Gość: Groblin Re: Uwaga, krakowianie to przekret umysłowy IP: *.2.20.195.pp.com.pl 22.02.10, 22:46 Horror zabierania dzieciom dzieciństwa. Na Groblach plac publiczny zamknięty. Kamienice wyludnione. Umarli mieszkańcy chodzą i plączą. Popękane rury wodne w każdej kamienicy. Centrum zdemolowała słynna Asik Masik windykator grzegórzecki i złodziej. To koszmar dla oka i katastrofa cywilizacyjna!. A teraz sielanka dla kogo? I za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer pretensjonalne brednie!!! IP: *.ghnet.pl 23.02.10, 00:28 Panie Pelowski, był Pan bardziej pojętnym i inteligentnym uczniem niż teraz dziennikarzem!!! What went wrong, Wojtek?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 00:43 Co za głupi artykuł. Na poziomie GW, która najchętniej lansowałaby w moim Krakowie drugą "Warszawkę". Czemu Kraków ma być na wzór europejskich miast? Czemu nie może być wyjątkowy, z niepowtarzalną kulturą, z konserwatywnymi zwyczajami? Czemu nie może być swoistą przeciwwagą dla rozpuszczonych, kosmopolitycznych europejskich metropolii? Pochodzę stąd z dziada-pradziada i coraz bardziej denerwuje mnie zwiększająca się liczba przyjezdnych - zarówno rozzuchwalonych "Angoli", jak i małomiasteczkowych "studencików". Przynoszą tu złe obyczaje i brak kultury. Nie wiem czy pamiętacie, jak wyglądał Kraków jeszcze 15 lat temu, ale nie było tu tyle plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezKrk Re: Żal IP: 82.132.136.* 24.02.10, 02:02 prosze, tutaj ma pan przedstawicieli tego przyjezdnego "plebsu", ktory tak niszczy panskie dumne miasto: Marek Michał Grechuta (ur. 10 grudnia 1945 w Zamościu), Jan Kanty Pawluśkiewicz (ur. 13 października 1942 w Nowym Targu) Piotr Cezary Skrzynecki (ur. 12 września 1930 r. w Warszawie) Wiesław Dymny (ur. 25 lutego 1936 w Połoneczce) Jan Nowicki (ur. 5 listopada 1939 w Kowalu k. Włocławka) Krzysztof Penderecki (ur. 23 listopada 1933 w Dębicy) Leszek Długosz (urodzony 18 czerwca 1941 w Zaklikowie na Lubelszczyźnie) Krystyna Zachwatowicz (ur. 16 maja 1930 r. w Warszawie) Stanisław Radwan (ur. 10 marca 1939 w Bieńkówce koło Makowa Podhalańskiego) Halina Wyrodek (ur. 4 kwietnia 1946 w Olkuszu), Zbigniew Preisner (ur. 20 maja 1955 w Bielsku-Białej) Beata Maria Anna Rybotycka (ur. 21 lipca 1964 w Gliwicach) Anna Dymna (ur. 20 lipca 1951 w Legnicy) Władysław Stróżewski (ur. 8 czerwca 1933 w Krotoszynie) Mieczysław Porębski (ur. 31 marca 1921 w Gnieźnie) Jerzy Panek (Urodzony w 1918 w Tarnowie) Tadeusz Kantor (ur. 6 kwietnia 1915 w Wielopolu Skrzyńskim) Adam Boniecki (ur. 25 lipca 1934 w Warszawie) Stanisław Lem (ur. 12 września 1921 we Lwowie) Jan Błoński (ur. 15 stycznia 1931 w Warszawie) Piotr Sztompka (ur. 2 marca 1944 w Warszawie) Jerzy Trela (ur. 14 marca 1942 w Leńczach) Krystian Lupa (ur. 7 listopada 1943 w Jastrzębiu-Zdroju) Marcin Świetlicki (ur. 24 grudnia 1961 r. w Lublinie) Maciej Maleńczuk (ur. 14 sierpnia 1961 w Wojcieszowie) Tadeusz Pieronek (ur. 24 października 1934 w Radziechowach) Stanisław Dziwisz (ur. 27 kwietnia 1939 w Rabie Wyżnej, k. Rabki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Uwaga, krakowianie! Nadchodzą nowi mieszczanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 08:56 raczej to są MIESZCZUCHY, a nie nowi mieszczanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Uwaga, krakowianie! Nadchodzą nowi mieszczanie IP: *.tampfl.fios.verizon.net 24.02.10, 05:41 Urodzilem sie w Krakowie 40 lat temu. Jak mialem 12 lat wyjechalem z rodzinom do USA. Wychowalem sie kolo New York. Jak mialem 21 wyjechalem do stanu Florida I tu mieszkam dalej. Ozenilem sie I mam jednego 13 letniego chlopczyka. Nigdy nie zapomnialem ze jestem Krakowiakiem. Moje serce zostalo w Krakowie tyle lat temu. Jak mialem 38 lat wrocilem do mojego ukochanego miasta. Bylo jeszcze lepsze jak je zostawilem. Dwa lata pozniej przywiozlem mojom zone I wtedy 12 letniego syna do Krakowa. Bylismy w Krakowie 3 tygodnie. Moja zona, Amerykanka, I moj syn, zakochali sie w Krakowie. Bardzo polubili Krakowiakow, I docenili sobie Krakowskom historie. Dowiedzieli sie czemu ja nigdy nie moglem zapomniec tego pienknego miasta. Przez moje zycie mialem okazje zwiedzic wienkszosc USA I duzo innych krajow. Sa naprawde pienkne miasta na swiecie. Ale najpienkniejsze jest Krakow. Mam nadzieje ze wasi czytelniczy doceniajom sobie to pienkne miasto w ktorym mieszkajom, KRAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Uwaga, krakowianie! Nadchodzą nowi mieszczani IP: *.chello.pl 24.02.10, 23:01 oby takze inni przyjezdni którzy pragną tu zostać potraktowali miasto poważnie i brali w swe ręce losy chocby najbliższej okolicy. Nasze miasto jest mało obywatelskie! Odpowiedz Link Zgłoś