Dodaj do ulubionych

SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!!

04.03.04, 21:56
Czy jest gdzieś w Krakowie sauna, ale taka w której mozna posiedzieć sobie
nago, a nie pozawijanym w ręczniki?
Tylko nie piszcie że można wszędzie. Szukam takiej sauny w której jest to
normą.
Obserwuj wątek
    • Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 05.03.04, 06:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 05.03.04, 21:08
    • Gość: mis Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: 62.233.183.* 05.03.04, 21:21
      Sauny sa przy hotelach. MOzna za oplata korzystac z nich. Bardzo czesto
      jedynymi osobami sa te, ktore zaplaca i sie znaja, wiec reczniki sa zbedne.
    • Gość: TGIF [...] IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 06.03.04, 08:06
    • maldives Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 06.03.04, 16:36
      Sauny dla gejów mnie nie interesuję, bo jestem kobietą.
      Interesują mnie sauny dla zwykłych ludzi, którzy chcą się odprężyć w takich
      warunkach w jakich odbywa się to w całym cywilizowanym świecie.
      • Gość: prado Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 01:05
        Nowy hotel "Sympozjum" na Kobierzyńskiej, prawie vis a vis Tesco. Byłem,
        polecam! Również dla osób niemieszkających w hotelu.
      • Gość: jaskrawy Polecam saunę "Pi" IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:56
        Ulica Koło Strzelnicy 3. W klubie fitness możesz wynająć saunę na wyłączność,
        wtedy czy jesteś nago, czy w ręczniku interesować będzie tylko ciebie i
        ewentualnego towarzysza. Sauna jest czysta, duża, z dobrą temperaturą,
        wspaniałą szatnią i natryskami. Jeśli lubisz, możesz skorzystać z baseniku z
        zimną wodą.
        ul. Węgierska. Gabinet Rehabilitacji posiada dobrą saunę, którą możesz wynająć
        na wyłączność. Świetna temperatura. Beczka z zimną wodą. Jedyna wada, to
        pracownica, która miewa humory. Z tego powodu przestałem tam chodzić. Ale przez
        10 miesięcy było OK.
        Sauna na placu Matejki 5(?). W niedzielę mogą z niej korzystać tylko kobiety,
        więc pewnikiem chodzą nago...
        Uważam za świństwo przypisywanie "gęby pedalskiej" dla sauny Spartakus na ul.
        Konopnickiej 20. Co prawda, wolę sauny koedukacyjne, a ta jest tylko dla
        mężczyzn, ale nazwanie jej sauną dla gejów, to gruba przesada.
        Mam natomiast uwagi techniczne: za niska temperatura w saunie suchej, brak
        baseniku z zimną wodą, słabe natryski. Wielkim plusem jest jedyna w Krakowie
        łaźnia rzymska, tj. pomieszczenie wypełnione gorącą parą. Odwiedzałem łaźnie w
        kilku europejskich krajach a tak dobrej łaźni parowej dotąd nie spotkałem.

Rady, żeby skorzystać z sauny hotelowej dają ci, którzy tego nie próbowali. W
        hotelach mogą korzystać z sauny jedynie goście hotelowi. Nikt z ulicy nie
        wejdzie. Wiem, bo próbowałem w kilku.

Dobra sauna, niestety droga (1,5zł za 1min) jest w Parku Wodnym.

Pozdrawiam sauniarzy.
        • hm_tak Re: Polecam saunę "Pi" 08.03.04, 18:01
          Witam,

Twoje wiadoości, jakkolwiek wygłaszane pewnym tonem, wymagają sprostowania.
          Sauna w Spartakusie nie ma przyprawionej gęby gejowskiej, ale rzeczywistą. Nie
          mam uprzedzeń do opcji, ale czegoś nie lubię, kiedy się do mnie faceci
          zalecają. Do młodszych zalecają się bardziej.Zatem opinia porządnej łaźni
          rzymskiej niewiele im - w moich oczach - pomoże. Co do Twojej opinii o
          niedostępności sauny hotelowej dla kogokolwiek spoza grona gości,to nie jest to
          prawda: spędziłem w saunie hotelu FORUM i Sofitel niepoliczalną ilość godzin.
          Pytano mnie tylko o opłatę, a nigdy o lokatorstwo. Chadzało tam i inne liczne
          towarzystwo, śp red Frandofert, dyr St. Bisztyga et co. Najweselsze były
          czwartki, kiedy to do damskiej sauny schodziły się żony oficerów WP z "Twoim
          Stylem". Szczególnie tamaty napawały rozkoszą. Ale jeśli powiem, co dominowało,
          to tutejsze feministki najpierw mnie dopadną, a później zjedzą. Nie chcę.
          • Gość: jaskrawy Pieprzenie w bambus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:35
            Kolego, zajdż do hotelu Sofitel albo do FORUM i spróbuj spędzić tam choć
            godzinę w saunie. Raczej ci się to nie uda... Nikomu zresztą sie to nie uda.
            Swego czasu obszedłem kilka hoteli w centrum Krakowa z pytaniem o saunę.
            Zacząłem od Holliday Inn, Amadeusa na Mikołajskiej, Cracovii. Panie
            recepcjonistki obdzwoniły przy mnie kilkanaście innych hoteli, wszędzie sauny
            albo nigdy nie było, albo zamknięto, albo udostępniano jedynie gosciom hotelu.
            Hoteli, do których trzebaby jechac z centrum tramwajem nie brałem pod uwagę.

W Spartakusie bywają geje tak jak wszędzie indziej, tj. w kawiarniach, kinach,
            kościołach... Wymieniać mozna długo. Geje nie rzucają się na kazdego jak
            wsciekli. Nie gwałcą w saunie niewinnych chłopców. Mnie w każdym razie nie
            zgwałcili.
          • mmaly Re: Polecam saunę "Pi" 25.06.04, 21:57
            Spartakus reklamuje się w pismach gejowskich jako sauna gejowska. Więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, że na tym forum ktoś go tak postrzega.
            • Gość: MICHAL [...] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 22:53
        • Gość: mis Re: Polecam saunę "Pi" IP: 62.233.183.* 08.03.04, 19:56
          > Rady, żeby skorzystać z sauny hotelowej dają ci, którzy tego nie próbowali. W
          > hotelach mogą korzystać z sauny jedynie goście hotelowi. Nikt z ulicy nie
          > wejdzie. Wiem, bo próbowałem w kilku.
          >
          A ja probowalem basen i saune w hotelu przy Armii Krajowej i nie bylo z tym
          problemu. Obecnie Intercontinental (?) cZy Novotel. Przy Armii Krajowej.
          Jednym sie udaje, innym nie.
        • Gość: 7 Re: Polecam saunę "Pi":bylem tam z nim. IP: *.skane.se 27.06.04, 05:45
      • hm_tak Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 08.03.04, 17:51
        maldives napisała:

> Sauny dla gejów mnie nie interesuję, bo jestem kobietą.
        > Interesują mnie sauny dla zwykłych ludzi, którzy chcą się odprężyć w takich
        > warunkach w jakich odbywa się to w całym cywilizowanym świecie.

Dobry wieczór Pani

szukanie w Krakowie cywilizowanego świata to znakomite zajęcie - ale
        czasochłonne. Nie zalecam
        • Gość: Kasia Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 20:10
          Sauna w nieczynnym obecnie Forum/Sofitelu była dostępna dla gości z zewnątrz.
          Wystarczyło wykupić bilet lub karnet. Też spędziłam w niej mnóstwo czasu, a
          raczej nie miewam halucynacji.
          W nowym hotelu Sympozjum też sauna jest dostępna dla niemieszkających w hotelu -
          są dwie - sucha i parowa. 18 złociszy za godzinke.
          • Gość: jaskrawy Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 20:48
            W dniu dzisiejszym nie polecałbym sauny w nieczynnym hotelu.
            Tyle w temacie miłych wspomnień z sauny, której już nie ma.

Cieszę się z sauny w Sympozjonie. W najbliższym czasie tam wpadnę.
            • Gość: prado Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:17
              Cicho i spokojnie jest też w hotelu City na Ruczaju.
              • Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 13.03.04, 22:22
                • Gość: MICHAL [...] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:42
                  • Gość: pierdzacyseriami [...] IP: *.utaonline.at 13.03.04, 23:36
    • Gość: reeee Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 10:59
      Polecam Budapeszt - do wyboru nawet kompleks basenów - prawdiwych tureckich -
      oryginał z 1546 roku nazywa sie RUDAS FURDO tylko dla mężczyżn, nie pedalnia
      • mmaly Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 03.07.04, 13:37
        Ciekawe, jak wiele postów na tym forum zostało usuniętych i ocenzurowanych przez redakcję. Aż zastanawia, co tam takiego było i czemu akurat w tym wątku.
        Wydawałoby się, że sauna to taka kulturalna forma rekreacji;-)
        Z drugiej strony, nasi słowiańscy przodkowie siedzieli w saunach jeszcze zanim sprowadzono im chrześcijaństwo...
        Hehe
        Dobre.
        • hm_tak Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 03.07.04, 13:51
          Ocenzurowany żaden, a usuniete te, które widzisz. CBDO. Nie trzeba wielkiego
          rozumu, by to zobaczyć, podobnie, jak nie trzeba wielkiego sprytu, by biezące
          wątki spędzić na dalsze strony, wyciągając z otchłani jakieś bzdury, i nadając
          im walor bieżący.
        • matt.j Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 18:14
          mmaly napisał:

> Ciekawe, jak wiele postów na tym forum zostało usuniętych i ocenzurowanych
          prze
          > z redakcję. Aż zastanawia, co tam takiego było i czemu akurat w tym wątku.
          > Wydawałoby się, że sauna to taka kulturalna forma rekreacji;-)

Co było?
          Z tego co pamiętam nie było nic co zasługiwałoby na uwagę.
          Człowiek o nicku MICHAL pisał chyba coś o tym, że Spartakus
          to gejowska sauna i jakąś tam jeszcze paplaninę.
          • mikolaj7 Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 18:41
            bo MICHAL to znany gej jest
            chcial wyciagnac kogos /faceta/ do spartakusa,wole nie wiedziec na co, hehehe
            • matt.j Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 22:16
              Jak widać nie jest aż tak bardzo znany - np. ja nieznam go ;P
            • kapitan.kirk Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 05.07.04, 23:46
              mikolaj7 napisał:

> chcial wyciagnac kogos /faceta/ do spartakusa,wole nie wiedziec na co, hehehe

Na wieczór, rzecz prosta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka