Dodaj do ulubionych

Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozumiały

IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 12:55
klarnet z pawim piórkiem w d...e ? Tak mówią w Polsce ,ale ja się z tym nie
zgadzam, mam rację ? pytanie nie tylko dla Krakowian.
Obserwuj wątek
    • annb Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 13:05
      Gość portalu: henio56 napisał(a):

> klarnet z pawim piórkiem w d...e ? Tak mówią w Polsce ,ale ja się z tym nie
      > zgadzam, mam rację ? pytanie nie tylko dla Krakowian.

i masz rację
      z powodu zimy piorko tymczasowo odłożone
      zamieścim w d.. jak lato przyjdzie....
    • peteen Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 13:06
      z jednym ale...
      z co najmniej kilkoma piórkami w dupie!

ps. heniu, jak zwykle cię kocham, również za wyczucie chwili...
      • annb peteen 24.02.04, 13:07
        uzgodnijmy wersję wydarzeń bo się podkładamy
        w zimie z powodu baranic piorka nie widać
        w domu zostało
        w lecie założym/włożym.....
        • peteen w lecie ? 24.02.04, 13:10
          to krakuski, a nie krakusi...
          i nie pawie, tylko strusie...
      • Gość: Waldi hehehe!!! peteen zajarzył wyczucie chwili, bo .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 14:40
        ....bo przed paroma chwilami po części dał temu dowód......hehehehe

hehehe,... dobre peteen, co nie????

niemal tak absurdalne, a zarazem realne jak pierwiastek z liczby -1.

pzdr.
        • peteen waldus, nic z tego nie rozumiem... 24.02.04, 14:46
          ale i tak mam to w dupie...
          • Gość: Waldi Nie rozumieć rzecz ludzka!!! Nie przejmuj się!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 14:50
            Będzie dobrze!!!!

....może Twoja córeczka Ci wytłumaczy, bo jedynie ona sypnęła inteligentną i
            dosadną ripostą w naszej wymianie zdań.
            • peteen walduś, a wiesz że... 24.02.04, 14:57
              padło juz kiedyś na tym forum pytanie czy psu wolno szczekać na Pana Boga ?
              pewnie że wolno...

ps. doktorze, wybacz, że w rozmowie z kimś takim musiałem użyć tego
              sformułowania...
              • Gość: Waldi chylę czoła przed wielmożnym Peteenem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:07
                ................?????????????????

PS
                Twoje uwagi są tak trafne i powalajace, że ledwo utrzymałem się na krześle!!!

a takich argumentów, to chyba nawet pies by nie użył!!!!

konsekwentnie bez pozdrowień wielbny peteenie!!!!
                • peteen konsekwentnie... 24.02.04, 15:24
                  mam cie w dupie...

ps. nie znudziło ci się, walduś jeszcze ? a to zgrzejesz się, słonko, i resztka
                  mózgu ci się zlasuje...
                  • Gość: Waldi Re: konsekwentnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:58
                    hehehe!!!

kocham Cię nienawidzieć!!!!

i nie opuszczę Cię wielebny choćby wszystkie psy Cię obszczekiwały!!!!

oczywiście bez pozdrowień!!!!

ale za to z: hau,hau,hau.........no chyba mam prawo!!!!
    • Gość: kobita1 Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 13:13
      Z tymi piorkami to jest cala obyczajowosc i tradycja:) Jak Krakus jest stary -
      taki od Lokietka - to nosi tylko jedno... Im mniej zasiedzialy i krakoski tym
      pioropusz wiekszy!
      • teklat Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 14:13
        A są i tacy, którym żadne atrybuty nie są potrzebne... Ci obywają się nawet bez
        jednego pióra. To okazy najcenniejsze, bo najrzadsze :))
        • peteen Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 14:36
          wyliniałe znaczy ?
          skks, do ciebie !!!
          :c)
    • serwal Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 14:39
      Prawdziwy Krakus to dystyngowany sknerus, będący dumny z tego, że urodził się w
      Krakowie, kibicujący "Wiśle" Kraków i wiedzący, że w Polsce są tylko trzy
      miasta: Kraków, Gdańsk i Wrocław.
      • peteen Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 14:49
        zapomiałeś jeszcze o Cracovii, Garbarni, Wawelu
        oraz Lublinie (do XVIII wieku każdy sejm rozpoczynał sie od powitania posłów w
        kolejności:Kraków, Lublin i cąłą reszta)...
        • krzychut Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 15:30
          A Wieczysta to co? A Clepardia ? A Hutnik ?
          A Prawdziwy Krakus jest dumny ze swojego pięknego, historycznego miasta a nie
          chytry, nadęty i zarozumiały.
          • peteen Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 15:37
            przestań, prawdziwy to Zwierzyniecki prędzej, a nie jakiś tam Hutnik, bo mi się
            od razu czka Wandą moją ukochaną, która wychowała tylu zdolnych kopaczy...
            ale, co prawda, to prawda: jest dumny... a tę krakowskość ma się w sobie, bez
            względu na miejsce pobytu, długość krakowskiego stażu i takie tam...
            ba, pamiętam (?!) jak najlepsze krakowskie pismo (Przekrój) robili warszawiacy
            (Eile, Waldorff, Lengren, Gałczyński), a jakież to było pysznie krakowskie...
    • Gość: AntyK Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 15:52
      Ja bym jeszcze dodał, że klarnet-abnegat zapyziały i pozbawiony ambicji.
      Pozdrowienia dla jedynego sympatycznego mieszkańca Krakufka - Smoka W.
      • krzychut Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 24.02.04, 17:46
        Wolę zapyzialych krakusów od podobnych tobie odziomków-warszawiaczków, którzy
        po odpis skrócony aktu urodzenia muszą dwa dni w jedną stronę jechać, ostatni
        etap saniami.
        • Gość: AntyK Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 23:57
          Niestety pudło z tym odziomkiem! Odziomki to te dwa Krakusy co siedzą ze mną w
          biurze, zawsze zapyziali, niewyspani i przepici, grzebiący kluczykiem do
          służbowego samochodu w nieumytym uchu i narzekający głośno jacy to
          nieszczęśliwi, że tu przyjechali. Żałosne co?
          A po odpis aktu urodzenia to idę do urzędu dwie przecznice dalej, jak mój
          ojciec i dziadek. Konsekwentnie pozdrawiając wyłącznie Smoka W. AntyK
      • smok.vvavvelski A dziękuję, dziękuję, 24.02.04, 19:21
        boję się jednak, że bez wzajemności.
        • Gość: henio56 Re: Zrobimy jaja IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 22:30
          Postawię podobne pytanie na forum warszawskim.
          • Gość: henio56 Re: Waldi draniu ! Ty jesteś V kolumna IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 22:58
            Popsułeś zabawę.
            • Gość: Waldi sorry henio56, ale mam uraz przez peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 23:10
              • Gość: henio56 Re: sorry henio56, ale mam uraz przez peteena IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 23:35
                ale ja nie jestem Peteen, a poza tym ciekawe czy teraz mówi ' na pole czy dwór'.
                Ale swoją drogą to ziomali masz ostro dziamdziających, myśle jednak ,że to
                małolaty.
                • Gość: henio56 Re: sorry henio56, ale mam uraz przez peteena IP: *.comnet.krakow.pl 25.02.04, 10:34
                  Guten tag maine frau
    • Gość: Arnold Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 11:49
      A z jakiego powodu mógłby być niby dumnym i zarozumiałym, bo jakoś nie widzę...
      • peteen Re: Czy prwdziwy Krakus to chytry,nadęty ,zarozum 25.02.04, 11:51
        bo ty tego w życiu nie pojmiesz...
        • trudny2002 Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadęty 25.02.04, 12:14
          i zarozumiały, natomiast wiem , że jest zwyczajnie lepszy, a to niekiedy
          stwarza taki obraz a szczególnie u tych , którzy dziedziczą kompleksy...
          Lepszy niewątpliwie, a jeśli tak już jest to po co się przekomarzać z innymi?
          Może nie dość starannie przejrzałem wątek, ale to także cecha Krakusów.
          Powierzchownie i z pogardą dla jakiegoś kmiecego prowokatorstwa, nie?
          Ukłony i rączki całuję...
          trudny;-))
          • Gość: Waldi Re: Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:21
            trudny2002 napisał:

> i zarozumiały, natomiast wiem , że jest zwyczajnie lepszy, a to niekiedy
            > stwarza taki obraz a szczególnie u tych , którzy dziedziczą kompleksy...
            > Lepszy niewątpliwie, a jeśli tak już jest to po co się przekomarzać z innymi?
            > Może nie dość starannie przejrzałem wątek, ale to także cecha Krakusów.
            > Powierzchownie i z pogardą dla jakiegoś kmiecego prowokatorstwa, nie?
            > Ukłony i rączki całuję...
            > trudny;-))

calutki peteen!!!!!
            niemal jego odbicie lustrzane w tym tekście!!!
            • peteen Re: Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadę 25.02.04, 12:22
              a weź się odpierdol...
              • trudny2002 Re: Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadę 25.02.04, 12:30
                A czemuż to mam się od... , albo nawet jakiś ktoś inny?
                Przecież jeśli się już przy..., to niechże sobie tkwi.
                Co Ci tam Peteen'ie tak wadzi jakiś szum, jakiś taki
                nielepszy półgrzechot? Czniaj to i pozwól nacieszyć się
                innemu z umiejętności zręcznego naciskania klawiszy spod których płyną słowa
                tyleż piękne co warte trwałości...
                trudny
                Mnie tam rybka jeśli kto klaskać klaszcze tylko tak jak potrafi.
                Jedna mówisz rączką? A druga w nosku podłubuje? fe...
                • peteen Re: Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadę 25.02.04, 12:35
                  trudny, zawsze mnie wkurwiało buractwo biegające po Krakowie i udające, że
                  fajnie jest, bo to i przywalić miejscowemu można i miasto obsobaczyć...
                  czemu mam im odpuszczać ? jako chrześcijanin miłuję nieprzyjacioły moje, jako
                  peteen nie dam buractwu spokoju nigdy, bez różnicy, czy będzie toto z Warszawy,
                  Bielska-Białej, czy innej Limanowy (hłe, hłe)...
                  • trudny2002 Podobno dawniej było DDT 25.02.04, 12:46
                    wesz można też wyczesać. Tyle, ze ja myślałem że już tego rodzaju problemy są
                    minione.
                    Pewnego razu w barze, konsument , przypominający obiekt o jakim wspominasz,
                    zażyczył sobie od barmana słomkę do napoju jaki otrzymał.Barman zaproponował:
                    Słomkę to se z buta wyjmij...
                    Nie wiem czy napój został skonsumowany z należnym mu rytuałem i zgodnie z
                    zasadami spożywania takich, jednak sugestia wydaje się być celna.
                    Niezniszczalne są przetrwalniki , a nawet niektóre wirusy potrafią udawać
                    martwe przez długi czas. Szczepić kolego profilaktycznie, szczepić ze trzy
                    pokolenia wprzódy...czyli jeśli dziś prokreatorów, to należy oczekiwać
                    rezultatów za czas jakiś. Tylko czy ja mam ten jakiś czas?
                    A chama jakoś dziwnie nie lubił i mój dziadek i mnie jakoś tak też zostało.
                    Pozdrawiam i zaniechaj emocji...
                    trudny
                    • peteen uczyła mnie mama... 25.02.04, 12:55
                      bym się nie bał chama
                      bo cham to jest cham
                      i boi się sam...

do nóżek padam, czekam na emila
                  • Gość: Waldi Re: Ja tam nie wiem czy jest Krakus chytry, nadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:47
                    peteen napisał:

> trudny, zawsze mnie wkurwiało buractwo biegające po Krakowie i udające, że
                    > fajnie jest, bo to i przywalić miejscowemu można i miasto obsobaczyć...

dobre peteen!!!! tak trzymaj dalej!!!!
                    ....a za niedługo zamiast określeń "buractwo", "szowinizm" w użytku będzie
                    synonim "peteen", albo "Krakowianin" (przyjmując,że nim jesteś z dziada
                    pradziada).
                    a świadectwo tego dałeś po części w wątku o Tarnowie.

> czemu mam im odpuszczać ? jako chrześcijanin miłuję nieprzyjacioły moje, jako
                    > peteen nie dam buractwu spokoju nigdy, bez różnicy, czy będzie toto z
                    Warszawy,
                    >
                    > Bielska-Białej, czy innej Limanowy (hłe, hłe)...
                    >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka