Dodaj do ulubionych

Zabrać ulgi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:58
Zabrać ulgi studentą nic nie robią cały dzień siedzą ,śpią ,piją to
zapierdalać na nogach albo płacić . Albo kopać szyny na mrozie za zniszke
Obserwuj wątek
    • Gość: Przeciwnik Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:05
      Zwłaszcza wieśniaką chamą z AR co chlew z Krakowa robią
    • Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.02.04, 22:19
      a ja bym zaproponował, żeby uczelnia zwracała klientowi "ulgę" jak musi dojeżdżać, jestem ciekaw czy też by tyle pieniędzy na to szło...

szkoda że zginął przepis o uldze tylko z miejsca zamieszkania do miejsca nauki i spowrotem...
      • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 14.02.04, 22:52
        No właśnie gdyby nie było wszech ulg szkolnych to np Pavlack nie włóczyłby się
        po całym mieście. ROTFL
        • Gość: gicek Re: Wolne przejazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 03:49
          Proponuje darmowe przejazdy dla wszystkich miłośników komunikacji- O!!! Dobranoc
    • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.02.04, 08:19
      Zastanów się, co mówisz, człowieku - student musi być mobilny, bo nierzadko ma
      zajęcia w kilku przeciwległych punktach Krakowa, ponadto z zasady student sam
      nie zarabia, tylko nadal jest na garnuszku u rodziców, dorzucając do tego
      opłaty za akademik, książki etc. wychodzi nam suma iście astronomiczna...
      studenci i tak mają finansowo trudne życie, nie utrudniajmy im go bardziej niż
      musimy. Ulgi dla studentów są koniecznością!

Pzdr.
      LOKI
      • Gość: ADAŚ Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 08:47
        Ciekaweeeeeee co piszesz bąku.
        Ale jakoś studenty na papierosy i piwsko w knajpach mają kasę !!!
        • Gość: Meg Re: Zabrać ulgi IP: *.pnet.com.pl 15.02.04, 09:15
          Mam nadzieje ze nie miales na mysli wszystkich studentow ;-)
          Bo ja naprzyklad choc na zajecia jezdze tylko cztery razy razy w miesiacu i tak
          jeszcze dosc czesto jestem zmuszona jezdzic jeszcze gdzies w tygodniu (gdyz
          wlasnie na mnie spadaja obowiazki zalatwiania spraw na miescie gdyz to ja
          jezdze najtaniej), dla mnie jest to blogoslawienstwo ze ta ulge mam, a i tak
          czesto trudno jest wyskrobac na dwa dni (kiedy jade na zajecia) to kilka
          zlotych bo budzet domowy jest niestety ograniczony. A wiem ze wielu studentow
          jest w takim samym polozeniu jak ja, no przynajmniej niektorzy z mojego
          otoczenia.
          Ale to tylko taka moja refleksja. Nie mam zamiaru nikogo przekonywac ze ulgi sa
          potrzebne bo niektorzy i tak beda myslec ze nadal sa niepotrzebne :-) Ale to
          juz jest kazdego indywidualna sprawa.
          Ja ulege mam i ciesze sie z tego :-)

Pozdrawiam serdecznie (z zajec na ktore przyjechalam dzieki biletowi ulgowemu
          ustawowemu :-)
          Meg

PS: Rany jak ja nielubie jak nie mam polskich liter...

• Gość: ADAŚ Re: Zabrać ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 09:19
            Ja nie jestem ani za ani przeciw ulgom.
            Napisałem to tylko dla pewnego kontrastu.
            Sam do 31 października ub. roku korzystałem z tego. Dano mi ją, więc czemu nie.
            Teraz mówię " JEBAĆ ULGI" hihihihi
            • Gość: Meg Re: Zabrać ulgi IP: *.pnet.com.pl 15.02.04, 10:01
              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
              > Teraz mówię " JEBAĆ ULGI" hihihihi

Nie no fajne podejscie hehe
              Ciekawe czy ja tez bede mowic jak ja strace ;-)
              Ale jnarazie ak dobrze pojdzie (mam nadzieje:-) to ja jeszcze ulge bede
              miec przez 5 lat :-)

Pozdrawiam serdecznie
              Meg

• Gość: Misiek K Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 09:29
      no tak, tak, sam nigdy studentem nie bedziesz bo za ciemny jestes, to sie do
      nich przypier...,
      no coz, najpierw naucz sie ortografii, bo cos kiepsciutko, hehehehe

a ze ulgi powinni stracic WSZYSCY to inna kwestia.
      • Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 12:17
        albo zabrać ulgi, albo je REFUNDOWAĆ

niech wreszcie pierdzistołki z rządu oddadzą częśc swych astronomicznych zarobków na takie właśnie cele i niech też płacą za bilety!

swoją drogą jestem ciekaw kiedy MPK się upomni na drodze sądowej o pieniąde za ulgi... oby jaknajszybciej!
        • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 15.02.04, 12:29
          Zadnej refundacji! Nie mam ochoty z podatkow dopłacać do czyichś ulg! Mnie nikt
          nie chce dopłacić np do kamery czy samochodu, już wystarczy sponsorowanie
          rolnictwa i górnictwa!
          • Gość: Voith Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 13:06
            Mouset!
            chodzi o to że państwo te pieniądze ma i bierze dla siebie, wolisz dotować ze swojej kieszeni opasłe tyłki parlamentarzystów czy biednych studentów? (bo nie masz możliwości nie refundowania żadnych)
            • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 15.02.04, 16:49
              Z partii politycznych jestem zagorzałym zwolennikiem KLD, którego jakiś odłam
              jest obecnie w PO, a więc nie tylko żadnych ulg, aby wybiórczo kogoś zniszczyć,
              ale też reforma sejmu: 1 poseł z 1 powiatu, a więc już 100 pajaców mniej, a tym
              samym większy ciężar pracy i wiadomo kto odpowiada za co, a nie tak jak teraz
              kurewska arytmetyka wyborcza każe łączyć np Myślenice i Miechów
              • bar_smok Re: Zabrać ulgi 16.02.04, 08:18
                Akurat Myslenice naleza do okregu wyborczego Chrzanow.
                Jestem za likwidacja ulg, pod pewnymi warunkami:
                ulgi zostana odebrane wszystkim, nie tylko studentom
                zostanie dokladnie policzone zyski i straty zwiazane z likwidacja tych
                przywilejow. Oczywiscie musza wtedy spasc ceny biletow jednorazowych. Przy
                likwidacji ulg realnym byloby utrzymywanie ceny biletu na poziomie 1,6 zl.

Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja droga
                dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych, to
                akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajacy do
                darmowych przejazdow.
                Z drugiej strony ulgi z racji wieku sa o tyle sprawiedliwe, ze moga korzystac z
                nich wszyscy. Zakladam, ze i Ty z nich korzystales.
                • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 16.02.04, 22:16
                  bar_smok napisał:

> Akurat Myslenice naleza do okregu wyborczego Chrzanow.
                  To też idiockie.

> Jestem za likwidacja ulg, pod pewnymi warunkami:
                  > ulgi zostana odebrane wszystkim, nie tylko studentom
                  > zostanie dokladnie policzone zyski i straty zwiazane z likwidacja tych
                  > przywilejow. Oczywiscie musza wtedy spasc ceny biletow jednorazowych. Przy
                  > likwidacji ulg realnym byloby utrzymywanie ceny biletu na poziomie 1,6 zl.
                  No to o tym cały czas mówię! Precz z ulgami! Jedynie ludzie nie mogący poruszac
                  się o własnych siłach za darmo!

> Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja
                  droga
                  > dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych,
                  to
                  > akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajacy
                  do
                  > darmowych przejazdow.
                  To jest grupa wdzięcznych wyborców, prawie w 100% obecna przy wrzucaniu
                  karteczek, i cieszy ich np każda taka kiełbaska od kanapowego klanu który
                  rządzi, normalnie pracującymi nikt się nie przejmuje bo i tak na nich nie
                  zagłosuje np ja, a to na co ludzie pracujący głosują nie ma szans bo w Polsce
                  pracuje zaledwie 32% ludzi, następna 1/3 to młodzież i emeryci a reszta
                  pasożytuje w szarej strefie
                  • bar_smok Re: Zabrać ulgi 18.02.04, 09:18
                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> No to o tym cały czas mówię! Precz z ulgami! Jedynie ludzie nie mogący
                    poruszac
                    >
                    > się o własnych siłach za darmo!
                    >
                    > > Niestety sprawa jest w najblizszym czasie niewykonalna spolecznie. Swoja
                    > droga
                    > > dziwne, ze gdy wzrasta przecietna dlugosc zycia i przybywa ludzi starszych
                    > ,
                    > to
                    > > akurat obnizono sie w Krakowie pulap wiekowy ( z 75 do 70 lat) uprawniajac
                    > y
                    > do
                    > > darmowych przejazdow.
                    > To jest grupa wdzięcznych wyborców, prawie w 100% obecna przy wrzucaniu
                    > karteczek, i cieszy ich np każda taka kiełbaska od kanapowego klanu który
                    > rządzi, normalnie pracującymi nikt się nie przejmuje bo i tak na nich nie
                    > zagłosuje np ja, a to na co ludzie pracujący głosują nie ma szans bo w Polsce
                    > pracuje zaledwie 32% ludzi, następna 1/3 to młodzież i emeryci a reszta
                    > pasożytuje w szarej strefie

I dlatego nic sie nie zmieni tzn. MPK bedzie tracilo pasazerow na rzecz
                    prywaciarzy, a w dodatku zamiast myslec o rozwoju sieci transportowej, bedzie
                    tylko myslalo gdzie przyciac kursy.
                    • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 19.02.04, 07:24
                      bar_smok napisał:

> I dlatego nic sie nie zmieni tzn. MPK bedzie tracilo pasazerow na rzecz
                      > prywaciarzy, a w dodatku zamiast myslec o rozwoju sieci transportowej, bedzie
                      > tylko myslalo gdzie przyciac kursy.

Wg MPK nowe osiedla to burżuazja, która moze jechać samochodem, i to jest
                      podstawowy błąd, upychani pasażerowie w końcu uciekaja do aut i busów, ponieważ
                      nie mogą znieść traktowania p. MPK per noga
                      • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.02.04, 04:44
                        Ale to nie MPK ich tak traktuje, lecz zasrany ZDiK!

Pzdr.
                        LOKI
                        • mouset Re: Zabrać ulgi 20.02.04, 16:56
                          Ja mam inne zdanie
                          • Gość: Misiek K Re: Zabrać ulgi IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.02.04, 17:27
                            jesli ktos wybudowal tak madrze osiedle ze nie ma do niego porzadnej drogi
                            dojazdowej, to jak ma autobus dojechac?
                            sam cytowales ten artykul w ktorym jakiejs biurwie sie nagle okazalo ze na
                            Kuznicy sa bloki do ktorych nawet straz nie dojedzie. bezmozgowosc biurw i
                            planistow to chyba nie wina MPK?
                            w gdansku zreszta tez slyszalem o nowym osiedlu do ktorego mieszkancy moga
                            najwyzej autem terenowym 4x4 dojechac :D
                            • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 20.02.04, 22:07
                              Z tą strażą to zmyślają, po ukończeniu budowy KK 23 będzie tam dojazd, a
                              cytowąłem słuszny idiotyzm o planowaniu porządku za 2 lata a chaos jest od 7.
                              MPK krytykuję za nieelastyczność w/s 287
                          • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.02.04, 01:07
                            Ale co ma do tego zdanie? Obiektywny fakt jest taki, że ZDiK ustala trasy i
                            rozkłady, a MPK ma się dostosować...

Pzdr.
                            LOKI
                            • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 217.96.109.* 21.02.04, 08:16
                              Ale MPK układa rozkłady, a jak wyglądają 2x7 to chyba wiesz
                              • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.02.04, 00:35
                                Ja słyszałem, ze za rozkłady też jest ZDiK odpowiedzialny, nie wiem ile w tym
                                prawdy...

w każdym razie o rozkładach można by całą knigę napisać... dzieło w stylu "De
                                Republica Emendanda" A. Frycza-Modrzewskiego ;-)

Pzdr.
                                LOKI
          • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.02.04, 01:51
            A zatem ja żądam likwidacji państwowej służby zdrowia! Dlaczego mam dopłacać do
            jakichś ludzi, którym się zachciało np. chorować na raka? Każdy powinien być
            prywatnie ubezpieczony na określoną sumę i koniec.

Oj Mouset, Mouset... ja rozumiem, że nie chcesz dopłacać do Trzech Króli
            (górnik, rolnik, rencista), ale studenci to przyszłość naszego narodu ;-)
            Trzeba im pomóc... zresztą mają ulgi na calutkim świecie...

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: *.cyf-kr.edu.pl 16.02.04, 09:45
              Ale na całym świecie jest normalnie.
              I nie ma Trzech Króli
              • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 06:21
                Wiem. I dlatego sam mówię - ulgi refundować ze skarbu państwa / Krakowa. A
                jeśli miasto, czy skarb państwa się postawi, to ulgi precz! I gwarantuję, że
                zaraz się znajdą pieniążki, hehehe...

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 17.02.04, 18:31
                  Ja ci dam skarby! Zabraknie na bezpłatną służbę zdrowia. ROTFL
                  • Gość: J-23 Re: Zabrać ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:15
                    To ciekawe...czy istnieje jeszcze bezpłatna służba zdrowia
                    • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 17.02.04, 21:08
                      Gość portalu: J-23 napisał(a):

> To ciekawe...czy istnieje jeszcze bezpłatna służba zdrowia

Na papierkach, a te jak wiadomo są cacy i w TV jest cacy; tylko jak przyjdiesz
                      do przychodni to zobaczysz jak jest, ale w tym że jest cacy upewni Cię pani
                      rzecznik NFZ Grzybek - Korgól pieprząca codziennie bzdury że jest cacy i co to
                      się pacjentowi należy, żal mi tej baby bo chyba jest ostatnim bastionem
                      socjalistycznego reżimu NFZ
                      • Gość: J-23 Re: Zabrać ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 23:13
                        No właśnie jak przychodzę do przychodni mając "nemoc" somatyczną i widząc to
                        wszystko...to wpadam w dołek psychiczny i stan zdrowia chyba się pogarsza...
                        Na szczęście mój organizm jakoś sobie radzi - a może mi się tylko tak wydaje,
                        kto to wie. Niestety o zgrozo nieświadomość jest lepsza od świadomości.

Pozdrawiam Mouseta (jeszcze walczącego ale jak długo...)
                    • Gość: Locutus Re: Zabrać ulgi IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 23:12
                      Oczywiście, że istnieje! Np. Mouset w państwowej służbie zdrowia tyra [prawie]
                      BEZPŁATNIE :-P

Pzdr.
                      LOKI
                      • Gość: mouset Re: Zabrać ulgi IP: 62.233.214.* 19.02.04, 07:24
                        Mam ulgę 75% hihihihii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka