Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:58 Zabrać ulgi studentą nic nie robią cały dzień siedzą ,śpią ,piją to zapierdalać na nogach albo płacić . Albo kopać szyny na mrozie za zniszke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przeciwnik Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:05 Zwłaszcza wieśniaką chamą z AR co chlew z Krakowa robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.02.04, 22:19 a ja bym zaproponował, żeby uczelnia zwracała klientowi "ulgę" jak musi dojeżdżać, jestem ciekaw czy też by tyle pieniędzy na to szło... szkoda że zginął przepis o uldze tylko z miejsca zamieszkania do miejsca nauki i spowrotem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 14.02.04, 22:52 No właśnie gdyby nie było wszech ulg szkolnych to np Pavlack nie włóczyłby się po całym mieście. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Wolne przejazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 03:49 Proponuje darmowe przejazdy dla wszystkich miłośników komunikacji- O!!! Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.02.04, 08:19 Zastanów się, co mówisz, człowieku - student musi być mobilny, bo nierzadko ma zajęcia w kilku przeciwległych punktach Krakowa, ponadto z zasady student sam nie zarabia, tylko nadal jest na garnuszku u rodziców, dorzucając do tego opłaty za akademik, książki etc. wychodzi nam suma iście astronomiczna... studenci i tak mają finansowo trudne życie, nie utrudniajmy im go bardziej niż musimy. Ulgi dla studentów są koniecznością! Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 08:47 Ciekaweeeeeee co piszesz bąku. Ale jakoś studenty na papierosy i piwsko w knajpach mają kasę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Zabrać ulgi IP: *.pnet.com.pl 15.02.04, 09:15 Mam nadzieje ze nie miales na mysli wszystkich studentow ;-) Bo ja naprzyklad choc na zajecia jezdze tylko cztery razy razy w miesiacu i tak jeszcze dosc czesto jestem zmuszona jezdzic jeszcze gdzies w tygodniu (gdyz wlasnie na mnie spadaja obowiazki zalatwiania spraw na miescie gdyz to ja jezdze najtaniej), dla mnie jest to blogoslawienstwo ze ta ulge mam, a i tak czesto trudno jest wyskrobac na dwa dni (kiedy jade na zajecia) to kilka zlotych bo budzet domowy jest niestety ograniczony. A wiem ze wielu studentow jest w takim samym polozeniu jak ja, no przynajmniej niektorzy z mojego otoczenia. Ale to tylko taka moja refleksja. Nie mam zamiaru nikogo przekonywac ze ulgi sa potrzebne bo niektorzy i tak beda myslec ze nadal sa niepotrzebne :-) Ale to juz jest kazdego indywidualna sprawa. Ja ulege mam i ciesze sie z tego :-) Pozdrawiam serdecznie (z zajec na ktore przyjechalam dzieki biletowi ulgowemu ustawowemu :-) Meg PS: Rany jak ja nielubie jak nie mam polskich liter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 09:19 Ja nie jestem ani za ani przeciw ulgom. Napisałem to tylko dla pewnego kontrastu. Sam do 31 października ub. roku korzystałem z tego. Dano mi ją, więc czemu nie. Teraz mówię " JEBAĆ ULGI" hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Zabrać ulgi IP: *.pnet.com.pl 15.02.04, 10:01 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Teraz mówię " JEBAĆ ULGI" hihihihi Nie no fajne podejscie hehe Ciekawe czy ja tez bede mowic jak ja strace ;-) Ale jnarazie ak dobrze pojdzie (mam nadzieje:-) to ja jeszcze ulge bede miec przez 5 lat :-) Pozdrawiam serdecznie Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 09:29 no tak, tak, sam nigdy studentem nie bedziesz bo za ciemny jestes, to sie do nich przypier..., no coz, najpierw naucz sie ortografii, bo cos kiepsciutko, hehehehe a ze ulgi powinni stracic WSZYSCY to inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 12:17 albo zabrać ulgi, albo je REFUNDOWAĆ niech wreszcie pierdzistołki z rządu oddadzą częśc swych astronomicznych zarobków na takie właśnie cele i niech też płacą za bilety! swoją drogą jestem ciekaw kiedy MPK się upomni na drodze sądowej o pieniąde za ulgi... oby jaknajszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 15.02.04, 12:29 Zadnej refundacji! Nie mam ochoty z podatkow dopłacać do czyichś ulg! Mnie nikt nie chce dopłacić np do kamery czy samochodu, już wystarczy sponsorowanie rolnictwa i górnictwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 13:06 Mouset! chodzi o to że państwo te pieniądze ma i bierze dla siebie, wolisz dotować ze swojej kieszeni opasłe tyłki parlamentarzystów czy biednych studentów? (bo nie masz możliwości nie refundowania żadnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 15.02.04, 16:49 Z partii politycznych jestem zagorzałym zwolennikiem KLD, którego jakiś odłam jest obecnie w PO, a więc nie tylko żadnych ulg, aby wybiórczo kogoś zniszczyć, ale też reforma sejmu: 1 poseł z 1 powiatu, a więc już 100 pajaców mniej, a tym samym większy ciężar pracy i wiadomo kto odpowiada za co, a nie tak jak teraz kurewska arytmetyka wyborcza każe łączyć np Myślenice i Miechów Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Zabrać ulgi 16.02.04, 08:18 Akurat Myslenice naleza do okregu wyborczego Chrzanow. Jestem za likwidacja ulg, pod pewnymi warunkami: ulgi zostana odebrane wszystkim, nie tylko studentom zostanie dokladnie policzone zyski i straty zwiazane z likwidacja tych przywilejow. Oczywiscie musza wtedy spasc ceny biletow jednorazowych. Przy likwidacji ulg realnym byloby utrzymywanie ceny biletu na poziomie 1,6 zl. Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja droga dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych, to akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajacy do darmowych przejazdow. Z drugiej strony ulgi z racji wieku sa o tyle sprawiedliwe, ze moga korzystac z nich wszyscy. Zakladam, ze i Ty z nich korzystales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 16.02.04, 22:16 bar_smok napisał: > Akurat Myslenice naleza do okregu wyborczego Chrzanow. To też idiockie. > Jestem za likwidacja ulg, pod pewnymi warunkami: > ulgi zostana odebrane wszystkim, nie tylko studentom > zostanie dokladnie policzone zyski i straty zwiazane z likwidacja tych > przywilejow. Oczywiscie musza wtedy spasc ceny biletow jednorazowych. Przy > likwidacji ulg realnym byloby utrzymywanie ceny biletu na poziomie 1,6 zl. No to o tym cały czas mówię! Precz z ulgami! Jedynie ludzie nie mogący poruszac się o własnych siłach za darmo! > Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja droga > dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych, to > akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajacy do > darmowych przejazdow. To jest grupa wdzięcznych wyborców, prawie w 100% obecna przy wrzucaniu karteczek, i cieszy ich np każda taka kiełbaska od kanapowego klanu który rządzi, normalnie pracującymi nikt się nie przejmuje bo i tak na nich nie zagłosuje np ja, a to na co ludzie pracujący głosują nie ma szans bo w Polsce pracuje zaledwie 32% ludzi, następna 1/3 to młodzież i emeryci a reszta pasożytuje w szarej strefie Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Zabrać ulgi 18.02.04, 09:18 Gość portalu: mouset napisał(a): > No to o tym cały czas mówię! Precz z ulgami! Jedynie ludzie nie mogący poruszac > > się o własnych siłach za darmo! > > > Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja > droga > > dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych > , > to > > akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajac > y > do > > darmowych przejazdow. > To jest grupa wdzięcznych wyborców, prawie w 100% obecna przy wrzucaniu > karteczek, i cieszy ich np każda taka kiełbaska od kanapowego klanu który > rządzi, normalnie pracującymi nikt się nie przejmuje bo i tak na nich nie > zagłosuje np ja, a to na co ludzie pracujący głosują nie ma szans bo w Polsce > pracuje zaledwie 32% ludzi, następna 1/3 to młodzież i emeryci a reszta > pasożytuje w szarej strefie I dlatego nic sie nie zmieni tzn. MPK bedzie tracilo pasazerow na rzecz prywaciarzy, a w dodatku zamiast myslec o rozwoju sieci transportowej, bedzie tylko myslalo gdzie przyciac kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 19.02.04, 07:24 bar_smok napisał: > I dlatego nic sie nie zmieni tzn. MPK bedzie tracilo pasazerow na rzecz > prywaciarzy, a w dodatku zamiast myslec o rozwoju sieci transportowej, bedzie > tylko myslalo gdzie przyciac kursy. Wg MPK nowe osiedla to burżuazja, która moze jechać samochodem, i to jest podstawowy błąd, upychani pasażerowie w końcu uciekaja do aut i busów, ponieważ nie mogą znieść traktowania p. MPK per noga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.02.04, 04:44 Ale to nie MPK ich tak traktuje, lecz zasrany ZDiK! Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.02.04, 17:27 jesli ktos wybudowal tak madrze osiedle ze nie ma do niego porzadnej drogi dojazdowej, to jak ma autobus dojechac? sam cytowales ten artykul w ktorym jakiejs biurwie sie nagle okazalo ze na Kuznicy sa bloki do ktorych nawet straz nie dojedzie. bezmozgowosc biurw i planistow to chyba nie wina MPK? w gdansku zreszta tez slyszalem o nowym osiedlu do ktorego mieszkancy moga najwyzej autem terenowym 4x4 dojechac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 20.02.04, 22:07 Z tą strażą to zmyślają, po ukończeniu budowy KK 23 będzie tam dojazd, a cytowąłem słuszny idiotyzm o planowaniu porządku za 2 lata a chaos jest od 7. MPK krytykuję za nieelastyczność w/s 287 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.02.04, 01:07 Ale co ma do tego zdanie? Obiektywny fakt jest taki, że ZDiK ustala trasy i rozkłady, a MPK ma się dostosować... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 21.02.04, 08:16 Ale MPK układa rozkłady, a jak wyglądają 2x7 to chyba wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.02.04, 00:35 Ja słyszałem, ze za rozkłady też jest ZDiK odpowiedzialny, nie wiem ile w tym prawdy... w każdym razie o rozkładach można by całą knigę napisać... dzieło w stylu "De Republica Emendanda" A. Frycza-Modrzewskiego ;-) Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.02.04, 01:51 A zatem ja żądam likwidacji państwowej służby zdrowia! Dlaczego mam dopłacać do jakichś ludzi, którym się zachciało np. chorować na raka? Każdy powinien być prywatnie ubezpieczony na określoną sumę i koniec. Oj Mouset, Mouset... ja rozumiem, że nie chcesz dopłacać do Trzech Króli (górnik, rolnik, rencista), ale studenci to przyszłość naszego narodu ;-) Trzeba im pomóc... zresztą mają ulgi na calutkim świecie... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: *.cyf-kr.edu.pl 16.02.04, 09:45 Ale na całym świecie jest normalnie. I nie ma Trzech Króli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 06:21 Wiem. I dlatego sam mówię - ulgi refundować ze skarbu państwa / Krakowa. A jeśli miasto, czy skarb państwa się postawi, to ulgi precz! I gwarantuję, że zaraz się znajdą pieniążki, hehehe... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 17.02.04, 18:31 Ja ci dam skarby! Zabraknie na bezpłatną służbę zdrowia. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Zabrać ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:15 To ciekawe...czy istnieje jeszcze bezpłatna służba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 17.02.04, 21:08 Gość portalu: J-23 napisał(a): > To ciekawe...czy istnieje jeszcze bezpłatna służba zdrowia Na papierkach, a te jak wiadomo są cacy i w TV jest cacy; tylko jak przyjdiesz do przychodni to zobaczysz jak jest, ale w tym że jest cacy upewni Cię pani rzecznik NFZ Grzybek - Korgól pieprząca codziennie bzdury że jest cacy i co to się pacjentowi należy, żal mi tej baby bo chyba jest ostatnim bastionem socjalistycznego reżimu NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Zabrać ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 23:13 No właśnie jak przychodzę do przychodni mając "nemoc" somatyczną i widząc to wszystko...to wpadam w dołek psychiczny i stan zdrowia chyba się pogarsza... Na szczęście mój organizm jakoś sobie radzi - a może mi się tylko tak wydaje, kto to wie. Niestety o zgrozo nieświadomość jest lepsza od świadomości. Pozdrawiam Mouseta (jeszcze walczącego ale jak długo...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 23:12 Oczywiście, że istnieje! Np. Mouset w państwowej służbie zdrowia tyra [prawie] BEZPŁATNIE :-P Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 19.02.04, 07:24 Mam ulgę 75% hihihihii Odpowiedz Link Zgłoś