Gość: vvc Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 13.06.10, 19:31 Tylko Korwin - i to nie chodzi nawet o niego ale o zasady i idee. Cała reszta gwarantuje Polskę jaką znamy - czyli dno.Nawet wiadomość o spotkaniu Korwina umieszczono tylko w Forum Lokalnym a nie na głównym................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Świniak Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... IP: *.nott.cable.ntl.com 13.06.10, 19:42 Na pewno na Januszka wszystkie kobiety zagłosują :D Na peeeewnoo. Już bym wolała zagłosować na Pana Kleksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t IP: 68.168.212.* 13.06.10, 21:01 > Na pewno na Januszka wszystkie kobiety zagłosują :D Na peeeewnoo. >Już bym wolała zagłosować na Pana Kleksa. Ty tez wolałabyś zostać z tym samym facetem choćby Cie prał ile wlezie bo się tak boisz zmiany. glosuj wiec na taka sama Polskę jak od 20 lat. Polskę PO i PiS. Miłego LOTU z PO PiSem Klichem i Tuskiem i Jarkiem. Milego lotu. Oni nawet o samolot sie klocili jak o SUKNO szlachta. ....Glupie polskie warholstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabawne Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 01:06 Argumentacja na poziomie Rowu Mariańskiego. Doganiacie swojego maestro. PS. Czy Polska się jakoś uwsteczniła w ciągu tych 20 lat, że ciągle słyszę od was to samo? Nie jest jeszcze idealnie, ale musicie być ślepi, żeby nie widzieć zmian na lepsze, które też są. Jeśli uważacie inaczej, proszę o dane. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t 14.06.10, 11:02 Jeśli uważacie inaczej, proszę o dane.: 1. wzrastające zadłużenie państwa, 2. prawdopodobny upadek zus (bez reformy - pewny). A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t IP: *.rev.pro-internet.pl 13.06.10, 22:12 a dlaczego by nie? Jeśli tylko poszukasz trochę w sieci, zastanowisz się nad tym, co on mówi, miast zawierzać tekstom wyrwanym z kontekstu, mogłabyś bardzo się zdziwić. To ekscentryk, może marzyciel, ale też bardzo inteligentny człowiek. Domyślam się też, że część swoich sadów wygłasza w taki sposób by zyskać na rozgłosie. Jest to całkiem sprytna taktyka, miast wydawać szalone kwoty na speców od reklamy i układy. Nie jestem jednak przekonana czy skuteczna. Czas pokaże. Ja się zastanawiam nad oddaniem na niego głosu, także dzięki jego postawie względem "sprawy kobiecej". Nie zgadzam się z nim, że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn ani, że powołaniem każdej kobiety jest macierzyństwo, ale już w to, że dla większości byłoby to prawdziwym spełnieniem- tak. Ale na innych warunkach- w dobrobycie, w szacunku męża i społeczeństwa dla jej roli życiowej, która obecnie jest mocno zdeprecjonowana. Mikke, na swój mało poprawny politycznie sposób, raczej uświadamia, że natury nie da się oszukać obojętnie od tego, jakie ściemy będzie Ci wmawiać tv, różnej maści działacze czy wszystkie potworki w rodzaju Cosmopolitan. Dla nich to jest gruba kasa, nie ufałabym im. Jesteśmy bardziej emocjonalne, myślimy w inny sposób niż mężczyźni i na prawdę mało kobiet sprawdza się w polityce jako niezależne, świadome umysły. Co więcej, mało kobiet interesuje się polityką. I raczej to JKM miał na myśli, twierdząc, że nie powinny głosować. Przy czym mówi też, że ludzie ( a więc i mężczyźni )którzy nie interesują się polityką nie powinni mieć prawa wyborczego. I jest to słuszna myśl. Nie dlatego, że ci ludzie to idioci, ale dlatego, że trudno decydować mądrze nie mając pojęcia o danej sprawie. Bardzo łatwo o manipulacje. Żyjemy w czasach, gdy każdy ma jakiś pogląd na każdą sprawę, ale bardzo mało ludzi ma jakiejkolwiek kompetencje na których pogląd ów mogliby oprzeć. Informacje leżą podane na talerzu, odpowiednio przyrządzone o konkretnie nakierunkowany, wygodny dla autora wniosek. Poza tym też, jestem przekonana, że po cichu zdecydowana większość mężczyzn uważa podobnie jak Mikke w kwestii kobiet, ale mówienie tego otwarcie najzwyczajniej w świecie nie opłaca