Gość: asia IP: 213.134.185.* 07.08.10, 09:06 To, co na zdjęciu pokazuje pani Małgorzata, to nie zaciek, tylko plama po tynku, który odpadł z sufitu wskutek odparzenia. A pod spodem widać żelbetowy strop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to z ... IP: *.chello.pl 07.08.10, 11:06 no cóż? Pogratulowac Wam prezesa...ja pierdzielę, toż to normalnie, jak u Bareji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bil bloki 6-letnie do remontu? IP: *.ver.abpl.pl 07.08.10, 11:17 nawet za komuny tak źle nie budowano Odpowiedz Link Zgłoś
marwika63 Re: bloki 6-letnie do remontu? 07.08.10, 11:31 Masz rację. Szydzono z tzw. komuny i szydzi się dalej, ale budowano lepiej niż teraz. Wiem , mam porównanie. Mieszkałam w bloku wybudowanym pod konieć lat 60-tych ob. wieku , teraz mieszkam od lat 5-ciu w nowym (nie powiem nowoczesnym, bo to smiechu warte) bloku. Te nowe bloki, to dziadostwo jakich mało. Najtańsze materiały, wykonanie koszmarne, usterka na usterce, których deweloper ani myśli usuwać. Szkoda, że nie miałam o tym pojęcia. Komuno wróc! Odpowiedz Link Zgłoś
marwika63 P.S. 07.08.10, 11:38 A tak wogóle, to niech mieszkańcy TBS-ów nie narzekają, że płacą wysoki czynsz. Na wejściu zapłacili grosze za mieszkanie, teraz w czynszu spłacają mieszkanie. Dlatego wynosi tysiąc lub więcej zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 17:57 Pojęcia nie masz o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
marwika63 Re: P.S. 10.08.10, 19:06 Ależ wiem doskonale. To niech zapłacą od ręki 300-400 tys. za mieszkanie, to czynsz będą płacić w wysokości 300,- zł. Wtedy nie będą narzekać, że czynsz wysoki. Coś za coś, niestety. Akurat mam w rodzinie kogoś , kto mieszka w TBS-ie. Żyją sobie świetnie. I nigdy nie słyszałam, żeby narzekali. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: bloki 6-letnie do remontu? 07.08.10, 15:56 Dokładnie, ja się wychowałam w bloku z lat 50tych. Teraz mieszkam w cudzie budowlanym z 2004 roku. Usterek dużo, administracja nas kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WPIEPRZONY! Re: bloki 6-letnie do remontu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 12:58 40% materiałów budowlanych poszło na budowę domu brata Pana Prezesa Gołdy w zielonkach, ul. Widokowa. Część zapewne na domy w Januszowicach. Wszystko z kredytów, gwarantowanych przez Miasto Kraków, w osobie prezydenta Majchrowskiego, kolegi prezesa TBS ZŁOCIEŃ - Leszka Gołdy. Z ł o d z i e j e !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezenter tv Re: TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to IP: *.mynet.com.pl 07.08.10, 15:58 z ta kablowka to moze dobrze... po co sie jeszcze bardziej oglupiac telewizja? nic tylko wsysa i wsysa.. zabija Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek7373-1 TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to z ... 09.08.10, 22:16 WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH! Mieszkańcy przedmiotowego TBS-u od momentu odbioru lokali borykają się nie tylko z problemami związanymi z wykończeniem budynku ale także z brakiem reakcji administracji jak również zarządców na różne pisma i wnioski m.in. o założenie telewizji kablowej czy też internetu (jak by nie było podciągniętych już do studzienek budynku przez firmę UPC - która poniosła sama te koszty)! Skąd to wynika ? Hmm z nieoficjalnych źródeł wiadomo iż aktualny dostawca internetu - (MONOPOLISTA NA DOSTARCZANIE INTERNETU DLA BLOKÓW TBS O KTÓRYCH MOWA) jest powiązany z prezesem , zresztą tak jak zarządca budynków:) ( "NIE MA TO JAK RODZINNE PROWADZENIE INTERESÓW" ;) ) Prezes tłumaczy że o podłączenie telewizji kablowej wystąpiła tylko jedna osoba! - BZDURA I OSZCZERSTWO - lokatorzy posiadają kopie dokumentów które grupowo podpisało ok kilkudziesięciu mieszkańców - takie pismo też pozostało bez reakcji. Następny niewyjaśniony problem to nie wyrażenie zgody w trakcie montażu lamp oświetleniowych przy parkingu i nakazanie ich usunięcia co naraziło na koszty Urząd Miasta Krakowa oraz lokatorów na dalsze ciemności na części parkingu przy blokach. Windowanie kosztów wody i jej podgrzania ( blok oddalony o 25 m ma dużo niższe koszty uzyskania takiej wody) - czyżby koszty przepływu he he - raczej odpowiednio sporządzone umowy. Nie wspominając iż podgrzewacze wody usytuowane w podziemiach budynku bardzo często dostarczają wodę wręcz zimną! - czyżby kolejne oszczędności administracji? To lokatorzy płacą za podgrzanie mimo dostarczania wody o temp. nie odpowiadającej normom - wielokrotnie zgłaszany problem. I na koniec rodzinny interes kwitnie a pani administrator ha ha, stara się wszystkim udowodnić iż to ona ma władzę absolutną ze względu na koligacje rodzinne i zastrasza wszystkich mieszkańców jak w przysłowiowych ALTERNATYWACH 4, to ona może każdego mimo iż płaci systematycznie i to nie mało, wyrzucić na bruk - jak to stwierdza powód zawsze się znajdzie. Zamontowanie anteny do odbioru telewizji satelitarnej to wg. niej niszczenie elewacji budynku i sprawa do zgłoszenia na policję- ( no cóż jeżeli otwór o średnicy przewodu UTP to zagrożenie dla budynku to współczuję trwałości budowli);) No cóż niestety stwierdzić trzeba iż jest wygadana ha ha i ma wielkie tendencje do konfabulacji. Na tym chyba zakończę wywód bo lista nie skończyła by się przez długie strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.10, 23:56 Szkoda,że nie pochwalicie się tym jak dewastujecie codziennie blok,a wasze dzieci udają poetów pisząc na ścianach ,wystawiacie śmieci na cały dzień a nawet kilka dni( obierki z jabłek, zasrane pieluchy i resztki żarcia )w workach na klatkę i smród niesie się po wszystkich piętrach bo nie chce się wam windą zjechać do śmietnika,wrzucacie do kibelków co się da a zwłaszcza zużyte pampersy i podpaski ,czeszecie swoje psy w windzie która nota bene ciągle jest przez te psy poszczana i posrana.Palicie śmierdzące skręty na klatkach schodowych gasząc kiepy na ścianach i schodach.Regularnie psujecie domofon i drzwi wejściowe a podlewając swoje kwiaty pożal się boże balkonowe beztrosko lejecie wodę na głowę niżej mieszkających nie wspomnę o wymiataniu śmieci i wyrzucaniu ich przez balkon na trawnik i o petach które też tam lądują beztrosko rzucane. A jeszcze wspomnę o notorycznym zaleganiu z czynszem i opłatami za media , udawaniu że was nie ma w domu kiedy przychodzi administracja z listem do zapłaty lub komornik. W tym bloku są normalni ludzie ale niestety jest to tylko garstka. I szkoda tylko,że normalni cierpią przez hołotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 18:03 No nie, brakuje tylko podpisu: <<zarząd TBS>>!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 08:20 Tak się składa,ze jestem jednym z tych nieszczęśników który ma wątpliwą przyjemność mieszkać w jednym z tych bloków . Zarząd na Śliwkowej to jedna bajka ale to co wyżej opisałem to jest standardowe zachowanie mieszkańców bloku. Bloku który jest nota bene ich domem. Wkurza mnie to ze z powodu tego,że inni zalegają z czynszem i opłatami za media ja muszę ponosić tego konsekwencje. Wkurza mnie brud ,smród petów i popisane ściany na klatkach schodowych. Smród wydobywający się z worów na śmieci i psie kłaki w windach. Wkurza wiecznie zepsuty domofon i otwarte dla wszystkich drzwi ( hasło do domofonu znają wszyscy okoliczni bezdomni,bo mądre mamusie wywrzaskiwały je do swoich pociech na całe gardło ). Wkurza mnie to,że przez głupotę jednej baby która wiecznie nie miała klucza i blokowała zamek ukradziono mi coś z galeryjki... Wkurza mnie to,ze mój debilny sąsiad rzuca swoje pety i śmieci na mój balkon... Ale niedługo się wyprowadzam i będę miał was wszystkich gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriu Re: TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 18:17 Pozdrawiam mieszkańców ul. Tomickiego. W pełni Was rozumiem. Jestem mieszkańcem OS. ZŁOCIEŃ, oczywiście bloku należącego do TBS. Borykamy się z podobnymi problemami. Przemakające ściany, odpadający tynk, wszechobecna pleśń to uroki naszych mieszkań za które płacimy miesięcznie ok. 1000zł. Zarząd TBS-u uważa, że wilgoć jest spowodowana przykręcaniem kaloryferów w okresie grzewczym. Bzdura totalna! Po ostatnich intensywnych opadach, wielu mieszkańców skarżyło się na przemakające ściany. Woda dosłownie kapała z sufitów. Posypały się pisma ale odzewu jak zwykle brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość TBS przy ul. Tomickiego: Bez kablówki, za to z ... IP: 213.17.128.* 15.08.10, 20:59 Pamiętajmy jednak wszyscy- nie mierzymy każdego jedną miarą. To, że sąsiad nie płaci czynszu to dlaczego Ja mam być za niego karana!!!! chcielibyście co poniektórzy tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były lokator Brak kablówki, bo ARTUS... IP: *.connected.pl 03.01.11, 16:28 Brak kablówki jest spowodowany faktem, że w bloku jest zrobiona instalacja TV Sat, a za podłączenie się do niej trzeba bulić co miesiąc kilkanaście zeta. Oczywiście instalacja zapewnia tyko sygnał z konwertera i trzeba jeszcze sobie kupić co tam się chce - Polsat, Cyfrę, czy cokolwiek. Kruczek tkwi w tym, że firma, która okablowała blok sygnałem z satki i internetem to rodzinka pana prezia, więc musi mieć zapewnione zarobki. Nawiasem mówiąc, do netu oczywiście alternatywy też nie ma i ludzie są zdani na łaskę i niełaskę Artusa. Co do pleśni, wywody BlondBaśki (mieszkańcy wiedzą o kim mowa), że przyczyną jest niewietrzone mieszkanie, wywoływały u mnie ataki śmiechu. Ciepła woda miejska jest blisko 2 razy droższa, niż gdziekolwiek indziej. Za system rozliczania podzielników ciepła na kaloryferach administracja już dawno powinna siedzieć w więzieniu. Po zsumowaniu faktur od lokatorów za sezon grzewczy wychodzi kwota dwukrotnie wyższa, niż na fakturze od MPECu, itd, itd.... Jak ja się cieszę, że już nie muszę tam mieszkać. Szkoda tylko miejsca, bo lokalizacja jest fajna. Pozdrawiam byłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś