smochowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: do Rodziców ze Strzeszyna Greckiego 19.02.08, 11:48 Dzięki Syla! Obejrzałam tę szkołę (wirtualnie na razie) i rzeczywiście wygląda bardzo ok. Jedynie trochę mnie martwi ilość zajęć pozalekcyjnych, czy to nie będzie zbyt dużo dla małego dziecka? Bo przy założeniu, że będzie w szkole do 16.00, musi wziąć udział w 3 zajęciach każdego dnia. Przydałaby się jakaś przerwa czy wyjście na dwór. Myślę jeszcze o szkole publicznej nr 38 na Brandstaettera. Może ktoś ma jakieś info o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś