trudny2002 27.02.04, 08:11 co jest? Że zasypało? Przecież luty to i sypie, nie? Zaraz zakwitną magnolie, bo krokusy kwitną tylko że schowały się pod tym co sypie... Miłego dnia i wstawać. trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Szkaradne śpiochy... 27.02.04, 08:30 Jasne, kiedy ma sypać jak nie w zimie. Ja już przed siódmą musiałem odnaleźć a potem odkopać moje zasypane auto. Jest pięknie. Tylko ten Groclin... Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: Szkaradne śpiochy... 27.02.04, 08:32 Nie takie szkaradne... witaj o poranku całkiem wiosennym, tu gdzie jestem. Miłego dnia, :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
blue.angel Re: Szkaradne śpiochy... 27.02.04, 08:37 trudny2002 napisał: > co jest? Że zasypało? > Przecież luty to i sypie, nie? > Zaraz zakwitną magnolie, bo krokusy kwitną tylko że schowały się pod tym co > sypie... > Miłego dnia i wstawać. > trudny Protestuję! Krokusy wcale jeszcze nie kwitną (w każdym razie u mnie), chociaż kły wypuściły potężne :) Kwitną przebiśniegi, ale nawet nie wystaja spod tego białego paskudztwa, i w ogóle ja chcę wiosny!!! Pozdrawiam blue Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Szkaradne śpiochy... 27.02.04, 08:44 Tylko nie śpiochy!!!! ;))) Raczej "szuszły"!!! :))) A wiesz, jak ładnie było o 5:55? ... :) :D:D Tylko ten Groclin... :( Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 09:20 wiec nie wiem. Ale co wy z tym Groclinem? Przecież nie jest tak źle. To nie jest wysoki wynik i to nie jest futbol , nie? Ostatecznie mogło być znacznie gorzej, wszak Francuzi przyjechali w niepełnym składzie i jeszcze zrezygnował jeden już w pierwszej połowie, więc było ich ledwie dziesięciu. I tak spokojnie pobiegali, a bramkę strzelili tuż przed końcem, przecież tylko aby zbyt długo nie słuchać tych wyzwisk kibiców. Moim zdaniem w porządku. Tylko biduś ten Drzymała, możliwe że i jak przadziadowi przyjdzie mu usiąść na wozie...no raczej pod wozem. Ale w końcu jest jeszcze za kilkanaście dni kolejny mecz i jest szansa drzymkę i przebycie powrotnej mili. Podróże czasem skraca los, a Drzymała już tak genetycznie biduś... Co do krokusów, to kwitną. U mnie kwitną wyraźnie obficie jedynie faktycznie je przysypało i pewnie przymrozi. One takie papierowe, delikatne...jak ta porcelanka...;-)) Ale co się martwić Groclinem czy krokusami, wygląda, ze do południa nie ma co wybierać się na zakopiankę, bo jak słyszę pokorkowane gdzieś tam pod Naprawą, Skomielną...no , ale pod wieczór... Ukłony i niech wam nie przysypie... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 09:27 trudny2002 napisał: > wiec nie wiem. > Ale co wy z tym Groclinem? > Przecież nie jest tak źle. To nie jest wysoki wynik i to nie jest futbol , nie > ? Poniekąd prawda. Tyle, że człowiek słysząc hasło "mecz" spodziewa się jednak meczu, a nie gromadki skórokopków i... > Ostatecznie mogło być znacznie gorzej, :D > Co do krokusów, to kwitną. U mnie kwitną wyraźnie obficie jedynie faktycznie je > > przysypało i pewnie przymrozi. One takie papierowe, delikatne...jak ta > porcelanka...;-)) Szczęściarz z Ciebie, że ładne kwiatki masz! :)))) Podzielisz się? :)) Pozdrawiam mimo wszystko słonecznie! :) to.ya Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 09:35 Podzielisz... Ładne mi szczęście patrzeć jak marzną takie delikatne kwiatki i nijak nie móc pomóc... Inaczej bywa kiedy ...a zresztą rano jest , to i człowiekowi jakoś tak się jeszcze wpółśni... ;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 09:44 trudny2002 napisał: > Podzielisz... > Ładne mi szczęście patrzeć jak marzną takie delikatne kwiatki i nijak nie móc > pomóc... Ale to taka ich uroda, że rosną prawie w zimie. One już się chyba przyzwyczaiły. Wyglądają na delikatne ale (jako zimowe prawie) silnymi są i mocnymi! :) Tak, jak niektórzy Ludzie. :) > Inaczej bywa kiedy ...a zresztą rano jest , to i człowiekowi jakoś tak się > jeszcze wpółśni... Kolorowych i słonecznych snów Ci życzę, słońca w duszy po przebudzeniu i duuuuuuuuużo ciepła od ludzi! :D A jak całkiem się obudzisz to zajrzyj do e-poczty :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya "Piosenka o porcelanie" 27.02.04, 09:59 PIOSENKA O PORCELANIE Czesław Miłosz Różowe moje spodeczki, Kwieciste filiżanki, Leżące na brzegu rzeczki Tam kędy przeszły tanki. Wietrzyk nad wami polata, Puchy z pierzyny roni, Na czarny ślad opada Złamanej cień jabłoni. Ziemia, gdzie spojrzysz, zasłana Bryzgami kruchej piany. Niczego mi proszę pana Tak nie żal jak porcelany. Zaledwie wstanie jutrzenka Ponad widnokrąg płaski Słychać gdzie ziemia stęka Maleńkich spodeczków trzaski. Sny majstrów drogocenne, Pióra zamarzłych łabędzi Idą w ruczaje podziemne I żadnej o nich pamięci. Więc ledwo zerwę się z rana Mijam to zadumany. Niczego mi proszę pana Tak nie żal jak porcelany. Równina do brzegu słońca Miazgą skorupek pokryta. Ich warstwa rześko chrupiąca Pod mymi butami zgrzyta. O świecidełka wy płone Co radowałyście barwą Teraz ach zaplamione Brzydką zakrzepłą farbą. Leżą na świeżych kurhanach Uszka i denka i dzbany. Niczego mi proszę pana Tak nie żal jak porcelany. (Washington D.C., 1947) Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 09:41 "delikatne...jak ta porcelanka...;-))" ...zdobiona delikatnym wypukłym reliefem... :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 10:31 vacare napisał: > ...zdobiona delikatnym wypukłym reliefem... > :) ...gładkim, lśniącym , o miękkiej subtelnie przenikającej w krągłość czarki krawędzi, która już to jest, już to jakby jej nie było.... trudny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: O 5,55 to szuszliłem jak złoto 27.02.04, 13:34 ...barwiona błekitem kobaltowym, elegancja i finezja, raczej o tematyce świeckiej...lekka ,wyrafinowana... :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 A herbata 27.02.04, 13:41 aromatyczna, snuje wąskie pasemko pary ... i żeby tylko nie sypnąć zbyt dużo cukru, a jeśli to żeby może lekko wstzrąsnąć, a nie mieszać mimo że łyżeczka i nwet w prostocie dorównuje porcelanowemu cacku. ... No edobra, ale już nie sypie to i pora zebrać się i zobaczyć czy rycerz śpioch zaklęty śpi czy może mu poszło na wstawanie... Do nastepnej filiżanki...;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya śpiący Rycerz 27.02.04, 13:49 trudny2002 napisał: > No edobra, ale już nie sypie to i pora zebrać się i zobaczyć czy rycerz śpioch > zaklęty śpi czy może mu poszło na wstawanie... Pozdrów i Rycerza i Mnicha ode mnie. Temu pierwszemu rzeknij, że źle się dzieje i że chyba pora wstać (vide wątek Skks'a...). Ten drugi niech pobłogosławi na trudny czas, a modlitwą niech wspiera działania ku dobremu i sprawiedliwości dla maluczkich zmierzające. Pozdrawiam wciąż słonecznie, :) Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: A herbata 27.02.04, 14:37 ..z przyjemnoscia wypije popołudniową herbate w Twoim towarzystwie...odległosć nie jest przeszkoda... ani precyzyjne określenie czasu, nie ma znaczenia... :) vacare "Wszystkiemu mogę się oprzeć, z wyjątkiem pokusy" Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Trudny, 27.02.04, 14:46 trudny2002 napisał: > No edobra, ale już nie sypie to i pora zebrać się i zobaczyć czy rycerz śpioch > zaklęty śpi czy może mu poszło na wstawanie... Powiedz Rycerzowi, że to JUŻ CZAS. Smutno mi potworrrrrrrrrrrrrrrrnie, bo firma, w której pracuję plajtuje i właśnie dostałam rozwiązanie umowy (z dniem 31.maja) o pracę. :((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Szkaradne śpiochy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 00:04 ej, pamiętam zimy stulecia - taka jestem leciwa, jest dobrze, marzec za pasem, zaraz będzie wiosna i kwiatki i i chciałabym żeby kwiecień i maj trwał cały rok. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: Szkaradne śpiochy... 01.03.04, 09:10 ...rozpoczac dzien pyszną kawa, ale dopiero wypicie porannej herbaty uczyni ten dzien bogatszym. Proponuje pyszna cejlońska czarna o niezwykłym aromacie, troche "cierpka", ale jakze wspaniała... Filizanka, filizanka rzecz jasna porcelanowa, secesyjna, z reliefami o roślinnym motywie, podkreślona elementami Roccoco, miekki subtelny kształt, kremowa... Żadnego pośpiechu, niczego co mogło by zakłocic, tylko za oknem padajacy śnieg, prawie wiosenny i cisza... zostaje w domu! :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Foliżanka porcelanowa na spodeczku... 01.03.04, 09:34 Gładka jak niemowlęca , że tak powiem. I biała. bez śladu jakiegokolwiek motywu. Nic, tylko ten napój jak to co budzi i usypia nepalskiego mnicha. Ale pospać to pospałbym jeszcze mimo, ze sam uważam że szkaradnym spać kiedy świat taki dziewiczo piękny, biały i beż śladu nieladu. Poniedziałkowo witam i siadam do herbatki... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: Foliżanka porcelanowa na spodeczku... 01.03.04, 10:31 ...Filiżanki moga byc rózne, wazne aby napój w nich był gorący... jak słonce tropików i odpowiedniej jakosci, witam:) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Nawet chyba powinny być różne 01.03.04, 10:37 takie wychodzącę spod różnych palców. I tak chyba jest, tylko ta temperatura napoju rzeczywiście porównywalna jeśli juz kto z termometrem przystąpi. Bo i kolor i aromat i klarowność...nawet w sensie jasności nawet w sensie sytuacji nawet jeśli zbójców pełno na drodze... Miłego dnia... trudny A jakby tak folgować i niedawno wspomnianej panny Oppenheim filiżaneczkę... Temperatura owszem mimo... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: Nawet chyba powinny być różne 01.03.04, 10:54 ...jakie "okrycie" proponujesz...do filizanki... surrealizm, zawoalowany erotyzm, czy jest to konieczne, aby napój był goracy? a pijaca bezwolna... :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Woale, futra i sierści a zmywarka Bosch 01.03.04, 11:14 Może i można tyle, że nie ma podobno nabłyszczania. Kot ma sierść miękką ciepłą , a przecież nie jak herbata... Czarny kot też nie jak herbata... Biały kot , albo kawa z mlekiem, też nie jak herbata... chociaż jeśli przyjrzeć się głębiej w te niebieskie oczy, albo zielone, albo jeszcze później... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
vacare Re: Woale, futra i sierści a zmywarka Bosch 01.03.04, 11:31 ...moze wiekszego drapieżnika, moze jaguara? kolorystycznie moze lepiej pasuje do herbaty i to zawoalowanie...albo i nie... :) vacare Odpowiedz Link Zgłoś