Gość: Przemek Re: II Etap akty notarialne IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 21:21 Rozumiem, ze nikt nie zapłąci za akty - bo są spóźnieni i zgodnie z przepisami prawa mozey ich sądzisz w sądzie - dlatego wszyscy optujmy za opłacaniem aktów przez salwator nie wspominając o zadośćuczynieniu za opóźnienie i straty wynikające z wyższych opłat kredytu hipotecznego. Zasłanianie się innymi instyucjami lub jeszcze innymi sytuacjami zyciowymi niepodlega wogóle komentowania i Salwator kpi sobie z NAS i naszych pieniedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowymieszkaniec Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 20:08 Witam, Wątek na temat salwatora i kolejnych etapów inwestycji ciągnie się tutaj od dłuuugiego czasu, z pewnością wypowiada się także wiele już zamieszkujących osób, sam chciałbym kupić mieszkanie jednopokojowe, etap II 40m2, 3p - jest w całkiem fajnej cenie, cel narazie dla siebie później pewnie pod inwestycję - proszę o wypowiedzi i opinię obecnych mieszkańców czy jest coś na co powinienem szczególnie zwrócić uwagę podczas zakupu tej kawalerki, jakieś potyczki z deweloperem?, również jak kwestia ogrzewania mieszkania w zimie (jedna ściana odkryta od wschodu), w mieszkaniu chciałby dać ściankę działową czy w zw. z tym muszę dopełnić jakiś formalności dodatkowych? Czytałem również, że garaże podziemne były zalewane przy większych opadach, czy coś się zmieniło? Może już ktoś zamieszkuje taką kawalerkę, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iktorn Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: 91.196.214.* 21.08.13, 12:46 Do tych co podpisali już akty: ile zapłaciliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: 91.196.215.* 01.09.13, 12:54 mnie wyjdzie okolo 2200 za 48m2 ktos pisal o bonie od salwatora moglbym prosic o wiecej szczegolow? z jakiego tytulu byl ten bon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: *.rev.netart.pl 01.09.13, 18:33 Bon był na 1000 ale to kwestia promocji jaka dawał developer, mieszkanie kupione 2012 rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 11:20 Dzieje się tam coś w III etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: II Etap mieszkanie 1pok. 40m IP: *.play-internet.pl 28.09.13, 01:30 Niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.t-mont.net.pl 21.10.13, 14:22 A Pan/Pani 2xl przestań szkalować dobre imię Pana Bartosza. Nie jest pan anonimowy jak się Panu/Pani wydaje. Już się niejeden o tym przekonał skamląc później w sądzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.play-internet.pl 22.10.13, 15:37 Panie Arturze. O jakim dobrym imieniu Pana Bartosza my mówimy? Ten człowiek jest niezrownowazony psychicznie. Zachowuje się jak obłąkany i nienormalny. Czy normalny człowiek chodzi pijany po mieszkaniach i opowiada dyrdymaly zaburzajac spokój pozostałych mieszkańców? Mi się wydaje ze nie. Radze Panu nie kumplowac sis z nim, bo jeszcze skończy Pan tak jak On. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm.... Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 16:21 Jestem zaszokowana takim oficjalnym atakowaniem jednego z naszych mieszkańców - pana Bartosza... Brr... w naszym bloku takie nieuprzejme zachowanie? Pisanie o kimś, że jest obłąkany? Szermierka słowna na poziomie przepychanki przedszkolaków w piaskownicy, nieprawdaż?... Czy naprawdę nie możemy znaleźć w sobie odrobiny dobrej woli i nawzajem siebie szanować i zachowywać się życzliwie? Przecież to nasz wspólny blok i jeszcze długo przyjdzie nam o niego wspólnie dbać, niezależnie od tego jakie kto ma osobiste preferencje, mniemanie o sobie, ile posiadł rozumów i co myśli o drugiej osobie. Życzę spuszczenia z tonu i zaprzestania plucia jadem bo to do niczego konstruktywnego nie prowadzi. Znane jest stare przysłowie: ZGODA BUDUJE, NIEZGODA RUJNUJE. Zacznijmy działać wspólnie dla naszego wspólnego dobra. ...A jak "Pani" działa w tym celu, "Pani Zosiu"?... Gość portalu: Zosia napisał(a): > Panie Arturze. > O jakim dobrym imieniu Pana Bartosza my mówimy? Ten człowiek jest niezrownowaz > ony psychicznie. Zachowuje się jak obłąkany i nienormalny. Czy normalny człowie > k chodzi pijany po mieszkaniach i opowiada dyrdymaly zaburzajac spokój pozostał > ych mieszkańców? Mi się wydaje ze nie. > Radze Panu nie kumplowac sis z nim, bo jeszcze skończy Pan tak jak On. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.t-mont.net.pl 22.10.13, 18:00 Pani Zosiu. Nie wiem o jakim "końcu" Pana Bartosza pani pisze, ale koniec a właściwie DNO to osiągnęła pani tym komentarzem. Zdecydowanie do kumplowania i wspólnej zabawy w piaskownicy wolę Pana Bartosza niż takie ZERO jak pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.play-internet.pl 23.10.13, 19:52 Panie Arturze. Ja nie zamierzam się z Panem kumplowac ani bawić w piaskownicy. Dziwi mnie jedynie że tak łatwo ocenia Pan ludzi. Jeśli tak samo robi Pan w banku, to ja dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Rada Osiedla-kontakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.13, 18:07 Szanowni sąsiedzi... ("arturze", "zosiu", "2xl", "hmm", "okon" i wszyscy inni) Przestańcie sobie ubliżać, gdyż na takim forum każdy może jako gość podszyć sie pod każdego... Takie wpisy pojawiają się gdy komuś zależy na tym aby skłócić daną społeczność...a i troli nie brakuje Pomyślcie komu może na tym zależeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etapIII III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 15:19 Szanowni sąsiedzi oczekujący na odbiór mieszkania w III Etapie. Dzisiaj mija termin oddania do użytku który od dawna widnieje na stronie developera. Jak wszyscy wiecie jest to już drugi termin oficjalnie umieszczany na ich stronie, nie mówiąc już o terminach które były przytaczane nieoficjalnie przez pracowników Salwatora. Zgodnie z umową niebawem upłynie ostateczny (zgodny z umową) termin oddania naszego bloku. Bardzo proszę o zorganizowanie się większą grupą w celu podjęcia wspólnych działań. Wszystkie zgłoszone osoby zostaną zweryfikowane w celu potwierdzenia, że rzeczywiście są właścicielami mieszkań w III etapie. Proszę o kontakt pod adresem: etap3salwator@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: III Etap zebranie IP: 160.44.247.* 05.11.13, 13:55 Z tego co udało mi się dowiedzieć u źródła, planowane zakończenie budowy to 31.12 i od tej daty deweloper daje sobie jeszcze 120 dni na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie. Czyli możemy się spodziewać, że tak jak w poprzednich etapach mieszkania dostaniemy w marcu, a moze nawet kwietniu. Brzmi to malo optymistycznie, zwlaszcza, ze mieszkania obiecywali oddac juz w I kwartale 2013, potem II kwartale.. koncem sierpnia itd. Na budowie od pół roku nie dzieje się praktycznie nic, więc jest to celowe opóźnianie terminu oddania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratanek Re: III Etap zebranie IP: 93.154.166.* 05.11.13, 21:24 W drugim etapie, tuż przed podpisywaniem aktów notarialnych, deweloper podzielił tak działki, że wyciął tylko minimalny teren pod samym budynkiem. I tylko w tym będziemy mieć udział jako wspólnota. Plac zabaw, droga i cały teren za tą drogą (od frontu bloku) pozostał własnością spółki, prawdopodobnie będzie w przyszłości tam powstawał nowy blok i ów placyk znów będzie częścią oferty (tak jak był u nas na planie dołączonym do umowy przedwstępnej). Z 3-cim etapem pewnie podobnie... Czyli na przykład, gdybyśmy chcieli kiedyś ogrodzić osiedle, to będzie kłopot. Osobiście żałuję, że daliśmy się namówić na zakup... Nigdy więcej nie chciałbym mieć nic wspólnego z tym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: III Etap zebranie IP: 195.212.79.* 06.11.13, 11:10 My kupiliśmy mieszkanie w II etapie i w zupełności zgadzam się z wpisem poniżej. Szczerze odradzam. Umowa przedwstepna obowiązuje tylko jedną stronę i służy wyciąganiu pieniędzy na każdym kroku. Przed jej podpisaniem radzę skonsultowac się z prawnikiem, który zapewne odradzi;). Plac zabaw mimo, że jest miniaturowy będzie prawdopodobnie dla wszystkich bloków, które powstaną na przylegających działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: III Etap zebranie IP: 91.196.215.* 27.12.13, 13:45 Witajcie. robota wrze - chyba po zmianie enralnego wykoawcy. 4 etap juz prawie zastyropianowany kostka moze dzis skoncza klasc przed 3 etapem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: III Etap zebranie IP: 77.242.202.* 03.01.14, 11:00 Wow jest się czym jarać, zwłaszcza, że termin oddania dawno minął, a odsetki od kredytu lecą...Chyba znowu pracownicy Salwatora wypisują tu brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 17:38 Dzisiaj na budowie był i kierownik i starzy pracownicy Stalbudu więc żadnej zmiany na pewno nie było. Pewnie Salwator puszcza taką plotkę, gdyż zgodnie z umową jest to jedna z przyczyn dopuszczających do wydłużenia budowy. Musimy wszyscy stanowczo domagać się udostępnienia mieszkań przynajmniej do adaptacji abyśmy mogli się wprowadzać na gotowe kiedy załatwią zgodę na użytkowanie. Musimy tam dzwonić, chodzić i nie odpuszczać bo inaczej to jak poprzednie inwestycje będą przeciągać bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 13:45 Jak myślicie, w jakim czasie po odbiorze technicznym można się spodziewać kluczy? bo odbiory są już pod koniec stycznia ktoś ma doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.T Re: III Etap zebranie IP: *.tktelekom.pl 10.01.14, 13:48 W drugim etapie 2/3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: III Etap zebranie IP: *.devs.futuro.pl 10.01.14, 13:48 w etapie 2 odbiory techniczne zaczęły się jakoś we wrześniu 2012, mieszkanie zostały oddane w marcu 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: III Etap zebranie IP: 151.193.120.* 10.01.14, 14:23 Dokładnie tak jak powyżej, żadnie 2/3 miesiące - raczej 5/6 miesięcy (jak pokazała praktyka w II etapie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 09:01 Wszystko zależy od naszego wspaniałego developera. Jeśli by im zależało to odbiór budynku do użytkowania trwa max 2 miesiące. Pytanie tylko czy im zależy bo jak do tej pory to pokazują się od najgorszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenada, zenada Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 19:41 Termin przekazania maja 30 czerwca i pewnie do tej pory beda sobie robic z nas jaja i zwlekac ile sie da.. Prawde powiedziawszy nie chce mi sie juz zastanawiac czy oddadza za 2 czy 6 miesiecy oni i tak maja to gdzies i beda kpic sobie z nas dalej. Mi to mieszkanie juz dawno totalnie obrzydlo, mam dosc tej firmy , ich chamstwa, prostactwa i bezczelnosci. Nie wiem jak jeden durny developer moze czlowiekowi tak wszystko obrzydzic.. Umowe sprzedazy mam podpisac do 30 czerwca, po tym terminie nic nie podpisuje, mam ich gdzies, niech placa odsetki od mojego kredytu, ktore juz sa gigantyczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 21:52 A nie można dokonać jakiejś konwersji tego kredytu/długu? żeby spłacać kapitał a nie raty? Kolega coś takiego zrobił ze swoim kredytem. Płaci troszkę większą ratę, ale spłaca już kapitał. warto spytać w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiory Re: III Etap zebranie IP: 77.242.202.* 24.01.14, 08:39 I jak po odbiorach? Kiedy myślicie ze to oddadzą, bo raczej wniosku na pozwolenie jeszcze nie złożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konca nie widac Re: III Etap zebranie IP: 160.44.247.* 24.01.14, 11:29 Strazaka tez nie bylo.. i budowa nie wyglada na skonczona..jak na moj gust cos tam jeszcze robia, a pytac juz mi sie nie chcialo. Nie chce zle wrozyc ale obstawiam czerwiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skąd termin Re: III Etap zebranie IP: *.internetia.net.pl 25.01.14, 17:38 Skąd bierzecie czerwcowy termin? Z umowy wynika, że uzyskanie pozwolenia na użytkowanie powinno zostać wydane najpóźniej do dnia 1 marca. Skąd u was ten czerwiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: III Etap zebranie IP: 160.44.247.* 27.01.14, 10:00 U mnie w umowie jest napisane, ze termin przekazania mieszkania to 30 dni od dnia uzyskania pozwolenia na uzytkowanie , nie pozniej jednak niz 30.06.2014. Biorac pod uwage, ze data uzyskania pozwolenia na uzytkowanie jest nieznana i raczej szybko nie nastapi obawiam sie ze termin 30.06.2014 jest bardzo prawdopodobny. W mojej umowie nie ma zadnej wzmianki, ze uzyskanie pozwolenia na użytkowanie powinno zostać wydane najpóźniej do dnia 1 marca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II etap Re: II Etap usunięcie LBH IP: 77.242.202.* 27.01.14, 10:10 Poprzedni wpis zniknął, wiec ponawiam wątek. Myślę, że trzeba tą firmę zmienić, bo inaczej będą z nas zdzierać do grudnia 2016. Odpowiedz Link Zgłoś
barrin uprzejma prośba 27.01.14, 12:54 szanowni państwo, bardzo proszę, aby w jednym wątku używać tylko jednego nicka, unikniemy w ten sposób sztucznego tłoku dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alwi Re: III Etap zebranie IP: *.telnet.krakow.pl 03.07.14, 17:39 Podział (tuż przed podpisaniem umów końcowych) i sprzedaż działek nastąpiły w taki sposób, że drogi po obu stronach bloków oraz plac zabaw i parkingi przy Obozowej 116 i 118 należą do dewelopera. Skutkiem tego nie za bardzo jest możliwość budowy ogrodzenia i zamknięcia osiedla. My już zaczynamy odczuwać skutki - wczoraj po powrocie z wakacji okazało się, że mamy w aucie porozwiercane zamki w drzwiach i zniszczone klamki, a same drzwi poobijane/podrapane, czyli ktoś pewnie chciał je ukraść, ale udało mu się tylko je zdewastować... Stąd moja prośba do sąsiadów zostawiających otwarte do klatek schodowych (zauważyłem, że np. niektórzy wypuszczają dzieci na plac zabaw i blokują drzwi przed zamknięciem, żeby miały jak same wrócić bez dzwonienia domofonem). Proszę - nie róbcie tego, bo (odpukać) w końcu na Was także się to odbije... Z tego co dowiedziałem się od naszej administracji, to w ostatni weekend znów były ślady włamań do garażu podziemnego właśnie przez klatkę schodową, w związku z tym apeluje też o zamykanie drzwi z klatki do garażu... Dziękuję i pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: III Etap zebranie IP: 160.44.247.* 03.01.14, 10:36 Dokladnie, tez mi sie wydaje, ze zadnej zmiany wykonawcy nie bylo. Kostka juz polozona, ale co z tego?? Podobno prace w srodku jeszcze nie skonczone a termin zakonczenia budowy juz minal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: III Etap zebranie IP: *.devs.futuro.pl 13.01.14, 11:07 Chyba do 120 dni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: III Etap zebranie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 18:00 Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Krakowie wydaje decyzje o pozwoleniu na użytkowanie zwyczajowo w 1 miesiąc (ustawowo mają 21 dni od dania złożenia wniosku na obowiązkową kontrolę obiektu budowlanego + czas na wydanie decyzji). Sprawy szczególnie skomplikowane to max 2 miesiące. Pytanie tylko czy nasz wspaniały developer już w ogóle złożył wniosek o wydanie tego pozwolenia w Inspektoracie na Wielickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Odbiór III etap IP: 80.254.155.* 25.02.14, 14:18 Wniosku o pozwolenie nie zlozyli, a co wiecej nawet strazaka nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwator Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 15:36 Przecież nikt z właścicieli lokali specjalnie nie naciska na przyśpieszenie otrzymania kluczy do swojego mieszkania więc po co strażak, po co wniosek do nadzoru? Wszyscy siedzimy cichutko, przecież wszystkich na to stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Odbiór III etap IP: 80.254.155.* 10.03.14, 14:45 no na to wygląda... chociaż czy naciskanie coś zmienia? I tak Salwator ma nas gdzieś, robią co chcą i kiedy chcą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwator Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 22:02 Najprościej jest bezradnie rozłożyć ręce. Salwator najpierw ociąga się z oddaniem mieszkań i śmieje się nam w twarz, a później wszyscy muszą się męczyć z LBH bo większość nadal siedzi z założonymi rękami i czeka aż problemy i niejasności same się wyjaśnią albo aż ktoś załatwi... Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Odbiór III etap IP: 80.254.155.* 13.03.14, 09:27 Prosze w takim razie o konkrety, w jaki sposob zmusic Salwator do oddania mieszkan? Naprawde chetnie sie przylacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwator Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.14, 21:28 Teraz to już chyba trochę późno na działanie. Terminy już ich gonią, jeśli się nie wywiążą to czekają ich konsekwencje prawne. Z tego co mi wiadomo to kilka osób z drugiego etapu walczyło o mieszkania i kilka osób przynajmniej dostało wcześniej klucze w celu przeprowadzenia prac adaptacyjnych. Prawdopodobnie dzięki temu że nagminnie upominali się o swoje to salwator złożył wcześniej dokumentację do nadzoru, a w konsekwencji budynek został oddany do użytku z końcem lutego, a mogło być tak jak u nas, że jest marzec i dalej nawet nie wiemy kiedy dostaniemy swoje mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwator zebrania IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 12:18 pamiętajcie o zebraniach!!! obozowa116.phorum.pl/viewtopic.php?f=3&t=60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etap 2 Re: Odbiór III etap IP: *.comarch.com 19.03.14, 12:41 Drugi etap zostal oddany z koncem lutego bo zdaje sie ze kilka osob mialo w umowach nieprzekraczalny termin marzec;) I z tego co mi wiadomo rzeczywiscie kilka osob wykanczalo mieszkania wczesniej, ale jak uzyskalo zgode dewelopera to juz inna sprawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Odbiór III etap IP: 91.196.214.* 10.04.14, 14:46 Mam pytanie do osób z III etapu, ponieważ wygląda na to że nikt nie interesuje się tematem. Wciąż nie ma pozwolenia na użytkowanie, podobno nie było nawet jeszcze inspekcji. Czy nastawiacie się Państwo po prostu na czerwiec, bo sprawa wygląda coraz bardziej niepokojąco. Budynek stoi i nic się nie dzieje. Teoretycznie mam w umowie podpisania aktu na koniec czerwca, ale deweloper postanowienia umowy ma totalnie gdzieś, a zapewne odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 11:28 Witam, Jestem na etapie zakupu mieszkania w inwestycji Enklawa Ruczaj przy ul. Obozowej. Przyznam szczerze że zaniepokoiły mnie negatywne opinie o deweloperze, firmach córkach, firmie zarządzającej tą nieruchomością. Zwracam się do mieszkańców tego osiedla aby podzieliły się swoimi uwagami... . Nie podpisałem jeszcze umowy- chociaż i ta wzbudziła we mnie zaniepokojenie. Zapisy o tym że zadatek przepada itp... Będę wdzięczny za kontakt! Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazuzu Re: Odbiór III etap IP: 91.196.214.* 08.11.14, 13:57 wszystko jest napisane powyżej, wystarczy poczytać jest też forum mieszkańców, gdzie większość kwestii jest omówiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odbiór III etap IP: *.alior.pl 08.11.14, 14:11 To forum macie takie że nikt tam nic nie pisze. Wszystko już wiem, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Odbiór III etap IP: *.telnet.krakow.pl 08.11.14, 18:43 O samym Salwatorze to już tam nikt nie pisze za wiele bo i tak niewiele się da z nimi pogadać po podpisaniu umowy - polecam sprawdzanie umowy przez prawnika, z mojego doświadczenia - ten deweloper wyeksploatuje wszystkie punkty umowy, które prawnik wskaże jako podejrzane. Na forum mieszkańców można za to poczytać o problemach z administracją narzuconą ludziom przez Salwatora w aktach notarialnych na następne lata. Jak ktoś uważa, że nic tam nie ma, to polecam przeczytać jeszcze raz - tym razem ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Odbiór III etap IP: *.telnet.krakow.pl 08.11.14, 18:48 Aaaa i jeszcze... Zainteresowanym zakupem polecam gorąco temat dot. "włamania, kradzieże, dewastacje" jako że deweloper pozostawił nam teren otwarty i pociął tak działki, że prawdopodobnie ciężko będzie wydzielić ogrodzenie (większość terenu z obu stron bloków) pozostawił sobie na kolejne bloki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 19:51 Pierwsze problemy z deweloperem już miałem. Śmieszne jest ze pomiar mieszkania jest wykonywany przez pracownika Salwatora miernikiem laserowym, a nie robi tego osoba z uprawnieniami. Niestety moja wina ze nie zwróciłem na to uwagi przed podpisaniem umowy . Teraz to było odbijanie piłeczki mimo różnicy w metrażu na moja niekorzyść. Polecam na odbior techniczny jak i na przekazywanie kluczy zabierać ze sobą osobę z uprawnieniami... U nas wyszło sporo usterek. Mam mieszane uczucia i rzeczywiście jest tak ze po podpisaniu umowy to jest walka z wiatrakami. Wiem ze narzucona jest obsługa inwestycji (sprzątanie itp) jednak po pewnym czasie możemy sie od nich uwolnić i tak na pewno zrobimy. Jeden blok już tak tam zrobił i za to szacun!:-) Fajnie by było gdyby był monitoring i ogrodzenie... . W naszym bloku jest tylko 15 mieszkań! Pozdrawiam! T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazuzu Re: Odbiór III etap IP: 91.196.214.* 08.11.14, 22:02 Na twoim miejscu martwiłbym się innymi sprawami: wodą w garażu i permanentnym brakiem słońca. Parkować tez nie macie gdzie. Co skłoniło cię do zakupu mieszkania w tym bloczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 22:44 Ja mam wykupione miejsce parkingowe więc nie mam się czym martwić. Woda też nie jest mi straszna bo w garażu są platformy na samochody w dodatku są zbiorniki referencyjne. Słońce również mam bo sprawdziliśmy to przed zakupem. Mam pewność że będzie ok. Raczej martwiłbym się na waszym miejscu jak obudują Was do okoła blokami! Co na pewno niebawem nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odbiór III etap IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 23:07 Zbiorniki ma wodę miało byc. Słownik w telefonie zle wstawił wyraz:-). Pazuzu - trochę napisałeś / napisałaś tak jak by ten blok sie czymś różnił od tych waszych oczywiście na niekorzyść :-) nie rozumiem skąd Twoje zapytanie co mnie skłoniło do zakupu... Równie dobrze mógłbym Ciebie o to zapytać skoro mieszkasz w tych blokach bo ja tam różnicy nie widzę. Chyba ze sie mylę? Tym bardziej ze maksymalnie za rok bedzie stało tam kilka dźwigów i w budowie bedą nowe inwestycje wiec Wasz widok z okna o ile może teraz jest ok diametralnie sie zmieni. Zauważ ze w tym małym bloku są mieszkania które maja dostęp do słońca i otwarta przestrzen. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztandar Re: Odbiór III etap IP: *.magellan.net.pl 13.11.14, 12:53 Tomek możesz do mnie napisać na sztandar@gmail.com bo też kupiłem tam mieszkanie i mam pytanie do Ciebie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztandar Re: Odbiór III etap IP: *.magellan.net.pl 13.11.14, 14:17 Dodam jeszcze tak odnośnie dewastacji, aktualnie mieszkam od roku na zamkniętym, monitorowanym osiedlu i nic to nie pomaga. Przez rok były włamania do piwnic, jedno włamanie do samochodu, kradzieże rowerów, i jedno włamanie do mieszkania. Także ogrodzenie i monitoring nie rozwiązują żadnego problemu niestety. Pazuzu widziałeś te mieszkania ? Ja oglądałem i Mój dom i Enklawe. W Moim domu bardzo kiepskie mieszkania jeśli chodzi o rozkład. Enklawa dużo lepsza pod tym względem plus mieszkanie, które kupiłem wcale nie ma problemów z nasłonecznieniem więc nie wiem skąd ten pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebol7 Re: Salwator Obozowa w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.15, 22:43 Witam, Mamy zamiar kupić mieszkanie w Etapie 2 Mój Dom i mam pytanie odnośnie sąsiedztwa - czy osiedle komunalne jest uciążliwe i czy dojscie do kobierzyńskiej jest przez to "niebezpieczne" czy coś w tym rodzaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iktorn Re: Salwator Obozowa w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.15, 15:30 Gość portalu: sebol7 napisał(a): > Czy osiedle komunalne jest uciążliwe i czy dojscie do kobierzyńskie > j jest przez to "niebezpieczne" czy coś w tym rodzaju? jest bardzo niebezpiecznie, w każdej chwili może zaatakować cię starsza osoba, albo co gorsza niepełnosprawny, powiem wprost: trzeba mieć stalowe nerwy by chodzić ulicą Przyzby, Pszczelna to z kolei domena matek z wózkami, te dopiero potrafią nastraszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo7 Re: Salwator Obozowa w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.15, 22:47 Zrozumiałem ironię :) , zaznaczę że pytam a nie zakładam, że tak jest. Nie znam tego rejonu a chcąc nie chcąc w perspektywie budowy następnych bloków pojawiły się takie czy inne opinie odnośnie tej lokalizacji, bynajmniej nie z moich doświadczeń. dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś