maldives 04.03.04, 21:56 Czy jest gdzieś w Krakowie sauna, ale taka w której mozna posiedzieć sobie nago, a nie pozawijanym w ręczniki? Tylko nie piszcie że można wszędzie. Szukam takiej sauny w której jest to normą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 05.03.04, 06:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 05.03.04, 21:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: 62.233.183.* 05.03.04, 21:21 Sauny sa przy hotelach. MOzna za oplata korzystac z nich. Bardzo czesto jedynymi osobami sa te, ktore zaplaca i sie znaja, wiec reczniki sa zbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF [...] IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 06.03.04, 08:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maldives Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 06.03.04, 16:36 Sauny dla gejów mnie nie interesuję, bo jestem kobietą. Interesują mnie sauny dla zwykłych ludzi, którzy chcą się odprężyć w takich warunkach w jakich odbywa się to w całym cywilizowanym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prado Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 01:05 Nowy hotel "Sympozjum" na Kobierzyńskiej, prawie vis a vis Tesco. Byłem, polecam! Również dla osób niemieszkających w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskrawy Polecam saunę "Pi" IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:56 Ulica Koło Strzelnicy 3. W klubie fitness możesz wynająć saunę na wyłączność, wtedy czy jesteś nago, czy w ręczniku interesować będzie tylko ciebie i ewentualnego towarzysza. Sauna jest czysta, duża, z dobrą temperaturą, wspaniałą szatnią i natryskami. Jeśli lubisz, możesz skorzystać z baseniku z zimną wodą. ul. Węgierska. Gabinet Rehabilitacji posiada dobrą saunę, którą możesz wynająć na wyłączność. Świetna temperatura. Beczka z zimną wodą. Jedyna wada, to pracownica, która miewa humory. Z tego powodu przestałem tam chodzić. Ale przez 10 miesięcy było OK. Sauna na placu Matejki 5(?). W niedzielę mogą z niej korzystać tylko kobiety, więc pewnikiem chodzą nago... Uważam za świństwo przypisywanie "gęby pedalskiej" dla sauny Spartakus na ul. Konopnickiej 20. Co prawda, wolę sauny koedukacyjne, a ta jest tylko dla mężczyzn, ale nazwanie jej sauną dla gejów, to gruba przesada. Mam natomiast uwagi techniczne: za niska temperatura w saunie suchej, brak baseniku z zimną wodą, słabe natryski. Wielkim plusem jest jedyna w Krakowie łaźnia rzymska, tj. pomieszczenie wypełnione gorącą parą. Odwiedzałem łaźnie w kilku europejskich krajach a tak dobrej łaźni parowej dotąd nie spotkałem. Rady, żeby skorzystać z sauny hotelowej dają ci, którzy tego nie próbowali. W hotelach mogą korzystać z sauny jedynie goście hotelowi. Nikt z ulicy nie wejdzie. Wiem, bo próbowałem w kilku. Dobra sauna, niestety droga (1,5zł za 1min) jest w Parku Wodnym. Pozdrawiam sauniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Polecam saunę "Pi" 08.03.04, 18:01 Witam, Twoje wiadoości, jakkolwiek wygłaszane pewnym tonem, wymagają sprostowania. Sauna w Spartakusie nie ma przyprawionej gęby gejowskiej, ale rzeczywistą. Nie mam uprzedzeń do opcji, ale czegoś nie lubię, kiedy się do mnie faceci zalecają. Do młodszych zalecają się bardziej.Zatem opinia porządnej łaźni rzymskiej niewiele im - w moich oczach - pomoże. Co do Twojej opinii o niedostępności sauny hotelowej dla kogokolwiek spoza grona gości,to nie jest to prawda: spędziłem w saunie hotelu FORUM i Sofitel niepoliczalną ilość godzin. Pytano mnie tylko o opłatę, a nigdy o lokatorstwo. Chadzało tam i inne liczne towarzystwo, śp red Frandofert, dyr St. Bisztyga et co. Najweselsze były czwartki, kiedy to do damskiej sauny schodziły się żony oficerów WP z "Twoim Stylem". Szczególnie tamaty napawały rozkoszą. Ale jeśli powiem, co dominowało, to tutejsze feministki najpierw mnie dopadną, a później zjedzą. Nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskrawy Pieprzenie w bambus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:35 Kolego, zajdż do hotelu Sofitel albo do FORUM i spróbuj spędzić tam choć godzinę w saunie. Raczej ci się to nie uda... Nikomu zresztą sie to nie uda. Swego czasu obszedłem kilka hoteli w centrum Krakowa z pytaniem o saunę. Zacząłem od Holliday Inn, Amadeusa na Mikołajskiej, Cracovii. Panie recepcjonistki obdzwoniły przy mnie kilkanaście innych hoteli, wszędzie sauny albo nigdy nie było, albo zamknięto, albo udostępniano jedynie gosciom hotelu. Hoteli, do których trzebaby jechac z centrum tramwajem nie brałem pod uwagę. W Spartakusie bywają geje tak jak wszędzie indziej, tj. w kawiarniach, kinach, kościołach... Wymieniać mozna długo. Geje nie rzucają się na kazdego jak wsciekli. Nie gwałcą w saunie niewinnych chłopców. Mnie w każdym razie nie zgwałcili. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Polecam saunę "Pi" 25.06.04, 21:57 Spartakus reklamuje się w pismach gejowskich jako sauna gejowska. Więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, że na tym forum ktoś go tak postrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL [...] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 22:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Polecam saunę "Pi" IP: 62.233.183.* 08.03.04, 19:56 > Rady, żeby skorzystać z sauny hotelowej dają ci, którzy tego nie próbowali. W > hotelach mogą korzystać z sauny jedynie goście hotelowi. Nikt z ulicy nie > wejdzie. Wiem, bo próbowałem w kilku. > A ja probowalem basen i saune w hotelu przy Armii Krajowej i nie bylo z tym problemu. Obecnie Intercontinental (?) cZy Novotel. Przy Armii Krajowej. Jednym sie udaje, innym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 08.03.04, 17:51 maldives napisała: > Sauny dla gejów mnie nie interesuję, bo jestem kobietą. > Interesują mnie sauny dla zwykłych ludzi, którzy chcą się odprężyć w takich > warunkach w jakich odbywa się to w całym cywilizowanym świecie. Dobry wieczór Pani szukanie w Krakowie cywilizowanego świata to znakomite zajęcie - ale czasochłonne. Nie zalecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 20:10 Sauna w nieczynnym obecnie Forum/Sofitelu była dostępna dla gości z zewnątrz. Wystarczyło wykupić bilet lub karnet. Też spędziłam w niej mnóstwo czasu, a raczej nie miewam halucynacji. W nowym hotelu Sympozjum też sauna jest dostępna dla niemieszkających w hotelu - są dwie - sucha i parowa. 18 złociszy za godzinke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskrawy Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 20:48 W dniu dzisiejszym nie polecałbym sauny w nieczynnym hotelu. Tyle w temacie miłych wspomnień z sauny, której już nie ma. Cieszę się z sauny w Sympozjonie. W najbliższym czasie tam wpadnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prado Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:17 Cicho i spokojnie jest też w hotelu City na Ruczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL [...] IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 13.03.04, 22:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL [...] IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierdzacyseriami [...] IP: *.utaonline.at 13.03.04, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeee Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 10:59 Polecam Budapeszt - do wyboru nawet kompleks basenów - prawdiwych tureckich - oryginał z 1546 roku nazywa sie RUDAS FURDO tylko dla mężczyżn, nie pedalnia Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 03.07.04, 13:37 Ciekawe, jak wiele postów na tym forum zostało usuniętych i ocenzurowanych przez redakcję. Aż zastanawia, co tam takiego było i czemu akurat w tym wątku. Wydawałoby się, że sauna to taka kulturalna forma rekreacji;-) Z drugiej strony, nasi słowiańscy przodkowie siedzieli w saunach jeszcze zanim sprowadzono im chrześcijaństwo... Hehe Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 03.07.04, 13:51 Ocenzurowany żaden, a usuniete te, które widzisz. CBDO. Nie trzeba wielkiego rozumu, by to zobaczyć, podobnie, jak nie trzeba wielkiego sprytu, by biezące wątki spędzić na dalsze strony, wyciągając z otchłani jakieś bzdury, i nadając im walor bieżący. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.j Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 18:14 mmaly napisał: > Ciekawe, jak wiele postów na tym forum zostało usuniętych i ocenzurowanych prze > z redakcję. Aż zastanawia, co tam takiego było i czemu akurat w tym wątku. > Wydawałoby się, że sauna to taka kulturalna forma rekreacji;-) Co było? Z tego co pamiętam nie było nic co zasługiwałoby na uwagę. Człowiek o nicku MICHAL pisał chyba coś o tym, że Spartakus to gejowska sauna i jakąś tam jeszcze paplaninę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 18:41 bo MICHAL to znany gej jest chcial wyciagnac kogos /faceta/ do spartakusa,wole nie wiedziec na co, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
matt.j Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 04.07.04, 22:16 Jak widać nie jest aż tak bardzo znany - np. ja nieznam go ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: SAUNA w Krakowie !!!!!!!!!! 05.07.04, 23:46 mikolaj7 napisał: > chcial wyciagnac kogos /faceta/ do spartakusa,wole nie wiedziec na co, hehehe Na wieczór, rzecz prosta Odpowiedz Link Zgłoś