się im:) A w szczególności politykom. Na prawdę aż tak Ci to przeszkadza? A spotkałaś kiedyś mądrego faceta? Nie inteligentnego, ale tak życiowo mądrego? Ja na prawdę, jeśli w ogóle, to bardzo niewielu. A mimo to szczerze ich uwielbiam i cenię szalenie. Pytanie brzmi raczej, czy człowiek tak inteligentny jak Mikke, acz tak bardzo bezpośredni i nie liczący się z tym, że adresatami jego wypowiedzi są nie tylko wybrani, sprawdziłby się na stanowisku głowy państwa takiego, jakim jest Polska. Ja mam wątpliwości. Bardziej wolelibyśmy kogoś kto nam powie, że jesteśmy biedni, fajni, mądrzy, przytuli nas, powie, że wszystko będzie dobrze i da cukierka. Mikke mówi uczciwie, że jesteśmy ogłupiałymi, zmanipulowanymi, rozpieszczonymi bachorami i powinniśmy wziąć się do roboty. Ale boję się, że to zbyt szalony idealizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 22:52 > Przy czym mówi też, że ludzie ( a więc i mężczyźni )którzy nie i > nteresują się polityką nie powinni mieć prawa wyborczego. I jest to słuszna myś > l. Nie dlatego, że ci ludzie to idioci, ale dlatego, że trudno decydować mądrze > nie mając pojęcia o danej sprawie. Pięknie, ale w jaki sposób i kto miałby ocenić, komu prawo głosu przysługuje a komu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, t 14.06.10, 11:07 Fajny post. Ja sądzę osobiście, że retoryka tak momentami odjechana i skrajna nie byłaby potrzebna i używana w sytuacji realnego sprawowania urzędu przez JKM. Inna sprawa, że o "przytulaniu" też by mowy raczej nie było. Po prostu prawda często nie jest miła. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemosiek No i znowu gazeta pokazała Korwina jako durnia IP: *.chello.pl 13.06.10, 19:43 Kiedy w tej gazecie pismaki jąkały rozpisują się o każdym pierdnięciu bronka wąsika to JKM jest traktowany jako trędowaty, którego można cytować tylko co 15 zdania. A to jest bez wątpienia najinteligentniejszy gość na tym zadupiu. Cóż jednak, zadupie ma swoje prawa i posługuje się dupą, a nie rozumem. Dlatego preziem zadupia może być tylko dupek. Bronek rules! Odpowiedz Link Zgłoś
yrek-de Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... 13.06.10, 20:48 Panie Korwinie nie nudzi sie panu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halflitra Przepraszam, powiedział wygram czy wys.am? IP: *.chello.pl 13.06.10, 21:34 I tak zdumiewająca jest ilość osób, które popierają tego półgłówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Przepraszam, powiedział wygram czy wys.am? IP: 109.243.101.* 13.06.10, 22:15 Żal mi Twoich rodziców, że nie udało im się wychować Cię choćby na podstawowym poziomie. Ty natomiast mnie zadziwiasz. Skończony de.bil, a jednak umie pisać i na forum post zamieścić. Gratuluje bo to chyba Twoje maksimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _s_ Re: Przepraszam, powiedział wygram czy wys.am? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 01:09 Czy ktoś powiedział K***in? PS. Mnie żal twoich, bo pewnie muszą znosić w domu niezłą agitację. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... 14.06.10, 09:32 cytat z wywiadu: Janusz Korwin-Mikke zapowiedział, że jako prezydent będzie walczył o autonomię Polski w Unii Europejskiej i o to, by Polska znalazła się "jak najdalej od strefy euro". Poinformował, że swoją politykę zagraniczną będzie prowadził "taką, jaka w danym momencie będzie korzystna", i w sposób nagły będzie ją zmieniał z dnia na dzień, w zależności od układów i potrzeb. super...!!!! ogrodzic polske murem! zamknac sie we wlasnej zupie! i jedynie wybiorczo (w razie potrzeby) wydlubywac rodzynki europejskie a w zamian za to nie dac nawet tyle co brudu za paznokciem... trzeba pielegnowac te biedna..zaszczuta i wykozystywana przez wszystkich dokola ojczyzne! mamy przeciez tylko wrogow dookola!!! a najwiekszym wrogiem jest unia europejska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farmer Zwierzęcy Korwin-Mikke: utopia konserwatywna IP: *.tktelekom.pl 14.06.10, 09:36 Myślicie, że utopie mogą być tylko lewicowe? Posłuchajcie Korwina - jego "zdroworozsądkowe", XIX-wieczne podejście do społeczeństwa i gospodarki skończyłoby się prawdopodobnie jeszcze większą katastrofą niż rządy Czerwonych Kkhmerów w Kambodży. Czy to nie jest utopia? Broń dla każdego, kto chce, całkowita prywatyzacja służby zdrowia, wprowadzenie monarchii - żeby przytoczyć tylko te trzy z postulatów. Korwin to ten rodzaj totalnej logiki, który w efekcie doprowadza do absurdu i rewolucji. Łatwo krytykować wszystko, za program naprawy podając hasła absolutnie nierealizowalne, a nawet niebezpieczne. Trudniej jest rządzić, a nawet administrować, choć to na razie nie są nawet prerogatywy Prezydenta RP. Nie wierzę w utopie i ich nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mzastaw Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... 14.06.10, 10:16 Nie dziwię się wypowiedzi pana Korwina-Mikke. Posłużę sie jego językiem - "jakby ciocia miała wąsy, toby była wujkiem". Nie wiem jaki stałby się cud, gdyby któryś z kandydatów spoza kandydatów PO i PiS, miał jakieś szanse wejścia do drugiej tury. Wszyscy kandydaci poza dwoma wymienionymi tj. panem Komorowskim i Kaczyńskim, mają szanse tłuczenia demokracji i wiary w jej piękno, i satysfakcję, że ja kandydowałem na prezydenta. Przy wyjeździe za granicę może to będzie dla takiego człowieka wielkim plusem. Nie wiem dlaczego Ci ludzie czarują wyborców swą mądrością i elokwencją? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd inteligentny inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:10 ciekawe wypowiedzi..a przecież JKM - to mizogin i ksenofob, owszem inteligentny ale co z tego, skoro tę inteligencję wykorzystuje wyłącznie do gadania i plucia. Marna to inteligancja dla polityka, któremu powinno zależeć na realnym wpływie. Inteligentny polityk zdobywa władzę a JKM siedzi na wierszówkach po gazetach i zdaje sie ma wrażenie, że stamtąd czymś rządzi. Tyle ma do rządzenia co Urban. Może warto też przypomnieć, ze okazję do wygłaszania teorii porywajacych licealistów dała mu właśnie krytykowane przezeń d..kracja. Na koniec - chcecie dowodów jego inteligencji? Pamiętacie co powiedział w czasie powodzi o budowaniu na terenach zalewowych? on i Grześ N byli w tym zresztą zgodni. Boże chroń nas przed takim "inteligentnym" prezydentem, przydałby się raczej jakiś myślący. Odpowiedz Link Zgłoś
saimonk Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... 14.06.10, 10:22 Przypomnijcie sobie co JKM mówił 15 lat temu o wizji Polski... wszystko to u nas stracona a u sąsiadów wprowadzone z sukcesem. Ma mój głos... moja lepsza połowa też odda na niego głos. ... tu nie trzeba rewolucji żeby coś zmieniać, wystarczy że pójdę i oddam głos. To będzie mój mały prywatny bunt przeciwko temu co mnie wkurza! Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... 14.06.10, 13:44 Tylko radykalne zmiany na tzw. szczytach władzy mogą zrobić coś dobrego dla Polski i Polaków. Odsuńmy wreszcie od władzy "Bandę Czworga" i zagłosujmy na JKM. Mój głos już Pan ma. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Do napastliwych i nierozumnych ... 14.06.10, 13:50 ... "wielka mądrość podobna jest wielkiej głupocie, wielka wymowność wygląda jak jąkanie się" - proponuję najpierw postarać się zrozumieć treść wypowiedzi JKM, a później pisać bzdury o utopiach, Czerwonych Khmerach, odebraniu kobietom prawa do głosowania itp. dyrdymałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryza Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 17:20 Ten błazen pod muchą staje się coraz bardziej żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książę Korwin-Mikke: Jeżeli wejdę do drugiej tury, to ... IP: *.chello.pl 15.06.10, 10:25 Dlaczego na tym portalu nie ma żadnej wzmianki o krakowskim Marszu Wyzwolenia Konopi, który się odbył dokładnie w ten sam dzień co wiec JKM? Czyżby cenzura...? S a d z i ć - P a l i ć - Z a l e g a l i z o w a ć ! Odpowiedz Link Zgłoś