Dodaj do ulubionych

negocjacje

IP: *.multi-play.net.pl 06.11.09, 19:19
Witam

Wybieram sie we wtorek do developera, jestem zdecydowany na konkretne
mieszkanie ale niestety cena jest za wysoka o ok 20% od ceny ,ktora Pani
podala przez telefon. Czy jest szansa na zbicie tych 20% ? Jakich argumentow
uzyc ? Pokazac konkurencyjna oferte np "Nad Zalewem" ?

dzieki za wszelkie rady
pozdrawiam
Felek
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: negocjacje IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.09, 19:47
      > Pokazac konkurencyjna oferte np "Nad Zalewem" ?

Jak ten developer też proponuje Ci ślepą kuchnię i pokój z oknami na korytarz (po którym chodzą sąsiedzi) - to możesz pokazać.
      • Gość: Felek Re: negocjacje IP: *.multi-play.net.pl 15.11.09, 10:03
        Te "negocjacje" to troche za duzo powiedziane, po prostu maja inna cene w
        biurze, bardzo sztywna zreszta. Ja mam 200 pln roznicy pomiedzy tym co moge
        dostac w banku a cena "w biurze" (na metrze, przy 60m2) i ani mysla negocjowac.
        Zakup garazu, piwnicy tez ich nie przekonuje. Nie wiem jak ich jeszcze naklonic
        do opuszczenia tych 200 pln albo chociaz spotkania sie po srodku..:-)

pozdrawiam
        • Gość: Krystian Re: negocjacje IP: *.ghnet.pl 15.11.09, 12:38
          A jaki to developer?
          • Gość: gość Re: negocjacje IP: *.gemini.net.pl 15.11.09, 14:46
            Pewnie DK Development
            • Gość: Felek Re: negocjacje IP: *.multi-play.net.pl 15.11.09, 16:38
              nie chce podawac nazwy bo niewiele to zmieni, natomiast ciekawi mnie czy to
              standard? W tym celu wybieram sie pogadac z innym developerem, zobacze czy od
              razu poda cene jaka obowiazuje w biurze i jak sie niepodoba to wypad czy tez
              rozmowa bedzie dluzsza i bedzie faktycznie pzypominala jakies negocjacje :)
              • Gość: gosc Re: negocjacje IP: 188.33.7.* 16.11.09, 09:27
                Po co takie pierdoły tu wypisujesz? Zapytaj o cenę dewelopera albo
                najpierw odwiedź psychologa. Może ktoś ci podpowie coś o cenie na
                Tandecie, zapytaj przypadkowech przechodnia, kogoś w autobusie, ew.
                kierwowcę busa, może dedektyw... Czasem pijaczki mają aktualne
                informację - za flaszke dowiesz się dokładnie ile utargujesz.
              • Gość: Krystian Re: negocjacje IP: *.ghnet.pl 17.11.09, 23:30
                Zmieni to tyle że skoro nie podałeś to nikt Ci nie pomoże, bo byłoby to snucie
                fantazji na temat możliwego upustu na nieokreśloną inwestycję u nieokreślonego
                developera.
                • Gość: Felek Re: negocjacje IP: *.multi-play.net.pl 18.11.09, 19:02
                  Mysle ze podanie cen na forum na pewno klientom nie zaszkodzi, a Wam develeporom
                  - no coz - wy macie i tak takie marze, ze inne dzialanosci moga tylko o takowych
                  pomarzyc, wiec napewno dacie sobie rade.

Wiec zaczne: fajnydom.pl, czyzyny, ceny sie dosc czesto zmieniaja :( ale
                  najtaniej co mi powiedziano przez telefon to 5400 za 74m2 i 6050 za 64 m2

Miechowianka, Czyzynska od 6050 i zapraszaja na negocjacje, ktos byl ?

pozdrawiam i czekam na innych :)
                  • Gość: Nick Re: negocjacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:07
                    Ceny z kosmosu.
                    6050zł za fajnydom? kogoś chyba mocno popieściło.
                    • Gość: Gosc Re: negocjacje IP: *.gemini.net.pl 18.11.09, 21:22
                      Ta Felek. Miechowianka od 6050zł? Mają jedno takie mieszkania w ofercie na
                      podpuchę żeby w reklamach móc napisać, że mieszkania dostępne w programie
                      "Deweloper na swoim". Ceny w tej inwestycji:
                      - 42m2 ekspozycja płn.-wsch. 7000zł;
                      - 28m2 bez balkonu ekspozycja jw. 6750zł, ekspozycja płd.-zach 7250zł;
                      - 66m2 ekspozycja płn.-wsch. 7100zł.
                      I jeszcze w bezpośrednim sąsiedztwie w planach jest dwupasmowa ulica (budowa od
                      Jana Pawła już się rozpoczęła). Normalny hit/kit
                      • Gość: Felek Re: negocjacje IP: *.multi-play.net.pl 18.11.09, 22:48
                        Nie wnikam czy to sciema, moze masz racje, pisze to co mi powiedziala kobieta w
                        tym tygodniu przez telefon i jeszcze sugerowala zebym przyjechal do biura to
                        cena bedzie lepsza. Tyczylo sie mieszknia na 1 pietrze. Kazda inwestycja ma
                        plusy i minusy, ktore sa dokladnie opisane w innych watkach, tutaj skupiam sie
                        glownie na cenie tanszych mieszkan w Krakowie. Miechowianka do najatanszych
                        niestety nie nalezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka